Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Ціни на газ для населення протягом року змінюватися не будуть. Українці платитимуть 7,96 гривень за кубометр.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови НАК "Нафтогаз України" Олексія Чернишова виданню NV.
    "Для побутових клієнтів вона залишається незмінною - 7,96 гривень за кубометр з 1 травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно",
    За його словами, це рішення прийнято з урахуванням воєнного стану та економічної ситуації в Україні.
    Нагадаємо, газопостачальна компанія "Нафтогаз України" продовжила дію річного тарифу до 1 травня 2024 року. Вартість газу у тарифному плані "Фіксований" становитиме 7,96 гривень за кубометр. Держкомпанія поставляє газ для 98% домогосподарств.

tms, комотд, moranno та 3 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Працюючий двигун шахед повністю відновлений заводиться працює комплектація рідна, є відео роботи.
      11450 грн.
    2. Продам магнітрон Стан на фото
      1000 грн.
    3. Продам робочий Autel. Сам не літаю, тож мені не потрібен.
      70000 грн.
    4. Батарея на 44 000ман
      3900 грн.
    5. Блок керування від збитого Шахеда. Без верхньої кришки
      1500 грн.
  3. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    ащитники Украины продолжают удерживать занимаемые рубежи на Лиманском направлении, не давая россиянам продвинуться вперед, и скоро наступит время для контрнаступления.

Источник: командующий Сухопутных войск ВСУ Александр Сырский в Telegram

Прямая речь Сырского: "Лиманское направление. Наши части и подразделения продолжают стойко удерживать занимаемые рубежи и позиции, отражают все попытки врага продвинуться вперед в районах Белогоровка, Спирное, Новоселовское, Торское, наносят ему значительные потери в личном составе и технике".

Детали: Сырский сообщил, что встретился с командирами частей и подразделений, выполняющих задачи на наиболее "горячих точках" фронта, и обсудил с ними возможные сценарии развития событий на этом направлении и текущую ситуацию на фронте.

"Скоро наступит то время, когда мы перейдем к активным наступательным действиям, (поэтому сейчас − ред.) определил конкретные задачи на подготовку к ним", − подытожил Сырский.

Дай Боже.аби літакі не чекали.бо там вже осінь і буде не на часі:eek::(

кучукаю, Otryta, kripers338 та 2 іншим подобається це.
  4. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    СБУ викрила на земельних оборудках настоятельку храму УПЦ (МП) на Черкащині

Служба безпеки викрила злочинну схему використання земель державного фонду на території Черкаської області.

До організації оборудки причетна настоятелька жіночого монастиря Уманської єпархії УПЦ (МП).

Упродовж 10 років вона незаконно здавала в оренду більше 40 га сільгоспугідь, які держава надала послушницям для ведення власного господарства.

«Орендатором» земель монастиря був власник місцевого агропідприємства.

Щороку він сплачував настоятельці десятки тисяч грн готівкою за нелегальне використання угідь релігійної громади.

За даними слідства, «сторони» не укладали жодних договорів, а всі «розрахунки» здійснювали виключно на усних домовленостях.

Це дозволяло аграрію сплачувати за землю суми, які значно нижчі за ринкові, а також уникати оподаткування.

Наразі за матеріалами СБУ, подано позовну заяву до Господарського суду Черкаської області з вимогою розірвати договір оренди з релігійною установою та повернути землі у державну власність.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) тривають слідчі дії.

Проводяться комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення учасників «схеми» до відповідальності .

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури.

Images:

IMG_20230529_133254_475.jpg
    Мансур Львович, tms, Ph@ntom та 5 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У квітні понад 80 церковних громад перейшли з УПЦ (Московського патріархату) до Православної церкви України.

Про це під час брифінгу повідомив голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.
    "За квітень до Православної церкви України з Московського патріархату перейшло понад 80 громад. Принаймні, стільки було повідомлень про збори, на яких вірні вирішили змінити свою підлеглість", - сказав Єленський.
    Він зазначив, що процес переходу відбувається досить динамічно.
    Єленський також повідомив, що аудит у Києво-Печерській лаврі завершується, і після його проведення вирішуватиметься, у який спосіб буде здійснюватись управління Лаврою.

