Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    У экс-главы Госспецсвязи Юрия Щиголя обнаружили $1,5 млн в криптовалюте, - САП

Также во время обысков у него нашли наличную валюту - $72 тыс. и 82 тыс. евро.

Images:

IMG_20231122_185753_596.jpg
    Likeoff, ДВ762, Ph@ntom та 3 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 234 шт.)
      У наявності ммг патронів калібру 5.45*39 (Трасери) У наявності: 235 штук Клейма: 3 88 Ціна вказана з...
      40 грн.
    2. (в наявності 13 шт.)
      Тубус РПГ 26 Стан на фото ММГ взводиться і клацає
      1000 грн.
    3. (в наявності 9 шт.)
      Навчальна міна ПФМ-1 Лепесток. Є кількість. Ціна за одну штуку. Виглядають більш автентично ніж ті,...
      285 грн.
    4. В лоті 200 металевих ланок
      300 грн.
    5. 3Д-печать, размеры идентичны натуральной, под "Крону" (батарея в комплект не входит), разъ...
      600 грн.
  3. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Ні , скоріш за все , підОрк звичайний .

4. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Центр протидії корупції :

На засідання ВАКС, де обирають запобіжку ексголові Держспецзв'язку Щиголю, прибули двоє депутатів від Слуги Народу.
    Це Олександр Федієнко та Михайло Крячко (на фото обведені червоним), які готові взяти Щиголя на поруки.
    Федієнко входить до Комітету з питань нацбезпеки та оборони. Крячко очолює Комітету з питань цифрової трансформації.
    Цікаво, що він був довіреною особою кандидата на пост президента Володимира Зеленського.

F_jk1RJXkAAR4AP.jpg

Лорд Грегори, slawuta5, ДВ762 та 2 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Шарп
    Верховна Рада змінила закон про відпустки. Основні внесені зміни:

1. Відпустка при народженні дитини надається не пізніше 3 місяців від дня народження. Батьку, який не перебуває у шлюбі з матір'ю дитини, така відпустка надається після отримання рішення суду.

2. Максимальний термін відпустки без збереження зарплати з сімейних обставин та інших причин збільшено з 15 до 30 календарних днів.

3. Демобілізовані військові матимуть право на відпочинок протягом 60 днів із виплатою двомісячного грошового забезпечення.

4. Роботодавець може відмовляти працівникові у наданні будь-якого виду відпустки (крім відпустки у зв'язку з вагітністю, пологами та доглядом за дитиною) під час військового стану, якщо такий співробітник працює на об'єктах критичної інфраструктури, виробництві товарів оборонного призначення або виконує мобілізаційні завдання.

5. Призваному на військову службу працівнику за його бажанням виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки.

6. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    ООН: кількість випадків загибелі цивільних осіб в Україні перевищує 10 000

З моменту повномасштабного збройного нападу Російської Федерації на Україну 24 лютого 2022 року зафіксовано щонайменше 10 000 випадків загибелі цивільних осіб, понад 560 з яких становили діти, а також більше 18 500 випадків поранення цивільних осіб. Про це повідомила сьогодні Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ).

15 листопада цього року в результаті потрапляння ракети в чотириповерховий житловий будинок у м. Селидове Донецької області на підконтрольній Україні території загинули чотири цивільні особи, збільшивши загальну кількість загиблих цивільних до понад 10 000 осіб. Згадані вище загиблі включають сім'ю, яка була вимушена переселитись ще на початку війни, та 85-річну жінку.

«Десять тисяч загиблих цивільних осіб – це похмура віха для України, – зазначила Даніель Белль, голова Моніторингової місії. – Війна Російської Федерації проти України триває вже 21-й місяць та загрожує перетворитися на тривалий конфлікт, що потягне за собою втрати людських життів, масштаби яких годі й уявити,» – додала вона.

ММПЛУ заявила, що цифра 10 000 відображає кількість випадків загибелі цивільних осіб, верифікованих шляхом застосування її власної методології, та попередила, що справжня цифра може бути значно вищою, оскільки перевірка таких даних є складною та займає певний час.

