Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Владі не вдасться «замести під килим» скандал із прослушкою Залужного. Хоча би тому, що партнери вимагатимуть ясних і обґрунтованих відповідей. Просто уявіть, що означатиме для них підозра, що пристрої встановлені ворожою розвідкою. Тепер уявіть, як це вплине на наше військове співробітництво, особливо, в обміні розвідувальною інформацією (хоча й не лише).
    Варіант, що мова йде про операцію українських «правоохоронців» із цієї точки зору менш руйнівний - навіть за очевидного політичного підтексту. Враховуючи кількість відмов європейських судів у екстрадиції наших розшукуваних громадян, репутації нашої влади за кордоном уже нічого не загрожує - вона повністю скомпрометована.
    А всередині країни всі, хто здатний хоч до мінімальної мозкової активності, висновки давно зробили (решту вже могила виправлятиме).
    Але ж у який жах і сором зелені перетворили цілком демократичну донедавна державу…

Володимир(Amilkar), Ph@ntom, tms та 10 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Макет гранаты РГ 42. В достойном состоянии. Полностью пустая и безопасная. Дно приклеено назад. В к...
      1350 грн.
    2. Лента от РПД битая гильзами 7.62х39 Клеймо 222
      450 грн.
    3. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! 500шт. ланок до кулеметної...
      475 грн.
    4. (в наявності 537 шт.)
      У наявності ммг патронів калібру 7.62*39 У наявності: 537 штук Клейма: 711 79 Ціна вказана за один м...
      40 грн.
    5. (в наявності 3 шт.)
      Димові гранати. Набір: корпус, кільце, чека.
      200 грн.
  3. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Довіра громадян України до президента Володимира Зеленського знизилась з 84% у грудні 2022 року, до 62% у грудні 2023, а довіра до ЗСУ і головнокомандувача Валерія Залужного складає відповідно 96% і 88%. Водночас 59% громадян одночасно довіряють і Зеленському, і Залужному.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) 29 листопада - 9 грудня 2023 року

Деталі: За результатами опитування, у випадку президента спостепрігається низхідна динаміка, проте він зберігає переважну довіру серед української громадськості.

Так, наразі 62% довіряють президенту, а не довіряють – 18%. У грудні 2022 року 84% довіряли президенту, не довіряли – 5%. Відповідно, якщо баланс довіри-недовіри у грудні 2022 року для президента становив +80%, то зараз він становить +42%.

кучукаю, kripers338, Provada81 та 5 іншим подобається це.
  4. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Вчетверо більше, ніж навіть за часів Януковича: Чорний ринок цигарок в Україні встановив новий рекорд

Частка нелегальної торгівлі сигаретами в Україні встановила новий історичний рекорд.

Про це свідчить дослідження ринку нелегальної торгівлі тютюновою продукцією, проведене Kantar Ukraine у жовтні поточного року, повідомив
    перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram.

"Ну що, можна "привітати" з новим рекордом України…по тіньовому обігу цигарок. Згідно нового дослідження Kantar (за жовтень),
    за 2023 рік рівень нелегальної обсягів нелегального ринку сигарет в Україні за 2023 році сягнув 21,8%. Що є абсолютним рекордом
    за весь час (десь в разів так 4 більше ніж за часи януковича)", – зауважив Железняк.

Загалом від початку року частка нелегальних сигарет на ринку становить 21,8%.

За даними дослідження, у жовтні загальний рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні зріс до 25,7% з 19,5% у червні, за рахунок
    збільшення частки підробленої продукції та продукції, яка призначена для продажу в зоні безмитної торгівлі (з надписом Duty Free) або для експорту
    і нелегально продається в Україні.
    Зокрема, з 6,9% до 11,3% всього ринку зросла частка підробних сигарет, частка маркованих для продажу у Duty Free сигарет, які нелегально продаються
    в Україні, збільшилася у жовтні до 12,9% з 10,9% у червні 2023 року.
    При цьому 72% нелегальної тютюнової продукції, з позначкою Duty Free або призначеної для експорту, має напис про те, що її виробником є Винниківська тютюнова фабрика. 62% цієї групи нелегальної продукції припадає на сигарети Сompliment з маркуванням Duty Free.

Лідерами за рівнем розповсюдження нелегальної продукції є 8 областей України, де реалізується 70% такої продукції:
    Дніпропетровська – 17%, Одеська – 12%, Львівська – 9%; Харківська – 9%; Хмельницька – 7%.

Ph@ntom, A10A, Лорд Грегори та 3 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Заступник держсекретаря США О’Браєн прибув до Києва.

18 грудня до Києва з візитом прибув заступник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн.
    Про це повідомила у соцмережі Х посол США в Україні Бріджит Брінк, передає Цензор.НЕТ.
    "Вітаю знову в Києві помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О’Браєна. Ваш візит укотре підтверджує те, що наша підтримка України є непохитною", - написала Брінк. Джерело: https://censor.net/ua/p3462251

Камча, A10A, Лорд Грегори та 2 іншим подобається це.
  6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Велика Британія провела першу торгову місію в Україні: представники оборонпрому підписали низку угод з Міноборони.

