Славянское язычество

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Swarog, 21 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина
    Ответ: Славянское язычество

Да вас бы католики за такие слова в 15 веке уже б отправили на костёр!:)
    Тю, а я думал вы затятый христианин...:)

П.С. Играете словами. Но не буду уже спорить. Всех благ!

2. Цікаві лоти

1. Компактний монокуляр 10-30x25 є одним з найкращих оптичних монокулярів для туризму, полювання чи риб...
      800 грн.
    2. Бінокулярні окуляри з LED підсвічуванням TH-9892H-1. Збільшувальні окуляри - зручне пристосування дл...
      270 грн.
    3. Телескоп на телефон або для якогось пристосування
      150 грн.
    4. HD Монокулярний прилад нічного бачення з інфрачервоним 5-кратним цифровим зумом Характерист...
      1780 грн.
    5. Нічний пристрій ПВС14 , стан нового, майже не використовували в роботі , власник буде дуже задоволен...
      26400 грн.
  3. combatant

combatant Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.244
    Адреса:
    Луганськ, Україна

У меня подозрение, что если бы вы придерживались моих взглядов, уже попытались бы основать новую конфессию. Очень уж вы миссионерствуете.

4. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Ваших?;) А, может вы моих?
    На счёт мессианства. Я ведь вас не агитирую и не несу благую весть о пришествии кого-то там... Просто на форуме не раз возникали вопросы о язычестве, некоторые даже думали, что мы людей в жертву приносим:D или боремся с христианством целенаправленно.
    Вот, чтоб разъяснить жаждущим узнать побольше, подкинуть информацию и создал тему.

5. Фермер

Фермер Oberschütze

Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Россия

Почитайте жития святой мученицы Варвары, Татьяны и святого Киприана-уж они были язычниками покруче вас.
    В первые века христианства в римской империи выбор христиан тоже был небогатый...
    А с Русью не всё так просто- если при "небогатом" выборе почти все приняли христианство, то сколько наших предков погибли за Веру.

6. Фермер

Фермер Oberschütze

Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Россия

Мне по почте регулярно приходят от друзей- язычников ссылки на источники информации по якобы язычеству.
    В них 20% информации собственно по язычеству, а 80- критика христианства. Всё очень логично, разложено по порядку и прекрасно оформлено. Думаю, что это действия одного порядка с насаждением дианетики и протестантских сект. Потому что православие главный враг сами знаете кого. Я очень буду рад, если это окажется моей ошибкой.
    Уже писал, что логика - оружие дьявола.
    А по поводу миссионерства- и на других ветках видел призывы к получению инфориации на сайтах родноверов. Не буду давать этому оценку, но миссионерство в наличии.

7. Лесной1

Лесной1 Obergefreiter

Повідомлення:
    379
    Адреса:
    Москва,Россия

Безусловно, на Руси за христианскую веру приняли смерть сотни тысяч наших предков. Причём от своих же братьев христиан.
    Теперь о принятии христианства на Руси. Как Киев крестился, не помните? Владимир, вернувшись из Византии, без всякого предупреждения и объяснения причин, рявкнул::"Кто утром на берег Днепра не придёт - тот враг мне". Утром собравшийся народ в темпе загнали в реку и спешно окрестили. Киевляне даже понять ничего не успели. Но, типа, обряд проведён, все теперь христиане, галочка поставлена. С Новгородом это не прошло - город пришлось для начала выжечь и уничтожить большую часть населения.
    П.С. Следуя вашему совету, обязательно ознакомлюсь с житиями предложенных святых. Но уж и вы хоть не много историю Руси почитайте. А то дурацкая ситуация получается.

8. Wolgadeutscher

Wolgadeutscher Гешефтмахер

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

а кто выжег Новгород с целью христианизации?

9. Фермер

Фермер Oberschütze

Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Россия

Мне как-то посреди большого леса пришлось пожить пару недель под одной крышей с адвентистом и язычником. То-то смеху было...
    А по истории почитаю, и в разных источниках.

10. rocsta

rocsta Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    13
      продані:
    266
    Повідомлення:
    19.208

За шо тебя так...???:eek:

11. Лесной1

Лесной1 Obergefreiter

Повідомлення:
    379
    Адреса:
    Москва,Россия

С этого места , если можно, подробнее. Я тоже люблю приколы.:D:D:D
    Для Волжского Немца: Если не изменяет маразм - Новгород "христианизировал" Добрыня, родной дядя Владимира "Святого". Поправте, если ошибаюсь.

12. Wolgadeutscher

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

А, этот. Там тёмная история, насколько я понимаю, в смысле как всегда - часть источников оспаривается и пр. Но в любом случае говорить, что сожгли город и поубивали почти всех жителей это перебор невероятный

13. Лесной1

Лесной1 Obergefreiter

Повідомлення:
    379
    Адреса:
    Москва,Россия

Если учесть нравы того времени, никакого перебора. Реально.

14. Wolgadeutscher

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

что реально? Я вот родился в Новгороде, историей и археологией именно этих мест начинал заниматься в начале, но никогда не слышал о "геноциде" и "холокосте" новгородцев-язычников. Начинает по-немногу напоминать "газовые камеры" :)

15. Freulein Barbara

Freulein Barbara Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.295
    Адреса:
    INGRIA St. Petersburg

Воеводы Путята и Добрыня. "Крестил Добрыня мечом, а Путята огнем".
    Я это в школе проходила...

16. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

Рибаков у першу чергу історик. при чому дуже зважений і шанований серед істориків. в тому числі сучасних українських істориків, а не міфотворців. він досліджує на основі ДОСТУПНИХ джерел яким було язичництво у слов"ян. він спирається на факти. окрім того ще й аналізує відомості про найближчих сусідів.
    те що Ви побачили і що Вам близьке це зовсім інше. тему назвали Ви. і називаться вона "Язичництво слов"ян". якщо ж Вам хотілося поговорити про те, що близьке Вам, то варто було говорити про неоязичництво, що має до історії опосередковане відношення.

