Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Шарп

ЩОДО ВИБОРІВ (чергове лонгрідіще у трьох частинах). ОК, сказавши "А" у попередньому дописі, скажу "В" у цьому і на певний час закрию тему. Не тому, що вона мені не цікава, а тому, що відчуваю себе комфортніше в оглядах міжнародної політики, а не внутрішньої - тим більше, що вже майже 4 роки не живу в Україні. Так от, ті, хто кажуть, що обговорення теми виборів наразі не на часі - мовляв, спочатку треба виграти (закінчити) війну, а потім вже говорити про вибори - роблять системну помилку. До виборів, як політики, так і пасіонарний електорат, повинні готуватись і проробляти можливі варіанти вже наступного дня після виборів, що відбулись. Інакше вас легко обженуть на віражі ті, хто це розуміє. За прикладом далеко ходити не треба.
    Проект "Голобородько" його бенефіціари запустили у 2014 році - одразу після Революції гідності та обрання президентом П.О. Порошенка. І як бачите, він спрацював через 5 років на всі сто. Трамп тільки но виграв вибори, а демократи вже проводять внутрішні праймерізи на наступного кандидата у президенти від своєї партії. Прикладів дуже багато. Що наразі відбувається у цьому контексті в Україні? Наприклад, Зеленський свою передвиборчу компанію вже розпочав - це настільки стало зрозумілим з його останнього, "паркетного" вью, що не помітити цього могла тільки дуже наївна людина.
    Не приховую, що є прихильником Порошенка та його партії. Думаючим прихильником, а не фанатом. Знаю низку дуже поважних аналітиків та блогерів, які теж є прихильниками П`ятого президента, але безмежна ненависть до Зеленського (по-людські я можу їх зрозуміти) періодично перемагають в них здатність мислити та аналізувати відсторонено та з холодною головою. А саме ці якості потрібні для побудови конструктивної стратегії передвиборчої компанії.
    Давайте я спробую "відсторонено" проаналізувати, який вимальовується розклад на поточний рік, бо зовсім не виключаю того, що вибори (як президентські, так і парламентські) можуть відбутись у його другій половині.
    Серед тих, кого згадують ЗМІ, одразу відмету низку прізвищ.
    Юлія Тимошенко. Одразу ні. В неї є досить великий ядерний електорат пенсійного віку, але абсолютно впевнений, що він може поповнитись максимум одним відсотком виборців.
    Віталій Кличко. Багато киян його люблять (я його поважаю, як мінімум, за твердий прозахідний курс), але він ніколи не сягне загальнонаціонального масштабу електоральної підтримки.
    Дмитро Разумков. Розумний, системний, але без жодної харизми. А виграти загальнонаціональні вибори без харизми та (що зараз важливо) без персонального внеску у цю війну - завдання досить примарне. І жоден "Печерський пагорб" у цьому не допоможе.
    Сергій Притула. Народ їм вже наївся. Волонтер, високий, гарний, складно говорить, але стільки разів давав у штангу за останній рік, що претендувати на президентський масштаб вже не зможе. Відверто просів у народних симпатіях. Та й Пінчук, здається, вже махнув на нього рукою.
    Якщо ви вважаєте, що у найближчі місяці "вистрелить" хтось відносно новий - на кшталт, Зеркаль чи Коболева, то не вистрелить. Не хочу довго писати чому - просто повірте.
    Хто залишається в сухому залишку? Зеленський, Порошенко, Залужний. І золота карта у цьому розкладі у Залужного. Чий курс, менталітет, філософію з цих двох політиків прийме генерал, той тандем і виграє. Я свідомо кажу про тандем, бо тільки cтратегічне об`єднання двох з трьох цих особистостей гарантує перемогу - і ці особистості це добре розуміють. Сам Залужний поки мовчить - і зі стратегічної точки зору робить правильно. Він працює на державній службі і повністю слідує етикету цієї служби. Можна було одразу піти в опозицію, а можна було залишитись і намагатись бути корисним Україні поза тим, у складі якої команди ти граєш.

