Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Роками продавали контрафактний алкоголь по всій країні на мільйони гривень: ДБР викрило ділків з Вінниччини

Троє мешканців міста Могилів-Подільський на Вінниччині організували розгалужену схему продажу нелегального алкоголю на мільйони гривень по всій території України.

За оперативною інформацією, злочинна група працювала над «розвитком» незаконного бізнесу майже 10 років. Контрафактний алкоголь вироблявся у промислових масштабах. Чоловіки створили інтернет-сайти, через які продавали підроблений алкоголь відомих марок, а доставка здійснювалася через поштових операторів.

Щоденний оборот товару сягав до 300 тис. грн, щомісячно ділки збагачувались на понад 9 млн грн.

Отримані кошти учасники схеми вкладали у нерухомість та елітний транспорт, а саме вони придбали:
    ▪️5 квартир у Києві
    ▪️3 будинки
    ▪️1 квартиру у Вінниці
    ▪️елітні автівки на приблизно 15 млн гривень.

ДБР документувало діяльність зловмисників із жовтня 2022 року. За цей час у Могилів-Подільському правоохоронці викрили не один підпільний бізнес з продажу алкоголю, але ключовим фігурантам вдавалося залишатися «в тіні».

24 жовтня 2023 року працівники Бюро провели обшуки за місцем проживання та в автомобілях «підприємців». Було вилучено чорнову бухгалтерію, телефони та комп’ютерну техніку.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру, а також перевіряється можлива причетність до схеми правоохоронців, які могли прикривати нелегальний бізнес.

Images:

IMG_20231030_111957_790.jpg
  2. Цікаві лоти

1. До Вашої уваги досить рідкісний герметичний металевий ящик «Німеччина», з під димів. Відправка Новою...
      500 грн.
    2. Два тубуса от 155мм натовских снарядов, в отличном состоянии.
      1 грн.
    3. Тубус для транспортировки снарядов от Leopard 2. Снаряд DM11 с программируемым подрывом. Мк 324 Mod...
      825 грн.
    4. (в наявності 12 шт.)
      Короб NATO от 12.7х99 Browning M2 Герметичный Отправка Новой Почтой, Укрпочтой.
      275 грн.
    5. (в наявності 8 шт.)
      Порожній герметичний металевий ящик від набоїв НАТО дуже гарний стан Довжина 30 см Висота 18см Ширин...
      430 грн.
  3. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    ДМИТРИЯ ЛАРИНА, УП
    Абсолютное большинство украинцев считают, что национальные выборы следует проводить после окончания войны, сейчас не время для голосования.

Источник: результаты опроса Киевского международного института социологии, проведенного 30 сентября − 13 октября

Дословно КМИС: "По состоянию на октябрь 2023 года 81% респондентов считают, что выборы должны проводиться после войны и сейчас они не ко времени. Считают, что выборы уже должны проводиться несмотря на войну − 16%".

Детали: Социологи отметили, что во всех регионах Украины большинство населения выступают против проведения выборов во время войны. :)

кучукаю, kripers338, Otryta та 11 іншим подобається це.
  4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олексій Гончаренко

Слуги готуються до нової спроби забрати ПДФО військових і поліцейських у громад. Наступна спроба - в першій половині листопада.
    При чому знову хочуть забрати гроші вже зовсім заднім числом - починаючи з 1 жовтня цього року. Планування видатків - ні, Слуги про це не чули.
    Нагадаю, минулого разу коаліції Слуг, ОПЗЖ та половини Голосу не вистачило 3 голосів для прийняття цього закону.
    Будемо знову намагатися зберегти децентралізацію та здоровий глузд.

rumun, Oprishok, Палій70 та 4 іншим подобається це.
  5. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Вугільні підприємства на окупованій Луганщині відключають від електроенергії через несплату. Зокрема, шахти об’єднання "Східвугілля" окупанти відключили від світла за мільйонні борги.*

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Артем Лисогор.

_«Шахти консервують, ніби на невизначений термін, а водночас вирізають на металобрухт. Цей процес вже розпочато на підприємствах "Червоний партизан", "Центросоюз" і "Харківська"»_, — написав Лисогор.

tms, ДВ762, Лорд Грегори та ще 1-му подобається це.
  6. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-10-30-22-00-05-30_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg

Останнім часом мені з метою реалізації одного там мого проекту доводиться багато займатися фандрейзингом. Пітчити всяких бізнесменів і розповідати їм, чому саме наш проект збс і потрібний для перемоги.

Виходить, але не дуже. Люди такі ну да, ну да, яка штука потрібна ахуєнна, розумію. До побачення. Не всі, але. Я не до того, що мені потрібні ваші гроші та інвестиції, я до того, що схоже, ми стали забувати головну причину, з якої ми взагалі займаємося війною.

Не патріотизм, не безмежна журба за долю неньки-України, не ненависть до Путіна, не громадянський обов'язок. Нє.

Ми цим займаємося, тому що інакше ми помремо. Нас всіх уб'ють. Або не всіх, а когось. Але невідомо, кого саме. Лікаря вірогідніше за все уб'ють. Електрика уб'ють. Хто постив волонтерські збори - точно всіх уб'ють. Хто в ТРО в лютому записався - точно всіх уб'ють.

