Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Валерій Прозапас

Якби все це розпочалося не з Мар'яни і хвиль помиїв в біг Головкома - то ще можна було б чекати чесної розмови та якось аналізувати аргументи.
    А так подивіться хто йде, а хто залишається - і все як завжди ясно як воно хуже нє будєт.

filip57, Камча, ДВ762 та 12 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Каска фляга котелок
      850 грн.
    2. Стрічка з ланок 30 кал. З мчсця бойових дій.
      400 грн.
    3. 300 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Ммг бронебойного снарядика калибра 30 мм. Полностью пустой и безопасный. Капсуль пробит Состоян...
      550 грн.
    5. В колекцію.Все що на фото.
      295 грн.
  3. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Європейська солідарність" у Київраді сьогодні вишукано обскакала тамтешніх "служок", які до крові в очах опиралися перейменуванню Повітрофлотського проспекту на проспект Європейської солідарності. Сталося таке.
    Сьогодні Київрада проголосувала за перейменування Повітрофлотського проспекту на Проспект Повітряних сил. Але. Київрада проголосувала за постанову Марини Порошенко, за якою в Києві з'являться вулиці Повітряних сил, Європейського союзу і Північноатлантичного альянсу.
    ЗЕботва вже реве ніби вони от саме так і хотіли, і ніби то їхня перемога. Хоча ідею перейменувати Повітрофлотський на Проспект Повітряних сил висловив головнокомандуючий ЗСУ генерал Валерій Залужний.
    З чим щиро вітаю зелень. Хай звикає. Провалів у зелених буде все більше. У них ще мобілізація попереду.

filip57, ДВ762, tms та 6 іншим подобається це.
  4. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.

Джерело: звернення Зеленського

Пряма мова: "Я призначив генерал-полковника Сирського Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Відсьогодні до керівництва Збройними Силами України приступає нова управлінська команда. Я хочу, щоб бачення війни було єдиним і в наших воїнів у Роботиному чи Авдіївці, і в Генеральному штабі та на Ставці.

Я провів десятки розмов із командирами різного рівня. Зокрема, сьогодні говорив із бригадними генералами Андрієм Гнатовим (екскомбриг 36-ї бригади), Михайлом Драпатим (екскомбриг 58 бригади), Ігорем Скибюком (екскомбриг 80-ї бригади) та полковниками Павлом Палісою (комбриг 93 бригади) і Вадимом Сухаревським (комбриг 59 бригади).

Усі вони розглядаються на керівні посади в армії та служитимуть під проводом найбільш досвідченого українського командувача. Він має успішний досвід захисту – провів Київську оборонну операцію. Він має також і успішний досвід наступу – Харківської визвольної операції".

Деталі: Станом на 18:45 на сайті президента немає указів про звільнення Валерія Залужного і призначення Сирського. Також Зеленський розповів, що у четвер говорив із генералами Євгеном Мойсюком та Михайлом Забродським.

Президент також подякував генералу Валерію Залужному "за два роки захисту".

"Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду", - написав він.
    :mad:

форт55, VIKTOR 243, кучукаю та 4 іншим подобається це.
  5. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.027
    Адреса:
    UA
    Gviga, filip57, ДВ762 та 8 іншим подобається це.
  6. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у прямому ефірі поділиться своїм баченням на звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Дивіться на Цензор.НЕТ.

"Верховний головнокомандувач В.Зеленський звільнив головнокомандувача ЗСУ В.Залужного

За даними джерел, Зеленський запропонував Залужному посади або особистого помічника, або заступника секретаря РНБО, або посла у Великій Британії. Але Залужний залишати армію добровільно та переводитись на якусь цивільну посаду під час війни відмовився.

Після оголошення рішення Зеленським Залужний розіслав повідомлення багатьом своїм друзям, що його "відправляють на дембель". Також готуються укази на звільнення частини команди Залужного у Генштабі та ЗСУ", - повідомив Бутусов.

