Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Ми всі потрапимо в підручники і кіношедеври Голівуду, як народ, який під час війни обрав дегенерата президентом.

Зеленський назавжди увійде в світову історію та літературу, як верховний головнокомандувач, який отримавши
    розвіддані союзників про підготовку до нападу Московією, продовжував руйнувати армію, правоохоронні органи,
    красти бюджетні грошіна "великому будівництві", переслідувати опозицію і звинувачувати західних партнерів у
    нагнитанні ситуації. За три з половиною місяці, що були подаровані долею на підготовку, не було жодного засідання
    КМ з питань оборони, ВР два місяці перебувала на канікулах, армія не отримала ні копійки додаткових коштів, штат
    бригад залишився не доукомплектованим.
    Дуремар тим часом військовими гелікоптерами літав на відпочинок в Гуту і катався на лижах в Буковелі. Не треба
    заздрити, ми всі потрапимо в підручники і кіношедеври Голівуду, як народ, який під час війни обрав дегенерата президентом.

дур.jpg

Каракай Юрій Віталійович. Військовослужбовець 2-ї роти 206-го окремого батальйону
    територіальної оборони м. Києва. Активіст ГО «Справа Громад». У перший же день
    російського вторгнення в Україну приєднався до 206-го батальйону. 18 серпня 2022
    загинув на фронті під мінометним обстрілом ворога в Херсонській області.

Ptrooper-z8, Helmut Raiser, лиса та 13 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. По фото. Працездатність не перевірялась.
      1000 грн.
    2. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Залишки протитанкової керо...
      4850 грн.
    3. Крило з цинічним підписом ‘Убійца богов’(артилерії) має денну камеру в ідеальному стані та оснащене...
      120000 грн.
    4. Продам фпв Комплектация: -камера: цифровая DJI O3 Air Unit QFP2AS с всенаправленными антеннами 2T2...
      13000 грн.
    5. 115 грн.
  3. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Ворог знає: його єдиний шанс – це роз’єднати Україну зсередини і влаштувати тут внутрішню ворожнечу. Не варто піддаватися на такі провокації.

Про це заявив лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко, коментуючи відповідь президента Володимира Зеленського на запитання журналістки 5 каналу на пресконференції, передає Цензор.НЕТ.

"Декілька ЗМІ попросили мене прокоментувати "доволі жорсткий випад на вашу адресу у відповідь на питання журналістки П'ятого". Пресконференцію слухав дорогою з-під Бахмута настільки, наскільки дозволяла якість зв’язку. Що я можу на це сказати? Кожен українець втомився від війни, а від втоми – емоції. А їх треба контролювати нам усім, в тому числі і мені. Багато чого іноді хочеться сказати, тим більше, є що. Але у кожного українського політика і державника сьогодні – лише один ворог. Це – путін і вся його раши$$тська нечисть. Ворог знає: його єдиний шанс – це роз’єднати Україну зсередини і влаштувати тут внутрішню ворожнечу. Не варто піддаватися на такі провокації.

Єдність українців, і українських політиків у протистоянні з ворогом – наша величезна цінність. Їй аплодує увесь світ. І саме це – запорука нашої перемоги. Тому нічого не планую міняти у своїй стратегії через репліку на пресконференції. Послухав – і забув.

І надалі робитиму все можливе, аби ніщо не зруйнувало цю єдність, а Україна була сильною і демократичною державою. Основою ж демократії була і залишається свобода слова. Завдання журналістів – ставити питання, завдання політиків на них спокійно відповідати. Іноді це непросто і нелегко – знаю по собі, але це – частина президентської роботи. Так це працює в демократичних державах, і саме це породжує довіру суспільства та національну єдність", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 24 лютого в ході пресконференції президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістки 5 каналу, чи відчуває він провину за те, що перед самим російським вторгненням заспокоював українців, заявив, що "він щось зробив", щоб українці "не втратили державу": "У нас є натівська зброя і ми боремось, а не підписуємо зрадницькі договори, мінські умовини і тощо". Джерело: https://censor.net/ua/n3402204

Останнє редагування модератором: 25 лют 2023
    кучукаю, Otryta, Prado та 8 іншим подобається це.
  4. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Це, нажаль, не жарт. Це ДОСЛІВНЕ цитування початку промови зеленського на прес-конференції 24.02.23.

Вибачте, друзі, але нерви в мене вже не ті. Знаючи, що на дві з гаком години мене не вистачить, я законспектувала самий початок,
    та навмання тицьнула десь посередині і вирішила - зроблю, скільки зможу протриматись. Змогла недовго. Ну скільки вже є. Погнали.

Вступне слово.

- Найголовніше подякувати сьогодні вам, шановні представники медіа, журналісти. Я думаю це дуже важливо те, що ви зробили впродовж цього року українці наші незламні журналісти хочу їм всім подякувати велика сила потужність те, що ви привнесли для міцності нашої держави воювали збройні сили всі оборонці воювали звічайні люди всі народи України і ви і все це дійсно армія і всі ви представники наши західних друзів партнерів я хочу вам подякувати я напевно, я впевнений що ви ще не знаєте що ви зробили для нас в день перемоги я думаю що все це відчуття обов'язково прийде, низький уклін вам за те що ви говорите про Україну, за те що весь світ знає про Україну не забуває завдяки цьому допомагає бути нам міцними і бути нам нам незламними тож лютий такий місяць, місяць і рік рік незламності я вам дійсно дуже дякую і хочу подякувати вашим колегам яких нажаль немає і вже не буде вони загинули в Україні є такі люди представники вашої важливої професії... Було би справедливо вшанувати журналістів хвилиною мовчання тих, хто є в нашій пам'яті нам всім це важливо і їм важливо дуже дякую.