Лорд Грегори, ДВ762, rumun та 3 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Старлінк від дрона Немезіс
      3050 грн.
    2. Трофєйний. З курщини. Відремонтований, готовий до експлуатації.
      30000 грн.
    3. Шматки карбона від бпла,всього два
      120 грн.
    4. Stinger в дуже хорошому стані, ( вистрілив і в ящик) повний комплект : 2шт. Батареї, стартовий двигу...
      30000 грн.
    5. Візуально в ідеальному стані Перевірити немає можливості
      37500 грн.
  3. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Продовження. Початок вище

Якось Тарас Чорновіл, якого я, попри певні розбіжності у поглядах, поважаю за щирість та патриотизм, написав, що "людина, яка почала співпрацювати із зеленою владою, вже ніколи від цього не відмиється". Не можу погодитись. Влада Зеленського, попри повне домінування лінії Єрмака, якраз і тримається на професіоналах, які вирішили не піти, а залишитись на своїх місцях середньої управлінської ланки. Не заради Зеленського, а в силу своєї відповідальності за інтереси України. Зеленські приходять та йдуть, Україна залишається. Саме у такому ракурсі розглядаю те, що Залужний залишився працювати у цій команді.
    Так, Залужний жодного разу не висловив своєї прихильності до опозиції, але ще раз хочу нагадати про етикет держслужбовця. Між тим, у своїх статтях та виступах я бачу його абсолютно проєвроатлантичний курс, який повністю співпадає з тим, що відстоює партія ЄС на чолі з Порошенком. І ще одне...
    Не Залужний зробив себе кумиром для певної частини населення. Це населення, як у нас водиться, авансом наділила його рисами кумира. Особисто я, хоч і не роблю з генерала нового месію, також поважаю його за низку якостей. Навіть попри сумнівні моменти його звільнення через ВЛК та певні непорозуміння з іншим поважним військовим - Муженко. Але знайдіть у цьому світі ідеальну людину.
    І от, в ситуації, що склалась, найкращим варіантом для України я бачу синергію популярності Залужного із досвідом Порошенка. А також їх потенційні домовленостями між собою, хто саме балатуватиметься у президенти, а хто займе інший пост (спікера чи ПМ) у випадку перемоги. Причому, краще б, щоб ці домовленості до певного часу не були публічними, бо можуть потягнути вниз рейтинги як першого, так і другого. Якщо ж, генерал вибере тандем із Зеленським (повністю нейтральним йому бути не вдасться), то це буде не тандем Зеленський-Залужний, а всім нам знайомий тріумвірат на чолі з Єрмаком. Чи може Залужний цього не розуміти? Сподіваюсь, не може. Чи може генерал взагалі не йти у політику? Ні, вже не може.
    До того ж, у нього є свої амбіції у цьому сенсі, про які він розповідав вузькому колу людей під час свого стажування у МЗС. Та й його досить висока активність в публічному просторі (книги, статті) кажуть про це більше, аніж слова. Головне зараз не намагатись вбити клин між Залужним і Порошенком (таку тенденцію вже спостерігаю), а навпаки - створювати інформаційні передумови для того, щоб вибір цих особистостей став логічним продовженням об`єднання тих ідейних пріоритетів, які вони сповідують. І ще про одного "кандидата" у президенти я хотів би написати пару слів. Якщо ви помітили, серед непрохідних політиків я не згадав Бойка. Тому що його нішу (тільки не смійтесь зараз, бо це серйозно) активно починає "окучувати"...
    Арестович. Тільки прочитайте його останній пост щодо знесення пам`ятника Висоцькому - це ж справжній маніфест неокомунізму та несовітізму! Ресурс Арестовича? Наразі його немає, але скоро він почне формуватись тими структурами в росії, що пов`язані з медведчуком. Хоча, чого ж немає ресурсу? Те, що його ім`я в Україні знає кожна собака - хіба не ресурс? Те, що у нас, попри війну, залишилась купа совкодрочерів - хіба не ресурс? Так що, повірте мені, навіть якщо умовний Арестович не пройде до другого туру, він відбере частку голосів у Порошенка-Залужного. Виходячи з цього, Льоша отримуватиме фінансову підтримку з москви та інформаційну з ОПУ. Тепер про вибори до ВР та партії. Мої друзі та читачі - люди просунуті, розумні та добре знають, що таке програма тієї чи іншої політичної сили, партійна робота, і як важлива її системність. Але це не стосується більшості частини нашого населення. Для цієї частини важливіше прізвище лідера, а не якась там програма, важливі обіцянки "посадити, підвищити та покращити", а не склад кандидатів у депутати.