Дивіться також на "Цензор.НЕТ": Зеленський проти Залужного: наслідки | Юрій Бутусов. ВIДЕО

Автор: Володимир Янченко Джерело: https://censor.net/ua/v3472430

форт55, VIKTOR 243, кучукаю та 5 іншим подобається це.
  7. Check.Ua

Check.Ua Leutnant

Повідомлення:
    1.422
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    Обмін полоненими сьогодні, 8 лютого, став одним із наймасштабніших – 100 українських захисників, які були у полоні у Росії, повернулися додому.Про це розповів президент Володимир Зеленський.
    Серед врятованих військовослужбовців цього разу — 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 бійців тероборони.
    — Усі наші, всі знову на рідній землі. Працюємо по кожному та кожній і не зупинимося, доки всіх не повернемо!, – написав український гарант.
    Увечері 8 лютого у своєму традиційному зверненні до українців Зеленський подякував за повернення українців додому всій команді, яка займається обміном полоненими.
    Однак найбільшу подяку Зеленський висловив тим воїнам ЗСУ, які сьогодні стоять на першій лінії фронту. Саме вони беруть у полон російських окупантів, поповнюючи обмінний фонд, що уможливлює повернення українських полонених.Загалом на сьогодні вже звільнено з російського полону 3 135 українців і українок.Усі визволені – рядового та сержантського складу. 84 врятованих воїнів захищали Маріуполь (в т.ч. 82 – оборонці “Азовсталі”), решта виконували бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках. Щонайменше 28 визволених мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20″, – йдеться в інформації.

Останнє редагування: 9 лют 2024
    Komo, ivanov1, ДВ762 та 6 іншим подобається це.
  8. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Президент Володимир Зеленський присвоїв Валерію Залужному та Кирилу Буданову звання Героя України.

Про це йдеться в указі №61/2024, інформує Цензор.НЕТ.

"За визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю:

Присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Залужному Валерію Федоровичу — генералу", - зазначається в указі президент.

Також звання Герой України присвоєно очільнику ГУР МО Кирилу Буданову.

Ой...:eek::D
    8 лютого відбулася зустріч Зеленського та Залужного. За результатами зустрічі Зеленський повідомив, що запропонував Залужному бути в його команді. Сам Залужний після зустрічі з президентом повідомив, що було прийнято рішення про необхідність зміни підходів та стратегії.

Зеленський підписав указ про звільнення Залужного. На посаду Головнокомандувача Збройних Сил України він призначив генерал-полковника Сирського.

Читайте: Залужному подякувала діаспора: Він зупинив "другу армію світу"

форт55, VIKTOR 243, Provada81 та 8 іншим подобається це.
  9. Check.Ua

Check.Ua Leutnant

Повідомлення:
    1.422
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    Сирський назвав основні завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ:
    • Чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів.
    • Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин.
    • Завдання штабів усіх рівнів - знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці.
    • Дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу.
    • Запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду - таких як застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Mason Lemberg

І останній пост на сьогодні. Для тих, хто сьогодні помер і хто не бачить майбутнього.
    Це точно не та ситуація щоб когось заспокоювати. Та й заспокоювати вже пізно. Вікно можливостей суспільства закрилося весною-літом 2022.
    Але передсмертні конвульсії - це такий собі механізм...
    Хто збирається помирати через звільнення Залужного може з честю зробити це паралельно забравши з собою кілька окупантів.
    А відсторонення Залужного сталося не сьогодні, воно стало очевидним сьогодні. Може комусь не хотілося бачити, але сирок з московськими кротами давно рішали справи, постячи десятки фоток з різних точок. Кротівня московська давно пхала свої п'ятаки у рішення.
    І я впевнений, що останній місяць-два Залужний взагалі був без ресурсів і в світлі постійного тиску і звільнень нічого планувати він не міг.
    Тому сьогодні де-юре сталося те що відбувалось де-факто вже довгий період, коли всі закривали очі що все ок.
    І також повторю, це не могло не статися в умовах зрадника. Це мусило статися рано або пізно.
    І навіть немає нічого дивного у способі призначення. Коли відвертого старого непопулярного совка підсовують під знаменами нових реформ. Хіба не це відбувається 5 років з портновими, татаровими?
    То ж цей етап був очевидним. Як і очевидним є те, що поле дна маневрів у зрадника стає все вужчим.
    А ще очевидним є те, що за це ми заплатимо. Життями Людей.