Бізнесменів уб'ють одразу після військових і перед волонтерами.

Вадатурському прямо під час гарячої фази війни ракету прямо в дім не пошкоджували. Тому що він важлива військова ціль.

Якщо ми закінчимо війну якимось позорним миром, якось домовимося з Путіним про щось за підтримки світового співтовариства, щось він нам пообіцяє і у нас настане мир - от тоді ми й охуїємо. Кожен отримає свої півлітра новічка в штани і ракету в фюзеляж. Спитайте Пригожина, він одного разу домовився з Путіним.

Український бізнес є однією з причин поразки путінського бліцкрігу. Середня ланка прийняття рішень, розгалужена, нескоординована, об'єднана спільною метою - причина поразки. АЗС, які зливали топливо в степ, щоб не можна було заправити колонну російської техніки - причина поразки.

І всім нам за це РФ буде мститися завжди. Кожен з нас отримає свого Мішкіна і Чепігу. Просто сьогодні це тил, і війна на передовій, але якщо справа дійде до перемир'я, то тилу не стане, буде час для диверсій і саботажу.

Тому я рекомендую всьому цьому янг бізнес клабу, олд бізнес клабу і медіум вел бізнес клабу пригадати, чому ми на війні. Ми на війні, тому що нас не питали, де ми хочемо бути. Опції миру не було ні для кого з нас. І для вас її немає. І не буде.

Мир вас уб'є. Не чекайте миру. Інвестуйте в перемогу.
    (с)

rumun, Kalinov56, форт55 та 11 іншим подобається це.
  7. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

«Ніхто так не вірить у перемогу, як я!»
    Думаю, артикулюючи цю сентенцію, Боневтік відчував себе героєм і мегапатріотом. А мене шляки трафляють.
    Бо пригадую, як він відмовлявся готуватися до вторгнення, бо й там ВІРИВ, що Путін не нападе.
    Хіба це не відверта шизофренія, коли цей же «вірянин» на питання, що буде, якщо Захід припинить допомагати, відповідає «ми програємо»?
    Тобто, «віра» його не на знанні базується, не на аналізі й тверезому розрахунку, а на безвідповідальній сліпій надії.
    Він не формує свої висновки на підставі фактів, а підганяє під забаганки в своїй голові.
    Й хіба здатна вносити корективи в плани людина, котра жодного разу не визнала своїх помилок - навіть найочевидніших і найтрагічніших? Думаєте, шанс перемогти з таким лідером у нас дуже високий?
    Міг би пожартувати, що це нам «за те, що не молимося». Але, насправді, - за те, що не думаємо. Принаймні, частина з нас

Ptrooper-z8, Ph@ntom, rumun та 12 іншим подобається це.
  8. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Чи прочитала я щось нове у статті Time? Ні, я в цьому живу щодня. Але треба віддати належне автору. Попри те, що в нього тут не найкраща репутація, він зміг вибрати пару влучних цитат, які якнайкраще характеризують нашу дійсність.

Згідно з опитуванням Reuters, проведеним невдовзі після від'їзду Зеленського, лише 41% американців хочуть, щоб Конгрес надав Києву більше зброї. Раніше таких було 65%.

На сьогодні обсяги МТД (матеріально технічна допомога) по деяких боєприпасах впали в 6 разів. Тому розповіді з-під Авдіївки звучать так: "Мамо, я не знаю, чи завтра подзвоню. Росіяни виводять першу групу, ми їх розстрілюємо, виводять другу – розстрілюємо, виводять третю – розстрілюємо, виходить четверта – у нас закінчився боєкомплект"…

В цей час у нас МО цілий рік не судилось за просторочену дебіторку по зброї, а в постачальники брало шарашкіни контори збітнєвих, щоб потім з’ясувати, що мін в Хорватії нема, але їх можна привезти … з Камбоджі. В логістику замість машин і кораблів літаки не забудьте включити, уроди! Так вже пробували до вас.

"Найстрашніше те, що частина світу звикла до війни в Україні, - каже Зеленський.

Ні, найстрашніше, що до війни звикла частина України. Успішний контрнаступ минулої осені і повернення світла і тепла добряче нам замилили очі. Те, що сталося з Оленою Толкачовою минулого тижня – це не ексцес виконавця на якомусь третьосортному заході. Це третій тривожний дзвінок. Ми витіснили війну на лінію фронту. Так само, як зробили це в 2015. І продовжуємо нормально жити.

"Ніхто не вірить у нашу перемогу так, як я. Ніхто. Ніхто", - сказав Зеленський.

Вірити – мало. Ми не можемо виграти симетрично війну в Росії. Нас занадто мало.

Нам ще вчора треба було думати, що може долетіти до російських складів і заводів і робити його в Україні, а не відправляти до Коростильова Басалаєву, увєрувавшу після візиту до президента, що вона стане новою головою ЦВК на наступних виборах.

До тих виборів можна і не дожити.

Вселення віри в іноземних партнерів забирає багато енергії? УУУУ, ви ще просто не знаєте, як красіво ридається, коли до тебе приходять газовики, вивалюють все, що відбувається в галузі, згадуючи, що такого і при Януковичі не було. І в фіналі додають: "Ми в принципі вже готові скинутись на транформатори, тільки б Чернишова назад в Мінрегіон забрали".