Лорд Грегори, ДВ762, Komo та ще 1-му подобається це.
  4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Закінчення. Початок і продовження вище

Системність тут присутня тільки у партії ЄС. Зеленський же (та й Залужний також) свої нові програми писатимуть традиційно "за все хороше проти усього поганого", а імена потенційних депутатів будуть вноситись у списки в останній момент.
    Генерал без проблем створить нову партію (скажімо, "Захисники України"), серед потенційних членів якої я вже прослідковую цілу низку досить відомих політиків, військових та блогерів, а Зеленський проведе ребрендинг своєї абсолютно нікчемної та провальної "монобільшості" і також створить нову партію (скажімо, "73% forever!") та набере туди нових людей з урахуванням минулих помилок.
    Все вищесказане стосується і умовного Арестовича. Так що, шановні, не переоцінюйте у цьому плані наш народ - вибори у ВР будуть логічним продовженням президентських - електорат в останню чергу дивитиметься на програму партій, а що стосується партійних списків, погляди людей навряд чи опустяться нижче першої десятки.
    Який висновок роблю з вищенаписаного?
    Про вибори треба думати вже зараз. Правильний вибір всередині країни не менш важливий, аніж перемога у війні. Без союзників їх не виграти жодній політичній силі - монобільшості в Україні вже не буде. Нам потрібен коаліційний парламент.
    Не радив би в інформаційному просторі протиставляти Порошенко Залужному, а тим більше апріорі прив`язувати останнього до Зеленського - це у перспективі може зіграти деструктивну роль у випадку необхідності об`єднання зусиль євроатлантичних сил в Україні.
    Ні в якому разі не недооцінювати Зеленського. Так, його рейтинги зараз йдуть донизу, але якщо раптом той же Трамп вирішить поставити свої фішки не на російське, а на українське поле, Шостий видасть це за свою "перемогу" і значним чином підвищить свої шанси на переобрання.
    Не чубитись між собою "порохоботам". Не знаходитись у постійному пошуку "відщепенців" за ту чи іншу фразу, думку, навіть лайк. Людей з абсолютно правильним черепом у цьому сенсі не існує: люди - не косяк риб, члени якого по команді розвертаються у заданому напрямі. Вірити у перемогу - як на війні, так і на внутрішньополітичному полі бою.
    Зневірився - програв. Не тільки вірити, але й працювати на перемогу.

ДВ762 подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Iryna Gerashchenko

Так трапилося, що я дуже уважно слухала інавгураційну промову Зеленського. Почав він її з того, що в кабінетах чиновників мають бути портрети їх дітей, а не президента.
    Кабінет позаштатного радника ОП, який не вилазить з ефірів марафону. Російськомовний канал Freedom, створений командою Зеленського, на якому відмиваються сотні мільйонів гривень щороку і який дивляться хіба що в самому ОП. В кадрі людина, яка ніде офіційно не працює, але безкінечно триндить від імені держави . На стіні - портрет Зеленського в задумливій позі, прям на місці образів:)
    Пане Зеленський, пройдіться кабінетами вашого Офісу. Навіть там вас не слухають:)
    А насправді , сумно, коли 5-6 менеджерів, які керують країною, обираються за принципом лояльності.
    Й при цьому тільки тріпають язиками, та й то бездарно, при цьому ні за що ніколи не відповідають.
    Про які ключєві собитія може розповідати людина, яка безвідповідально обіцяла ще в 23 році каву в Криму? Хіба що вибачитися перед українцями в прямому ефірі і піти геть з ОП

Images:

472390488_8922380014516399_2816432498886948367_n.jpg
    Mopo, Лорд Грегори, ДВ762 та 4 іншим подобається це.
  6. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    ⚡Одеський екс-суддя В'ячеслав Потапчук відсудив собі 329 000 грн щомісячної пенсії, — Одеський адмінсуд.

• Так, судді мають право на довічне щомісячне утримання в розмірі 94% від заробітної плати.
    • Коли зарплатню суддям збільшили, Потапчук звернувся до пенсійного фонду для перерахунку утримання, але йому відмовили.
    • Після цього екс-суддя звернувся з позовом до суду та виграв його.

Images:

IMG_20250104_141248_722.jpg
    Лорд Грегори подобається це.
  7. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Національне антикорупційне бюро почало розслідувати незаконне отримання компенсації депутатами, які мали своє житло. Продовжується розслідування щодо Ігоря Бриченка, Володимира Шкварилюка («Народний фронт»), Євгена Гєллєра, Антона Кіссе («Відродження»), Ігоря Молотка («Воля народу»), Олега Мусієнка (позафракційного), Юрія Одарченка («Батьківщина»), Івана Рибака, Владислава Севрюкова (БПП).

Деякі народні депутати VIII скликання вже з вироком.

Національне антикорупційне бюро почало розслідувати незаконне отримання компенсації депутатами, які мали своє житло. Продовжується розслідування щодо Ігоря Бриченка, Володимира Шкварилюка («Народний фронт»), Євгена Гєллєра, Антона Кіссе («Відродження»), Ігоря Молотка («Воля народу»), Олега Мусієнка (позафракційного), Юрія Одарченка («Батьківщина»), Івана Рибака, Владислава Севрюкова (БПП).

