Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.028
    Адреса:
    UA
    Вчорашні петляння кацапських ракет IMG-b222865b3a929fbb9347a755f494ece1-V.jpg

анатолий. та Камча подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Комплект сервоприводів з кріпленнями від Шахеда. В гарному стані. Не горіли. Механіка вся працює. Кі...
      4000 грн.
    2. Електронні блоки від Шахед/Герань2. Кількість як на фото.
      1500 грн.
    3. Шматки карбона від бпла,всього два
      120 грн.
    4. Трофей з сумського напрямку,дрон намагався та не зміг здетонувати.Всі кошти будуть направлені на по...
      10000 грн.
    5. Втх з під₴&ських фпв Познімав з трох дронів, на роботоздатність не можу перевірити так як не маю...
      1900 грн.
  3. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    261
      продані:
    5.399
    Повідомлення:
    2.804
    Адреса:
    Где то за городом...
    "Украинская бронетехника" поставила ВСУ тысячи дефицитных 122-мм выстрелов и наращивает их производство

Снабжение происходит в кооперации с несколькими странами НАТО. "Роль артиллерии в нынешней войне сложно переоценить. Поэтому возможность производить и поставлять артиллерийские боеприпасы для нас в приоритете. Наша компания работает над увеличением ежемесячных объемов производства артиллерийских боеприпасов. В ближайших планах, - нарастить количество 122-мм выстрелов - заявил директор ООО "Украинская Бронетехника" Владислав Бельбас.

Камча, tms, Мансур Львович та 9 іншим подобається це.
  4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    Pavlo Polamarchuk