Luftwaffen, ДВ762, Лорд Грегори та 6 іншим подобається це.
  6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Російські війська завдали ракетного удару по селищу міського типу Ківшарівка Куп’янського району, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 29 травня.
    «Поранення зазнали три літні жінки: 73-х, 85-ти та 90 років. Крім того, постраждала вагітна жінка, підліток 14 років та 10-річна дитина. В селищі пошкоджено будівлю гуртожитку, два приватні будинки та газопровід», – заявив голова області.

7. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Верховна Рада підтримала закон, згідно з яким день пам’яті та перемоги над нацизмом відтепер відзначатиметься 8 травня.

Про це повідомив народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм каналі, передає Цензор.НЕТ.
    Ухвалення закону "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років" (№9278) підтримали 317 нардепів.
    Цей закон передбачає, що День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років щороку відзначатиметься 8 травня. 8 травня буде вихідним днем. Джерело: https://censor.net/ua/n3421429

Luftwaffen, tms, ДВ762 та 6 іншим подобається це.
  8. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У Києві та області знову оголошено повітряну тривогу.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на онлайн-карту повітряних тривог.
    Наразі тривогу також оголошено у Чернігівській області. Луганщина потерпає від тривог від моменту повномасштабного вторгнення. Джерело: https://censor.net/ua/n3421435

9. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Правоохоронцям про молодиків повідомила місцева мешканка. Вона передала на спецлінію 102, що двоє невідомих чоловіків знімали роботу ППО.

На місце події негайно скерували патрульних поліцейських та співробітників карного розшуку.
    Протягом години 23-річного чоловіка виявили на одній із вулиць Святошинського району Києва. Для пошуку іншого було проведено спеціальну поліцейську операцію, але вже за пів години 26-річного підозрюваного на BMW зупинили правоохоронці. Його було викрито на вулиці Ушакова.Затриманих доставили до Святошинського управління поліції для надання пояснень. Надалі їх передали співробітникам Служби безпеки України для подальших процесуальних дій.

Luftwaffen, capt.A.Smollet, tms та 8 іншим подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олексій Гончаренко

Повертаються податки, штрафи та перевірки. Рада підтримала законопроєкт
    [​IMG]За – 227.
    Законопроєкт вдалося “протащити” завдяки “Голосу” та головним друзям монобільшості – ОПЗЖ. Я голосував проти.
    Ухвалено:
    — Скасування єдиного податку за ставкою 2%
    — Скасування податкових «канікул» для СПД 1–2 груп єдиного податку
    — Відновлення документальних перевірок.
    [​IMG]Але! Законопроєкт прийнятий тільки в першому читанні. Тобто це не остаточне рішення. Хоча я не думаю, що щось суттєво зміниться у другому читанні.

Images:

349509176_1343099073086921_6863180645044335052_n.jpg
    349645509_1022940788694491_6655628387193497323_n.jpg
  11. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Фонд держмайна продав завод "Електронмаш" оточенню власника "Фуршету" за ціною елітної квартири у Києві

Фонд держмайна продав на аукціоні єдиний майновий комплекс держпідприємства "Електронмаш" у Києві (Кільцева дорога, 4) за майже 121 млн грн ($3,3 млн за офіційним курсом).

За схожими цінами у Києві продають елітні квартири. До початку повномасштабної війни покупці пропонували за підприємство в рази більші суми, але тоді угода з продажу заводу двічі зривалася.

Зараз після сплати запропонованої вартості власником "Електронмашу" може стати ТОВ "Інком Рент" Людмили Яковлєвої та Олега Магаляса, який має спільний бізнес із колишнім власником групи "Фуршет", депутатом Київради Ігорем Баленком.

Images:

IMG_20230529_181423_969.jpg
    Ph@ntom та комотд подобається це.
  12. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Додам фото.

Images:

IMG_20230529_181733_788.jpg
    IMG_20230529_181733_828.jpg
  13. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Поновлені грошові виплати військовослужбовцям 501 батальйону морпіхів та їх сім’ям

У квітні 2022 року пропагандисти рф розповсюдили інформацію, що нібито військовослужбовці 501 Окремого батальйону морської піхоти ВМС України, які боронили Маріуполь, добровільно здалися у полон.

Враховуючи це працівники ДБР зареєстрували провадження за статтею про дезертирство.

Проте під час розслідування співробітники Бюро встановили, що насправді начальник речової служби тилу зрадив присязі й перейшов на бік ворога. Він же і вмовив командира 501 батальйону здатися.