Деякі народні депутати VIII скликання вже з вироком.

Максим Поляков («Народний фронт») пішов на угоду про визнання вини та отримав три роки умовно та штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Слідство встановило, що колишній депутат проживав у своїй квартирі, але при цьому отримував компенсацію за оренду номера в готелі: з лютого 2018 року до серпня 2019-го йому виплатили 367 тисяч гривень.

Аналогічне покарання отримали Олександр Черненко (БПП) та Олександр Пресман («Відродження»)

Черненко отримав 582 тисячі гривень компенсації за оренду номера в готелі, хоча його дружина мала квартиру в Києві, а він проживав у передмісті і йому виплати не передбачені були. Пресман, незважаючи на наявність власного житла, з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером.

Умовний термін також отримав Дмитро Колєсников (Опозиційний блок). Він незаконно отримав 738,7 тисячі гривень компенсації за оренду житла.

Руслана Сольвара (БПП) суд засудив до трьох років позбавлення волі та 8,5 тисяч гривень штрафу. Колишній народний депутат орендував номер у готелі та отримував компенсацію, але у 2017 році йому у спадок дісталася квартира у Києві, про що він не повідомив. Від компенсації Сольвар відмовився лише через рік і отримав за цей час понад 361 тисячу гривень.

У суді розглядаються справи Віталія Барвіненка («Відродження»), Олександра Долженкова (Опозиційний блок), Аркадія Корнацького (БПП).

Барвіненко, за версією слідства, незаконно отримав понад 613 тисяч гривень компенсації, Долженков – 700 тисяч, Корнацький – 914 тисяч.

Розгляд справи Андрія Левуса («Народний фронт») було зупинено, оскільки він мобілізувався.

Колишньому нардепу від БПП Вадиму Нестеренку оголосили про підозру у незаконному отриманні 760 тисяч гривень компенсації, він перебуває у розшуку.

У розшуку та заочно заарештовано Руслана Демчака (БПП). Він, за версією слідства, отримав близько 225 тисяч гривень компенсації, хоча мав приватний будинок під Києвом (оформлений на батька).

Кримінальну справу стосовно колишнього депутата Станіслава Березкіна було закрито через його смерть.
    https://www.slovoidilo.ua/2024/11/1...cziya-zhytlo-xto-kolyshnix-nardepiv-pokaranyj
    ЗАПРОПОНУВАТИ НОВИНУ: http://t.me/Andriyuk_bot
    ПІДПИСАТИСЯ: @AndriyuKK
    https://www.slovoidilo.ua/2024/11/1...cziya-zhytlo-xto-kolyshnix-nardepiv-pokaranyj

Images:

IMG_20250104_141701_630.jpg
    ДВ762 та Komo подобається це.
  8. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Mason Lemberg:
    Я мушу вибачитися перед Володимиром Зеленським.
    За роки недовіри, огиди і зневаги до нього.
    Я був абсолютно неправим. Тому що мій рівень інтелекту не дозволяв мені правильно трактувати процеси, що відбувалися.
    Але тепер в світлі новоявленого чуда, я нарешті усвідомив, наскільки неправим був я.
    Всі ці 7 років, виявляється, Володимир Зеленський, не сцяв людям в очі, він мироточив з метою нашого сцілення.

Брати Капранови:
    Сліпі починають ходити, а кульгаві - говорити.
    Класика.
    А від алкоголізму лікує?

Mopo, ДВ762, rumun та 7 іншим подобається це.
  9. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.024
    Адреса:
    UA
    В Україні дорожні камери почали штрафувати водіїв по 425 грн за відсутність поліса ОСАЦВ: з 1 січня запрацював новий закон про обов'язкове автострахування.
    Тепер автофіксації можуть накладати штрафи за відсутність страховки, на додаток до санкцій за перевищення швидкісного режиму та їзду виділеними смугами громадського транспорту: він приходитиме не водію, а власнику авто.
    IMG_20250104_161108_672.jpg

nik1917 подобається це.
  10. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    ❗️Водителей пока не будут штрафовать дорожные камеры за отсутствие “страховки“. Сейчас такой штраф могут выписать только во время остановки полицейскими авто, — Патрульная полиция