Ще є віра в людей? Тоді можу розповісти, як конторка одного нардепчика вже кілька місяців намагається втюхати МО шоломи, які прострілюються на випробуваннях. Металеві шоломи…

Про 8 гривень вкрадених на кожній буханці хліба, не хочете?

"Я не можу дивитися цей повтор 10-й раз" - це не лише логіка американців. Я теж не можу дивитись цей повтор. Я його дивлюсь 20 років. Запаси кортизолу знищені.

Але "люди крадуть так, ніби завтра не настане".

Крадуть на боєприпасах.

Крадуть, зручно отаборовшись у Чехії.

В цей час десь на сході якийсь командир вирішує невиріщувану задачу – відсутні боєприпаси, які немає кому роздати.

Пару тижнів тому зняли бронь з працівників заводів ВПК. На питання, хто робитиме тоді зброю, в Генштабі відповіли: "Нам нема кому її роздавати".

Президент не жартує на нарадах? Я його розумію. Тільки це набрані ним кадри гребуть явно не туди.

"Що станеться, так це те, що ми програємо".

У нас насправді дуже легкий вибір – стати країною-легендою, яка загинула, чи країною-легендою, яка вижила. Тільки в цього немає простих рішень. Джерело: https://censor.net/ua/b3452669

кучукаю, kripers338, Otryta та 13 іншим подобається це.
  9. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    На Хмельниччині ще п’ять храмів перейдуть до ПЦУ.У селах Манівці, Лагодинці, Пилипи, Печеськи та Грицики жителі на загальних зборах релігійних громад прийняли рішення про перехід храмів, що розташовані на їх території, до Православної церкви України.Водночас настоятелі Свято-Миколаївської парафії (Пилипи), Свято-Покровської парафії (Печеськи) та церкви Пресвятої Богородиці (Грицики) відмовились від переходу до ПЦУ.

ДВ762, tms, Стартех та ще 1-му подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    До ПЦУ перейшла громада, в якій був настоятелем батько очільника УПЦ МП

У Чернівецькій області релігійна громада села Бережонка Банилівської громади за перехід з УПЦ МП до Православної Церкви України голосувала двічі: у 2019 та 2023 роках. 29 жовтня на збори прийшли 144 жителі цього села. Голосів “за” нарахували 143.
    Про це Суспільному повідомив представник ініціативної групи Іван Олексійчук, пише Суспільне.Чернівці.
    За його словами, у 2019 році за перехід до Православної Церкви України проголосували 164 зі 192 присутніх на зборах релігійної громади. Результати голосування та всі необхідні документи передали до Чернівецької обласної державної адміністрації. Однак тоді їх так і не зареєстрували.
    Тож збори релігійної громади відбулися вдруге. Зі 144 присутніх перехід до ПЦУ підтримали 143, один голос “проти”. Голосували тільки жителі села Бережонка. Відповідно до картки Банилівської громади, усього в селі зареєстровані 944 жителі.
    “Усе пройшло добре. До нас на збори прийшли священники Православної Церкви України з усіх довколишніх сіл. Був також благочинний Вижницького району отець Ілля Книгницький. Підтримав і голова Банилівської громади Василь Соломко. Деякі старенькі люди не змогли прийти за станом здоров’я, хоч і хотіли. Багато жителів села виїхали за останні роки. Частина односельців боронять Україну в лавах ЗСУ”, — каже Іван Олексійчук.
    Наразі на сайті YouControl релігійна громада парафії на честь святого апостола Івана Богослова села Бережонка Вижницького району зареєстрована у складі Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП. З нинішнім настоятелем храму зв’язатися не вдалося. А колишній настоятель Іван Веренька, який служив у Бережонці в 2007-2014 роках, у коментарі Суспільному сказав, що на території храму похований Володимир Березовський, батько митрополита УПЦ МП Онуфрія, який упродовж багатьох років був настоятелем цього храму. За словами Івана Вереньки, церкву у Бережонці збудували місцеві жителі після Другої світової війни.
    Результати голосування разом із підписами жителів села ініціативна група має передати до обласної військової адміністрації, надалі громаду повинні зареєструвати — тоді проведуть перше богослужіння.

ДВ762, tms, Oprishok та 2 іншим подобається це.
  11. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Заробили навіть на собаках: що знайшла Рахункова палата в закупівлі харчів Міноборони

Міноборони у першому півріччі 2023 року закуповувало продукти харчування за цінами на 30 % вищими за споживчі ціни, не проводило аналізу цін, не контролювало реальну кількість поставленої продукції, а 75 % позицій каталогу продуктів взагалі не постачалось частинам.

Такі результати перевірки, яку в Міноборони провела Рахункова палата. Звіт є в розпорядженні Цензор.НЕТ, і видання вважає за необхідне оприлюднити його дані. Адже попереднє керівництво Міноборони фактично втратило свої посади через два скандали – з яйцями по 17 грн та турецькими куртками.