Через це військовослужбовців ввели в оману і віддали наказ на передислокацію, а насправді їх переправили до «днр».

Наразі вказане провадження закрите, всі виплати військовослужбовцям поновлені, а їх сім’ї у повному обсязі отримають грошове забезпечення за час перебування бійців у полоні.

Luftwaffen, ДВ762 та Alex Richter подобається це.
  14. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Червінський про операцію з викрадення літака: Всі заходи було санкціоновано Бакановим,
    всі ролі було розподілено між ЗСУ та СБУ

Спеціальна операція, яка передбачала викрадення російського літака і яка, за версією СБУ, призвела до атаки на аеропорт Канатове у липні 2022 року, була започаткована та санкціонована головою Служби безпеки України, коли її очолював Іван Баканов.
    Це випливає з відповідей ексрозвідника Романа Червінського, які вдалося отримати Радіо Свобода.
    За словами Червінського, під час спецоперації усі ролі були розподілені між ЗСУ та СБУ: Служба безпеки відповідала за контакти з пілотом Російської Федерації, тоді як ЗСУ (Військово-повітряні сили та Сили спеціальних операцій) відповідали за заходи, що були пов'язані з перетином російським літаком лінії кордону.
    Роман Червінський – колишній співробітник СБУ і ГУР Міноборони, який, за його словами та словами співробітників спецслужб, з якими говорило Радіо Свобода, був долучений до низки спецоперацій, проведених українськими силовиками у період 2014–2021 років. Серед таких операцій – вивезення з окупованого Сніжного важливого свідка у справі про збиття "Боїнга" МН17 Володимира Цемаха та операція "Вагнергейт", коли влітку 2020 року СБУ і ГУР виманили до Мінська найманців ПВК "Вагнер".
    Як стверджує сам Червінський, спецоперація щодо "вагнерівців" була провалена через витік інформації з Офісу президента, однак в ОП це заперечують.
    Наразі Роман Червінський у СІЗО. Йому загрожує від 8 до 12 років за ґратами. Ексрозвідника підозрюють у перевищенні службових повноважень під час реалізації ще однієї спецоперації. За версією слідства, Червінський самовільно вирішив заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. В СБУ стверджують, що Червінський не отримав згоди від СБУ і ГУР МО на проведення такої операції і діяв на власний розсуд. У результаті план українського розвідника був викритий ФСБ, і саме тому в Канатове замість російського літака прилетіли російські ракети. Під час тієї атаки один військовий загинув.
    Червінський звинувачення відкидає і справу проти себе називає політичним замовленням керівництва держави у відповідь на його критику влади через провалений "Вагнергейт".
    Цю історію в деталях Радіо Свобода розповідає тут. Головне питання яке ми перед собою ставили: чи міг Роман Червінський організувати та реалізувати усю цю спецоперацію самотужки? Численні джерела Радіо Свобода у розвідувальних колах – колишні та нинішні співробітники спецслужб відповідали однозначно: не міг. Радіо Свобода зверталося до СБУ за додатковими поясненнями, проте від коментарів у відомстві відмовилися і порадити читати офіційні повідомлення.
    Поговорити з самим Червіньким також непросто: журналістів у СІЗО не пускають, а суди над ексрозвідником проходять у закритому режимі.
    Тим не менш, на деякі додаткові запитання Радіо Свобода вдалося отримати відповіді Романа Червінського.

Пане Червінський, яке ставлення до вас у СІЗО? Чи дозволяють бачитися з рідними та адвокатами? Чи здійснюється на вас тиск у СІЗО?

– Ставлення в СІЗО добре, утисків ніяких не відбувається. Побачення дозволяють із дружиною і адвокатом, сестру не пускають.

Вас підозрюють у перевищенні військовою службовою особою влади, що призвело до обстрілу аеродрому "Канатове" на Кіровоградщині. Поясніть, що розуміють під перевищенням – які саме ваші дії слідство кваліфікує як перевищення?

– Мою участь у заходах по доведенню до пілотів РФ можливості передати Україні літак за винагороду слідство кваліфікує як перевищення, трактуючи мої дії як розвіддіяльність. А я, як в.о. командира однієї із військових частин Сил спеціальних операцій, не мав права цим займатись.

Чому ви не згодні з версією слідства? Наведіть власні аргументи.