Лорд Грегори подобається це.
  11. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Ввечері суботи, 4 січня, в повітряному просторі України фіксуються ворожі "шахеди".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Повітряні сили ЗСУ.
    "Чернігівська область - загроза застосування ворогом ударних БпЛА", - повідомили ПС о 17:41.
    "Сумська область - загроза застосування ворогом ударних БпЛА", - повідомили ПС о 17:42.
    "Ворожі ударні БпЛА на сході Чернігівщини та Сумщини, курс - південно-західний", - повідомили ПС о 17:44.
    "Наразі ворожі ударні БпЛА спостерігаються на південному заході Сумщини та центрі Чернігівщини, курс - південно-західний", - повідомлялося о 18:24.
    "Увага! м.Ніжин (Чернігівщина)!
    Ворожий БпЛА у вашому напрямку з північного сходу!", - повідомлялося о 18:25.
    "Полтавська область - загроза застосування ворогом ударних БпЛА з північного сходу", - повідомлялося о 18:30.
    О 18:54 ПС повідомили про:
    • БпЛА на півдні Чернігівщини, курс - південно-західний;
    • БпЛА на межі Сумщини, Черкащини, Полтавщини, курс - західний/південно-західний;
    • БпЛА на півночі Полтавщини, курс - південно-західний.
    "Київська область - загроза застосування ворогом ударних БпЛА з північного сходу", - повідомлялося о 19:05.
    Оновлена інформація
    "Увага! н.п.Лубни (Полтавщина)!
    Ворожий БпЛА у вашому напрямку з північного сходу!", - повідомлялося о 19:24.
    О 19:46 повідомлялося про:
    • БпЛА в центрі Чернігівщини, курс - південно-західний;
    • БпЛА на межі Чернігівщини і Київщини, курс - західний/північно-західний.
    "Харківська область - загроза застосування ворогом ударних БпЛА", - повідомлялося о 20:22.
    О 20:26 ПС повідомляли про:
    • нові БпЛА на сході Сумщини, курс - південно-західний/південно-східний;
    • БпЛА на сході Харківщини, курс - західний/північно-західний.
    О 20:57 ПС повідомили про нові групи ворожих ударних БпЛА, які заходять в повітряний простір Сумської області.
    "Увага! м.Суми!
    Ворожий БпЛА у вашому напрямку з півночі!", - повідомлялося о 20:58.
    О 21:07 повідомлялося про:
    • нові БпЛА на Сумщині, курс - західний/південно-західний/південно-східний;
    • БпЛА на півночі Чернігівщини, курс - західний/південно-західний. Джерело: https://censor.net/ua/n3528520

12. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч на 5 січня 2025 року війська РФ атакували Україну 103-ма ударними БпЛА типу "Shahed" і безпілотниками-імітаторами різних типів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр командування Повітряних сил.
    Як зазначається, повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.
    Скільки дронів збила наша ППО?
    За даними Повітряних сил, станом на 09.00 підтверджено збиття 61 ударного БпЛА типу "Shahed" та безпілотників інших типів у Полтавській, Сумській, Харківській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Житомирській та Хмельницькій областях. Влучань не зафіксовано.
    42 ворожі безпілотники-імітатори - локаційно втрачені (без негативних наслідків). Джерело: https://censor.net/ua/n3528559

13. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    [​IMG]В запланованому на 2025 рік бюджеті, на утримання офісу президента виділено 3,5 мільярда гривень!
    Щоб краще зрозуміти цю астрономічну цифру ми розділили її на 365 днів в році. І що в нас вийшло - 9 589 041,1 але ж це майже десять мільйонів гривень в добу, цифра теж виявилась астрономічною.
    Ділимо її на 24 години в добі. Виходить 399 543,37. Чотириста тисяч гривень в годину обходиться українцям офіс потужного. Більшість українців навіть в рік стільки не заробляють, скільки ми (українці) витрачаємо лише на офіс потужного в годину.
    Ділимо на 60 хвилин в годині. Виходить 6 659,05 в хвилину. Дуже реальна цифра. Але до прикладу одна місячна мінімальна пенсія в Україні становить 2361 гривню. В одну хвилину офіс президента обходиться нам майже так само як місяць утримування трьох пенсіонерів. ПОТУЖНО!
    А яку виплату отримає мама на утримання дитини в місяць? В 2024 виплата становила 860 грн.. А це аж 8 секунд утримання офісу президента. Або місячна виплата восьми мамам в хвилину утримання над потужного. Як можна жити місяць за гроші які офіс президента витрачає за 8 секунд в добі! 8 секунд… Що може бути потужніше?!
    [​IMG]Як каже гетьманцев "війна це коли всі бідніють", але ми бачимо, що бідніють лише пересічні українці, бо податки та тарифи торкнуться боляче лише їх.
    (Автора не знаю- хто впізнав допис підкажіть -додам)
    Римма Філіпенко

Mopo, Kraftmen99, Komo та 9 іншим подобається це.
  14. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Депутати на фронті у відсотках.