ОБМЕЖЕНО ПРИДАТНІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ — НАВІЩО ВОНИ У ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИНАХ?
    Приїжджаю до села на Житомирщині, поруч із яким розселили близько 40 «обмежено придатних» і «недореабілітованих» позаштатників — так званий резервний батальйон.
    БЕЗГЛУЗДІШУ КАРТИНУ УЯВИТИ ВАЖКО.
    Мобілізували сотні, або навіть тисячі людей, обмежено придатних до військової служби, яким навіть не можна давати зброї.
    Направили до військових частин.
    А там стільки тиловиків просто не потрібно, й комісувати їх неможливо (про що ZN.UA уже писало).
    Вивели поза штат військових частин, розселили по лісових хуторах, годують, виплачують по 600–800 грн на місяць (які нерідко витрачаються на алкоголь) — і все.
    Нащо вони там потрібні, люди самі не знають.
    Жодних бойових завдань їм не ставлять, тренінгів не проводять.
    ПРОСТО ВИСМИКНУЛИ З РОДИН І ПОЗБАВИЛИ ДОХОДІВ.
    [Пояснювальна бригада.
    Мова у цій категорії йде про тяжкохворих, яких не можна було по нормам старого 402 наказу мобілізувати.
    Але яких мобілізували через тотальну корупцію у військоматах.
    Тобто, яких мобілізували тупо заради галочки через корупційну квоту в ТЦКСП.
    Далі возили по 5 кругів через всю Україну неопланами.
    Але від них в усіх бойових частинах відмовилися.
    Тобто, мова про людей, яких з самого початку ніхто в ніякий бойовий підрозділ не взяв, бо вони там не потрібні із таким станом здоров'я.
    А звільнитися, як ми знаємо, із ЗСУ за станом здоров'я нині практично не можна.
    От і селять в резервних ротах, просто висмикують із життя.
    Тому що реально придатні і ресурсні або відкупилися, або можуть через зв'язки воєнкому навалять.
    А квоту ГШ заповнювати треба .
    От і заповнюють тими, кого наловили].
    У цих самих «резервних» батальйонах іще одна група нікому не потрібних — військові, які після поранень проходять реабілітацію.
    Їх навіщось ДО ЗАКІНЧЕННЯ ТЕРМІНУ РЕАБІЛІТАЦІЇ відкликали в розташування частин.
    І шкутильгають без діла кульгаві й контужені, ковтають жменями пігулки, які їм надсилають родичі, й намагаються збагнути "логіку" Міноборони. [Скоріше ГШ та КСВ].
    Зустрічають мене двоє: Володимир та Ігор. Їм дозволили жити в селі — в напівзанедбаному будинку насінної станції. Зі здоров’ям — серйозні проблеми.
    55-річний киянин Ігор — викапаний козак: чуб-оселедець, вуса... Як виявилося, кандидат технічних наук, доцент кафедри «аеропорти» Національного транспортного університету. Фахівець із будівництва злітно-посадкових смуг. «Можемо будувати й бетонні дороги, самі, без китайців», — каже він.
    У перші дні війни пішов до армії добровольцем. Нині ходить із великими труднощами — на передовій порвало зв’язки вибуховою хвилею. Шию теж ушкоджено — вставили металеві пластини.
    За його словами, після двох місяців реабілітації (замість чотирьох, як мало б бути) відкликали в розташування частини. Навіщо — незрозуміло.
    Черкащанин Володимир воював добровольцем 2014 року, пішов воювати і в лютому 2022-го.
    Дістав контузію — проблеми з судинами головного мозку, панічні атаки. На пігулках. Десять місяців живе в сільській халупі вдвох із Ігорем і бігає інстанціями. Він теж «обмежено придатний».
    — 24 лютого мені щось не спалося, — згадує Ігор. — Близько четвертої ранку вийшов на балкон покурити й бачу — ракета полетіла в бік Василькова, там військовий аеродром. За кілька хвилин — друга. Зрозумів, що почалося.
    О шостій ранку я вже був біля райвійськкомату. А вони відкрилися лише о восьмій. Направили мене до роти охорони. Я написав п’ять рапортів, і зрештою мене спрямували до 30-ї механізованої бригади. Був в Ізюмі, Курдюмівці, тримали трасу в районі Костянтинівки. Під Новий рік здійснили ротацію, доукомплектували й у січні завезли до Слов’янська. Там дістав поранення. В Києві мене прооперували в районі паху, а в Інституті нейрохірургії вставили два імплантати в шию.
    Мав чотири місяці перебувати на реабілітації. Але 15 вересня моє лікування перервали й викликали сюди. Звісно, тут я жодного лікування не отримую. Хіба що, коли тиск підскочить під 180, медсестра дасть пігулку під язик...
    — А я тут уже десять місяців, — вступає в розмову Володимир. — Мені 40 років, у мене троє дітей. Будівельник за професією. 2014-го і 2022-го пішов воювати добровольцем. Був на передовій, контужений, маю, як і Ігор, посвідчення учасника бойових дій. Нині чекаю виклику на ВЛК.
    — А ті хлопці, яких по хуторах розмістили, теж із пораненнями? — питаю.
    — Багатьох уже двічі перешивали, — відповідає Ігор.
    — Я можу до них поїхати, поспілкуватися?
    — Усі відмовилися, бояться чогось, — каже мій співрозмовник.
    — У нас був хлопець неходячий.
    Його виносили на свіже повітря двічі на день і заносили, — розповідає Володимир. — А комісію пройти не міг, бо не ходить. Часто не можуть пройти комісію через те, що якогось папірця бракує...
    Отже, зібрали поранених, контужених, розселили по хлівах і занедбаних халупах — і на цьому все.
    ПИТАННЯ: НАВІЩО?
    У 30-й бригаді відповіді ми не отримали. Спрямували запит до Міноборони.
    За кілька днів зателефонував начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо. Повідомив, що вже ухвалено закон: військовослужбовці, які перебувають поза штатом, отримуватимуть грошове забезпечення не менш як 20,1 тис. грн.
    На найголовніше запитання: «А навіщо їх тримати у військових частинах без діла та ще й витрачати на них дуже необхідні армії гроші?» —
    ВІДПОВІДІ В НЬОГО НЕ БУЛО.
    Закон (№9342), що включає пункти про доплати військовослужбовцям, Рада ухвалила в другому читанні та загалом іще наприкінці червня. 30 червня його підписав президент України.
    Відповідно до норм закону, військовослужбовцям, які виконують спеціальні бойові завдання, виплачують додаткову винагороду від 30 до 100 тис. грн на місяць. Пораненим, визнаним непридатними для військової служби та зарахованим у розпорядження відповідних командирів (поза штат), протягом перших двох місяців здійснюють виплати відповідно до останньої посади, а починаючи з третього місяця додаткова виплата становить 20,1 тис. грн до закінчення розпорядження.
    Закон є, АЛЕ ВІН ДОСІ НЕ ДІЄ.
    Мабуть, не знайшли для нього грошей.
    Але навіщо тоді тримати у військових частинах «обмежено придатних» і витрачати на них гроші, якщо нині потреби в них немає й на цивілці вони могли б прогодувати себе та свої родини самі?
    Чи сприяє таке ставлення припливу нових добровольців і мобілізованих?
    Може, час уже зробити висновки й виправити недоліки, які б’ють по морально-психологічному стану й військовослужбовців, і тих, кого завтра можуть мобілізувати, а також по кишені платників податків?
    ВІДПОВІДІ НЕМАЄ.
    Ризикнемо припустити, що її взагалі не існує.
    І причина — у звичайному пофігізмі й тупому «солдафонському» «так треба», яке, на жаль, живе ще з радянських часів.
    Однак ідеться про ЛЮДЕЙ, ЯКИМ БОЛЯЧЕ.
    Які перебувають там із недолікованими ранами й травмами.
    І, не отримуючи необхідної реабілітації та лікування, нині входять у глобальну інвалідність по життю.
    ЩЕ РАЗ - ВХОДЯТЬ В ГЛОБАЛЬНУ ІНВАЛІДНІСТЬ ПО ЖИТТЮ.
    Тому що тих, кого можна відновити, не відновлюють.
    Хоча вони будуть потрібні й після війни, а можливо, й зараз на фронті.
    ЯКЩО ЇХ ДОЛІКУВАТИ.
    Не можна ставитися настільки байдуже до власного людського ресурсу, якого й без того менше, ніж у росії.
    Не можна зраджувати своїх.
    Стаття на ZN.UA
    ПС. Від себе - так буває, коли військова задача по мобілізації стикається із політичною.
    Як при виконанні військової задачі не зачепити електорат одного відомого політика, що, як колись було зафіксовано у довідці на сайті Міноборони, 4 рази ухилився від військової служби.
    Тому 3 млн ресурсних, здорових і придатних не заброньованих тилових биків , які ще не встигли купити собі документи військового обліку із непридатністю у самих чесних воєнкомів та ВЛК, не чипають.
    Бо почнеться вий, гучний зелений вий любітєлєй "просто пєрєстать стрєлять".
    Також так буває, коли у ГШ та КСВ поміж інших, припускаю, небайдужих фахівців, сидить переважно кадрова радянська генеральська армійщина.
    Якій все пох.й.
    Якій пофіг ця війна, яка звалилася як сніг на голову і тільки заважає розпилювати майно і землі ВЧ на чергові генеральські маєтки.
    Пофіг якість та ефективність процесів - а головне лише галочка в черговому формальному звіті.
    Так і переможемо.