– Насправді даний захід був започаткований та санкціонований керівництвом (головою) Служби безпеки України і ту частину заходу, яка передбачала контакти з пілотом Російської Федерації – оперативні та контррозвідувальні заходи здійснювала СБУ.

Була спільна група, в якій були всі ролі розподілені між ЗСУ (Військово-повітряні сили та Сили Спеціальних Операцій) та СБУ.

Військово-повітряні сили та Сили Спеціальних Операцій виконували і відповідали за заходи, які були пов’язані саме з перельотом (перетином лінії фронту) літака, а потім його охороною і охороною пілота.

Всі заходи були санкціоновані в СБУ Головою (на той момент Іван Баканов) та Головнокомандувачем ЗСУ (Валерій Залужний, – ред.).

У коментарі виданню УП, СБУ заявила, що стосовно вас ведеться слідство за двома статтями "державна зрада" і "перевищення влади". Виходить, що в майбутньому вам може бути вручена підозра в державній зраді? Чи вам щось про це відомо?

– Так, існує рапорт СБУ, де вони пов’язують бомбування аеропорту "Канатове" з тим, що хтось передав інформацію російській стороні про це. Ґрунтується рапорт на відеороликах, що транслювались на російському телебаченні. Намагаються довести, що це (атака на Канатове, – ред.) відбулось в результаті цієї спроби перельоту літака.

– Глава СБУ Василь Малюк звинуватив вас у тому, що ви переховувалися від слідства, не приходили на допити та були відсутні за місцем проживання. Чи дійсно ви переховувалися від слідства?

– Я двічі допитувався в даному провадженні, відвідував слідчого по першому проханню – без адвокатів. Ніякої вини за собою не відчуваю, не планував переховуватись.

Слідство триває з серпня 2022 року, вже 8 місяців. В суді СБУ стверджує, що я переховувався 3 дні – це якось неправдоподібно, як на мене.

– Як відбувалося ваше затримання?

– Ніякого спротиву я не чинив, сам відчинив двері номеру, де я був, проте, з сьомої години ранку до 17:00, мені було відмовлено в задоволенні моєї вимоги надати можливість спілкуванню з адвокатом.

– Коли уперше у правоохоронних органів з’явилися до вас питання через атаку на "Канатове"? Що це було: виклик на допит чи якась інша форма інформування?

– Вперше я спілкувався з оперативним співробітником СБУ, а потім зі слідчим в серпні 2022 року – на початку місяця. Вже тоді стало зрозуміло, що будуть намагатись звинуватити мене в тому, що відбулося на аеродромі "Канатове". Тоді мене вперше допитали.

– Ви запевняєте, що погодили свої дії з керівництвом, яке схвалило операцію. З ким саме ви схвалили свої дії? Хто конкретно був поінформований про спецоперацію – керівники яких відомств?

– Всі мої керівники по команді, які на той момент були, мною були поінформовані письмово і я отримав необхідний дозвіл на участь в заходах.

– Скільки всього людей і з яких відомств працювало над цією спецоперацією разом з вами?

– Як я вище казав, задіяні були Військово повітряні сили, СБУ та Сили спеціальних операцій. Кількість представників усіх підрозділів була обмежена виконавцем та їх керівниками у зв'язку з дотриманням вимог секретності заходу з боку СБУ.

– Як ви потрапили на територію аеродрому в день атаки? Хто вас туди пустив? Які підстави ви мали для того, щоби потрапити на територію летовища?

– На аеродром я особисто прибув на гвинтокрилі разом з військовослужбовцями Військово-повітряних сил, так як наші дії були погоджені з керівництвом ВПС та ССО всіх необхідних рівнів.

– Ви неодноразово стверджували, що справа проти вас – це політичне замовлення. Хто замовник? Який мотив у замовника?

– Я переконаний, що справа спрямована на дискредитацію мене особисто, як одного з тих, хто здійснював заходи по затриманню "вагнерівців" у 2020 році і потім відкрито заявив про передачу інформації щодо операції білоруській та російській стороні. Сьогоднішні дії влади спрямовані на те, щоб в майбутньому замовчати та не надавати відповідей на це питання на фоні провалу підготовки країни до вторгнення РФ.

– Голова СБУ Василь Малюк назвав вас "негідником, дії якого призвели до смерті військового". Як ви вважаєте, чому він, не чекаючи рішення суду, дав вам таку оцінку? Які у вас відносини з Малюком? Чи ви раніше перетиналися по службі?