tms, Лесной Житель, A10A та 9 іншим подобається це.
  11. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Валерій Прозапас

Виявляється деякі журналісти ходять на якісь "закриті зустрічі" - а потім дивуються коли їх починають таємно фільмувати в різних місцях.
    І не приходить в голову цим псам демократії взаємозв'язок між їхніми діями та тим, як після цього вчиняють з ними самими зокрема та суспільством в цілому.
    Теж мені каста просвітленних, блін, стандарти свободи слова імені Азарьонка.

rumun, A10A, Лорд Грегори та 2 іншим подобається це.
  12. Check.Ua

Check.Ua Leutnant

Повідомлення:
    1.422
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    Кабінет Міністрів дав право Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (військкоматам) працювати цілодобово під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану.
    Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, військкомати зможуть цілодобово:

• розглядати справи про адмінправопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;
    • організовувати з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);
    • вести персонально-якісний облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі ЗСУ та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Лорд Грегори подобається це.
  13. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    До України з візитом прибула двопартійна делегація Конгресу США на чолі з головою комітету з розвідки.

Про це у соцмережі X повідомила посол Бріджит Брінк, інформує Цензор.НЕТ.
    "Рада привітати в Києві двопартійну делегацію Конгресу США на чолі з головою комітету з розвідки Майком Тернером, до складу якої входять Френч Хілл, Джейсон Кроу, Ебігейл Спанбергер і Зак Нанн", - йдеться в повідомленні. Джерело: https://censor.net/ua/p3472602

Images:

780x473.jpg
    proview, A10A, ХапалАнДаг та 2 іншим подобається це.
  14. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    По всім ОТГ через "суспільне" розганяють, отаку фігню. Це тільки в Полтавській області, чи по всій Україні ?

Images:

Screenshot_20240209-171317_Facebook.jpg
    Лорд Грегори подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Tainka Dubrovska сейчас с Марфа Андріївна и