Минулого тижня Україну вперше відвідала торговельна місія Сполученого Королівства, у складі якої були представники уряду та оборонної промисловості. За підсумками зустрічей було підписано низку угод, зокрема, з Міноборони.
    Про це повідомили в уряді Британії, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Європейську правду.
    Місія відбувалася під егідою Міністерства у справах бізнесу та Міністерства оборони 13-14 грудня і стала продовженням обговорень у рамках виставки оборонної промисловості DSEI у Лондоні щодо можливого партнерства між британськими та українськими компаніями.
    У рамках цього візиту британські та українські посадовці поспілкувалися з представниками оборонпрому обох країн щодо можливостей довгострокової співпраці.
    За підсумками зустрічей підписали серію угод.
    Зокрема, британська компанія Babcock отримала трирічний контракт від Міноборони України на обслуговування протимінних суден "Черкаси" та "Чернігів", які раніше передала Британія. Перед цим створили офіс компанії в Україні.
    BAE Systems та AMS Integrated Solutions Ltd підписали угоду, яка уможливить пряму спеціалізовану підтримку для українських артсистем на території України. Зокрема, передана Британією артилерія буде ремонтуватися та обслуговуватися в центрах AMS на території України, де працюють українські фахівці.
    Компанія Thales підписала меморандум з українською компанією з розробки безпілотників Aerodrone "для забезпечення нових спроможностей для ЗСУ".
    Загалом у складі місії були компанії BAE Systems, Babcock, Thales, AMS Global, та KBR. У комюніке зазначають, що у 2024 році плануються нові такі місії та в них зможуть взяти участь інші компанії оборонпрому. Джерело: https://censor.net/ua/p3462270

Ph@ntom, Камча, A10A та 4 іншим подобається це.
  7. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Сергій Алексеєнко

Але ідіоти з ВР коли базікають про оприлюднення планів, хочуть шоу, уся діяльність монобільшості суцільне шоу...

Images:

411157605_1039707843914503_9132682798411304857_n.jpg
    гринго80, Igor 21, frontier та 18 іншим подобається це.
  8. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Жителям Кривого Рогу, які формально проживають у зруйнованому ракетою будинку, надіслали квитанції за світло

Images:

IMG_20231218_195100_565.jpg
    IMG_20231218_195100_799.jpg
    лиса, Ph@ntom, комотд та 4 іншим подобається це.
  9. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️В Бучі відкрили першу в країні фабрику-кухню, де готуватимуть їжу для дошкільнят, школярів та закладів оздоровлення та відпочинку.*

З підприємства в Бучі має початися будівництво низки таких закладів в Україні. Другу фабрику-кухню побудують у Лозовій на Харківщині. Вона годуватиме щодня близько 14 тис. учнів і дошкільнят у п’яти громадах Лозівського району.

10. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Голова президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія після початку повномасштабного вторгнення щонайменше 4 рази використовував автівки одеського бізнесмена Бориса Кауфмана для перетину кордону. Наразі Кауфман є фігурантом кримінальних проваджень НАБУ та САП.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Bihus.Info.

За даними Bihus.Info, в серпні 2022 року Арахамія разом з дружиною виїздили з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, що оформлений на дружину Бориса Кауфмана. Поверталися – на бусі Mercedes, який належить компанії, де Кауфман є співвласником. Йдеться, про великого дистриб’ютора тютюнових виробів – фірму "Тедіс Україна".

Цей же Mercedes Арахамія використовував ще два рази – у жовтні 2022-го та у серпні 2023-го, щоб повернутися в Україну з-за кордону.

У коментарях журналістам нардеп підтвердив використання автівок Кауфмана, пояснюючи це тим, що на своєму авто виїхати за кордон не може – через тоновані вікна: "Я доїжджаю до Одеси, а потім питаю його: "Дай мені машину, щоб пересікти до Кишинева". Побутова ситуація абсолютно".

Арахамія зауважив, що знайомий із родиною Кауфманів більше ніж 10 років. Востаннє вони бачились в Одесі на дні народженні бізнесмена у листопаді.

На питання, чи не вбачає Арахамія конфлікт інтересів у дружбі з бізнесменом, який фігурує у кримінальних провадженнях НАБУ та САП, голова президентської фракції заявив: "Це ж НАБУ, наскільки я знаю, веде цю справу. Це незалежний орган. Я не думаю, що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ". І додав: "Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити".

Дивіться також на "Цензор.НЕТ": Кауфмана таємним рішенням суду випустили із СІЗО, - Гутовська. ВIДЕО

Нагадуємо, Борис Кауфман - фігурант кримінальних проваджень НАБУ та САП. У серпні 2023 року Кауфман отримав підозру у справі щодо заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс – 2,5 млрд грн. 7 вересня Вищий антикорупційний суд взяв Кауфмана під варту. Після апеляційної скарги, в листопаді суддя ВАКС змінив розмір застави до 155 млн грн і Кауфман вийшов з-під варти. :D

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 9 іншим подобається це.
  11. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-12-19-10-38-24-29_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Окей, наверну вам зради, якщо ви хотіли. Тримайтесь міцніше.

Під постом про плани рф, найчастіше ставили питання про наші плани. Про плани України стосовно того, як забезпечити роботу нашої економіки. Бо в рф звісно вирішили зробити контрольовану девальвацію, контрольованої не вийшло, довелося задирати ставку, пропали яйця і загалом так собі двіж вийшов. А у нас як справи і які плани?