MasterX, kelt, Коромыслов та 13 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Як на мене, суспільство абсолютно неадекватно зреагувало на інформацію щодо розслідування ДБР про здачу Півдня, де головними винуватцями планують зробити Залужного та Наєва. Можна аналізувати вірогідні причини, але факт залишається фактом: ця мега-новина в центрі уваги чомусь не опинилася. Ті ж, хто звернув на неї увагу, поквапилися звинуватити видання (УП) й журналістку у викривленні фактів.
    Насправді, вони на цей раз не збрехали. Таке розслідування є (я знаю про нього давно), воно знаходиться на етапі, коли ОПа зможе в будь-який момент висунути Залужному підозру.
    Чому це не робиться, справа інша. Можливо, чекають слушного моменту (наприклад, коли Залужний після війни піде в політику). Можливо, бояться, усвідомлюючи, що армія здатна зреагувати тут дуже жорстко. Або оглядаються на союзників.
    Не це головне. Зелені готуються перекинути відповідальність за саботаж підготовки до московитського вторгнення на військових, у першу чергу - Залужного, чия популярність являє для них загрозу. Він про це знає, а тепер і ви.
    П.С. Чому я не написав про це кілька місяців тому, коли отримав інсайд? Побоявся, що без серйозних доказів суспільство це проігнорує. І не помилився

MasterX, kelt, Коромыслов та 10 іншим подобається це.
  6. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія
    Залужний ні в чому не винен!