– Малюка особисто я не знаю, але вважаю його заяву порушенням моїх конституційних прав. Такі дії створюють дуже негативний прецедент, якщо здійснюються керівником державного органу. Тим більше незважаючи на мої попередні дії та результати в протидії нашому головному ворогу – Російській Федерації.

Власта Лазур, Радіо свобода Джерело: https://censor.net/ua/r3421326

780x565.jpg 780x434.jpg

Володимир(Amilkar), Luftwaffen, Kalinov56 та 4 іншим подобається це.
  15. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Рада прийняла закон для націоналізації колишнього "Альфа-банку" росіян

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє націоналізувати системні банки, щодо власників яких Україна запровадила санкції.

Єдиним таким банком є "Сенс банк" (колишній "Альфа-банк"), номінальними власниками якого залишаються російські олігархи Міхаіл Фрідман та Пьотр Авен.

Images:

IMG_20230529_194014_687.jpg
    tms, ДВ762, Oprishok та ще 1-му подобається це.
  16. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Спеціалізована антикорупційна прокуратура збирається оголосити в розшук депутата Київради Владислава Трубіцина.

Про це йдетьсяу відповіді САП на запит журналістки Цензор.НЕТ Тетяни Ніколаєнко.

Як зазначено у відповіді, обвинувачений у справі щодо одержання 1,39 млн грн неправомірної вигоди депутат Київської міськради не отримував від САП дозвіл для перетину державного кордону.

"Разом з тим, відповідно до інформації з Державної прикордонної служби України згадана у вашому запиті особа перетнула державний кордон 13.05.2023", - зазначили у САП.

Зважаючи на це, прокурором САП "найближчим часом у суді буде ініційоване питання щодо оголошення обвинуваченого у міжнародний розшук".

Засідання у справі Трубіцина призначене на 30 травня. На попереднє засідання він не з’явився.

Трубіцина та ще пʼятьох його спільників звинувачують в організації корупційної схеми. За "щедрі пожертви", учасники кримінального провадження нібито надавали дозволи на розміщення мобільних точок торгівлі в семи районах Києва. Загальний розмір хабарів у цій схемі склав понад 1,2 млн грн. На записах є фрагмент розмови поплічника Трубіцина, який каже, що той ходив звітувати про свої оборудки до заступника Офісу президента Олега Татарова.Не може бути:eek::D

кучукаю, Otryta, Prado та 4 іншим подобається це.
  17. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Влада намагається взяти інтернет під контроль.

Від початку 1990-х держава в росії та в Україні намагалася взяти інтернет під контроль.
    В росії це вдалося. Результат на табло.
    В Україні це не вдалося. Але вдасться найближчим часом, якщо ми з вами не зможемо це зупинити.
    Тепер все по порядку. Війна створює великі загрози критичній інфраструктурі, через це держава визначила орган, який буде опікуватися її захистом, -- це Держспецзв'язку -- і посилює його спроможність. Це дуже добре.
    Але є одне але.
    У законопроєкті #8087 Держспецзв'язку наділяється великими правами щодо надання прямих обов'язкових до виконання розпоряджень щодо захисту державних інформаційних ресурсів, критичної інфраструктури тощо. Це добре.
    Але є одне але.
    Закон виписаний таким чином, що права ці розповсюджуються на всіх суб'єктів без винятку: перевірки з залученням СБУ та Кіберполіції (але без захисту прав тих, кого перевіряють), обов'язкові до виконання приписи (але без порядку оскарження), доступ до будь-якого обладнання фізичних та юридичних осіб (але без обмежень КПК), встановлення на мережах будь-якого обладнання тощо. Закон виписаний таким чином, що під його дію підпадають не лише державні інформаційні ресурси та критична інфраструктура, а будь-які системи, де зберігаються персональні дані чи конфіденційна інформація з обмеженим доступом недержавного характеру (у тому числі ваш телефон та ваш робочий і домашній комп'ютери підпадають під це визначення). Будь-який постачальник послуг, будь-який інтернет-провайдер, дата-центр, інтернет-магазин чи інтернет-сервіс мають бути готовими, що до них прийде Держспецзв’язку (разом із СБУ), отримає доступ до будь-якого обладнання, будь-якої інформації, встановить своє обладнання та видасть обов’язковий для виконання припис, право на оскарження якого законом не передбачене.