ПОГАНІ В НАС ПЛАНИ І СПРАВИ ТАК СОБІ.

На питання які в нас плани, повинен був би відповісти міністр фінансів Сергій Марченко.

Строк в нього на це до 31 грудня 2023 року. Строк цей поставив не я. Строк цей окреслив сам собі Сергій Марченко, коли поставив підпис під меморандумом МВФ. Де тепер вписаний структурний маяк МВФ – прийняти Національну Стратегію Доходів до кінця грудня 2023 року. Це той самий документ, в якому повинно було бути розписано, як само з точки зору економіки ми наповнюємо бюджет, для того аби(з урахуванням міжнародної допомоги вочевидь) фінансувати війну.

Сьогодні 18 грудня. Може з кимось з бізнесу Мінфін обговорював стратегію доходів? Ну бізнесу ж ті податки платити. Не чув про таке. Може там з якимись експертами обговорювали? Справа складна, порадитися б. Не бачив. А що каже сам міністр фінансів про свою стратегію? А нічого не каже. На сторінці в фб міністерства ані пари з вуст про стратегію. В прес-релізах на сайті також. Тупо МОВЧАННЯ.

А про що говорить міністр, ящо не про стратегію? Який в нього план?

План простий в міністра, якщо його послухати. Такий самий, як в росіян, ага.

«Звичайно, у мене власний інтерес як міністра фінансів. Простіше, коли гривня девальвує — у мене ТОДІ БАЛАНСИ КРАЩЕ СХОДЯТЬСЯ. Мені краще, коли в нас інфляція більша. Але з точки зору економічних інтересів і перспектив майбутнього це нормальна, правильна і логічна політика. А з точки зору нинішніх інтересів громадян, звичайно, курс стабільний і висока купівельна спроможність — це дорогі іномарки».

Каже нам міністр, що через те що українці купують дорогі іномарки, в НЬОГО баланси не сходяться, і тому він бажає зростання цін(інфляції) і падіння гривні(бо тоді від імпортних мит будуть більші надходження в бюджет).

Пане Сергій, а ви точно міністр фінансів?

Ну якщо проблема в іномарках та айфонах, то може ми мита на дорогі речі піднімемо для багатих, а не ввалимо гривню і влупимо високу інфляцію для всіх. В країні ітак ситуація не дуже, може обійдемося без загального зростання цін? Бо ж знаєте і пальне в нас не все своє, а не тільки айфони. Та і не тільки айфони з-за кордону возити треба. Деталі для дронів, пластики для лиття, турнікети, корчі, теплакі, двигуни, запчастини, рації, мікруху для РЕБів, тисячі всього – воно все ж також за валюту. І подорожчає все це для армії. Так само як насіння, корма, запчастини, станки і всьо таке інше, але то вже для всіх. Ті хто купував машину за 100к баксів, вони тих 10% інфляції та девальвації і не помітять, а мільйони підвищення цін на все помітять.

Але Сергій Марченко таких мит не пропонує. Бо, я так розумію, знає щось про нашу податкову та митницю. Але нічого не робить, хоча формально і податкова, і митниця в нього в підпорядкуванні. Міністр виконувати роботу міністра не бажає, митників реформувати не хоче, тому українцям варто перевдягати в чисте, так? Так це розуміти треба? Така стратегія доходів?

Складно? Міністр каже ще простіше.

«Це обмеження суспільного споживання. Нам потрібно зменшити його В ДЕКІЛЬКА РАЗІВ, тому що ми споживаємо в основному імпортні товари й послуги, це визначає наш економічний потенціал».

З тексту не дуже зрозуміло, яке саме споживання мав на увазі міністр. Але я так розумію загальне, бо потім він сказав, що в основному ми споживаємо. Імпортні товари і послуги. Ну я такі пропозиції інакше ніж економічної полпотівщиною не назву. В декілька разів? Рілі? Разів?

І тут я прям не знаю, що в міністра спитати. А якщо споживання населення впаде у три рази, то на скільки впадуть надходження від податків? А надходження акцизів від бензу? А ПДВ від торгівельних мереж? А в банків прибуток буде, щоб купувати ОВДП? Чи як міністр собі уявляє? Ми будемо платити міністру мита за ввезення комплектухи для дронів, будемо збирати дрони(за це сплатимо податки на зарплати, аренду та комуналку), а потім будемо доставляти ті дрони до фронту(і платити акцизи в бензині)? Так? А гроші в нас будуть від волонтерів? Ну тоді не забудьте про сплату ПДФО з волонтерки, яка збирається на приватні картки. А у волонтерів гроші будуть з тумбочки, я так розумію. Чи від військових. Так?

А якщо споживання впаде у пʼять разів, доведеться глушити газогони та електромережі, бо споживання населенням буде не вистачати для функціонування мереж? Комуналка в середньому 10% витрат домогосподарств. На їжу в середньому витрачають 40%. Разом 50%. Якщо скорочувати споживання твоарів та послуг більш ніж у два рази, то виникають проблеми.

Зменшення споживання в декілька разів призведе до колапсу економіки в багатьох секторах, тим більше непрогнозованого колапсу. Якщо це ще полірнути девальвацією, то буде глина. Це не називається переведенням економіки на військові рейки, це переведення економіки в режим міста в блокаді. Сараєво 1993 року розміром зі всю Україну. Але ми не в блокаді.