- Шо там, Дубрік? Київ починає?
    - Як завжди!
    - Ну і ми підтягнемось! Маякуйте!
    - Маякую!
    - Тань, там вже автозаки нагнали. Як думаєш - запакують?
    - Побачимо. Все залежить від того скільки народу вийде.
    - Я йду!
    - І я!
    - Слухай, ну шо за бл@дь, тільки я поїхала вперше у відпустку, тут вже двіж! Хоч бери і вертайся і всир@й гроші сплачені за море!
    В минулому році боялись ядерки, коли їхали. Цей раз, що знімуть Залужного... Сподіваюсь ваша КАВА порішає всьо.
    - Не факт, але мовчати не можна.
    - Дубровська, ти йдеш? Чи лише підбурюєш?
    - Йду звісно! Кава сама себе не вип'є ))
    - Обнімемось!
    - Полюбе!
    Пишу партнерам, щоб скорше видавали документи і відповіді, бо йду на Майдан і з автозака не порішаю потім.
    В ту ж хвилину прилітають всі відповіді.
    Оперативно ))
    - Я не цікавлюсь політикою, але вірю тобі. То мені теж виходити??
    - Кожен приймає рішення сам.
    - Я не вмію приймати рішення. Йти мені?
    - Йди )) Але як передумаєш, то не йди ))
    - За звільнення Залужного, якого рашисти боялись, аж впісювались - лише 100 полонених.
    - Та наші могли б виміняти за нього всіх на всіх!!
    - Але ж дали лише 100... Наче він нічого не значить...
    - Добре, що дали. Хай віддають всіх. Але так - надто мало за таку особистість. Теж про це думаю. Хоча ці вміють грати на приниження і знецінення навіть так.
    - За Сирського нікого не дадуть.
    - Той сам вміє наших нищити...
    - Йдеш?
    - НУ да.. Як інакше?
    - Вже СБУ пішли в Лавру виганяти )) В них та Лавра завжди, як треба увагу переключити )) Вже не спрацьовує )))
    - Ну да )) Наші люди зажр@лись зовсім - полонених мало, в Лавру не вірять, хочуть Залужного, а не рашиста головнокомандувачем!
    - Що ще придумають? Тривогу?
    - То ми і в метро каву поп'єм )) Ще тепліше буде ))
    - Тобі не страшно? Я ніч не могла спати...
    - Та ні.. Йдемо з друзями під Стелу на каву - обнімемось. З деякими нарешті розвіртуалізуємось )) Норм!
    - В тебе голос, аж дзвенить. Теж прийду! Вірю!
    - Мені не можна ризикувати, в мене Санька в полоні, хто його витягатиме як мене запакують?
    - Звісно не йди!
    - Буду! Все одно буду!!
    - Тань, побачимось! Давно хотіла обняти Вас.
    - Я буду в яскравій шапці ))
    - Мішень?
    - Снайпери за нас! )))
    Коли побили студентів - я нікому не дзвонила і не казала, що йду. Не хотіла наражати на небезпеку, але йшла. За дітей, за СВОБОДУ. ВОЛЮ, УКРАЇНУ.
    Зараз всі вже гуртуються.
    Не треба нікому писати - всі самі ставлять плюсики, пишуть що прийдуть, питають хто які цукерки любить.
    Це не майдан - це поки що обмін думками і кава разом.
    Це обійми і смаколики.
    І підтримка Залужному. І величезна подяка йому.
    Але все починається з Києва!
    І вирішується теж саме тут.
    Не на росії, як би вони самі себе не запевняли в цьому.
    Не в Північній Кореї, не в Омані, а в серці України!
    Гліб Бабіч вірно сказав:
    "Ми Переможемо, а вони zzzzzzzzzzдоxxxxнуть!!"
    Україна буде вільною!
    Хоч це і не легко.
    Зустрічаємось близько 17ї години біля Стели.
    Беріть ліхтарики і павербанки, чай, цукерочки і теплий одяг. А головне настрій.
    Бо прийдуть гарні люди і трішки нелюдів.
    РЕ: Люди підходять , автозаки забрали.

Останнє редагування: 9 лют 2024
    Стартех, ДВ762, Камча та 7 іншим подобається це.
  16. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    7 років тому, рівно о 6.00 8 лютого 2017 року підполковник 5-го управління СБУ Роман Червінський набрав телефонний номер. Він дзвонив на телефон, який був біля Михайла Толстих, позивний Гіві, командира штурмового батальйону "Сомалі" ЗС РФ, терориста, який вбивав та катував українських військовополонених. Це був останній дзвінок у житті Гіві. Тієї ж миті потужний вибуховий пристрій, встановлюваний під ліжком, розірвав терориста на шматки.

Це одна з найвідоміших та найвдаліших ліквідацій російських терористів на окупованих територіях за часи війни за незалежність.

Це не єдина вдала операція СБУ, якою керував Червінський.

Зараз полковник Червінський незаконнно затриманий за наказом президента Володимира Зеленського. Слідчі СБУ та прокурори ОГПУ за наказом офісу президента сфальшували проти Червінського кримінальну справу, де відсутня сама подія злочину. І майже рік судді вигадують різні приводи для того, щоб незаконно тримати Червінського під вартою.

Вчора один з ключових свідків - співробітник СБУ, показання якого також повністю виправдовують Червінського, знов не прибув на суд, оскільки знову отримав термінове завдання. І Червінського знову запроторили за ґрати на два місяці, продовжили термін, тому що в черговий раз СБУ не дозволила дати свідчення своєму співробітнику. Тому що ці свідчення виправдали б Червінського.

Тобто питання у справі Червінського навіть не в тому, чи є там склад злочину взагалі - питання в тому, що влада не дає можливості громадянину України, військовослужбовцю, відзначеному державними нагородами, захищатись у суді, позбавила його гарантованих Конституцією прав.

Зеленський руками Єрмака, Татарова, Генпрокуратури, СБУ та суддів відверто порушує закон та порушує елементарні процесуальні норми. Проти Червінського діє реальне злочинне угруповання у владі, яке порушує усі норми законодавства, щоб обмежити свободу громадянина України з власних політичних амбіцій.