Images:

IMG_20231031_110138_029.jpg
    ДВ762, форт55, Komo та ще 1-му подобається це.
  12. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олексій Гончаренко

Бюджетний комітет тільки що прийняв рішення просувати законопроєкт про вилучення ПДФО (№10037) у громад без змін.
    24 – за (Слуги, ОПЗЖ, Голос, За майбутнє), 5 утримались (ЕС, Батьківщина, Довіра).
    В законопроєкті сказано, що ці гроші повинні забирати вже з 1 жовтня. Моя правка, щоб це відбулось хоча б з 1 січня, набрала 6 “за”, 20 утрималось. На моє питання, як можна забрати заднім числом, в комітеті відповіли – "ми просто перерахуємо". Дуже дивне рішення. Ну тоді можна і з 2018 року перераховувати.

форт55, Oprishok, capt.A.Smollet та ще 1-му подобається це.
  13. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Количество украинцев, которые доверяют телемарфону "Единые новости" за последние 17 месяцев уменьшилось на треть, меньше стали доверять и власти, но безусловно доверие опрошенных до сих пор сохраняют ВСУ и волонтеры.

Источник: результаты опроса Киевского международного института социологии, проведенного 30 сентября − 13 октября

Дословно КМИС: "За период с мая 2022 года до октября 2023 года прослеживается снижение доверия к Телемарафону "Единые новости". Хотя Телемарафон сохраняет положительный баланс доверия-недоверия, но при этом с 69% до 48% стало меньше тех, кто ему доверяет (и вместе с тем с 12% до 39% стало больше тех, кто ему не доверяет)".

Детали: Среди институтов, которым безусловно доверяют украинцы, остаются Вооруженные силы Украины и волонтеры. В частности, ВСУ сейчас доверяют 94% украинцев (в мае 2022 года − 98%), а волонтерам доверяют − 87% (в мае 2022 года также было 87%).

кучукаю, kripers338, Otryta та 5 іншим подобається це.
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Національний заповідник «Софія Київська»

Оскільки розголосу в суспільстві набула ситуація щодо результатів тендеру на реставрацію покрівлі, конструктивних систем даху та позолоти куполів пам’ятки архітектури ХІ ст. Софійського собору в Києві, який оприлюднено 30 жовтня 2023 р. на сайті «Prozorro» повідомляємо наступне: існуючий вкрай незадовільний стан даху, конструктивів і куполів собору став не просто проблемою для музею, а й загрозою для збереження цілісності унікальної пам’ятки, яка входить до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Національний заповідник «Софія Київська», на балансі якого перебуває Софійський собор, останніми роками неодноразово ставив питання перед Міністерством культури та інформаційної політики України про необхідність виконання вищезазначених робіт, але через брак фінансування ситуація тільки погіршувалась. Це призвело до того, що 14 січня 2022 р. близько 23 години під час різкого погіршення погодних умов з поривами вітру за даними гідрометеослужби до 23-25 м/с (83 км/год) відбулося падіння хреста з південно-східного купола Софійського собору. На тлі накопичення військ російської федерації на кордонах України падіння хреста з Софійського собору було сприйняте громадськістю як недобрий знак, що віщував велику війну. Страшний день 24 лютого 2022 року Свята Софія зустріла без одного хреста…
    Невдовзі завдяки меценатам хрест вдалося відновити і повернути на своє місце. Оскільки хрести Софійського собору були встановлені приблизно в один і той же час, це тільки підтвердило велике занепокоєння стосовно технічного стану інших хрестів. В терміновому порядку на замовлення Національного заповідника "Софія Київська" Українським державним науково-дослідним та проектним інститутом «УкрНДІпроектреставрація» було розроблено проєкт «Реставрація покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору». В ході цієї роботи фахівцями інституту було проведено детальні конструкторські та науково-технологічні дослідження стану конструктивних елементів всіх куполів, хрестів та покрівлі Софійського собору.
    За результатами досліджень технічний стан конструктивної системи куполів та, особливо, центрального куполу оцінюється як непридатний до нормальної експлуатації, конструкції та обшивка хрестів, їх з’єднання з підхресним яблуком до маківки та фальцеві з’єднання знаходяться в гостро аварійному стані, що може в будь-який час призвести до руйнації як частини куполів так і маківок, і хрестів. Проєктом передбачено комплекс заходів щодо попередження виникнення подібних аварійних ситуацій, заміни частини конструктивних систем куполів, позолоти покриття хрестів та куполів і реставрації покрівлі Софійського собору.
    Проєктна документація «Реставрація покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору» пройшла експертизу та отримала позитивний експертний звіт, а також погодження Міністерства культури та інформаційної політики України.
    На сьогодні за рахунок меценатських коштів виготовлено 6 хрестів та заплановано укладення угоди на виготовлення центрального хреста також за рахунок меценатів.
    16 жовтня 2023 р. було розпочато відкриті торги з особливостями за предметом: «Реставрація покрівлі, конструктивних систем та позолоти куполів Софійського собору». Джерела фінансування: державні кошти, благодійні кошти, спеціальний фонд.
    Виконання робіт за проектом розраховане на 5 років, тобто - до кінця 2028 року. Сума договору - 79 203 717,18 грн (сімдесят дев’ять мільйонів двісті три тисячі сімсот сімнадцять гривень 18 копійок) з ПДВ.
    В цьому році на виконання робіт, заявлених у тендері, виділено з Державного бюджету 2 млн грн на встановлення хрестів і заміну конструктивних систем кріплення на усіх куполах.
    Інші роботи, у тому числі й золочення, будуть виконуватись після закінчення воєнного стану.