Ладо видихну, а то щось я розійшовся.

Дивіться, я ж не економіст. І навіть я знаю, що в девальвації самій по собі нема нічого страшного. Якщо вона встановлюється в результаті балансу. Я розумію, що нам конче потрібно скоротити споживання сбушниками, митниками, податківцями, депутатами і міністрами дорогих іномарок та айфонів. Розумію. То давайте введемо мита на дорогі речі. Я розумію, що нам потрібно скоротити некритичний імпорт. То давайте введемо на нього обмеження, митами або ще чимось. Тут звісно в міністра знову буде корупція і контрабас, але хай працює та викорінює. Так звісно Національна Стратегія Доходів БУДЕ потребувати нових податків, зменшення спрощених режимів, тощо. Але хоч хтось це з бізнесом обговорив? Населенню пояснив? До прийняття Стратегії всього 12 днів, вітаю. ФОП це ж не тільки оптимізація торгівельних мереж(з якою ані Мінфін, ані податкова нічого зробити не можуть), це ж і населення, мільйони людей, хтось про них подумав?

На що надія? На магічну кнопку «ДЕВАЛЬВАЦІЯ»? Клацнемо і буде зашибісь? А якщо буде, як у росіян? В нас стільки інерції та резервів нема, як в них. Історія як про маленьку радянську армію проти великої радянської армії, але тільки про економіку.

Я дякую Марченку за роботу з міжнародниками, за взаємодію з МВФ. Це була гарна зовнішня робота. Але вона не відміняє роботи внутрішньої. Податкова повинна не мутитися з ПДВ та обналом. Митниця не повинна кришувати контрабас та чорне зерно. Можна це буде основою нашої Стратегії Доходів? Можна?

Я не економіст, але скажу як громадянин. Настрої населення зараз ДУЖЕ погані. Дуже. Я відчуваю це навіть в фб, банально є величезний запит на зраду, і тому я не хотів писати цей текст. Але. Безумні ідеї про скорочення загального споживання в рази чи свідому девальвацію, щоб надходжень було більше, не враховують реакції населення на такі дії. Зростання ціни дорогої іномарки на 200% всім пофіг. Навпаки зрадіють. Обмеження некритичного імпорту не зовсім пофіг, але можна пережити. Зростання на 30% цін на всі товари в кошику в супермаркеті, бо долар скаканув, всім не пофіг. Це помітять, як і зростання цін на бенз. Україна не росія, нагадаю вам класика, і українці не росіяни, вони терпіти не будуть.

Нам дійсно треба протриматися довше росіян. Але це зробити буде дуже складно. Навіть презентація Стратегії Доходів з новими ставками податків і знищенням спрощених режимів стане зрадою. Я вже не кажу, про інші ідеї, які якщо почнуть реалізовувати, то я хз що робити.

Може Міністерство Фінансів якось там спуститься з Олімпу, та почне спілкуватися з країною, яка найняла їх на роботу?

Я то розумію, що ви там в Мінфіні вважаєте, що врятували країну. Ви дійсно багато зробили. Але насправді рятували країну інші люди. І гроші в бюджет приносите не ви. А ми. Громадяни.

Варто про це памʼятати.

Останнє редагування модератором: 19 гру 2023
    ДВ762, Komo, Лорд Грегори та ще 1-му подобається це.
  12. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов

Цензор.НЕТ подав заявку на участь у прес-конференції президента Зеленського. Але прес-служба офісу президента нам навіть не відповіла.

Очевидно, що по-перше, пан Зеленський боїться відповідати на не підготовлені питання, до яких йому не написали відповіді. А по-друге, пан Зеленський боїться відповідальності перед народом Украіни. Багато за що - за призначання агентів ФСБ на найвищі державні посади, за ганебну здачу півдня України, за провал підготовки до війни, за тотальну корупцію та безлад, які Слуги творять у державі, за некомпетентність на усіх рівнях, і за постійну брехню у вищому керівництві.

І не мене Зеленський позбавив можливості задавати йому питання - президент позбавив народ України можливості почути відповіді на питання, які хвилюють суспільство.

Що ж, буду шукати інші можливості змусити Зеленського відповідати за свої діі. Джерело: https://censor.net/ua/b3462453

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 16 іншим подобається це.
  13. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    З 1 жовтня російська армія вже два з половиною місяці безперервно штурмує Авдіївку.

За цей самий час Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський 10 разів оголошував проведення Ставки по Авдіївці.

А ось який коефіцієнт корисної дії від цих засідань: За цей самий час за 76 діб одна з бригад, яка веде безперервні бої на напрямку головного удару противника в Авдіївці отримала від держави такі дрони основних типів:

fpv-дронів - до 700;

Мавік-3 - 18 (вісімнадцять);

Мавік-3Т - 6 (шість);

Аутел-4Т - 70.

Усі ці дрони вже дуже давно використані за призначенням, зараз бригада воює на волонтерських дронах. Тому що денна витрата Мавік-3 становить до 10 дронів, а денна витрата fpv становить до 60 дронів.

А наступ росіян продовжується. Ок, ми не робимо досі ні снаряди ні міни, але ж ми можемо частково їх замінити дронами, вони є на ринку. Чому ж держава їх не постачає в адекватній кількості?