Запитання від німецького телеканалу ZDF :

- Рік тому вас всі хотіли побачити, а зараз ви подорожуєте по всьому світу.
    То ви якось відчуваєте себе більш у безпеці, ви тепер не є ціллю для путіна?

(Я так і не змогла зв'язати відповідь найвеличшнішого із цим запитанням. Може у вас вийде):

- Зробити припущення навіть послаблення підтримки України я вважаю що єдність об'єднання світу це я це головне моє завдання, гарно це я роблю, не гарно, точно не сам не один, але тим не менш. Є момент спочатку був складний момент ми показали що так. І були жорсткі діалоги у мене з усіма як офіційно так і не офіційно. І це був такий момент, а потім, ну знаєте а потім в океані буває ранок і потім по іншому всі побачили що не просто так, що ми дійсно міцні, що ми-ми слухайте ми це питання не просто що ми десь накопичуємо зброю, вона нам потрібна щоб вижити. Ми не воюємо, ми боремося за своє життя. І потім була така стадія, а потім було складно і була втомленість почата тому що всі люди і це справедливо, справедливо для всіх, всі люди є свої внутрішні питання, виклики, проблеми, ціни, інфляційні хвилі, багато всього, енергетика те що росія робила кризис через фуд сек'юріті, через блокування моря тощо, багато різних, різних криз і люди є люди прості і є ще своя кишеня так є в серці! Підтримка України але тут так воно вот тут серце ось воно де, але ще тут кишені і своя роди́на і важливий момент донести всім що це не наша війна, ми боремось за всіх вас і ще це не ця війна викликала кризу, це росія спеціально робить кризу щоб послабити вашу підтримку і звинуватити Україну...

Соррі, не знаю як почував себе перекладач з ідіотського на німецьку, але тут мій
    терпець увірвався, далі записувати не змогла.. Це все.

#Цитаты_потерпевшего

Victoria Maximenko

a20b16, Helmut Raiser, Лорд Грегори та 12 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Декомунізація. Україна.

Пам'ятник вбивці мирного населення Третяку у місті Хорол на Полтавщині сьогодні демонтовано!
    Стільки років ми тиснули, аби цей пам'ятник пішов геть і ось сьогодні нарешті цей давній гештальт закрито.
    На Полтавщині ще дуже багато роботи, але процес рухається.
    Далі буде!

Images:

332908376_1347283806053831_9000322952121610596_n.jpg
    BART28, tms, Руслан Жук та 13 іншим подобається це.
  6. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    75-річний японський волонтер Фумінорі Сучіко в Харкові: Я нікуди звідси не поїду!

Коли почалася війна, Фумінорі зрозумів, що його місце - в Україні, і 9 місяців прожив у метро разом із харків’янами.
    Він щодня допомагає українцям і не збирається вертатися додому. Принаймні, до перемоги.
    Історія японського волонтера опублікована в соцмережах, повідомляє Цензор.НЕТ.
    Фумінорі прожив у харківському метро з кінця лютого і до листопада 2022 року. Він в захваті від сміливості українців.
    "В Сирії і в дуже багатьох країнах люди тікали (від війни. - Ред.). Але українці почали битися. Битися!", - каже він.
    "Він з нами спав рядом, з дітками общався. Як він общався з ними? І вони понімали, вони ігрались, вони любили, вони висіли на
    ньому. І він вник в оце життя наше. Купався в раковині в туалеті. Все прожив з нами", - розповіла харків’янка Зоя Решетняк.
    Весь час свого перебування в Харкові Фумінорі активно допомагає українцям. Через соціальні мережі він збирає пожертви, які
    витрачає на продукти, ліки та на іграшки для дітей.
    "Ну, по-перше, сніданки. Щодня сніданки хороші. Я ж кажу, і таблетки - я не могла дістати, він мені допоміг дістати таблетки.
    Заплатив за все", - розповіла Ірина Лебединець.
    Фумінорі не збирається повертатися до Японії - принаймні поки Україна не переможе РФ і поки харків’яни потребуватимуть його
    допомоги. "Мені подобається Україна, я люблю Харків. Дуже добре. Польща, Варшава - дуже добре. Київ відбудується і Харків -
    дуже добре. Мені подобається, я люблю Україну", - каже він.

Kalinov56, tms, Вадим Анатольевич та 15 іншим подобається це.
  7. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Можливе звільнення антикорупційного прокурора. Як планують "згорнути" боротьбу з корупцією та
    позбавити Україну підтримки наших західних партнерів.