Images:

395443995_730768452416105_4017603970808582841_n.jpg
    395468043_730768625749421_6997118803440448193_n.jpg
    398280623_730768575749426_2523473830723306263_n.jpg
    398282821_730768759082741_4136818673314897335_n.jpg
    398313838_730768499082767_2476446290975643774_n.jpg
    398315107_730768302416120_3666053890635167839_n.jpg
    398427738_730768539082763_6821260384387781989_n.jpg
    kelt та Лорд Грегори подобається це.
  15. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️У тимчасово окупованому Донецьку почалася сильна пожежа.*

Попередньо - горять цистерни з паливом.

ДВ762, Лорд Грегори, tms та 9 іншим подобається це.
  16. Магуа

Магуа Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    892
    Адреса:
    Ліга Ірокезів
    Велика заправка на Заперевальній біля терикону

wertyuop, ДВ762 та Лорд Грегори подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Кажуть що звідти
    18:38
    Донецьк, горять цистерни пального окупантів

Images:

396958097_248069384931019_2854192570444191969_n.jpg
    wertyuop, ДВ762, Магуа та 12 іншим подобається це.
  18. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Служба безопасности и Национальная полиция в среду, 1 ноября, проводят обыски в секте "Аллатры" по всей Украине.

Источник: источники УП в правоохранительных органах

Дословно: "Сегодня СБУ и Национальная полиция проводят массовые обыски по всей Украине у сектантов из "Аллатры".

По данным источников, эта псевдорелигиозная организация работала в интересах страны-агрессора и систематически продвигала кремлевские нарративы в нашем обществе.

Подробности обысков пока не сообщаются.

Справка: По данным из открытых источников "АллатРа" - это основанное в 2011 году в Украине международное общественное движение, которое "иногда рассматривается как новейшее религиозное движение и оккультная секта". Активность участников проектов организации наблюдается якобы в большинстве стран мира.

8 августа 2023 года Генпрокуратура РФ признала нежелательной в России деятельность этого религиозного движения.

Движение "АллатРа" неоднократно критиковалось за пророссийские взгляды. По мнению авторов публикации на сайте "Слово и дело" одним из лидеров движения был Олег Кулинич, глава СБУ в АР Крым, обвиняемый в государственной измене Украины в пользу России. Также к секте относили экс-главу СБУ Ивана Баканова. Официальных подтверждений этому нет.:D

кучукаю, kripers338, форт55 та 8 іншим подобається це.
  19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Алексей Петров

Навіть не уявляю, скільки ж тисяч людей підпадають під цю фразу «оточення Зеленського»? Чи сотен людей? Ні? Десятків?… А може одиниць? І якщо оточення Зеленського зливає інформацію журналісту тоді постає цілком слушне запитання: «А кому вони ще зливають конфіденційну інформацію»?

Images:

398657401_6709270819169529_1139860638241427639_n.jpg
    форт55, Лорд Грегори та ДВ762 подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Анатолий Макаренко

Алексей Кущ дуже зрозуміло та наглядно розповідає про «головну схему країни».
    Це Вам не «мед мінних полів».
    «Главная схема страны или как "бананы" легким движением руки превращаются .... превращаются .... в "липовое зерно" и государство еще за это платит 20% от суммы фиктивного экспорта.
    Когда-то Иисус Христос превратил воду в вино. Это было названо чудом на свадьбе в Кане Галилейской.
    Но наши алхимики в области налоговых трансформаций научились превращать бананы в зерно.
    Я уже неоднократно писал и о проблеме фиктивного экспорта, а также о том, что исходя из "заводских настроек" нашей налоговой системы, максимально выгодно "спаривать" бизнес по импорту ширпотреба с бизнесом по экспорту аграрного сырья.
    Налоги платить не будешь почти никогда и даже государство тебе заплатит, если станешь себя хорошо вести.
    Итак, перейдем к самой схеме.
    Есть импортер, фирма А, который ввез в страну условные "бананы" на сумму в 60 млн грн.
    За партию импорта официально заплачены деньги, а также удержан на таможне НДС в размере 20% от стоимости, то есть 10 млн грн.
    Затем импортер реализует этот товар на базаре и оптовикам за наличные, например за 120 млн грн.
    Налог на прибыль он не платит, так как реализация прошла неофициально.
    Также он не доначисляет НДС на разницу между ценой реализации и таможенной декларацией.
    Но у него 120 млн грн нала, а реализацию товара нужно закрыть по балансу. Кроме того, ляшку жжет 10 млн грн налогового кредита - просто так его не получишь.
    И Импортер находит "фирму-скрутку", которая фиктивно покупает у него бананы за 60 млн грн, то есть по себестоимости и "скручивает" налоговый кредит по НДС на 10 млн грн, то есть забирает его себе.
    Движение товара идет только по бумаге, простыми словами "продаются-покупаются" лишь документы на товар и налоговый кредит по НДС.
    В это же самое время, зернотрейдер - "Фирма С" скупает зерно на внутреннем рынке.
    Делает это, в основном, за наличные или покупает у фермеров на едином налоге, которые не могут предоставить налоговый кредит по НДС.
    В результате у зернотрейдера оказывается 5000 тонн зерна на 30 млн грн, но официально его нет на балансе. Нет и налогового кредита. Что делать?
    Зернотрейдер обращается к уже известной нам "фирме-скрутке".
    Покупает у нее 10 000 тонн зерна на 60 млн грн и получает "скрученный" ранее на бананах налоговый кредит на 10 млн грн.
    Теперь на балансе есть зерно и есть налоговый кредит.
    Дальше зернотрейдер экспортирует 5000 тонн своего легализованного зерна плюс 5000 тонн фиктивного.
    Здесь часто начинают рассказывать, что это невозможно, мол весы в Молдове должны сойтись с показателями весов с нашей стороны границы.
    Но это, мягко скажем, далеко не так. Весы могут показывать относительный вес - это наша "теория таможенной относительности".
    Зернотрейдер перечиляет 60 млн грн фирме-скрутке, та, в свою очередь, гонит эти деньги импортеру, импортер отдает зернотрейдеру 60 млн грн наличными.
    В финале зернотрейдер получает еще и 10 млн грн возмещения НДС от государства и его делят участники схемы.
    В общем, все только в плюсах:
    Импортер получил на счет безнал на 60 млн грн и может покупать новую партию бананов.
    Экспортер - получил 60 млн грн наличных и может вновь покупать зерно за нал.
    НДС "скручен" и поделен. Фирма-скрутка получила свою комиссию.
    В минусе только государство - оно выплатило возмещение НДС по фиктивной операции и получило искаженную статистику экспорта.
    Именно поэтому, при утрате 20% территорий (оккупация) и выведении еще 10% земель из оборота (рядом с фронтом) у нас экспорт зерна вырос на 10%.
    Феномен, который трудно объяснить благоприятными погодными условиями, ростом урожайности или изменением в структуре зерновых.
    Зато это можно объяснить наличием вот таких схем, когда бананы превращаются в зерно. Именно поэтому, спецы и называют эту схему - "товарный пересорт"