Я не міністр, не президент, не Укроборонпром, і не голова Офісу президента, але завдяки донатам читачів та глядачів на мій фонд за цей рік Цензор.НЕТ поставив на фронт невелику відносно партію fpv-дронів "Дикі шершні" - 1100 дронів. Як виявилось, це більше, ніж держава здатна поставити на напрямок головного удару в Авдіївку.

У мене питання, навіщо президент Зеленський робить заяви, ніби він опікується обстановкою в Авдіївці і ніби він щось робить для порятунку міста, якщо коефіцієнт корисної дії Зеленського за два з половиною місяці засідань та "відосіків" - 700 fpv вартістю 280 тисяч доларів?

Що ви там на Ставці обговорюєте?

Не знаєте, пане президенте, де взяти гроші на дрони, - то й запитайте на Ставці усіх присутніх.

Запитайте Єрмака: "Андрію, ми поставили дронів на напрямок головного удару ворога в Авдіївку на суму меншу у 120 разів, ніж утримання телемарафону, який нас піарить, давай зекономимо у цьому місяці на марафоні і тоді купимо 10 тисяч fpv-дронів?"

Або запитайте Татарова:

"Олеже, ми поставили дронів в Авдіївку на суму у чотири рази меншу, ніж коштує твоя нова вілла у Конча-Заспі, за закриття кримінальних справ та віджими будівельних компаній ти вже давно став мультімільярдером, купи хоча б тисячу мавіків?"

Або запитайте Шурму: "Ростиславе, твоя родина торгує електрикою з росіянами, давай ти на усі ці гроші купиш дрони в Авдіївку, ви ж отримали у рази більше, ніж ми поставили дронів?"

Або подзвоніть Шефіру, і хай він з ваших спільних офшорних компанії перерахує частку тих 40 мільйонів доларів, які Коломойський вивів із Привата на 95 квартал?

Ось тоді Ставка Верховного Головнокомандувача буде мати якийсь результат. А поки ви, пане президенте, не здатні знайти Дрони та поповнення для Авдіївки, припиніть ці безвідповідальні балачки - вам дана влада для ухвалення рішень, і ви несете відповідальність, щоб наша армія не героїчно вмирала, а героїчно вбивала ворога та змогла захистити наші міста. Джерело: https://censor.net/ua/r3462114

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 16 іншим подобається це.
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Віталій Кличко

Отримали 100 FPV-дронів, які замовили разом з братом. Придбав їх Володя. Сьогодні пташки прибули до Києва і вже вирушають в 47-му бригаду під Авдіївку.
    Хлопці їх там дуже чекають. А ми чекаємо ще кілька замовлених наступних партій БПЛА.
    Що стосується допомоги столичної громади - в 2023-му Київ виділив із бюджету міста на запити ЗСУ для придбання дронів понад 1 мільярд гривень.

Ptrooper-z8, сіроманець 78, BART28 та 18 іншим подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Дехто пише, що цитовані московитськими ЗМІ опитування М.Безумної не репрезентативні.
    Категорично не погоджуюся!
    Готовність переважної більшості громадян відмовитися від українського громадянства аби лише не ставати на військовий облік є абсолютно характерною рисою - для підписників нашої шаленої мандавошки й ентузіастів зеленої влади взагалі

Images:

410980277_1488844708629436_8228207489124892285_n.jpg
    rumun, лиса, сіроманець 78 та 12 іншим подобається це.
  16. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Не розумію, чому ви так емоційно ставитеся до дописів нашої улюблениці М.Безумної. Ви останню соціологію КМІС дивилися? А на рівень довіри (майже абсолютний) до Генерала увагу звернули?
    Враховуючи, що сам він у політичний піар не вкладається, гадаю, це саме зусилля невтомної рудої мандавошки дають такий яскравий результат (хіба що, протилежний запланованому Єрмаком).
    Єдина небезпека: якщо вона залишатиметься й надалі такою ж ефективною, народ у якийсь день візьме вила й попре на Банкову. Але якийсь запас міцності в Кращебвтіка ще є, тому, слідкуємо

Images:

412312583_1111120000330788_1291135797668552412_n.jpg
    rumun, сіроманець 78, tms та 10 іншим подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Алексей Петров

Коли якийсь придворний хер з барабаном каже, що людям треба… Коротше, «Щоби корови менше їли та більше давали молока, їх треба менше годувати та більше доїти», варто цього вумника відправити на «прозорро». Трішки порахувати бюджетні гроші.
    Міністерство оборони викатує тендер на купівлю 1016 автомобілів типу пікап. Гарна ідея. Дуже. Навіть горобці на Хрещатику знають, як потрібні автівки на фронті. І ось на цю, безумовно гарну ідею, готові витратити майже 1,75 млрд бюджетних гривень.
    А тепер саме цікаве. Просте завдання для четвертого (ну може пʼятого) класу. Суму тендера розділити на кількість авто і потім знайдену вартість однієї штуки поділити на курс долара в Україні. Виходить приблизно 43 000 доларів (при курсі 40). Дорого це, чи ні, важко відповісти не відкривши наприклад сайт «авторіа» на якому новісенький Міцубісі L-200 продається від 36 до 38000 тих же самих доларів. Себто навіть в такому випадку (ціна на авторіа роздрібна) маржа в середньому складає 6000 баксів на одиниці транспорту. А тепер ще простіше! Ну щоби уто не морочити голову… Якщо на цьому контракті приклеїти лише по тисячи доларів… не пʼять, або чотири, всього по тисячи на капот одного пікапу, то по кишенях сховається нещасний один мільйон доларів США. Це якщо по штуки баксів. Це якщо не нахабніти.