Руками нардепів забороненої ОПЗЖ і "слуг народу" влада намагається нейтралізувати антикорупційні органи,
    на формуванні яких наполягає ЄС та Штати. Якщо це буде зроблено, Україну можуть позбавити фінансової
    та військової підтримки, що практично равноцінно поразці у війні з москальською ордою. Хто це робить та
    кому це вигідно?

8. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Вночі російські окупанти атакували територію України дронами типу Shahed.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням наповідомлення Генерального штабу ЗСУ.
    "Вночі, з 23.00 і до ранку, російські окупанти застосували по території України 14 БпЛА типу "Shahed". Попередньо, 11 цих дронів збили українські захисники", - йдеться в повідомленні.

slawuta5 подобається це.
  9. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Вночі окупанти здійснили чергову масовану атаку на Хмельницьку громаду з використанням безпілотників.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомив міський голова Олександр Симчишин.
    "Чергова масована терористична атака на Хмельницьку громаду. Цього разу ворог використав БПЛА.
    Наразі відомо про 1 загиблого та 4 поранених. Пошкоджено низку будівель. Триває гасіння пожеж", - написав він.
    Пізніше Симчишин додав, що загиблий - герой-рятівник ДСНС. Загинув під час виконання службового обов’язку.

10. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Танкер Anna (IMO 9118159) з російським дизельним паливом під виглядом єгипетського почав розвантаження в українському порту. При цьому, правоохоронні органи не помічають проблему.

Як повідомляє профільний інформаційний портал еnkorr, наприкінці лютого на одному з дунайських терміналів пропонували підозріле дизпальне, передає Цензор.НЕТ.

Цього тижня трейдери повідомили про підозрілий танкер, що стоїть на рейді біля Рені. За даними учасників ринку, спочатку власник ресурсу позиціонував його вантаж як єгипетське дизпальне, але згодом компанія-продавець стала надсилати сертифікат із албанським походженням.

Історія трекінгу показує, що саме танкер Anna привіз 4 тис. тонн дизпального до Рені, а в середині січня він завантажився у єгипетському порту "Александрія", після чого рушив у бік гирла Дунаю.

"На думку трейдерів, які добре знаються на морських постачаннях, продукт, найімовірніше, має російське походження. Останнім часом порт "Александрія" став притулком для великого обсягу російського дизпального. Крім того, температура фільтрації продукту складає -24ºС, що характерно для продукту, який випускають російські НПЗ. Врешті, ціна, за якою пропонувалися автомобільні партії дизпального з танкера Anna, складала 34-34,5 грн/л, що на 2 грн нижче порівняно з іншими пропозиціями на аналогічному базисі. За такими цінами трейдер може продавати продукт, якщо його було придбано з великою знижкою", - зазначає портал.

Схожим чином ситуацію коментують і фахівці НафтоРинку. На своїй сторінці у Facebook 23.02.2023 року вони виклали пост, в якому повідомили, що з великою імовірністю український митний кордон перетнув танкер Anna (IMO 9118159) з російським дизельним паливом під виглядом єгипетського.

До такого висновку в коментарях під постом журналісти дійшли виходячи з наступного:

- Аномально низька ціна на дизельне паливо;
    - Відсутність паспорту якості заводу-виробника;
    - Відповідно до паспорту якості лабораторії показник "CFPP" становить -24 градусів за Цельсієм, що є критерієм для класифікації даного палива як зимового за ДСТУ 7688. Виробництво такого палива для Єгипту є незвичним.
    Энто все Бырага на крови:eek::D

Джерело: https://censor.net/ua/n3402446

кучукаю, kripers338, Kalinov56 та 8 іншим подобається це.
  11. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    На каналі міжнародного злочинця коломойського-медведчука, Раєвська (Мосейчук не її прізвище)
    оголошує рік не Марченко, який не дав Зеленському здати до кінця південь, не Залужного, а кента
    російського фашиста дугіна - арестовича. Це все, що вам потрібно знати про провладний Г+Г з
    так званого "марафона єдінства".

рик.jpg

Kalinov56, Mopo, capt.A.Smollet та 5 іншим подобається це.
  12. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Автор: Юрій Бутусов
    Я чимало почув на річницю великого вторгнення, питань багато. Оскільки президент уникнув відповідей на мої запитання не допустивши мене до пресконференції, я публічно ставитиму запитання щодо трагічних подій 24 лютого 2022 року тут. Крок за кроком, і сподіватимусь, що мої читачі допоможуть знайти відповіді.