Images:

398103871_2682726888555877_350535218650808081_n.jpg
    форт55, Лорд Грегори, slawuta5 та 2 іншим подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Усі пам‘ятають ту ганебну ситуацію, коли банкова не випустила Порошенка на Парламентську Асамблею НАТО у складі делегації ВР — це було навесні 2022
    Судова система під орудою Татарова не хотіла сваритися з ОПою і визнавати, що Банкова воює з опозицією незаконними методами. Але час минає і вже очевидно, що боятися деградованих можновладців не в тренді — Порошенко виграв справу у Верховному суді, який скасував рішення Львівського окружного адміністративного суду та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду. Тепер Львівський адмінсуд буде змушений розглянути скаргу Порошенка по суті чого вони раніше робити не хотіли
    Їх небажання встановлювати фактичні обставини заборони виїзду легко пояснити – ніхто не ризикує сваритись з Офісом президента, звідки явно виходив незаконний наказ не пропускати Порошенка.

@bryhynets

форт55, Komo, Лорд Грегори та 13 іншим подобається це.
  22. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Депутати хочуть обкласти новим податком самозайнятих осіб. Як платитимуть таксисти, кур’єри, перукарі, перекладачі, хатні працівники, фотографи та майстри з ремонту.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, який передбачає введення податку для громадян, які не зареєстровані як ФОП, але працюють на себе як малі підприємці, часто поєднуючи таку діяльність з офіційною найманою роботою.
    У жовтні народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №10166 про запровадження спеціального режиму оподаткування доходів, отриманих фізичними особами від здійснення окремих видів діяльності. Простими словами – пропонується ввести податок для тих громадян, які працюють на себе, але не зареєстровані як фізичні особи-підприємці.

Ініціаторами законопроєкту є заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк
    (партія Голос), власне керівник комітету Данило Гетманцев ("Слуга народу") та ще 16 депутатів із правлячої партії "Слуга народу".

Скільки таких громадян може бути? Державна служба статистики в даних за 2021 рік наводить цифру в 3,06 млн фізичних осіб, що становить 19,5% від загальної кількості робочої сили України, які визначали себе як неофіційно зайняті – не мали офіційного працевлаштування та не були зазначені як ФОП.

Кого торкнеться новий податок
    Мова йде, зокрема, про таксистів, перукарів, майстрів манікюру, репетиторів та ще низку професій (усього 20 видів діяльності), які отримують дохід та не мають зареєстрованого ФОП. Зокрема: майстрів із ремонту, перекладачів, дресирувальників тварин, організаторів та ведучих масових заходів та свят, фотографів, хатніх працівників, доглядальниць за дітьми, логопедів, фізіотерапевтів, масажистів, майстрів із ремонту одягу.
    Також законопроєкт має на меті визначити правове поле для платформ, які контролюють працевлаштування таких спеціалістів. Це онлайн-сервіси та додатки-агрегатори для служб таксі, курєрів, хатніх майстрів тощо. За розрахунками Київської школи економіки, серед 300 тис. водіїв, які використовують сервіси Uklon, Bolt та подібні, наразі лише 4% є фізичними особами-підприємцями, тоді як більша частина – а саме від 63% до 100% постійно зайнятих – готові вести свою діяльність офіційно, але без набуття статуса ФОП та з оподаткуванням своїх доходів за ставкою в межах 5-6% від надходжень. Фіскальний ефект від такого оцінюється у 1,94 млрд грн із потенційно можливих 2,52 млрд грн.
    Як свідчать дані операторів цифрових платформ, сфера онлайн-доставки, куди залучено близько 15-20 тис. кур’єрів, може принести бюджету понад 200 млн грн на рік, сфера онлайн-сервісів замовлення послуг, де задіяно приблизно 400 тис. самозайнятих осіб, – ще до 3 млрд грн.
    Окрім того, слід враховувати ще й тих, хто не має зв’язку з цифровими платформами та працює на себе, але водночас хоче вести власну діяльність в іншій легальній площині, а не як фізична-особа-підприємець. Такі спеціалісти теж можуть погодитися на нове оподаткування за умови вигідних пропозицій.
    Загальна сума можливих податкових надходжень у разі схвалення проєкту закону розрахунково може становити близько 10 млрд грн.