Інцидент у м. Селидове минулого тижня є типовим прикладом атак, які призводять до загибелі та поранення цивільного населення, зазначає ММПЛУ. Протягом останніх трьох місяців із серпня по жовтень, переважна більшість підтверджених випадків загибелі та поранення серед цивільного населення – 86% від загальної кількості – трапилась на території, підконтрольній уряду України. Більшість випадків сталася в результаті застосування зброї вибухової дії з широкою зоною ураження, наприклад артилерійських снарядів, касетних боєприпасів, ракет та баражуючих боєприпасів. Дані про втрати серед цивільних осіб в Україні непропорційно відображають втрати серед людей похилого віку, які часто не мають можливості переїхати до безпечних місць.

Моніторинг ММПЛУ показує, що значна кількість випадків загибелі та поранення цивільних осіб трапляється далеко від лінії фронту, головним чином через застосування збройними силами Російської Федерації далекобійних ракет і баражуючих боєприпасів, які вражають цілі у населених пунктах по всій країні.

«За останні три місяці майже половина випадків загибелі та поранення цивільних осіб сталася далеко від лінії фронту. Можна констатувати, що в Україні зараз немає повністю безпечних місць,» – зазначила пані Белль.
    ООН: кількість випадків загибелі цивільних осіб в Україні перевищує 10 000 | Організація Об'єднаних Націй в Україні (un.org)

7. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    У Маріуполі задокументовано 87 000 загиблих – цифра не остаточна

Президент Маріупольського телебачення, волонтер, громадський діяч Микола Осиченко розповів, що, згідно з інсайдерською інформацією, зараз у Маріуполі у моргах задокументовано 87 тисяч загиблих, одначе ці дані далеко не є повними. За даними Іллічівського моргу, станом на кілька днів тому в Маріуполі було задокументовано 87 тисяч загиблих.

Є ще база даних щодо непізнаних. Невідомі тіла мирних жителів перебувають у братських могилах. Згідно з останніми даними, таких людей було 26 тисяч 750 осіб. База даних щодо них знаходиться у Новоазовській прокуратурі. А може бути ще, бо, крім Іллічівського моргу, є ще інші.

Однак, навіть ці цифри не є остаточними, адже у дворах і під завалами все ще є тіла.

“Ми отримуємо жахливі цифри, але ж це не все. Ексгумація тіл у могилках у дворах – вона ж ще не закінчилася. Ексгумація тіл під завалами будівель ще не закінчилась. Багато людей, від яких не залишилося нічого. Цифри Маріуполя жахливі. Мінімізувати жертви можна було на кожному етапі, починаючи від місцевої влади, продовжуючи центральною і найважливішою – це ось ця світова спільнота, яка постійно висловлює занепокоєння. Але це занепокоєння вже не допоможе ні загиблим, ні їхнім родичам”, – констатував Микола Осиченко. Він також розповів, що у людей більше питань до влади. Не було закликів до евакуації, не було підготовлених сховищ у місті, окрім сховищ металургійних комбінатів.

“Тобто найкращі укриття — це були комбінат Ілліча та Азовсталь. Тобто це були укриття, які вісім років готувалися, що в них житимуть люди”, – наголосив Осиченко.

29.08.2022

https://www.5.ua/regiony/u-mariupol...lykh-ale-tsyfra-ne-ostatochna-zmi-286225.html

Ph@ntom подобається це.
  8. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    Ідіот, просто ідіот. Корисний для росії. Про Маріуполь забув?

vostok917, Камча, tms та 6 іншим подобається це.
  9. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Справа керівника Держспецзвязку Щиголя лише верхівка корупційного айсбергу. Ниточки тягнуться до міністра цифрової трансформації від "слуг народу" Федорова.

Масштаби корупції в Держспецзв'язку просто вражають. Справа керівника Держспецзвязку Щиголя лише верхівка корупційного айсбергу. Враховуючи те, що через Держспейзвязку безконтрольно (бо все ж секретно) закуповувалися комплектуючі для програми "Армія дронів", то це вже не мільйони, а мільярди гривень і доларів, бо на "Армію дронів" гроші йдуть, в тому числі, через розпіарений владлою державний проект збору грошей UNITED24. НАБУ продовжує розслідування по багатьом епізодам. Ниточки ведуть до міністра уцифрової трансформації Федорова.

Кандидатури Щиголя та його заступників на посади в Держспецзвязок підбирав особисто Федоров.