Це дуже соромно. Це ще один ланцюжок беззаконня, яким чинна моновлада намагається знищувати тих, хто їй не подобається. Джерело: https://censor.net/ua/r3472352

форт55, Provada81, кучукаю та 18 іншим подобається це.
  17. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️СБУ затримала у Запоріжжі рекетирів, які "вибивали" гроші з дружини загиблого воїна ЗСУ та погрожували вбити їхню дитину.*

"_Встановлено, що фігуранти обкладали «даниною» місцевих жителів, створюючи штучні конфліктні ситуації або під виглядом «повернення боргів»_", - пише пресслужба СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру, вони перебувають під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинного угруповання — його учасникам загрожує до 12 років тюрми.

Images:

IMG-6b7b74a0dc68922b609497ce0d8ba09d-V.jpg
    Лорд Грегори, Kraftmen99, Корибут та 9 іншим подобається це.
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Внаслідок удару ворожими безпілотниками по Харкову загинуло 7 людей.

"Із 22:46 окупанти завдавали ударів по Харкову дронами-камікадзе типу "Shahed". Влучання зафіксували у Немишлянському районі міста. Уражена цивільна інфраструктура. Виникло кілька масштабних пожеж. 15 житлових приватних будинків вщент згоріли. Ліквідація наслідків триває, пожежі локалізовані. Внаслідок ударів загинули семеро людей, серед них троє дітей: 7, 4 років та немовля близько 6 місяців. В одному із приватних будинків виявили тіла 5 людей, серед яких 3 дітей. На іншому обʼєкті - ще двоє загиблих", - зазначив згодом Синєгубов.
    За даними ОВА, станом на зараз - троє поранених. Джерело: https://censor.net/ua/n3472683

19. Nob

Nob Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    697
    Адреса:
    R2K0C9
    Не думаю що це на щось впливає. Полтавшина голосувала за Зеленського і Слуг, тому "маємо те що маємо" .

20. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.027
    Адреса:
    UA
    Безугла прокоментувала відставку Залужного.
    Народна депутатка Мар'яна Безугла прокоментувала відставку Валерія Залужного. Вона щиро потішилася таким рішенням.
    Про це Безугла написала на своїй фейсбук-сторінці.
    "Недооцінили суб'єктність жінки й силу правди. Буває. Ну що ж. Тепер маємо хоча б ШАНС", – написала вона.
    Чим викликала бурхлива реакцію українців

Варто зауважити, що Безуглій порадили спуститися на землю й бути менш пихатою.
    -"Переоцінили ви свій "вклад". Рішення було прийнято давно, вас лише використали".
    -"Той випадок, коли ваш егоцентризм конкурує з пришелепкуватістю! А по факту Мар'яна Безугла проста шавка, що виконує дурнуваті команди Андрія Єрмака".

-"Недооцінили глибину вашого довбо***зму".
    -"Ви нанюхалися? Всім відомо, що ваша суб'єктність в яйці Єрмака. Всю ціну вам знають. На жаль, і в цьому ваша фортуна, що разом з Генералом не можуть піти його солдати. А якби пішли, то подивились би, хто залишився. Ну що будемо тепер спостерігачами. Народна мудрість: є**ла жаба гадюку. І ще. Не надійтеся, падли, що вам вдасться здати Україну" !
    Чимало українців іронічно продовжили тезу Безуглої про "шанс". Вони уточнили, що, напевно, вона мала на увазі "шанс програти війну" або ж "шанс для московитів знищити Україну".
    - "Шанс з ручним для влади Сирським? Борчиня з совком отримала ще більший совок... Це ваша перемога..."
    • "Точно. Шанс стати нарешті "союзной рєспублікой" ми тепер маємо завдяки вам. Мра*і".
    -"Розумово обмежене може радіти такому.."
    -"З такими, як ти, шансів вже точно немає…"
    -"Шанс виконати обіцяне Путіну".
    Інші яскраві коментарі.
    -"Якщо людина зловтішається звільненням воїна, хто вона в цій країні?!"
    -"Подивимось на вас на лаві підсудних! У вас шансів вже не буде ".
    - "Ви вже мекнули на радощах? Бо якось знову текст по-дебільному написаний".
    • "С**а ти безмозгла".
    • "Тепер ти, курва, задоволена. Тепер Україну можна сміливо здавати ворогові".
    -"Дурепа, вам. як яникам, втекти не вдасться!"
    -"Чекай бумеранг, він уже близько".
    fa301f2b12c0f9ec2ccb843fc358f1e0.jpeg