Images:

411310607_6888761174553825_4969010359501140133_n.jpg
    411637525_6888761271220482_9154304938612590006_n.jpg
    411655807_6888761137887162_8496078644357022291_n.jpg
    динар, tms, ДВ762 та 5 іншим подобається це.
  18. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-12-19-19-07-54-98_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Щодо назви ресурсу "Труха", який начебто акредитували на прес-конференцію величного. Так от, "труха", це те, що протрухло і перетворилося на непотріб, тлєн. В специфічних колах, де рукавиці шиють, або за пайку денну норму виконують, існує такий собі вираз "обтрухаться", що означає неконтрольований акт малої нужди при несподіваному переляку. От і піди знай, що власники каналу мали на увазі, але що точно, авторитету ЗВА їх присутність точно не додасть. Хоча, як там кажуть? Згорів сарай, гори і хата? (с)

Стартех, ДВ762, capt.A.Smollet та ще 1-му подобається це.
  19. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️За матеріалами СБУ підозру отримали керівники Херсонської компанії-нафтотрейдера, які під час окупації міста були "під дахом" фсб та заправляли російські танки.*

Крім того фігуранти чинили тиск на працівників підприємства, змушуючи їх отримувати російські паспорти.

У разі відмови – погрожували звільненням та "відповідною заявою" до каральних органів рф.

Images:

IMG-ecf08809d35ffa0e312cb9d97b795b1b-V.jpg
    tms, ДВ762, Лорд Грегори та 2 іншим подобається це.
  20. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Президент Володимир Зеленський заявив, що додаткова мобілізація до лав ЗСУ коштуватиме бюджету України 500 млрд грн.

Про це він заявив під час пресконференції, інформує Цензор.НЕТ.

"Що стосується фінансів, то мобілізації в такому форматі буде коштувати Україні додаткових 500 млрд грн. Тому я як президент, як людина, яка багато свого часу віддає для того, щоб знайти ту чи іншу фінансову підтримку України, я хотів би розуміння від прем'єр-міністра, міністра фінансів, а звідки гроші", - сказав він. Джерело: https://censor.net/ua/n3462563:eek::D:mad:

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 4 іншим подобається це.
  21. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-12-19-21-30-57-37_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Кілька думок за мотивами прес-конференції президента.

Розмова Зеленського явно готувалась заради меседжів на західну аудиторію. Тому максимум уваги було саме до іноземних ЗМІ, нашу були тими дівчатами із бек-вокалу, які підтанцьовують в спідницях і періодично наспівують в мікрофон: «ууу, ааа!»

Задумка непогана, з огляду, щоб нагадати Конгресу про потребу допомоги, допоки тамтешні обранці не поїхали кататись на лижах в Аспен під «олл ай вонт фор крістмас із ю»….

Наші журналісти бцли слабкі. Кілька заздалегідь узгоджених питань, на які президент відповів чітко і з цифрами. Готувався.

Інна Ведернікова — автор Дзеркала тижня, чудова журналістка. Але від хвилювання дещо заплуталась у формулюванні, тому це дало привід Зеленському викрутитися і навіть трохи бути пихатим, навіть звинуватити її в нефаховості. А саме: «важливо бути начитаною людиною, але треба бути розумною….». Це вкрай негарно.
    Стосовно пасажу його, що «його ніхто не попереджав про закон 5655», тут президент набрехав. Бо 15 червня Європарламент ухвалив резолюцію під назвою "Стала відбудова та інтеграція України в євроатлантичне співтовариство", де застеріг щодо підписання президентом містобудівної “реформи” (проєкт 5655).

Ось тут пруф із скріном. Там є прізвище Зеленський

https://texty.org.ua/fragments/1099...uvaty-zakon-5655-pro-reformu-mistobuduvannya/

До слова, президент не в курсі, що комітет Іонушаса та Радіної — це два різні комітети. Це дивує, бо обоє з президентської партії Слуга народу. І як би працюють уже п’ятий рік!

Дуже забавна була спроба турецького журналіста урівняти війну в Україні з фріпалестайнерами. Це цілком вкладається в нову політику Ердогана. Загалом Зеленський викрутився з незручного питання.

Команду міняти він не буде. Це означає, що Татаров, Єрмак і Шурма будуть довго торгувати фейсами і не тільки.

Загалом прес-конференція була дуже нудна, не цікава, пластикова.

До речі, зацініть, що жартів і смішків, як на минулих уже не було.

«Я не тряпка» — новий мемчик.

Щодо конфлікту з Залужним. «Селфі ще встигнемо зробити»‍♀️

kelt, slawuta5, ДВ762 та ще 1-му подобається це.
  22. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Президент Володимир Зеленський прокоментував звинувачення нардепки "Слуги народу" Безуглої на адресу головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це він заявив під час пресконференції, інформує Цензор.НЕТ.