Федоров Михайло Альбертович.
    - 2014 р. був кандидатом в депутати від партії Балашова 5.10.
    - 2019 р. керівник digital-напряму передвиборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського
    - 2019 р . на виборах до Верховної Ради — кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу», № 6 у виборчому списку.
    - 2020 р. призначений на посаду Віцепрем'єр-міністра України — Міністра цифрової трансформації України в уряді Дениса Шмигаля

Останнє редагування: 23 лис 2023
    форт55, Камча, tms та 4 іншим подобається це.
  10. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Працювала я якось... Це була ворожа атака - з десяток коробок різної броні, щоб вибити взвод прикордонників з дуже важливої позиції.

Я бачила на екрані "Стугни", як героїчно прикордонники зупиняли ворожу атаку. Я бачила, як по них відпрацював ворожий "Сонцепьок"... (трохи промахнувся, але тоді я того не знала). Мені було соромно від почуття егоїстичного щастя, що мені дальність моєї зброї дозволяла працювати далеко за їх спинами, де було справжнє пекло.

Те, що я спостерігала -я думала, що ніхто не виживе...

Пекуче почуття сорому, що мені було просто воювати, коли побратимам так важко мене трохи попустило, лише коли я дізналася що хоча в ту ніч всі прикордонники 300, але 200 не було. Плюс позицію всі ми вкупі: прикордонники, птрк, арта і пілоти бпла - утримали.

Але, сором я до сих пір відчуваю. Мені дуже соромно... Бо я дзвонила їх командиру, він був в госпіталі. Він знав, що я колишній нардеп і поскаржився мені, що дружина ось-ось має народити, а грошей не має.

"А якже бойові?",- спитала я.

"Не має у нас, прикордонників, "бойових". Платять бойові виключно за дні, що нас посилають на штурми" - розповів він.

Мені дуже соромно перед ним- бо я "бойові" отримую за місяць, а не за окремі дні.

Я дізналася, що така ситуація у прикордонників по всій лінії фронту. Одне село на "нулі": рота тероборони, яка там стоїть отримує бойові, рота ЗСУ отримує, а рота прикордонників - ні. До речі, часто прикордонники найбільш бойові. У них досить професійний склад. І це не окремі випадки. Це нажаль правило.

Мені кажуть, що залишити особовий склад без бойових, ще рішення їх командування. Я цього не можу зрозуміти і, насправді, не знаю причин такої несправедливості.

Але впевнена в одному - розголос цього питання може допомогти добитися справедливості. Військовослужбовці прикордонники на "нулі" мають право на "стотисяч" так само як інші військовослужбовці ЗСУ.

Прошу поширити цей пост і підтримати воїнів прикордонників.

І ще мені дуже цікаво чим займається комітет ВР з нацбезпеки і оборони, якщо це питання їх не турбує...Чому колишній нардеп змушений піднімати це питання? Джерело: https://censor.net/ua/b3457284

11. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Про що забув сказати Зеленський на річницю Революції Гідності.

Президент Зеленський забув сказати на чиєму боці він сам був під час того контранаступа проти беззаконня та неволі.

На чиєму боці був 10 років тому тоді помічник депутата Партіі регіонів Андрій Єрмак - нині голова Офірму президента, Олег Татаров - тоді один з керівників
    розгону Майдану, який 10 років тому звинувачував майданівців у злочинах, а нині - керівник усіх правоохоронних органів та заступник голови Офісу президента, Михайло Подоляк - тоді піарник депутата Партії регіонів "Юри Єнакієвського", нині - рупор Офісу президента, Володимир Петров - який тоді вів пропаганду проти журналістів на замовлення оточення Януковича, а зараз веде пропаганду проти журналістів на замовлення оточення Зеленського, Данило Гетьманцев - тоді помічник заступника секретаря РНБО Сівковича, який керував Антимайданом, і був агентом ФСБ, а нині Гетьманцев - керує податковою політикою та блокує податкові накладні, і так далі.

І чомусь не сказав Зеленський, на чиєму боці був тоді він сам - постійний учасник корпоративів на дачі у Януковича, на днях народження Суркіса та інших ватажків Партії регіонів.

Юрій Бутусов.

7a92ec2649ecdc608181a0f418fad30e.jpg

форт55, Камча, Корибут та 13 іншим подобається це.
  12. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Десята річниця Революції Гідності: Вадим Тітушко наразі воює в ЗСУ, в складі 72-ї бригади.