Частина 1
    Цитата:
    "Я доповів президенту за 2 тижні до початку повномасштабного вторгнення про те, що війна буде, що Росія неодмінно нападе на територію України з республіки Білорусь по Чорнобильській зоні. У нас була ця інформація, ми протягом тривалого часу повністю контролювали окремих представників військово-політичного керівництва РФ. У нас були відеоматеріали, фото, ми знали детально план. Тому це дало можливість і нам якісно готуватися. За два тижні до початку повномасштабного вторгнення ми повністю евакуювали всю таємну документацію особових і житлових справ нашого персоналу з Маріуполя, Краматорська, Лисичанська, Харкова, Сум, Чернігова, Житомира, Луцька, Києва, Борисполя, Бердянська, Одеси і Херсона".
    Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, з інтерв'ю "УП", 24.02.2022
    Питання:
    Чому дані прикордонної служби були достатньо переконливими, щоб прикордонники евакуювали свою документацію, але вище керівництво України:
    - не провело або хоча б підготувало евакуацію людей на маршрутах російського наступу?
    - не провело збори оперативного резерву, збори сил територіальної оборони з видачею зброї?
    - не почало будівництво оборонних рубежів?
    - не підготувало до негайного підриву усі мости на шляхах наступу російських військ, передусім у Крим, не встановило мінні загородження?
    - хто за це відповідає?
    Частина 2
    Цитати:
    1. "23-го о 15-й годині я повідомив президенту що все, завтра о 4-й, як воно має починатися".
    Начальник ГУР МО К.Буданов, фільм "Рік" на 1+1, 24.02.2023
    2. "Вторгнення почалося о 3:40".
    Начальник Прикордонної служби С.Дейнеко, УП, 24.02.2023
    3. "В 3.02 я дав команду на закриття повітряного простору над територією нашої України... Дав команду наступну: усі цілі, які входять в зону ураження зенітно-ракетних комплексів, знищувати негайно".
    Командувач Повітряних сил П. Олещук, фільм "Рік" на 1+1, 24.02.2023
    Питання:
    - Чому, знаючи про точний час вторгнення та про його неминучість не було заздалегідь підірвано або хоча б підготовлено до негайного підриву чотири мости через Чонгар, враховуючи, що біля усіх мостів знаходились спеціально визначені військові підрозділи та обладнання для підриву?
    - Чому не була організована оборона та підготовка до підриву трьох мостів через Дніпро, що призвело до вертолітного десанту та виходу противника по цих мостах через кілька годин після початку війни, та захоплення мостів цілими на другий день війни, прориву до Миколаївської області?
    - Чому Повітряні сили були приведені у бойову готовність та отримали наказ на застосування зброї, а біля стратегічно важливих мостів через Чонгар, а також мостів через Дніпро у Херсоні та Каховці не було розгорнуто оборону?
    - Сили оборони з 2015 року щороку проводили маневри де відпрацьовувався підрив мостів через Чонгар, чому це не було реалізовано?
    - Яка була мета антитерористичних навчань на Чонгарі, у яких брав участь президент В.Зеленський 12 лютого 2022 року, чому ці заходи не спрацювали у день вторгнення?
    - Хто за все це відповідає?
    Частина 3. Чому зняли оборону з аеродрому Гостомель?
    Чому після доповіді директора ЦРУ Бернса про підготовку росіянами атаки на Гостомель з оборони аеродрому зняли 4-ту бригаду Нацгвардії і відправили до Луганської області напередодні вторгнення, що дозволило росіянам захопити аеродром сходу і швидко захопити Гостомель, Ірпінь, Бучу?
    Цитата:
    3 квітня американське видання Wall-street journal оприлюднило статтю з посиланням на джерела у керівництві США, що глава ЦРУ Вільям Бернс у січні 2022-го відвідав Київ, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та надав йому важливу інформацію. "Тоді США мали ще більше інформації про план атаки Росії, включно з тим, що він передбачав швидкий удар по Києву з Білорусі". Глава ЦРУ попередив, що "російські війська планують захопити аеропорт "Антонов" у Гостомелі і використовувати його як ключовий плацдарм для атаки на Київ".
    CNN повідомило, що Бернс був у Києві 16 січня. 16 січня план нападу на Гостомель був на столі у керівництва України.
    Попередження:
    21 лютого я отримав деталізовану інформацію від Державної прикордонної служби про напад росіян на Гостомель на гелікоптерах 24 лютого. Виліт з Білорусі, маршрут прольоту - через Чорнобильску зону, ціль атаки - захоплення аеродрому Гостомель. У першій хвилі - 60 гелікоптерів. Якщо буде суд по цих подіях, будуть і свідки і свідчення. Ця інформація підтверджувалась планами вторгнення, які друкували британські та американські видання з посиланням на розвідку.