MasterX, Камча, tms та 4 іншим подобається це.
  7. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Военкома, который избивал и морил голодом мужчину, отпустили под домашний арест

Прокуратура просила отправить его в СИЗО, но суд удовлетворил ходатайство защиты и назначил круглосуточный домашний арест (без ношения электронного браслета) сроком на 60 дней.

К слову, у этого же военкома НАПК нашло подозрительных активов на 4,4 млн гривен. Военный объяснил, что недвижимое имущество было приобретено "за счет сбережений семьи за предыдущий период, а также подарка от матери в размере $42 000".

MasterX та Лорд Грегори подобається це.
  8. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    От так трапилось, що не спалось, чув та бачив.
    Стосовно Києва дещо інший азімут був заходу. Але ППО та інші підрозділи красені!
    P.S.
    Кому треба звертайтесь.

9. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.171
    Адреса:
    Київ, Україна
    ...наше ППО - найкраще.
    Слава ППО !
    Слава ЗСУ !
    Смерть ворогам !

Вадим Анатольевич, kelt, BART28 та 13 іншим подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    Сили ППО вночі збили в небі над Дніпропетровщиною 12 "Шахедів": уламки пошкодили об'єкт критичної інфраструктури

У Новоолександрівській громаді Дніпровського району понівечили дві АЗС та світлофор. Зайнялася суха трава. Полум'я рятувальники приборкали.

Інші наслідки атаки уточнюються. Люди – неушкоджені.

▪️Не припиняється й терор Нікопольщини.

На Марганець агресор скинув боєприпас з безпілотника. По Червоногригорівській громаді – вгатив з важкої артилерії.

Потрощені 10 приватних будинків. В одному з них загорівся дах. Вогонь загасили. Побиті й 5 господарських споруд та газогін. Минулося без загиблих і постраждалих, — ОВА.

https://t.me/operativnoZSU

11. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    У парламенті зараз немає голосів для заборони діяльності в Україні УПЦ МП, — Руслан Стефанчук в інтерв’ю "Радіо Свобода".

❗️Щоб знати, є голоси чи ні, треба хоч раз винести це питання на голосування. А потім, якщо голосів не набереться, виборці тих депутатів, що проголосували проти, повинні дати публічну оцінку своїм представникам. Що може бути простіше, а не оце все?

Ph@ntom, MasterX, Стартех та 11 іншим подобається це.
  12. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    261
      продані:
    5.399
    Повідомлення:
    2.804
    Адреса:
    Где то за городом...
    МАГАТЕ підтвердили замінування Запорізької АЕС

"Під час обходу команда не помітила важкого озброєння, але підтвердила, що міни, про які повідомлялося раніше, залишилися на місці", - повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Також у МАГАТЕ викликає занепокоєння укомплектованістю станції персоналом, оскільки від початку збройного конфлікту ЗАЕС залишила значна кількість персоналу, в тому числі ліцензовані оператори з головних блочних щитів управління.

13. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    261
      продані:
    5.399
    Повідомлення:
    2.804
    Адреса:
    Где то за городом...
    Впервые с начала войны с Россией экономика Украины выросла в годовом исчислении, — Bloomberg

ВВП страны во втором квартале вырос на 19,5%. Это произошло благодаря росту внутреннего потребления, поскольку украинцы привыкли к ситуации: "Жизнь продолжается, и среди невзгод хочется развлечься, совершив покупку или отправившись в отпуск". Согласно прогнозу НБУ, который будет пересмотрен в следующем месяце, рост экономики Украины в этом году может составить 2,9%.