Рух "Чесно" зробив дослідження і з’ясував, що станом на 21 липня 2023 року (більш свіжих даних немає)
    найбільше служать з "Європейської солідарності" (328 депутатів), зі "Свободи" (104), з "Батьківщини" (103),
    з партії "За майбутнє" (48), з "Пропозиції" (28), з "Радикальної партії Олега Ляшка" (22) та з "Удару" (10).
    Партія “Голос” тоді повідомила, що не має можливості оновити дані 2022 року.
    Партія "Слуга народу" надавати дані відмовилася.

1692877587-150.jpg

Mopo, Komo, Oprishok та 8 іншим подобається це.
  15. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Мабуть варто згадати обіцянки найвеличнішого політичного діяча сучасності. Щоб не забували...
    Я зупиню війну. Якщо я не зупиню війну, я піду. 4000 доларів зарплатні вчителям. Війни не буде,
    в травні (2022) буде шашлик та день перемоги. Я пріхожу на одін срок, я нє думаю про своі рєйтєнгі.
    Якщо ти хочеш припинить війну, ти її зупинеш, я впевнений, що минула влада (Порошенко) не хотіла
    цього робити. Казали долар буде 45 при зеленському, буде хаос в країні, буде війна, ось дивіться,
    нічого не сталося (осінь 2019)

A10A, Mopo, gantz та 10 іншим подобається це.
  16. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.024
    Адреса:
    UA
    Все зарабатывают на войне, мы не зарабатывали и если кого-то находили - били по рукам, — Зеленский, інтервью Lex Fridman
    cff2a616-563d-4c7e-867b-e0eb40b30b96_w1080_h608_s.jpg

Gydroskop, Oprishok та ДВ762 подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч на понеділок, 6 січня 2025 року війська РФ здійснили чергову масовану атаку на Київщину із застосуванням ударних дронів. Цієї ночі тривога в регіоні тривала майже 5 годин.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр Київської ОВА.
    Як зазначається, в області працювали сили ППО. Ворожі цілі знищено.
    "Постраждалих серед населення немає. Влучань в об’єкти критичної чи житлової інфраструктури не допущено", - йдеться у повідомленні.
    Наслідки ворожої атаки
    За даними ОВА, внаслідок падіння уламків збитих цілей в одному з населених пунктів пошкоджено 2 приватні будинки та автомобіль. Пошкодження будівель незначні.
    Також уламками була пошкоджена лінія контактної мережі залізниці. Рух поїздів цією дільницею вже відновлено.
    Оперативні групи продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків нічної атаки.

18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч на 6 січня 2025 року війська РФ атакували Україну двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із південного напрямку та 128-ма ударними БпЛА типу "Shahed" і безпілотниками-імітаторами різних типів.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр командування Повітряних сил.
    Повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.
    Що вдалося збити нашій ППО?
    За даними Повітряних сил, станом на 09.00 підтверджено збиття двох керованих авіаційних ракет Х-59, а також 79 ударних БпЛА типу "Shahed" та безпілотників інших типів у Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Київській, Чернігівській, Черкаській, Дніпропетровській, Житомирській, Кіровоградській та Вінницькій областях. Влучань не зафіксовано.
    Також зазначається, що 49 ворожих безпілотників-імітаторів - локаційно втрачені (без негативних наслідків).

slawuta5 подобається це.
  19. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Російські спецслужби планували влаштувати теракт на Київщині. Контррозвідка СБУ затримала чотирьох учасників агентурної мережі РФ, які готували підрив вибухівки на вході до будівлі, де дислокується один із підрозділів Сил оборони.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу СБУ.

За даними Служби безпеки, неповнолітній агент російських спецслужб, переодягнений у військову форму українського зразка, мав доставити на режимний об’єкт саморобний вибуховий пристрій у тактичному рюкзаку. Ворог відстежував його пересування у режимі онлайн і планував підірвати вибухівку як тільки юнак зайде у приміщення.

Водночас сам агент, якого мали підірвати, не знав, що має загинути. Він думав, що СВП підірвуть після того, як він вийде із будівлі.

"Контррозвідка СБУ завчасно викрила ворожі плани та вжила комплекс заходів, щоб запобігти теракту. В результаті неповнолітнього терориста і 3-х інших агентів, які причетні до планування цього злочину, затримано. Як встановило розслідування, цим терактом російські спецслужби хотіли розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні та створити видимість конфлікту всередині Сил оборони, коли один "військовий" підриває інших на знак протесту", - йдеться в повідомленні.