Що пропонується
    Спеціальний режим оподаткування, крім низки критеріїв для фізичної особи, як-то не бути самозайнятими, не мати працівників, передбачає встановлення оподаткування за ставкою 6%, якщо сума отриманого доходу протягом року не перевищує 153 розмірів мінімальної заробітної плати (1 025 100 грн або 90 525 грн на місяць), а в разі перевищення такої суми – податок на рівні 18% до суми перевищення.
    Громадяни, які оберуть цей режим оподаткування своєї діяльності, не будуть подавати звіти та сплачувати єдиний соціальний внесок із таких доходів і військовий збір. Проєкт закону також має визначити поняття "оператор цифрової платформи" й покласти на них обов’язок надавати інформацію про доходи, отримані з використанням онлайн-платформи тими особами, хто зареєструвався як учасник спеціального режиму. У такому випадку саме оператори нестимуть відповідальність за порушення строків подання відповідних даних контролюючим органам.
    Окрім того, законопроєкт окреслить новий об’єкт оподаткування – дохід фізичної особи, отриманий від здійснення окремих видів діяльності, – і передбачить зобов’язання за таким об’єктом.
    Фахівці, зараховані до спеціального режиму, повинні будуть відкрити рахунок в одному самостійно обраному банку серед запропонованих. Банк, своєю чергою, під час зарахування коштів зобов’язаний буде здійснювати резервування 6% податку від надходжень і перераховувати податок за підсумками кожного кварталу.
    Для осіб, що застосовують спеціальний режим оподаткування, податкове зобов’язання визначається контролюючим органом із використанням даних реєстраторів розрахункових операцій та/або операторів цифрових платформ.
    У першому випадку виключення становлять лише ті, хто ведуть свою діяльність тільки через цифрові платформи. Спеціаліст зі свого боку повинен забезпечити достатню суму на рахунку для перерахування банком узгодженого розміру податку.
    Якщо ж коштів немає, то через ланцюжок банк – контролюючий орган грошове зобов’язання платника перетворюється на податковий борг.
    Проєкт закону передбачає, що особа на спеціальному режимі розраховується виключно за допомогою реєстратора розрахункових операцій та/або програмного реєстратора розрахункових операцій незалежно від способу розрахунків – відповідно до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Виняток – знову – для цифрових платформ та розрахунків, що проводяться з їхнім використанням.
    Для виходу зі спеціального податкового режиму громадянину потрібно буде подати електронну заяву у ДПС не пізніше ніж за десять днів до кінця кварталу.

Що очікується
    Офіційно зазначається, що документ має гармонізувати українське законодавство із законами Європейського Союзу, зокрема, привести податкове законодавство України у відповідність до вимог Директиви про адміністративне співробітництво (DAC7) щодо автоматичного обміну інформацією операторів цифрових платформ. А ще – наповнити бюджет та вирішити проблему обліку готівкових надходжень.
    Однак, незважаючи на переваги – такі як низька ставка податку, відсутність необхідності реєструвати ФОП, наймати бухгалтерів та подавати звітність, – приєднання до спеціального режиму оподаткування залишається добровільним.

Останнє редагування: 1 лис 2023
    форт55, Лорд Грегори, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    ТГ Печера дракона
    Шикарні результати показало опитування соціологічної компанії "Active Group" спільно з "Future Research Foundation".
    Зеленський неодноразово заявляє, що бажає перемоги України. Фокус в тому, що для перемоги, Україна має вийти на кордони 1991 р - тобто разом з Кримом. В тій чи іншій формі такою перемогу бачать 65,5% українців. Ще 22,8% перемогою бачать повне знищення держави-агресора.
    Тобто, все що не відповідає цій установці, перемогою України не вважатиметься, а викликатиме критику і гострі питання. З цим і вітаю ЗЕкоманду.
    На питання хто найбільше зробив для зупинки ворога (обирати можна було кілька кандидатур), 67,4% українців назвали Володимира Зеленського, а 67,3% - головнокомандуючого Валерія Залужного. На перший погляд рівень довіри до преЗЕдента все ще високий.
    Але!
    У рпзі виникнення проблем в подальшому, 59,9% українців вважатимуть, що винний в цьому буде Володимир Зеленський. 36,4% готові будуть звинувачувати прем'єра Шмигаля, а 35,1% - офіс-менеджера ОПУ Андрія Єрмака. Тобто якщо перемога не буде досягнута, винний буде...
    Залужного звинувачувати готові лише 3,6%.
    Очевидно, підтримка Зеленського відверто слабка, і вона завалися щойно як справи підуть не так як хочуть українці. Про це свідчить і наступний результат.
    На питання кого треба звільнити, аби виправити проблеми України, 30,6% сказали, що Андрія Єрмака, 20,3% - Данилу Гетманцева, 18% - прем'єра Шмигаля і 16,7% - Олега Татарова.
    Я оце спробував собі уявити, як Зеленський звільняє їх всіх... слухайте, а він тоді керувати країною взагалі буде здатний?
    Насправді опитання показало те, про що я не раз писав. Нинішня підтримка ЗЕ, це не визнання його заслуг - це аванс. Це гуртування людей навколо президента в годину скрути. Але мобілізація не може бути вічною.
    Зеленський втрачає підтримку. Він втрачатиме її тим швидше, чим відвертіше війна буде переходити в затяжну. Це все очевидно.