Вадим Тітушко, чиє прізвище після історії з нападом на журналістів додало в українській мові новий термін "тітушки", наразі воює
    у складі 72-ї бригади "Чорні запорожці". Він є молодшим сержантом, командиром відділення.

Про це написав у фейсбуці військовий та пластун Юрій Юзич, передає Цензор.НЕТ.

"Десятиліття Революції Гідності буде не повним, без розуміння одного важливого факту. Де зараз Вадим Тітушко, чиє прізвище додало
    в українській мові новий термін? Та і в інших мовах.

В це тяжко повірити, але Тітушко воює в ЗСУ, в складі легендарної 72 бригади "Чорні запорожці". З квітня 2022. Молодший сержант,
    командир відділення. На фото - крайній праворуч під час чергового вручення нагород…

Правий був Євген Коновалець: "У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю", - розповів Юзич.
    Нагадаємо, у травні 2013 року група спортсменів, серед яких був Вадим Тітушко, в Києві напала на журналістів Ольгу Сніцарчук та
    Владислава Соделя.

780x470.jpg 600x400.jpg

форт55, kopal, Лорд Грегори та 9 іншим подобається це.
  13. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Київ додатково виділяє 500 мільйонів гривень Генштабу ЗСУ і 300 мільйонів – військовим частинам*, — Кличко

На сьогоднішньому засіданні Київради за ініціативою мера Кличко з понад 6,2 млрд грн, передбачених містом на підтримку сил безпеки та оборони, 500 мільйонів прямою субвенцією передаються Генштабу ЗСУ.

"Також із резервного фонду спрямовується додатково на програму «Захисник України» ще 300 мільйонів гривень, які підуть київським військовим частинам", - повідомив Віталій Кличко.

форт55, paul99, Лорд Грегори та 8 іншим подобається це.
  14. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Берёзовый сок
    Немає ніякого економічного фронту. Немає ніякого астрологічного фронту. І немає ніякого манікюрного фронту. Немає ніяких інших фронтів. Є один фронт - це там де ти можешь перемогти русню, або загинути та отримати каліцтво захищаючи Україну. Інших фронтів не існує. Довбойоби, які розповідають про ці фронти є, а самих тих інших "фронтів" немає. Як і плоскої землі. Але є довбойби, які в неї вірять. Той самий випадок.

Images:

IMG_20231123_212247_691.jpg
    IMG_20231123_212247_585.jpg
    IMG_20231123_212247_368.jpg
  15. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ На даний момент розслідується 439 кримінальних проваджень щодо оборудок з гуманітарною допомогою.*

З них 407 - розслідує Нацполіція. Про це розповів заступник начальника Управління ОГП Костянтин Мерімен.

У столиці розслідується 117 таких випадків, у Львівській області - 62, у Хмельницькій - 40.

16. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Міністерство любові чи Україна без українців?

Нам загрожує демографічна Руїна? Україну доведеться закривати на ключ? Скільки нас лишиться після війни - 20, 25 чи 30 мільйонів? Чому мовчить влада і чи має якийсь план порятунку нашого майбутнього? У мене є план, і я незабаром розповім Вам, як як не допустити, щобдемографічна криза стала демографічною катастрофою? Україна й Українці точно не зникнуть. Геноцидів більше не має бути. У своєму новому документальному фільмі я розкажу про те, як переконати людей повернутися. Я розповім, навіщо Україні створити Міністерство любові та програму "Повернення". Про це фільм Миколи Княжицького.

0:00 Втрачене покоління?
    2:59 Закриваємо Україну на ключ?
    9:03 Більше дітей чи більше чужинців?
    15:53 Велике повернення українців. Чи реально це?
    21:51 Анонс фільму "SHELTER МАРІЇ"
    23:24 Як не допустити демографічної катастрофи

Лорд Грегори та Ph@ntom подобається це.
  17. Nob

Nob Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    697
    Адреса:
    R2K0C9
    Ага.. треба тільки збагнути що робити з 75% виборців і проблеми нема. А так створюй хоч 500 мільонів програм і міністерств- результат буде через сраку. Багато українців приїхали у Канаду по CUAET. Хай 500000. 75% з них повертатися не планують взагалі, і планують ще й родини забрати, вкл близьких родичів по новій програми близьких стосунків. Причина проста- вони у Канаді з нуля змогли дозволити те, що в Україні було неможливо. Винаймати пристойне житло, одягатися не в секонді, купити машину. Отримати податки, якщо сплатив, кліматичні на дитину, чайлд бенефіт- бо система працює не в кишеню чиновнику. Тому майбутне дуже невтішне.