ДВ762 та Лорд Грегори подобається це.
  14. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.028
    Адреса:
    UA
    Міністр освіти України Оксен Лісовий не склав іспит з української мови.
    Обов'язок кандидатів в уряд підтвердити знання держмови прописаний у законі «Про кабінет міністрів», пише видання. Лісовий не зробив цього за всі півроку перебування на посаді.
    Screenshot_20230924_095239_Chrome.jpg

tms, MasterX, Мансур Львович та 2 іншим подобається це.
  15. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Вночі у Києві невідомі спалили притулок для кішок

"Загинули малі котики, багато тварин розбіглись, але зараз вони повертаються. Інших — відвезли до реанімації, але у ветклініці сказали, що багато не вижило", — написали волонтери притулку.

Працівники "Котобази" стверджують, що притулок підірвали. Наразі правоохоронці встановлюють обставини трагедії.

Загалом при пожежі постраждало близько 60 тварин.
    :mad:

Images:

IMG_20230924_112224_014.jpg
    IMG_20230924_112223_202.jpg
    IMG_20230924_112223_913.jpg
  16. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    Дмитро "Калинчук" Вовнянко

ХТО ЦЬКУЄ ДАНУ ЯРОВУ?
    Через деталі своєї служби я часто просто не встигаю реагувати на актуальні події. Хвилю ненависті і цькування розгорнуті проти Дани Ярової я бачив, і все хотів відреагувати. Аж тут...
    Очевидно, замовники цькування так захопилися, що... відкрили себе. По-перше, мульку про призначення Дани Ярової заступником міністра поширив і познущався з неї російський пропагандист Соловйов. Агов! Пройдіться по стрічці Соловйова і подивіться, як часто він згадує українських волонтерів по іменах! Правильна відповідь - майже ніколи.
    Синхронно із Соловйовим по Дані Яровій прокотився зелений ТГ-канал "Карточний офіс", який пов'язують з Кирилом Тимошенко і брудним політехнологом Володимиром Петровим. Дивовижна спорідненість думок, правда?
    У чому справа? Очевидно - в діяльності Дани.
    Щойно Верховна рада прийняла постанову яка скасувала висновни держаудитслужби. Нагадаю, Державна аудиторська служба прийняла карколомну постанову якою оголосила ВЕСЬ прибуток підприємств ВПК збитками держави, і по-факту ЗАБЛОКУВАЛА роботу підприємств оборонки - тобто виробників зброї і бойової техніки.
    Цікава деталь. Практично зразу після мого допису на цю тему (чи пов'язані ці події - не відаю) сайт "Миротворець" вивісив у себе дані голови Держаудиту Алли Басалаєвої, власне за це - за саботаж українського ВПК. Цікавий збіг, мадам Басалаєву пов'язують з особами з оточення одіозного Андрія Портнова. І от Дана Ярова щойно зламала її діяльність, при чому примудрилася залучити до процесу навіть Арахамію.
    Чи не тому цькувати Дану Ярову заходився Соловйов особисто?
    Але це не кінець. Дана Ярова вже пообіцяла, зимовий одяг цього року армія отримає вчасно. Я нагадаю, торік та сама Дана Ярова (і я її тоді щиро підтримав) про загрозу зриву забезпечення ЗСУ зимовою формою заголосила ще в червні. Але влада з олімпійським спокоєм дотягла справу до самої осені. І коли дзьобнув смажений півень, військовим стали видавати "форму" на кшталт того мотлоху який отримав тоді на фронті я - штани з полістеру, які горять, плавляться і шумлять так, що чути метрів за двадцять. З бірки на тих штанях стало зрозуміло, що виробляла їх якась Богом забута болгарська фірма. Траплялися "штани" і "бушлати" виробництва Туреччини і не тільки.
    Я вже рік криком кричу - ДБР, агов! Хто зірвав забезпечення ЗСУ зимовою формою? Скільки грошей підняли спритні ділки на забезпеченні війська непотребом? Відповіді на ці питання, пояснять КОМУ зараз ламає схеми Дана Ярова, і скільки мільйонів ці веселі хлопці встрачають завдяки її діяльності.
    Зла бракує. Ще недавно (до виборів президента) до ЗСУ постачали якісну форму. Постачали стільки, що бушлат і штани поставлені у 2017-му, мені видали у 2022-му...
    Вам зрозуміло, чому Дану цькувати заходилися в т ч зелені телеграм-канали? Хто стояв за схемами?
    Я не знаю, чи справді призначать Дану Ярову заступником міністра? Було би класно. Але як би там не було.
    Дані Яровій я бажаю успіхів, здоров'я і терпіння. У неї попереду ще довга боротьба. І так. Те, як Дана Ярова допомагає фронту як волонтер, я бачив на власні очі. Бажаю тим хто сіє проти неї ненависть допомагати бодай так само.