Всі четверо фігурантів діяли окремо один від одного, але мали спільного куратора з РФ.

Одним із агентів виявився 16-річний студент із Кіровоградської області. Він отримав від окупантів координати схрону, в якому взяв вибухівку та військову форму. Ще один учасник мережі – 19-річний молодик, який, за попередніми даними, перевіз вибухівку і військову форму із "початкового тайника" у схрон, де їх забрав 16-річний агент.

Сам "початковий тайник" облаштували 2 жительки Вінницької області. Вони за відеоінструкцією представника спецслужб РФ зробили вибуховий пристрій та заховали його у визначеному місці....

...Наразі всім затриманим повідомлено про підозру відповідно до вчинених злочинів за двома статтями ККУ:

• ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
    • ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
    Вони перебувають під вартою без права внесення застави. Агентам РФ загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Джерело: https://censor.net/ua/p3528690

kripers338, кучукаю, форт55 та 2 іншим подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Валерій Прозапас

Ми не побачимо вшанування шостої річниці отримання Томосу на достойному державному рівні, бо ця подія назавжди пов'язана з іменем та діями президента України Петра Порошенка - а "здобутки" теперішніх "5-6 менеджерів" не йдуть ні в яке порівняння з досягненнями тієї епохи гідності;
    тому вони скромно промовчать на своїх приватизованих "єдыных" інформаційних ресурсах , хоча найвідмороженіші серед "нових ліц" намагатимуться пристібнути до цієї події Володимира ІІ Найвеличнійшого.
    Навіть багато хто з суспільних діячів та лідерів думок, які високо оцінюють значення Томосу, за доброю українською християнською традицією примудряються не згадувати не те що зусилля, а навіть прізвище Порошенка в цьому загальнонаціональному здобутку.
    Проте то все суєтне, вже давно "навколо комедіанта обертається натовп, але Всесвіт обертається навколо творців нових цінностей, незримо обертається він", ми не вийняток - головне автокефалія стала важливою точкою відновлення нашої державної ідеї та одним з чинників спротиву російській навалі.

форт55, Хейль, tms та 6 іншим подобається це.
  21. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.024
    Адреса:
    UA
    Олена Зеленська:
    Він був коміком, це була його професія.
    afterward.....
    Він не був клоуном,це -інша професія.

270037389_2971115136535736_5614877703924878658_n.jpg

форт55, Mopo, Kraftmen99 та 3 іншим подобається це.
  22. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Долучаємося!
    Бо знову будемо голібосі з яйцями по 17....

Українці оберуть членів Громадської антикорупційної ради при Міноборони під час онлайн-голосування

Рейтингове інтернет-голосування
    за кандидатів до складу
    Громадської антикорупційної ради

Голосування відбудеться 7 січня 2025 року, з 09:00 до 21:00.

https://rgk.vote.mod.gov.ua/

Голосування проводиться протягом 12 годин з використанням офіційного електронного ресурсу Міністерства оборони України з 09:00 до 21:00.

Взяти участь в онлайн-голосуванні можуть усі громадяни, які проживають на території України. Автентифікація відбуватиметься з використанням сервісів «Дія».

Кожен виборець має право проголосувати один раз в межах визначеного часу. Обрано буде 15 представників із 40 кандидатів.

форт55 та capt.A.Smollet подобається це.
  23. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    kowalskydonetsk:
    Суддя Олександр Кравець пішов у відставку та виїхав до Нідерландів, де отримав безкоштовне житло, хоча у 22-му році купив 3 квартири в Туреччині.
    Ми платимо йому ₴100 тис. пенсії щомісячно.
    З - заздрість

Fon Yary:
    Це навіть більше ніж "українська мрія"- награбувати і втекти. Продовжувати грабувати після втечі...

PoussinBleu:
    Про отримав безкоштовне житло дуже смішно
    Суддя і в центрі для біженців на розкладушці?
    Скорше якийсь спонсор
    прихистив.

Images:

IMG_20250107_093515_589.jpg
    форт55, slawuta5, ХапалАнДаг та ще 1-му подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    52% громадян України довіряють президенту Володимиру Зеленському, водночас 39% українців сказали про недовіру.

Про це свідчить опитування КМІС, передає Цензор.НЕТ.

Так, соціологи ставили питання: "Наскільки Ви довіряєте чи не довіряєте Володимиру Зеленському?".