форт55, Аle_ks, Komo та 8 іншим подобається це.
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    Російські загарбники на тимчасово окупованій Херсонщині зносять монументи жертвам Голодомору.

Про це повідомив співзасновник ГО "Деколонізація. Україна" Вадим Поздняков, інформує Цензор.НЕТ.
    "На Херсонщині виродки зносять пам'ятники жертвам Голодомору. А в нас досі є "пєтушня", яка жаліється за пам'ятниками Пушкіну, Щорсу та совіцьким солдатам. Ми куди збільшимо наші зусилля з очищення нашої країни. Жодного окупаційного маркеру тут не буде", - зазначив він. Джерело: https://censor.net/ua/p3457562

Images:

780x1040 (1).jpg
    780x1040.jpg
  19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    Dana Yarovaya

ЗАКУПІВЛЯ ХАРЧУВАННЯ – ПРОЦЕС ТРИВАЄ
    Продовжуємо опрацьовувати результати торгів по харчуванню для ЗСУ (попри складнощі, про які писала вчора).
    Наразі вже визначено переможців в 11 лотах з 30 на загальну суму – 3,2 млрд. грн. Економія відносно стартової ціни склала 913 млн. грн, а це 22%.
    Зі зворотного зв’язку, що отримала від вас в коментарях, зрозуміло, що основне проблемне питання – якість. Починаю стукати в «високі кабінети» Міноборони щодо створення комплексної системи контроля якості харчування безпосередньо в військових частинах.

Images:

405747426_6874345372660008_6984434268133713813_n.jpg
    Komo, Володимир(Amilkar), Стартех та 3 іншим подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    З 24 лютого 2022 року в Черкаській області до Православної Церкви України з УПЦ МП перейшли 84 парафії.

Про це під час брифінгу розповів митрополит Черкаський та Чигиринський ПЦУ Іоан, передає кореспондент Укрінформу.
    “Загалом до ПЦУ перейшли вже 84 парафії, з яких 61 офіційно зареєстровано. Ще чотири громади перебувають у процесі переходу, 19 готуються. Однак 200 церковних громад досі залишаються із Московським Патріархом”, – сказав митрополит Іоан.
    За його словами, переходи легше відбуваються в сільській місцевості й важче – у міській.
    В обласному центрі зосереджуюся “силові групи” УПЦ МП, що перешкоджають переходам парафій.

Images:

70_main.jpg
    Komo, Камча, tms та 5 іншим подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    ‼️В Україні демобілізують строковиків, чий термін служби закінчився, — РНБО

«Що стосується мобілізації людей, які проходили строкову службу, то президент попросив і військові погодилися, що найближчим часом ці люди будуть демобілізовані. Цей процес відбудеться і ми розуміємо, скільки їх», — розповів секретар РНБО Данілов

Також за його словами, якщо вони захочуть залишитися, то зможуть укласти новий контракт.

https://t.me/operativnoZSU

22. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    У суспільстві точиться дискусія навколо студентів, яких не беруть до армії. Мовляв, вони наше майбутнє, хто ж буде піднімати країну після війни, і взагалі вони ж діти...

І водночас в армію забирають усіх нестудентів. Навіть тих, хто задіяний в оборонних проєктах, і від кого залежить, чи будуть сьогодні-завтра дрони на передовій, і чи буде взагалі час "після війни", коли себе зможуть реалізувати студенти.

Учора тільки було кілька таких кричущих випадків - прийшли повістки цілій команді, яка робить сотні дронів-камікадзе на тиждень. Жодної броні в них немає - звідки взяти бронь, якщо це волонтерський проєкт?..