Images:

382235996_875833203902040_640728149041438945_n.jpg
    Лорд Грегори, Ph@ntom, Стартех та 11 іншим подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина
    Валерій Прозапас

Взагалі після заяви Стефанчука про відсутність голосів за заборону діяльності московського патріархату - які можуть бути претензії союзникам щодо "недостатніх санкцій" або "невчасності поставок зброї"?
    Тобто ви будете протистояти Кремлю вибірково, а весь світ має зі шкіри вилізти, щоби забезпечити вашу перемогу замість вас?
    Це точно у Індії та Китая "недостатній інтелектуальний потенціал"?
    Може у них теж "голосів не вистачає" - як вам таке, чи "ето друґоє" як завжди?
    До речі, те саме було і до вторгнення, коли всі попередження називали "хуже скабєєвой" - а потім обурювались "чому НАТО не закрило небо".
    Насильно нас рятувати ніхто не буде, це неможливо, тому причину більшості проблем треба вчитись знаходити в дзеркалі, бо там якраз часто Стефанчук.
    Може Valeriy Prozapas

Лорд Грегори, Стартех, Kalinov56 та 8 іншим подобається це.
  18. IslaWar

IslaWar Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    21
    Повідомлення:
    593
    Адреса:
    Mіста
    На світанку росія завдала авіаційного удару по Бериславу, - Херсонська ОВА

Вибуховою хвилею пошкоджено приміщення лікарні та підстанції швидкої допомоги. Там вибиті вікна, двері, знищено діагностичне обладнання.

На щастя, обійшлося без жертв.

19. IslaWar

IslaWar Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    21
    Повідомлення:
    593
    Адреса:
    Mіста
    Окупаційні війська рф завдали 18 ударів по Донеччині – загинула одна людина й три отримали поранення, - Національна поліція

Обстрілів зазнали 8 населених пунктів. Поліція зібрала докази воєнних злочинів росії.

Ворог здійснив вогневі атаки на міста Авдіївка, Часів Яр, смт Курдюмівка, села Верхньокам’янське, Єлизаветівка, Костянтинопольське, Маркове, Предтечине.

Росіяни били по мирному населенню з авіації, РСЗВ «Ураган», «Град», артилерії й танків.

Пошкоджено 8 об’єктів – 4 житлових будинки, автомобілі.

Найбільше обстрілів - 11 - зазнала Авдіївка. Російські війська гатили по місту з авіації, «Градів», артилерії та танків. Поранено людину, пошкоджено 4 багатоповерхівки, автомобілі.

У Єлизаветівці окупанти вбили цивільну особу. Внаслідок артилерійських атак маємо двох поранених у Верхньокам’янському.

20. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    261
      продані:
    5.399
    Повідомлення:
    2.804
    Адреса:
    Где то за городом...
    Западные юристы и правозащитники выяснили, что Москва специально создавала условия для голода в Украине в три этапа. Оккупанты целенаправленно бомбили магазины, гуманитарные коридоры и энергоинфраструктуру. Об этом пишет британская газета The Guardian.

Прокуроры и правозащитники готовят досье о военных преступлениях России в Украине, в том числе о созданий условий для голода во время полномасштабной войны. Собранные материалы хотят направить в Международный уголовный суд (МУС). Это позволит выдвинуть новые обвинения президенту России Владимиру Путину.

Старший юрист юридической фирмы Global Rights Compliance Юсуф Хан подчеркивает, что РФ использовала в Украине голод именно как оружие. Все началось с полномасштабного вторжения и блокировки цепочек поставок продовольствия, сообщает специалист.