"Пан Залужний також мій представник, як і всі ті, кого я призначав. Або хто зі мною прийшов. Комусь дуже вдячний, за когось дуже соромно. Що стосується будь-яких коментів у Фейсбуці, вибачте, я не займаюся цим. У мене немає часу. Щоденних зайвих діалогів, безрезультативних. Я використовую соцмережу як майданчик, як платформу на якій я можу відповісти на ті чи інші запитання. Передати сигнали нашому суспільству всередині нашої держави. Важливі якісь речі, якісь термінові, а також як формат спілкування з нашими партнерами.

Що стосується Мар'яни, Валєри, є ще кілька людей. Вони всі дуже люблять коментувати, лайкати у фейсбуці, дуже часто там спілкуються. У них діалоги. Вони з перших днів, то вони разом їздять на фронт. То вони сваряться. Це складні питання для мене. Мені здається, нам всім треба давати результат державі. А селфі встигнемо", - сказав він.

Як повідомляв Цензор.НЕТ, раніше "слуга народу" Безугла розкритикувала Залужного за зустрічі з цивільними. Також повідомлялося, що Безугла вимагає відставки Головкома ВСУ Залужного. За її словами, він "не зміг надати план задуму на 2024". Джерело: https://censor.net/ua/n3462608

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 2 іншим подобається це.
  23. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Березовый сок

Найстрашніший наслідок для країни після цієї прес-конференції - це те, що пишуть у соцмережах військові після неї. Військовослужбовці не отримали ані
    мотивації, ані віри в те, що керівництво країни має план та розуміння. Конкретики нуль. І поваги до Верховного Головнокомандувача ця пресуха не додала. Навпаки.

Зеленський показав, що він не має тих лідерських якостей, які необхідні президенту в такі складні часи. Він не лідер нації, а випадкова людина з повноваженнями. Слабка, агресивна і мстлива людина, з комплексами, які використовує його оточення. І це проблема не лише Зеленського. Це наша спільна проблема. Але всім вже зрозуміло і те, що президент не зацікавлений у її вирішенні. Тож, маємо проблему у квадраті.

Komo, Ptrooper-z8, Oprishok та 8 іншим подобається це.
  24. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Російські війська просунулися біля Куп’янська, Бахмута, Авдіївки, Новомихайлівки на Донеччині та Новопрокопівки на Запоріжжі.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: Російські сили здійснили незначне підтверджене просування на північний схід від Куп’янська. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Синьківки (на північний схід від Куп’янська)

Також російські війська підтвердили просування на північ від Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 12 грудня, показують, що російські війська просунулися на північний захід від Білогорівки Донецької області, за 15 км на північний схід від Бахмута

Окупанти підтвердили просування поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що приблизно 15 грудня російські війська досягли незначного успіху на північ від Первомайського (приблизно 10 км на південний захід від Авдіївки). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 19 грудня, показують, що російські війська також незначно просунулися в районі кар’єру на південний захід від Авдіївки.

Російські війська незначно просунулися на південний захід від міста Донецьк. На відео з геолокацією, опублікованому 19 грудня, видно, що російські війська досягли невеликого успіху вздовж вулиці Центральної на східній околиці Новомихайлівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російська лінія фронту розташована далі на схід від Новопрокопівки (безпосередньо на південь від Роботиного), ніж передбачалося раніше, хоча це просування, ймовірно, не є результатом російської контратаки та навряд чи було зроблене за останні 24 години. Можливо, українські сили відійшли на більш придатні для оборони позиції ближче до Роботиного.

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 2 іншим подобається це.
  25. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    осійські окупаційні війська в районі Бахмута продовжують посилювати тиск у надії до Нового року вирішити питання із Західним та Південно-Західним секторами. Перший їм потрібен для створення плацдарму з подальшою перспективою розвитку наступу на Часів Яр. Другий – насамперед для створення буфера безпеки для траси 0513, що опинилася під загрозою після звільнення Андріївки та Кліщіївки та виходу на лівий бік від “залізниці”.

Згідно з останніми даними, в районі Бахмута окупанти сконцентрували 80 тисяч о.с. Це пікове значення присутності РОВ у районі міста за весь час наступальних дій. Навіть у розпал наступу 2022-2023 орд “генералісимуса” пригожина, такої кількості особового складу в районі Бахмута не фіксувалося.

Проте цікавий момент. Росіяни задіяли в боях підрозділи 11-ї ОДШБр, яку раніше, 1 грудня, вивели зі складу 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу, і разом з 56-ю та 83-ю ОДШБр включили до складу ПДВ для централізації управління десантурою. Але не про те мова. Мова про те, що вони були весь цей час у резерві.

Цю бригаду дуже активно використовують у напрямку Іванівського, і для російської десантури це можливість продемонструвати військово-політичному керівництву, мовляв, нова концепція застосування військ, які вистрибують із транспорту, що рухається над землею, з криком “Гойда!”, вірна і має право не тільки на життя, а й подальшу реалізацію, з урахуванням усіх супутніх бюджетних інвестицій.

У певному сенсі, Іванівське для командування російських ПДВ це шанс довести кров’ю і м’ясом 11-ї ОДШБр з далекого Улан-Уде, що вони “можуть”. Тому не здивуюся, якщо командування готове заради цього села покласти всю бригаду, але досягти поставленої мети. Тим більше, що на схід від Іванівського 102-й МСП 150-ї МСД злив кілька позицій.