Забрали в армію умовного "дядю ваню", старого токаря (не брати ж молодих студентів), на якого молилися всі дронщики в місті... Масово приходять повістки навіть на підприємства, які оформлюють бронь на працівників, зайнятих у виробництві дронів, і які реально, ось прямо зараз, роблять зброю для армії,

Багато підприємств - я знаю - взагалі не хочуть офіційно оформляти працівників навіть під оборонні замовлення. Щойно людину оформиш - тут же її забере військкомат. Якщо не забере на фронт, то забере з робочого процесу на пару тижнів проходити ВЛК, сидіти під кабінетами, слухати промови замполіта. Мінус два тижні робочого часу - мінус 200 фпв-дронів на фронті.

Підприємства, зайняті в оборонних проєктах, можуть забронювати не більше 50% військовозобов'язаних. Підприємства культури, мінсоцу, ЗМІ, не кажучи вже про органи влади, можуть бронювати всіх, а оборонники, які роблять зброю, - тільки половину. Уявляєте?.. І якщо в тебе гаражна майстерня з виготовлення дронів, і тільки чотири людини, з яких одна паяє, інша літає, третя клеїть, четверта фрезерує, - когось треба відправити на фронт.

Якщо ви велике підприємство, і робите багато великих дронів за контрактом з МО, розвиваєте виробництво, будуєте корпуси, закопуєтесь під землю, набираєте людей, робите їм бронь (50%), то коли контракт закінчиться і термін дії броні теж (півроку) - ваші працівники поїдуть в окопи, і наступний контракт виконувати буде вже нікому.

Така правда життя. Дронів не вистачає не тільки тому, що немає на них грошей, а тому що нікому працювати. А якщо і є кому працювати, то треба утримувати ще величезний штат юристів, щоб відбиватися від військкоматів. Тому що у воєнкомів своя війна.

Вирішити проблему може тільки Міністерство оборонної промисловості (його в нас немає), яке візьме на свій баланс усі оборонні підприємства - і приватні, і державні, займеться пошуком працівників для оборонної сфери, їхньою підготовкою, розподілом оборонних замовлень, розвитком виробництва, дослідно-конструкторськими роботами.

Логіка війни змусить створити таке міністерство. Тільки от працювати буде вже нікому. Джерело: https://censor.net/ua/b3457031

кучукаю, Иван Скрипник, Otryta та 12 іншим подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.163
    Адреса:
    Коростень Украина
    Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, міністру оборони Рустему Умєрову і прем’єр-міністру Денису Шмигалю підготувати комплексний план із мобілізації.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
    "Ви знаєте, наскільки питання мобілізації складні й дуже актуальні: ТЦК, ВЛК, мобілізація, демобілізація. Поставлено комплексне завдання. Сьогодні була комплексна доповідь, як вирішити це питання, що зробити, які законодавчі зміни (потрібні - ред), хто має це зробити - увесь цей план буде напрацьовано і всі відповіді будуть. Наступного тижня я побачу вже цей план", - заявив він на пресконференції з президентом Латвії в Києві.
    Як наголосив Зеленський, він хотів би, "щоб люди розуміли весь план дій - куди ми йдемо, які стоять виклики, щоб люди все це бачили".
    "У мобілізації дуже важливо, щоб із пункту "А" ми вийшли і розуміли, куди ми йдемо - у пункт "Б". Ми маємо знати, куди ми повинні прийти і якими силами. Тому комплексний план із цього питання буде наступного тижня. Принаймні таке завдання поставлено і Залужному, і Умєрову, і Шмигалю, тому що там є й економічні питання. Вони всі комплексно доповідатимуть наступного тижня", - сказав глава держави Джерело: https://censor.net/ua/n3457656

Лорд Грегори подобається це.
  24. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.024
    Адреса:
    UA
    Жодних виборів в Україні у 2024 році
    не буде - заявив лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія
    Арахамія пояснив, що західні політики змінили свою думку щодо необхідності проведення виборів, оскільки не змогли відповісти на питання, як голосуватимуть військові та українці за кордоном, що робити під час повітряних тривог.

valerka та goblin.ua подобається це.
  25. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Ексголова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, який підозрюється у заволодінні держкоштами на понад 62 млн грн під час закупівлі засобів інформатизації, вийшов з-під варти через день після обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК).

Зазначається, що було внесено заставву, визначену судом (25 млн грн).