це не аргументи - це сентименти. наведений уривок з літопису. християнізованого чи ні це інше питання. але там зареестрований факт.

щодо походження слів, мене завжди дивувало з якою легкістю деякі історики жонглюють словами і з легкістю з одного слова виводять інше довільно змінюючи окремі літери, а то й цілі склади...

17. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Та мені тут байдуже, який Рибаков історик. Історик - це ще не релігієзнавець. Я нейтрально до нього відношусь, бо він мені не цікавий по цьому питанню, бо це все я за радянських часів в підручниках прочитав. Це все рівно, що вивчати діяльність ОУН-УПА на той час. Як гадаєте, щоб він написав?
    Як він може аналізувати факти по Х століттю?:eek: Лише тільки вивчаючи "Повесть...". Відомостей, що він зустрічався з Родновірами я там не бачив. Пусте...

І так, і ні. Язичництво на сьогоднішній день різнобарвне. Інгліісти (Росія), наприклад, додержуються саме старого відтворення Ведизму. Звичайно, за ціле століття Ведизм не розвивався і цілком зрозуміло, що його трохи адаптують під сучасне життя. Це ви називаєте неоязичництвом? То нехай так. Але змінюються постулати життя, а не суть Ведизму.
    Як ви гадаєте, християнство змінилось хоч трохи з 988 року? Звичайно. Так що, зараз це неохристиянство?

А, я ж це не заперечую, що навів не аргументи. Як їх можна навести взагалі, не маючи доказової бази? Я упевнений, що з боку язичництва її знищено або заховано. І здогадайтесь ким. Вам відомо, що за часів язичництва письменність вже була? Ні, не руни. Наш алфавіт нараховував 46 літер. Ну, і де ці письмена? Крім "Слово о полку..." нічого вам не відомо, так? А, де, наприклад, "Книга Велеса"? Де взагалі бібліотеки язичників? Ось, і пишуть, такі як Рибаков, відштовхуючись від "Повести...". А, факт там викладений, чи ні - це ще не відомо. Біблія теж багото про що говорить.
    Ваше право, думайте, як захочете. Але, якщо вам приємно відчувати, що ви нащадок дикунів, то ваша справа.

Згоден. Зараз багато літератури і треба бути обережним. Тут вже треба слухатись голосу сердця...

18. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

добре. як Ви будете сприймати Рибакова діло Ваше. але все ж прочитайте ці дві його праці по язичництву. там багато цікавого й окрім аналізу ПВЛ.

щодо "нео", то моя думка така. християнство хоч і змінилося, але це був неперервний процес. а от щодо язичництва не все однозначно. на моє питання щодо джерел інформації Ви мені привели усні перекази. але щось я сумніваюся, що Ви спілкувалися зі старими дідуганами-волхвами і бабусями-ведунками, в основному сучасні "волви" це дядечки років 40-45. от щодо того, що вони розповідають у мене сумніви.

19. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Звичайно. Якщо буде час.

Стоп. Що ж до джерел інформації суто по язичництву, то існують ще копії дощечок у вигляді книг. Я ссилку давав раніше на перелік. Що ж до існування язичництва за період християнства, то тут згоден. Якщо документальні підтвердження і існують, то мені вони не відомі.
    Що ж до дідуганів-волхвів і бабусь-ведунок, то може вони і є. Ви цікавились цим питанням у язичників? На підняття язичництва з руїн потрібні сили та енергія не мала. З чогось же починати треба. Тому і бачите тих, кого бачите.

20. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

"Велесова книга" в копіях. досить сумнівна як джерело.
    а Ви цікавилися? Ви ж, наскільки я зрозумів, постійно з ними спілкуєтеся. і з "волхвами". от і поцікавтеся у них, а потім нам розповісте:). все ж своїй людині може більше розкажуть ніж сторонній.

21. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

для підняття з руїн треба щось мати в основі вагоміше за сумнівної якості продукт. для створення нової релігії на тему слов"янського язичництва досить і того що ми знаємо. тож тут треба визначитися, що саме робиться.

22. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Копії завжди сумнівні, як джерело. Яка ж, цікаво, сволота поцупила оригінали...:)
    А, питання не зрозумів. Уточніть.

23. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Вибачте, але я не зрозумів вашу думку.

24. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

\\А, питання не зрозумів. Уточніть.
    ну Ви пропонували мені поцікавитися дідуганами-волхвами у язичників. натомість я пропоную Вам це зробити як людина що спілкується з язичниками

\\Вибачте, але я не зрозумів вашу думку.
    спробую пояснити. підняття з руїни будь чого передбачає точне відтворення або максимально приближене. так от сучасні язичники мають максимально близько підійти до тогочасного язичництва, якщо Ви кажете про відновлення. а отже як джерельну базу використовувати більш-менш достовірні джерела. ну хоча б і дідів-волхвів(от я причепився :) ). а дофантазовувати дуже мало. на даний момент, мені здається, навпаки фантазій багато, а з достовірної інформації тільки імена богів(які доречі дійшли знову ж таки з християнізованої літератури)

25. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Слушно. Неодмінно це зроблю.

Цілком з вами згоден. Що ж до того, що фантазія, а де - ні, то це питання дуже глибоке. Я не можу тут 100 відсотково апелювати, не обізнаний настільки. Я думаю з часом щось в цьому напрямку проясниться.

26. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Вот интересная информация о сохранившемся язычестве:
    http://orei.livejournal.com/102572.html

Статус теми:
Закрита.