    Я подумав тоді, що якщо Державна прикордонна служба має дані такого рівня, значить вони доведені до усіх сил оборони, і усі готуються до відбиття атаки. І подумав, що атака росіян дуже погано спланована, адже спеціально для оборони аеродрома Гостомель біля нього у 2016 році за рішенням міністра МВС А.Авакова та командувача НГУ М.Балана була створена нова 4-та бригада Нацгвардії, у складі якої повноцінна та добре підготовлена батальонна тактична група, з 12 гаубицями Д-30, зенітно-артилерийським дивізіоном, до 10 танків, понад 30 БТР-3, з мінометною батареєю 120 мм. А головне - що там значна кількість кваліфікованих солдатів, сержантів та офіцерів, яких з 2016 року ретельно готували за програмою підготовки легкої піхоти, вони пройшли багато навчань, і були здатні діяти без техніки. Якщо підсилити Гостомель зенітно-ракетними комплексами, то БТГР 4-ї бригади знищить будь-який десант на гелікоптерах, оскільки ніякого важкого озброєння у них бути не може. А поки російські війська будуть їхати 200 км від кордону, будь-який вертолітний десант переб'ють разом з гелікоптерами. На жаль, я помилився.
    Що відбулось?
    На початку лютого увесь бойовий склад 4-тої бригади Нацгвардії включно з усією боєздатною бойовою технікою був раптово знятий з оборони аеродрому Гостомель та півночі Києва та перекинутий у Луганську область, останні кадрові підрозділи виїхали з Києва за кілька днів до вторгнення. У Гостомелі залишились тільки рота солдатів строкової служби, адміністративна частина і частина зенітно-артилерийського дивізіону, і кілька одиниць несправної бойової техніки.
    Головний удар росіян, про який попереджало ЦРУ у січні прийняли на себе три розрахунки зенітних установок ЗУ-23 та три розрахунки ручних переносних зенітно-ракетних комплексів. Жодного танку. Жодної гармати. Для прикриття Гостомеля також чомусь не були зосереджені зенітно-ракетні комплекси малої та середньої дії.
    Батальон 72-ї механізованої бригади, який отримав наказ на вихід до аеродрому Гостомель лише напередодні, просто не встиг вийти на позиції та розгорнути оборону, і був змушений вступати у бій сходу, вже після висадки десанту. Вже після висадки десанту на Гостомель почали терміново кидати усіх, кого можливо, резерви перекидали навіть нашими гелікоптерами, хоча було багато часу зробити все заздалегідь.
    Усі збиті під час атаки росіян гелікоптери були, за наявною на даний момент інформацією, збиті рохрахунками 4-ї бригади НГУ. Але їхні зенітні установки були під час бою з переважаючими у багато разів силами противника розбиті, а ракети до ПЗРК закінчились, завдати удару по російському десанту не було чим, строковиків з бази відвели, і ворог наступного дня захопив базу бригади, яка 6 років готувалась до оборони аеродрому, бо знищити десант не було кому та не було чим.
    За день 24 лютого головні сили росіян без жодних перешкод проїхали маршем 200 км від кордону і вийшли до Гостомеля.
    Якби десант у Гостомелі було знищено у той самий день, 72-га бригада та Нацгвардія встигли б розгорнутись навколо Гостомеля, і швидкий прорив російських військ у київську агломерацію був би неможливим. Не були б захоплені так швидко Гостомель, Буча, Ірпінь, був би час на евакуацію. Важко навіть уявити, скільки б життів це врятувало. Яких страждань та яких жертв не сталось би...
    Воїни 4-тої бригади НГУ чудово знали усю місцевість на аеродромі та навколо, тренувались та жили в тому районі, і були добре підготовлені, у них були безпілотники для корегування вогню. Усі на фронті, хто знає цю бригаду, знають про її високі бойові якості, за рік - у складі 6 Героїв України. Вони б знищили гостомельский десант достатньо швидко, ворог десантував у першій хвилі близько 200 бійців. Під вогнем гаубиць та танків подальша висадка була б просто неможлива.
    Питання:
    1. Чому попри дані про захоплення аеродрому Гостомель для забезпечення наступу російських військ з оборони аеродрому була знята в останній момент боєздатна 4-та бригада НГУ, яка відповідала саме за цей напрямок?
    2. Чи була вчасно та в повному обсязі доведена інформація розвідки та ЦРУ про атаку на Гостомель до військового командування?
    3. Чому не були створені засідки на шляху руху російських військ на Гостомель? Чому не були створені засідки біля аеродрому зенітно-ракетними комплексами "Бук" та "Оса", які могли б відбити атаку? Чому навколо Гостомеля не було вчасно підготовлено рубежі оборони, адже в цьому районі було достатньо військових частин та інженерної техніки? Чому не вивели літаки з аеродрому і передусім "Мрію"?
    4. Хто за все це відповідає? Джерело: https://censor.net/ua/r3402303 Уж очень правильные вопросы и главное.что все базируется на официальных интревью и сообщений печати.Большая просьба к Модераторам не удалять статью из за роамера.а отредактировать.по мере возможности.так как у самого"клепки бракуе" С уважением:beer:

Останнє редагування модератором: 27 лют 2023
    кучукаю, kripers338, Kalinov56 та 19 іншим подобається це.
  13. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    А хто в Україні є Верховним Головнокомандувачем?

Oprishok, Лорд Грегори та PanzerSchreck_71 подобається це.
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Президент.

slawuta5, Oprishok та Лорд Грегори подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Taras Chornovil

На Укрзалізниці мега-перестановка. Голова правління Олександр Камишін іде у відставку. Так склалося, що одним із поштовхів до цієї події став скандал із заблокованою на цілий рік роботою департаменту, що відповідав за ревізії, контроль і аудит. Рівно рік, як припинилися будь-які внутрішні перевірки, а потім і повноваження всього кадрового складу департаменту (там де-факто два підрозділи паралельно існували). Масштаби розкрадань, зловживань та втрат держави за відсутності контролю навіть уявити важко.
    Так склалося, що тоді дуже символічно і я до викриття цієї історії долучився. На мене вийшла людина, яка виклала інформацію й просила якось розворушити цю тему. Я передав контакт одному з депутатів, але перед тим пару разів згадав про цей скандал у ефірах та зробив ще пару дзвінків. І сталося щось несподіване - пішли перевірки, розслідування. Далі навіть якісь незначні зрушення - ніби роботу департаменту відновлюють. Хоча зміни лише символічні - тих працівників, які раніше чесно там працювали, поновлювати навряд, чи будуть, тож зміниться хіба вигодонабувач...
    А вся справа в тому, що Зеленський з усіх сил вибудовує в Україні московську модель управління країною. Так ретельно копіював, що невільно перенеслося й явище, відоме, як "війна між вежами кремля". І я навіть не знаю, хто дахував неподобства на Укрзалізниці, але хтось інший в зеленій опі виявився ображеною стороною. Почали копати щодо внутрішнього контролю, а викопали, либонь, набагато більше.
    І що? Поставлять чесних? Та ви що! Не при цій владі (тут також за аналогією з русландом створили свою "партию жуликов и воров"). Повернуть належних ревізорів та аудиторів? Хотілося б вірити... Змінять нарешті склад наглядової ради, яка залишилася глухою до повідомлень працівників? Точно ні, навіть злодійкувату морду Лєщєнка не потрясуть. Єдине, вирішили потиху забрати Камишіна, щоб не розсмерділося, як тоді, коли Єрмак рятував свого кишенькового Рєзнікова. Але жодних наслідків для нього не буде. Шеф Олександр Кубраков уже відправив його до Європи. Ні, поки не послом, а якимось керівником "офісу з євроінтеграції Укрзалізниці в Європі".
    Якщо під кожного звільненого слугу чи зеленого чиновника будуть офіси в Європі створювати, нас надовго не вистачить. Хоча... Ми ж найбагатша країна, у нас війна вже мабуть скінчилася, люди від заможності розжиріли. Чи точніше, то в їхніх "слуг" рожі вже такі, що в камеру не влазять. Поки, на жаль, не в ту камеру, що ви подумали...

Kalinov56, Likeoff, slawuta5 та 3 іншим подобається це.
  16. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Ну що ж, тепер ми знаємо це від самого Бернса. Перед самим вторгненням московитів він, керівник ЦРУ, приїхав до Києва й особисто попередив президента Зеленського, що центральною ланкою взяття Києва Путін планує аеропорт Гостомель, куди має висадитися десант на гелікоптерах (а за ним - транспортні літаки).
    В цей же час українське керівництво відводить із Гостомеля бригаду Нацгвардії, розміщену раніше саме для захисту аеропорту.
    А накидайте-но мені швиденько версій, що могло стати причиною тааого наказу, крім змови про здачу країни Путіну. Бо в мене жодної немає

Kalinov56, Likeoff, Hamstell та 15 іншим подобається це.
  17. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Слідство Державного бюро розслідувань у справі вбивства співробітника розвідки Дениса Кірєєва, якого застрелили в центрі Києва в 2022 році, встановило "коло осіб причетних до вчинення злочину". Водночас, жодної підозри наразі оголошено не було.

Джерело: відповідь Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на запит "Української правди", дружина Кірєєва у коментарі "Українській правді"

Дослівно: "У ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено коло осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення, допитано як свідків 20 осіб, призначено 14 судових експертиз та проведено ряд інших слідчих (розшукових) дій".

Деталі: Водночас, за рік розслідування нікому не було повідомлено про підозру. Дружина Кірєєва Ірина незадоволена роботою слідства. Вона категорично заперечила звинувачення СБУ щодо нібито роботи її чоловіка на Росію, наголосивши на тому, що Кірєєв був дуже патріотичним.

кучукаю, kripers338, Иван Скрипник та 4 іншим подобається це.
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    В Дніпропетровській області силами ППО знищено два ворожі ударні безпілотники.

Про це повідомили у Повітряному командуванні "Схід", інформує Цензор.НЕТ.
    Вчора ввечері потивником застосовано ударні БПЛА, імовірно "Shahed". Під час удару силами і засобами зенітних ракетних військ знищено два ворожі БПЛА в Дніпровському районі", - йдеться у повідомленні.

Oprishok, Luftwaffen, lisnuk14 та 8 іншим подобається це.
  19. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    “Из моей команды меня больше всего разочаровали все чиновники, которые покинули Украину, все те кто выезжал из городов, все те кто должен был управлять страной, биться за нее”, – Владимир Зеленский. Это потрясающее признание, если знать правду, а не то что рассказывает массам единый телемарафон. Одной фразой Зеленский дал четкую оценку всему своему окружению. Просто оцените. Согласно Зеленскому его разочаровали: ряд местных депутатов и деятелей “Слуги народа”, перешедшие на сторону врага, а так же две трети народных депутатов “Слуги народа” в ВР, которые просто мгновенно переместились в районы Львова, Ивано-Франковска и Винницы, и для которых через воюющую страну ганяли спецпоезда вне графика, чтобы их кволые организмы доставить в сессионный зал ВР, а потом вернуть обратно. Да-да, мы все знаем и помним. Придет время и слугам народа предьявят живых свидетелей, от работников железной дороги котрые организовывали эти спецпоезда, до проводников, видевших как “слуги народа” надирались дорогим коньяком, направляясь в воюющий Киев. А еще Зеленского разочаровали лично господа Баканов, Тимошенко, Татаров и Ермак, которые в день вторжения из Киева испарились и которых никто не видел в течение следующей недели. Увидели когда стало очевидно, что Украина отбивается. Резонный вопрос. Если на третьем году пребывания при власти лидера в трудную минуту покинули две трети команды и все близкое окружение, то чего стоит такой лидер? Собственно, цену этому “лидеру” мы хорошо знаем и так. Привели его когда-то к власти – на свою голову. А кто остался в Киеве, кроме Арестовича, Подоляка и Верещук? Остались премьер Шмыгаль и главком Залужный. Остались лидеры опозиции: Разумков, Рудык, Порошенко. Это были потрясающие дни. Монобольшинство не проявляло признаков жизни, опозиция обеспечивала фронт, Залужный руководил страной, а Шмыгаль послушно исполнял все, что говорил главком. А Зеленский в перерывах между позированием на камеры и сьемками очередного видео, послушно подмахивал все документы, которые ему приносили Залужный и Шмыгаль. Но об этом теперь Зеленский предпочитает не вспоминать. 77