Global Rights Compliance до конца 2024 года будет работать с украинскими прокурорами над формированием досье. Цель состоит в том, чтобы подать заявление в соответствии со статьей 15 Римского статута, которая позволяет третьим лицам отправлять сведения о предполагаемых военных преступлениях прокурору МУС, именно он и будет решать, продолжать ли дело.

21. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Берёзовый сок
    Оболонський військкомат, прийшла поставити штамп на відпускному листі
    - Фінансистка? - питає воєнком.
    - Чому це? - дивуюся я.
    - Бо жінки в основному фінансистки, - каже він.
    - Це ваші стереотипи, - кажу я.
    - Це моя думка! - каже він, і додає: - Я погано собі уявляю жінок в окопі.
    - Це, мабуть, у вас з уявою проблеми. От я, наприклад, вас добре уявляю в окопі, - кажу я. Далі діалог не дуже склався.
    Цікаво у вас тут. Тобто у нас тут.
    Київ - рай. (с) Леся Ганжа, військова ЗСУ

Mopo, Лорд Грегори, Ph@ntom та 9 іншим подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.174
    Адреса:
    Коростень Украина

Петро Порошенко
    Війна — це не Голлівудський фільм.
    Хоча про хлопців, які на відео тренуються зі Спартаном, його колись неодмінно знімуть.
    Це снайперська група Сухопутних військ. Невеличкий елітний загін, який виконує найнебезпечніші спецзавдання. Знищує ворогів, проводить спеціальну розвідку, коригує артилерію на самому вістрі. Справжня спецура. Пройшли Харківщину, Балаклійську операцію, оборну Лисичанська та понад 4 місяці під Бахмутом. На їхньому рахунку сотні й тисячі знищених ворогів.
    Хлопці надіслалали відео, як снайпери відпрацьовують роботу в парі з нашим Спартаном, поки знаходяться на відновленні. Дуже хвалили броню, яка допоможе скритно й безпечно доставляти особовий склад, евакуювати бійців і вести вогневе прикриття.
    Наші Спартани воюють у найзапекліших точках разом з найкращими бійцями.
    Працюємо на Перемогу!

23. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    ⛪️ У Нижній Лаврі дотепер мешкає 40 ченців та мирян Московського патріархату, - заповідник

"Щодо готельних корпусів, то ситуація залишається практично незмінною. Виїхали декілька осіб, інші продовжують там залишатися. Це близько 40 осіб: по 11 осіб у 57-му та 58-му корпусах. І близько 20 осіб у 54-му корпусі", - зазначив виконувач обов'язків директора заповідника Максим Остапенко.

За його словами, персональні дані тих, хто відмовляється виїжджати з Лаври, отримали правоохоронці.

"Сподіваюся, що подальші дії вже визначені поліцією щодо цих осіб", - наголосив керівник заповідника "Києво-Печерська лавра".

Images:

IMG_20230924_212556_910.jpg
    Лорд Грегори, Камча, Oprishok та ще 1-му подобається це.
  24. IslaWar

IslaWar Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    10
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    21
    Повідомлення:
    593
    Адреса:
    Mіста
    Наслідки нічної атаки на Одещину, - ОВА

Російські терористи атакували Одеську область ударними безпілотниками та двома типами ракет.

На жаль, є влучання. Під ударом опинилася припортова інфраструктура. В нежитловій висотці у м.Одеса спалахнула пожежа. Її було оперативно ліквідовано.

Також зафіксовані руйнування у складському приміщенні та одному з приватних будинків Одеського району.

В Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками, нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні.

vostok917 подобається це.
  25. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.028
    Адреса:
    UA
    Готель "Одеса" сьогодні.

IMG-7d0272b2280dcb1f8878454e876d81a1-V.jpg

26. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    261
      продані:
    5.399
    Повідомлення:
    2.804
    Адреса:
    Где то за городом...
    Україна вперше планує пройти майбутній опалювальний сезон лише за рахунок газу власного видобутку, — НАК «Нафтогаз України»
    «Ми збільшуємо газ власного видобутку. У 2023 році зробили рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд у наступному році», — повідомив очільник НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов.

Лорд Грегори, Стартех, slawuta5 та ще 1-му подобається це.