У районі Богданівки наступ посилили підрозділами 200-ї ОМСБр, якою намагаються заткнути кілька напрямків Західного сектору. Для посилення розтягнутої на шпагат 200-ї ОМСБр надано підрозділи 331-го ПДП 98-ї ПДД.

Південно-Західний сектор зараз перебуває під пресингом переважно 72-ї ОМСБр. У свою чергу, відчутного успіху у спробах відбити Кліщіївку, де мають підтримку 1307-го МСП 6-ї МСД та Андріївку, дані підрозділи не мали і навіть, навпаки, за результатами системних контратак підрозділів СОУ змушені були відійти з низки позицій. У районі Курдюмівки, на північ, інтенсифікувалися дії 57-ї ОМСБр 5-ї ЗВА, але, знову ж таки, без критичних наслідків для СОУ.

Підсумовуючи вищевикладене – росіяни посилюють тиск у районі Бахмута. Вони ставлять для себе явною метою вихід на Часів Яр і дуже турбуються за логістичну артерію з Горлівкою. Однак, у нинішніх реаліях, незважаючи на кількісну перевагу, зокрема, зосередивши в районі міста майже 50% від групи військ «Південь», досягти певних переломних результатів не можуть.

Їхнє повзучий, по десятку метрів на день, а часом і з відступом, наступ, поки не демонструє потенціалу для стрімкого ривка і прориву нашої оборони. Але тиск дуже великий і, щоб його відбивати, необхідний відповідний інструментарій, надходження якого на лінію бойового зіткнення поки що залежить, на жаль, не від нас.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 3 іншим подобається це.
  26. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Коротко щодо «додаткової мобілізації 450-500 тисяч осіб», про яку говорив на сьогоднішній прес-конференції президент Зеленський.

Наболіле і гостре питання, яке непокоїть суспільство. Загальна мобілізація, хоч і потрібна, але явно не популярна в українців: легше «вірити в ЗСУ», ніж самому, перебуваючи у їхніх лавах, сидіти у мокрих окопах під артобстрілами. Проте люди в армії потрібні, причому всякі — тут, на жаль, працює математика великих цифр. У такого роду війнах ми, люди, просто ресурс… Але не забувайте, що у ворога з цим ресурсом справи куди краще… Втім, це банальність і лірика. І одвічна дилема.

Важливо, що президент витончено переклав відповідальність за те, що відбувається на військове керівництво, насамперед Залужного, до якого відчуває цілком зрозумілі ревнощі.

«Військові запропонували», «я ще подумаю», «чекаю на адекватні аргументи». Так, при ухваленні якихось рішень, від яких залежить життя людей, потрібно міцно подумати. Ніхто не сперечається. І голова держави, як цивільна людина, дуже далека від військової теорії та практики, природно, перш ніж узгодити щось таке, має отримати відповіді на всі питання, що виникають у неї та у громадян. Однак на публіку подібні дискусії в умовах воєнного стану посадовці зазвичай не виносять. Тож це була явно політична заява — такий собі важкий камінчик у город головкому.

Додатковим аргументом на користь цього є те, що питання поставила представниця «Укрінформу», державного агентства, раніше не поміченого на постановці гострих тем. Класична домашня заготівля, розіграна вистава, якщо хочете. І ціллю був саме Залужний, якого Зеленський боїться критикувати прямо, але максимально накручує тему поволі.

Питання, повторюся, вкрай серйозне. «Думська» спочатку розцінила ці слова Зеленського як спробу виправдатися за небажання підписувати закон, що дозволяє мобілізувати з 25 років. Однак, на мою думку, все ще складніше. Якщо зараз поширити мобілізацію ще на два роки народження, 1998 та 1999-й, то це, звичайно, дозволить залучити до лав Сил оборони деяку кількість людей, але навряд чи заявлену. Пів мільйона за нинішніх темпів, практик та повзучого опору — зовсім нереально. Щоб досягти такого показника, потрібно зовсім «обнуляти» планку, доводити її до 18 років. Міра вкрай непопулярна, загрожує різним, та й не факт, що в принципі вийде.

Дилема… Цілком зрозуміла і навряд чи безболісно вирішувана в умовах української демократії. Однак мобілізувати ще пів мільйона потрібно — через не хочу, як то кажуть.

І останнє слово у цьому питанні може сказати лише одна людина. Яка сьогодні демонстративно переклала відповідальність на інших — Залужного, Шапталу, Шмигаля та Марченка, — приправивши свою промову відвертим популізмом, натякнувши на демобілізацію чи ротацію людей, які вже два роки невилазні на фронті.

Всі знають, що ніхто нікого не демобілізуватиме, що, потрапивши до армії, людина залишиться в ній до якоїсь точки або крапки з комою в цьому протистоянні. Або ж до власної смерті чи каліцтва. У Раді лежить кілька законопроектів щодо демобілізації фронтовиків, жодного з них не подав Зеленський чи Кабмін. Розглядати їх не мають наміру. Тобто, все це просто демагогія.

В якій Верховний сильний. Висновки робіть самі.

Автор – Віктор Босняк, військовий оглядач «Думської»

Иван Скрипник, кучукаю, Otryta та 8 іншим подобається це.