Источник: https://www.ponomaroleg.com/odnoj-frazoj-zelenskij-dal-chetkuyu-oczenku-vsemu-svoemu-okruzheniyu/

20. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Нардепа "Слуги народу" Мар’яну Безуглу пропонують виключити зі складу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Відповідний проєкт постанови оприлюднено на сайті Верховної Ради, передає Цензор.НЕТ.

"Відкликати БЕЗУГЛУ Мар’яну Володимирівну – народного депутата України, фракція ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", з персонального складу Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування", - йдеться в документі.

Наразі проєкт направлено на розгляд Комітету.Как там.жаба гадюку.докомандовались:mad::D

Ініціатором постанови виступив нардеп "Слуги народу" Федір Веніславський. Джерело: https://censor.net/ua/n3402751

21. Carl Zebisch

Carl Zebisch Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    40
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    60
    Повідомлення:
    6.610
    Адреса:
    Bassarabia Cetatea-Alba
    По т.зв. ПВК Редан

Oprishok, tms та Лорд Грегори подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Ігор Лапін
    https://www.youtube.com/shorts/ekf86g1pXro
    Ну я ж казав.
    "Таким чином, народний депутат України, заступник голови Комітету
    Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки
    БЕЗУГЛА Мар’яна Володимирівна свідомо ввела в оману народних депутатів

Валерій Прозапас

Оба на, Безугла помітила Льовочкіна в комітеті, і взагалі ригів в ВР - а до цього впритул не бачила цілого агента фсб Кузьміна прям в своїй т.зв. "ТСК".
    Що ж трапилось?
    А, зняти можуть незрівнянну Мар'яну з комітета, от вона різко стала за справедливість.
    Ну-ну.
    .......
    Як знімуть і викинуть на мороз - то вона може і роль Єрмака в кейсі вагнерівців теж помітить, працювала ж на цим питанням, має знати що там як.
    Чекаємо з чудовіщним інтересом.

ДВ762, kelt, Ptrooper-z8 та 5 іншим подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Mason Lemberg