Також під заставу вийшли нардеп Андрій Одарченко (застава 15 млн грн) та забудовник Сергій Копистир (якого зранку в п'ятницю відправили у СІЗО із заставою у 100 млн грн, а вже до вечора гроші внесли), котрі підозрюються у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма та віцепрем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова.

"Нам невідомо, внесли вони заставу самостійно чи це зробили треті особи, але швидкість внесення багатомільйонних застав космічна.

Прокурори САП просили значно більшу суму для Щиголя (50 млн грн)", -:eek::mad::mad::mad:

кучукаю, Иван Скрипник, Otryta та 2 іншим подобається це.
  26. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Готуємо законопроєкт для повернення військового ПДФО безпосередньо бригадам ЗСУ, - Порошенко

Петро Порошенко під час поїздки на східний фронт повідомив, що внесе у Верховну Раду законопроєкт щодо передачі коштів військового
    ПДФО безпосередньо бригадам ЗСУ. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу "ЄС".

"Сьогодні тут більш як на 51 мільйон гривень різної техніки, шин, мавіків, засобів РЕБ. Це можна порявняти з іншою цифрою – 60 мільйонів, на яких НАБУ викрило екскерівництво Держспецзв’язку. Лише тиждень тому, незважаючи на мої заперечення, кошти бригад, які йшли з ПДФО, були віддані Держспецзв’язку. Для чого? Хіба бригади самі не знають, як краще їм витрачати свої гроші, які знаходяться у них на рахунках? Тому я вношу пропозицію для того, щоб повернути гроші назад бригадам, щоб вони могли купляти запчастини, мавіки, FPV дрони – все, що потрібно", – зазначив Порошенко.

"Ми також в жодному разі не маємо допустити атаки на єдність українського народу зі Збройними Силами України. І тому ми вносимо ще один законопроєкт для того, щоб Президент призначав і звільняв командувачів лише за поданням Головнокомандувача. Йому краще знати, з ким воювати, йому краще знати, кому він може довіряти. Якщо ми питаємо із Збройних Сил – треба дати їм повноваження", – вважає лідер "ЄС".

Порошенко передав військовим тягачі, авторемонтні майстерні, шини для вантажівок, прально-душові комплекси, десятки дронів DJI Mavic, генератори, рації та іншу техніку:

• 170-й батальйон логістики ДШВ отримав 2 вантажівки Foden, посилену вантажівку DAF YA, болотні шини
    • 46-а бригада ДШВ отримала 2 прально-душових комплекси, 2 посилених вантажівки DAF YA, болотні шини, 5 дронів DJI Mavic
    • 87-й окремий батальйон логістики отримав прально-душовий комплекс та посилену вантажівку DAF YA
    • 78-му окремому штурмовому полку ДШВ передали прально-душовий комплекс, болотні шини, 5 дронів DJI Mavic
    • 82-а бригада ДШВ отримала посилену вантажівку DAF YA, болотні шини, 5 дронів DJI Mavic
    • 71-а єгерська бригада ДШВ отримала болотні шини та 5 дронів DJI Mavic
    • 232-а об’єднана база забезпечення ДШВ отримала болотні шини для вантажних автомобілів
    • 132-й окремий розвідбат ДШВ отримав 5 дронів DJI Mavic
    • 80-а ОДШБр отрималапрально-душовий комплекс, шини 14R20 для вантажних автомобілів, 5 DJI Mavic
    • 81-ій ОДШБр передали прально-душовий комплекс, шини 14R20 для вантажних автомобілів, 5 DJI Mavic
    • 95-а ОДШБр отримала 3 пересувних авторемонтних майстерні, шини 14R20 для вантажних автомобілів, 5 DJI Mavic
    • 74-й окремий розвідувальний батальйон отримав пересувну авторемонтну майстерню, 5 DJI Mavic
    • 131-й окремий розвідбат отримав пересувну авторемонтну майстерню, 5 DJI Mavic
    • 25-а ОПДБр отримала шини 14R20 для вантажних автомобілів, 5 DJI Mavic
    • 79-а ОДШБр отрималашини 14R20 для вантажних автомобілів; 5 DJI Mavic
    • 157-му батальйону 118 бригади ТРО передали 3 генератори, рації, 5 DJI Mavic, 20 шин R17.
    780x332.jpg 780x573.jpg

AkSeL-A3, сіроманець 78, Ptrooper-z8 та 15 іншим подобається це.