Думаю подальший прогноз робити не треба.

https://www.google.com/amp/s/interfax.com.ua/news/press-conference/944816-amp.html

Images:

1529bfa5-cd62-452d-8b8c-aafa7cc85356.jpg
    форт55, slawuta5, tms та 6 іншим подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Oleg Helgiv

По всій Україні СБУ та Нацполіція проводять обшуки в приміщеннях секти АллатРа. Стверджують що ця релігійна організація, працювала в інтересах Росії. Проводила телемости з депутатами путіністами Держдуми, її активісти збирали розвіддані і так далі.
    Але саме цікаве її склад. Всі ж знають, якщо в країні є якесь гівно то в ньому обов'язково слід Слуг Народу.
    Журналісти стверджують що до секти входять - Іван Баканов, Олег Кулініч з Кримського СБУ, обвинувачений в держзраді, міністерка Ірина Верещук, заступник керівника ЦСО СБУ Кухаренко, мер Черкас Анатолій Бондаренко, Надія Савченко. Мер Коростеня Москаленко, стратегію секти вписав у статут міста і її пам'ятний знак поставив в центрі, але люди знесли.
    Короче кращі люди наближені до влади.
    Правда зараз почали розбігатися як таракани і все заперечувати. Верещук каже що це все покльоп і вона в секту не входила. Але скріни не горять. Так що прикинуться дурочкою не вийде.

форт55, slawuta5, tms та 8 іншим подобається це.
  25. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-11-01-21-16-44-43_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

МЗС првідомив, що в Україну повертаються магазини «H&M».

".... відкриються в Україні вже цього місяця, – Кулеба.

Оце у людей проблеми і масштаб задач, не те, що якась дрібнота в інших країнах, в яких дипмісії перетворюються на торгові форпости для просування власного експорту.

Хотів написати, що в ефективних країнах МЗС займається просуванням власних брендів, але згадав, що у нас таких майже немає.

Чому?

Мабуть тому, що наш МЗС просуває «H&M» та Zara.

От цікаво, Клеба знає, що це все імпорт, який ще більше роздуває нашу торгівельну чорну діру під час війни, яка досягне цього року 20 млрд дол.

Чим перекривати будемо? Кредитами, як зазвичай?

Взяти кредит та піти до «H&M».... (c)

Лорд Грегори та ДВ762 подобається це.
  26. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Screenshot_2023-11-01-22-41-43-00_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg
    У Банкової серйозна проблема.

В один день той, який не знав собі рівних у світі і вдома, раптово опинився на рингу з Арестовичем.

За ворогом твоїм пізнаю тебе…

На фронті «раптово» настала позиційна війна. Мамині стратеги мають забути концепцію «Бахмут + 3», пиво в Криму, вобла на Кубані за 2-3 тижні.

Я дякую Валерій Залужний, який відмовився від жуківських ініціатив окремих генералів і теоретиків Банкової: наступному мільйону по калашникову з лопатою і на фронт.

Росію має і може перемогти лише високотехнологічна армія. Життям воїнів заради щоденних виступів про наступних 300-500 м жертвувати не можна.
    А хто дуже хоче піару і звитяг - прошу дуже, вперед, в атаку, попереду батальйонів.
    Наполеон вів свої війська за собою.

Нам потрібні технології, які шляхом натискання кнопки в бункері знищують ворога сотнями, розвалюють його заводи і логістику, вселяють жах.

І це не ядерна бомба, достатньо інших засобів ураження. Але вони мають бути в достатній кількості. І українського виробництва.

Щоб це нарешті зʼявилося - Україна потребує кардинальної реформи. Вигнати торгашів з Храму. Благодатний вогонь на базарі не сходить.

Має бути серйозна розмова з нацією: ми припиняємо балаган і починаємо працювати над досягненням мети - сильна і вільна Україна в ЄС і НАТО.

І, чесно, досить цих цирків, коли всі про все знають, але роблять відсторонений вигляд і мовчать.
    Злодії і зрадники мають сидіти у вʼязниці!

FB_IMG_1698871310728.jpg

Пс. Хтось вірить у те, що чувак який оптом продав нас в Омані здатен на щось інше, ніж продати ще раз?

anders2, slawuta5, Komo та 8 іншим подобається це.