A10A, slawuta5, tms та 3 іншим подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Вночі на Житомирщині ППО відбивала атаку "шахедів"

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.
    "Сьогодні під час повітряної тривоги відбулося падіння уламків дрона-камікадзе на території одного з населених пунктів області.
    Жертв та постраждалих немає", - йдеться в повідомленні. Джерело: https://censor.net/ua/n3472781

slawuta5 подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч на 11 лютого росіяни вкотре атакували Україну "шахедами". 45 ударних безпілотників були запущені з Балаклави та мису Чауда.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.
    "У результаті бойової роботи знищено 40 "шахедів" противника у межах Київської, Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської та Херсонської областей", - йдеться в повідомленні.
    Зазначається, що до відбиття повітряного нападу залучено підрозділи зенітних ракетних військ, мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби. Джерело: https://censor.net/ua/n3472773

capt.A.Smollet та slawuta5 подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Остання церква Бучанської громади на Київщині перейшла до ПЦУ.

Images:

427844157_10224571269481483_8083251938187726373_n.jpg
    Komo, Бобеско., tms та 10 іншим подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Якщо ви стоїте, ліпше сядьте. Залужним і Шапталою нічого не обмежилося. Вони звільнили й всіх інших найдосвідченіших і найвідоміших українських военачальників.
    Генерали Наєв, Миргородський, Забродський, Литвинов, Бокій, Миронюк, Тарнавський, Кириленко, Коваль, Мойсюк та ряд інших відправлені «в розпорядження МО».
    Такого погрому українська армія ще не знала. Як гірко підмітив мій дотепний друг, це співставно лише масовим звільненням, котре східний тиран Ердоган учинив після спроби перевороту в Туреччині. Але де переворот, а де українські командувачі?
    Нагадаю, що більшість цих генералів - саме ті люди, котрі, попри категоричну заборону Верховного готуватися до війни, все-таки в повній секретності це робили - й так зуміли зберегти країну в перші місяці й до масового надання західної допомоги. Чи не за це їм Зеленський так віддячив?
    П.С. Памʼятаєте мою історію про «Андрєй, почєму етот гєнєрал мєня пуґаєт?» Це ж про Миронюка. Він серед звільнених сьогодні

tms, Стартех, Gviga та 8 іншим подобається це.
  25. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    От мені цікаво - нєтряпка оманський остаточно здасть Україну під травневі шашлики чи трішки пізніше?

MasterX, Carl Zebisch, Gviga та 2 іншим подобається це.
  26. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    ..Призначений президентом Володимиром Зеленським на посаду командувача військами Територіальної оборони Ігор Плахута на час Революції Гідності працював у МВС та керував силами ВВ під час розгону Майдану.

Джерело: "Українська правда"

Деталі: Вночі 10 грудня 2013 року правоохоронці зачистили урядовий квартал від барикад Євромайдану.

Пізніше Плахута, на той час начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС, заявив, що для розчистки вулиць залучили близько 400 бійців внутрішніх військ та спецзагону "Беркут".

За його словами, "люди в чорному, які розбирали барикади, були комунальниками".

Тоді ж Плахута звітував про нібито двох постраждалих "беркутівців".

21 січня 2014 року, як писали ЗМІ, посадовець МВС вийшов до мітингувальників для перемовин, і що то був саме чинний командувач військами Територіальної оборони.

Довідково: У 2005–2008 роках Плахута служив командиром Окремої президентської бригади.

Станом на 2009 рік був командиром 169-го навчального центру. Згодом – начальником управління Південного територіального командування.....

форт55, VIKTOR 243, Provada81 та 4 іншим подобається це.