Є така країна, називається Південно-Африканська Республіка. Ну чули: апартеїд, бантустани, нельсон мандела герой і все таке інше.
    Колись найрозвиненіша країна Африки. До речі, одна з двох країн які добровільно відмовилися від ядерної зброї. Іншу країну ви знаєте)
    Ну і ще в політичному плані країна відома тим, що є членом БРІКС (Бразилія-Росія-Індія-Китай-ПАР), тобто мертвонародженого проекту, який мав на меті економічно протистояти Заходу.
    Так от: найбагатшою і найрозвиненішою ця країна була в ті самі часи апартеїду, коли країною керувала біла меншість.
    А потім до влади прийшов старий пдр-комуніст нельсон мандела і все пішло попзді..
    З 90-х років, з моменту відміни апартеїду, владу у цій країні незмінно очолює комуністична партія мандели. За цей час держава перетворилася на суцільний бантустан з криміналом, зруйнованою інфраструктурою міст тотальним піздцом, безнадією і сотнями тисяч мігрантів, які її покидають.
    Чорношкіре населення, яке нібито дуже боролось за рівність, почало політику расизму стосовно інших рас. Мова не тільки про білих, а й про індійців, яких в країні багато і про людей змішаних рас.
    Зокрема, в країні на цілком офіційному рівні діє закон який дає пріоритетне право афро-південноафриканцям на все: на освіту, на працевлаштування ітд. Тобто, ти маючи гарну освіту і хороший досвід, знання ітд але не той колір шкіри, не зможеш влаштуватися на роботу якщо на неї претендує чувак з тим кольором шкіри, який вечорами підпрацьовує гопстопом на районі.
    Ну і це все привело до того, що тепер білі люди, повинні жити в ізоляції від цього суцільного бантустану.
    Ну і канєшно, борцям за рівні права людей, назважаючи на колір шкіри, на те насрати.
    Вчора (сьогодні) вночі не будучи зацікавленим читати про Іво Бобула, трохи читав зарубіжні новини і прочитав що в ПАР великий скандал зараз, якого не було з часів відміни апартеїду.
    Місцеві комуністи за 30 років дохазяйнувались до того, що засрали не тільки міста, а й вбили ключові галузі економіки, зокрема енергетику. В країні щодня відбуваються блекаути за графіком і поза ним.
    Тому всупереч своїй расистській політиці взамін ефективним і незамінним менеджерам з правильним кольором шкіри, 2 роки тому було вирішено запросити на посаду керівника головної енергетичної компанії країни (Eskom) білого південно-африканця з зовнішністю класичного арійця))
    І в чувака вийшло. І люди відчули. Але потім знову щось пішло не так.
    Так от, суть скандалу і основної події в цій країні полягає в тому, що чувака порвало (його намагались отруїти до цього) і він пішов з цієї посади і все розказав у ЗМІ. Все що там відбувалося, як намагались саботувати і знищити головне енергетичне підприємство цієї країни, як намагались красти і крали гроші, коли питання з електрикою тільки погіршувалось.
    За його підрахунками крали по мільярду в рік. І винуватцями були міністри, прізвища яких він не називав.
    Так от, зараз цей чувак, класичний арієць, прямо з плакатів, є мало не національним героєм і вперше чорношкіра більшість підтримує його, замість традиційних своїх фаворитів.
    Ну і тут, звісно не обійшлося без "Порошенка" (ну тобто, звинувачення влади що це все проіски расистів, які хочуть повернутися до влади). Але чомусь в цьому випадку воно не діє.
    Тепер підсумую і скажу про те, що хотів сказати:
    - в малоосвіченій і малррозвиненій країні є опозиційні ЗМІ, до яких можна прийти, дати інтерв'ю, його покажуть по всіх каналах.
    - чоловік не розкривав прізвищ, не надавав документів (на даний час партія влади вимагає надати документи, шантажуючи тюрмою за лжесвідчення)
    - попри расові стереотипи чоловік зміг переконати навіть малоосвічена населення.
    І головною тезою суспільного збурення є те, що вони не гроші крадуть, а їхнє майбутнє, вбиваючи бізнес, підприємства і перспективи.
    Тепер порівняйте з собою, пані і панове. Зі сміхом здержи історії про розкрадання гуманітарки з фактами, про крадіжках на їжі в воюючого солдата, про беню я вже й не згадую.. як останні пришиблені барани носяться з "попустив журналістку" в ситуації, коли мова йшла про державну зраду, яка привела до сотень тисяч загиблих і втрачені регіони
    Ваш ще до людей з бантустанів з вашою поведінкою рости і рости. При тому що ваші загрози куди більші ніж їхні і ваше майбутнє може бути вкрадено тотально, повністю, разом з вашим життям і життям ваших дітей.
    І ще окремо декілька слів до тих, кому не на часі. Ваша політика мовчання і видування бульок з носа за цей рік зазнала абсолютного, повного краху. Пацієнту стало очевидно гірше, оточення (і він теж в темі) не соромитися красти навіть у солдата на війні. Їжу. Це ваші результати, результати вашої річної стратегії замовчування хйні.
    І зараз ви вже нічого не зміните, на далі буде гірше і не прогнозовано. Не прогнозовано настільки, що ви будете готові прийняти навіть "білого арійця". Але за це прийдеться заплатити кров'ю.

Kalinov56, комотд, versiy13 та 15 іншим подобається це.
  24. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️В Україні поліція заблокувала 18 каналів, пов'язаних із ПВК "Редан".*

Про це повідомив начальник управління ювенальної поліції України Василь Богдан.

"Штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність", - йдеться у повідомленні.

ДВ762, filip57, Лорд Грегори та 2 іншим подобається це.
  25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Наталія Гуменюк, керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь" зауважила, що враховуючи терміни з попередньої атаки та активність ворожої авіації, безпілотників та шахедів – це все може свідчити про підготовку до нової масованої атаки ворога.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це вона розповіла в етері Еспресо.
    "Ми спостерігаємо певну активність авіації ворога, але вона поки що непов'язана з безпосередньою підготовкою до атаки. Хоча сам факт активності вже може свідчити про підготовку до такої атаки. Враховуючи ті терміни, які противник витримав від минулої масованої ракетної атаки, а також ті попередні заходи, які він вже провів, тобто розслідування за допомогою безпілотних розвідувальників та запуску "шахедів", намагаючись перевірити готовність та потужність нашої ППО, – все це може свідчити про достатньо цікавий інтервал до повтору такої атаки від сьогоднішнього вечора та протягом найближчих двох діб ", - прокоментувала керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь".
    Наталія Гуменюк додала, що всі передумови свідчать про ймовірність масованої атаки найближчими днями.

26. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Українські захисники ліквідували російські ДРГ, які пересувались поміж островів Дніпро-Бузького лиману

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє оперативне командування "Південь".
    "Обстріли правобережжя ворог не припиняє. На жаль, серед місцевих мешканців за першу половину дня є щонайменше 4 загиблих та 5 поранених. Внаслідок обстрілів пошкоджено кілька приватних та багатоквартирних будинків, адмінбудівлі, дитячий садок, господарські споруди, автівки, системи комунікацій", - пишуть в ОК.
    Поміж островів Дніпро-Бузького лиману ЗСУ ліквідували ДРГ росіян, яка пересувалась на двох переобладнаних цивільних моторних плавзасобах.

Мансур Львович, ДВ762, Alex Richter та 3 іншим подобається це.