"Варто зупинитися на динаміці довіри протягом року, тобто у період з грудня 2023 року до грудня 2024 року. У кінці 2023 року 77% довіряли Президенту, але до лютого 2024 року довіра знизилася до 64%, а до травня 2024 року – до 59% (водночас частка тих, хто не довіряє, зросла за вказаний період з 22% до 36%). До жовтня 2024 року ситуація стабілізувалася, проте між жовтнем і груднем 2024 рівень довіри знов почав знижуватися, хоча за рахунок не стільки тих, хто не довіряє, а тих, хто має невизначене ставлення до Президента (тобто між жовтнем і груднем зросла насамперед невизначеність, а не недовіра)", - йдеться в повідомленні. Джерело: https://censor.net/ua/n3528889

Images:

original.jpg
  25. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Міноборони знищило головну антикорупційну реформу в оборонних закупівлях та взяло під ручний
    контроль 550 млрд грн, - ЦПК

У кінці грудня 2024 року міністр оборони Рустем Умєров вніс незаконні зміни до статутів Агенції оборонних закупівель (АОЗ) та
    Державного оператору тилу (ДОТ), якими взяв під ручний контроль 550 млрд грн. Цими змінами підірвано реформу оборонних
    закупівель, що відбулась після звільнення його попередника Олексія Резнікова.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, інформує Цензор.НЕТ.

"Міноборони Зеленського знищило головну антикорупційну реформу в оборонних закупівлях та взяло під ручний контроль 550
    млрд грн. Як так вийшло? Наприкінці грудня міністр Умєров незаконно змінив статути Агенції оборонних закупівель (АОЗ) та
    Державного оператора тилу (ДОТ)", - зазначає ЦПК.

Зазначається, що "Міноборони Зеленського" виправдовується, що зміни були внесені "на вимогу закону".

"Але все з точністю до навпаки – ці зміни прямо йому суперечать. Хоча, можливо, в Міноборони просто не розібралися в нормах
    закону і сталася помилка? Точно ні. І Умєров, і його відповідальний за закупівлі заступник Кліменков – досвідчені підприємці.
    Вони прекрасно розуміють господарське право. А Умєров раніше очолював Фонд держмайна", - пише ЦПК.

Водночас, наголошують там, це вже вдруге, коли міністр оборони Умєров намагається знищити ключову реформу в оборонних
    закупівлях, що цього разу йому вдалося.

"За Резнікова принаймні було чесніше. Там і "яйця по 17", і непоставлені снаряди закупляли департаменти Міноборони. А
    значить і вся відповідальність була на міністрі. А зараз Умєров формально залишає АОЗ та ДОТ "незалежними інституціями",
    але перетворює їх на звичайні департаменти під повним контролем міністерства", - додає Центр протидії корупції.

ori.jpg

26. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    ЗБИТКОВА державна "УКРПОШТА" щомісячно нараховує Генеральному директору понад 1,5 мільйони гривень зарплати.

У 2021 році щомісячні витрати (факт) "Укрпошти" на оплату праці Керівника складали 1,6 мільйона грн (або 19,2 млн грн в рік),
    а у 2022 році (прогноз)– 1,53 мільйона грн щомісячно (або 18,3 млн грн в рік).
    А на 2023 рік за фінансовим планом оплата повинна була скласти вже 1,86 мільйона грн в місяць (або 22,4 млн грн в рік).

Це дані Фінансового плану АТ "Укрпошта" на 2023 рік, підписаного особисто Генеральним директором та поданим до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України наприкінці 2022 року (ось посиланняна щорічні фінансові плани "Укрпошти" з 2015 року, кому цікаво https://mtu.gov.ua/timeline/?t=1005&m=9&g=0&from=&till=).

Все це НАВІТЬ У ПЕРІОД ПОВНОМАСШТАБНОЇ ВІЙНИ – його зарплата в місяць перевищує грошове забезпечення понад 15 військовослужбовців, які щохвилини 30 днів на місяць перебувають на бойових завдання на нулі.

П.С. На моє депутатське звернення щодо кількості осіб, що отримують заробітні плати в АТ "Укрпошта" понад 100 тис. гривень на місяць у 2024 році, ген директор відповів, що не може надати таку інформацію, бо не розуміє, як вона пов'язана із депутатською діяльністю.

Так вигладяє здоровий глузд і щирість?! (зі слів цього керівника про себе)

І тепер розумієте чому влада не хоче розглядати проєкт закону № 12316, яким запропоновано обмежити верхню межу зарплат чиновників і управлінців державних підприємств на період воєнного стану.
    Дмитро Чекалкин.

Images:

IMG_20250108_060109_286.jpg
    Камча, tms, ХапалАнДаг та ще 1-му подобається це.