Такі надзвичайно широкі повноваження:

1) по-перше, створюють гігантські корупційні ризики для приватних осіб та бізнесу,
    2) по-друге, створюють загрозу національній безпеці (один "крот" в системі означає доступ до всього, що є в країні),
    3) по-третє, суперечать базовим принципам верховенства права (з яким у нас і так не все гаразд),
    4) четверте, по суті, порушують Конституцію в частині базових прав і свобод,
    5) п'яте, позбавляють громадян, підприємства, органи влади та місцевого самоврядування будь-яких механізмів захисту.

Це треба зупинити. Нескладно буде доопрацювати законопроєкт таким чином, щоб він стосувався лише державних інформаційних ресурсів та критичної інфраструктури. Так і було задумано на початку, але ми не дізнаємося, хто раніше добіг до тексту -- корупціонери, російські шпигуни чи прихильники авторитаризму, а може, всі троє одночасно.

Валерій Пекар
    Громадський активіст, викладач, підприємець

Mopo, Likeoff, Лорд Грегори та ще 1-му подобається це.
  18. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    "Если россияне могут кошмарить Киев, почему жители Москвы отдыхают?"

С таким вопросом Кличко обратился к главкому ВСУ Залужному, комментируя недавние удары оккупантов по столице.

Мансур Львович, tms, moranno та 5 іншим подобається це.
  19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Унаслідок російської агресії минулої доби загинуло двоє мирних жителів Донецької області, ще 10 було поранено. Про це повідомив у Telegram 30 травня голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.
    Двоє людей загинули в Торецьку.
    Від початку російського вторгнення в області загинуло 1536 мирних жителів, ще 3609 було поранено. Водночас, за словами Кириленка, немає можливості встановити точну кількість загиблих у Маріуполі й Волновасі.

20. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    На матір в.о. голови БЕБ Федорова, якого призначили в квітні, оформлено мотоцикл марки Дукатті "Диявол".

Про це повідомляє проєкт журналістських розслідувань Bihus.Info.
    Як зазначається у розслідуванні, мотоцикл має 1,3 літра потужності та 156 кінських сил, а розгін становить дві з половиною секунди до ста кілометрів на годину.
    "Дилер називає його зухвалим і потужним, а ще таким, що, цитую,"вимагає міцних чоловічих рук і твердого характеру", йдеться у матеріалі.
    Вартість такого транспорту близько 25 тисяч доларів.
    Окрім "Диявола", на який мати очільника БЕБ "пересіла" з Харлей – Девідсона, вона має також Ауді А6.
    Сам в.о. БЕБ купив вже після повномасштабного вторгення новеньку Теслу 3. Вартість такого автомобіля близько 50 тисяч доларів.
    Як повідомляє "Економічна правда", Бюро економічної безпеки фактично підпорядковується заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Наразі ж БЕБ перезавантажується через визнану депутатами неефективність. Колишній його голова Мельник пішов, і його місце посів в.о. Федоров.

"З моменту створення БЕБ минуло понад 15 місяців, втім, очікуваної ефективності в роботі, прозорості у своїй діяльності, нульової толерантності до корупції цей новий державний орган не продемонстрував", – наголошують автори законопроєкту про перезапуск Бюро та члени Тимчасової слідчої комісії.

Також депутати називали справи, які БЕБ веде щодо українських бізнесів, такими, що руйнують інвестиційну привабливість. А український бізнес закликав припинити тиск на нього з боку БЕБ.

Як повідомляється, "Від перезавантаження Бюро залежатиме не лише отримання кредиту від МВФ, але й супутнього фінансування на суму близько 40 млрд дол., яке вкрай необхідне країні в умовах широкомасштабної війни". Джерело: https://censor.net/ua/n3421564 Не може бути такого:D:D

Останнє редагування модератором: 30 тра 2023
    кучукаю, Otryta, Prado та 6 іншим подобається це.
  21. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Посадовець "Укрзалізниці" отримав автомобіль "за певні послуги" при проведенні закупівель. НАБУ прийшло з обшуками, а наглядова рада хоче відсторонити керівника УЗ

За махінації під час закупівель сьгодні НАБУ проводить обшуки у керівництва "Укрзалізниці".

Через це наглядова рада "Укрзалізниці" планує скликати засідання щодо відсторонення Лященка з голови правління УЗ.

На посаді він пробув 70 днів.

В рамках справи 22 травня НАБУ провело слідчі дії директора з економічної та інформаційної безпеки АТ"Укрзалізниця" Едуарда Кріцина. Він контролює службу внутрішньої безпеки "Укрзалізниці", яка має стосунок до всіх тендерів компанії.

До цього Кріцин працював у СБУ і був пов'язаний із Артемом Шилом, наближеним до заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який "курує" правоохоронні органи.

Images:

IMG_20230530_160444_786.jpg
    Мансур Львович, tms, Komo та 2 іншим подобається це.
  22. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Лерос звинуватив Зеленського у призначенні агентів ФСБ у СБУ. Суд зобов'язав ГБР порушити кримінальну справу
    upload_2023-5-30_16-8-57.png

Oprishok, santer1, tms та 10 іншим подобається це.
  23. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    СБУ закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції, бо ворог може використовувати їх для обстрілів України

Служба безпеки закликає власників вуличних вебкамер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот СБУ: t.me/stop_russian_war_bot.

Насамперед це стосується автоматичної відеофіксації обстановки довкола житлових і соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових і торговельних об’єктів.

рф використовує вразливість сучасних вебкамер, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні та коригувати їх у режимі реального часу.

Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерський «злам».

Також СБУ наголошує: заборонено знімати та оприлюднювати фото- і відеоматеріали щодо діяльності Сил оборони та наслідків ворожих обстрілів. Поширення таких записів є злочином, який передбачає покарання до 12 років тюрми.

Сьогодні, коли вся Україна успішно протистоїть підлому і підступному ворогу, вкрай важливо не дати окупантам навіть найменшої можливості для коригування своїх обстрілів.

Тож просимо бути пильними і дотримуватися безпекових рекомендацій!

Images:

IMG_20230530_163840_194.jpg
  24. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    ⚡️Тарифы на электроэнергию в Украине вырастут. Кабмин утвердил новую цену на уровне 2 гривен 64 копеек,РБК-Украина со ссылкой на собственные источники

Министр энергетики Герман Галущенко в срочном порядке внес на рассмотрение Кабмина постановление о повышении тарифа на электроэнергию для населения. Причина повышения: стране необходимы средства на восстановление инфраструктуры после российских обстрелов.

Постановление якобы уже одобрено.

Images:

IMG_20230530_164329_825.jpg
  25. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    САП подала клопотання про оголошення "слуги народу" Трубіцина в міжнародний розшук

САП відомо, що Трубіцин залишив Україну 13 травня і станом на 10 годину 30 травня не повернувся. Відтак САП заявила клопотання про оголошення депутата Київради у міжнародний розшук і стягнення застави у 14,8 млн на користь держави.

Водночас на початку засідання адвокати Трубіцина Ханін та Іванін заявили про припинення участі в процесі "через суттєві розбіжності з клієнтом у підході до захисту".

Суд задовольнив клопотання адвокатів. Водночас він не зміг розглянути клопотання САП через відсутність у Трубіцина адвокатів і оголосив перерву до призначення державного адвоката. Засідання продовжиться 5 червня.

Images:

IMG_20230530_173146_663.jpg
    ДВ762 подобається це.
  26. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Депутат от "Слуги народа" Богдан Торохтий во время войны выезжал отдыхать за границу, поменял 3 автомобиля и теперь ездит на машине за 7 млн, — Bihus.Info

Среди авто, которые покупались на имя его жены Алины Левченко, Mercedes-Benz G400 2020-го года выпуска, Range Rover и электромобиль Mercedes-Benz EQS 580 2022-го года (которым пользуются сейчас). Новый такой можно найти в продаже за 197 851 долларов.

Также, Торохтий отдыхал в Болгарии в августе 2022 года. Депутат подтвердил, что выезжал за границу якобы по семейным делам, но ответил, что не помнит, выезжал ли он в Болгарию в августе 2022-го, как и вероятную цель пребывания там.

Images:

IMG_20230530_230338_328.jpg
    IMG_20230530_230337_776.jpg
    IMG_20230530_230338_341.jpg
    IMG_20230530_230338_586.jpg
    IMG_20230530_230338_005.jpg
    Лорд Грегори подобається це.