Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    В ОП, на Банковій, такі самі "хряки", навіть підліші та мерзенніші. Революцію Гідності, під оплески натовпу, у 2019, професійні політичні шулери-шоумени, за допомогою москальських грошей та політтехнологій поміняли на правління антиукраїнського, антидержавного бидла, яке обіцяло "конец эпохи бедности", а натомість й досі, з 2019 року, намагається реалізувати кінець української державності.

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 2 шт.)
      Ящик з під набоїв 120 мм Довжина 70см ( +_) Ширина 30см ( +_) Висота 20 см (+_) Порожній , безпечний...
      650 грн.
    2. До Вашої уваги досить рідкісний герметичний металевий ящик «Австрія», з під підривачів. Відправка Но...
      500 грн.
    3. (в наявності 40 шт.)
      Знайдені дерев'яні ящики з під мінометних мін 120 мм, стан майже ідеальний. Вага 12 кг, габарит...
      400 грн.
    4. (в наявності 6 шт.)
      Герметичный контейнер, с двумя резинками уплотнительными
      75 грн.
    5. До Вашої уваги лот - досить рідкісний герметичний металевий ящик з під набоїв 12 калібру. Відправка...
      500 грн.
  3. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Бійці з Бахмуту запросили зустріти Новий рік з ними. Поїхав підтримати, подякувати, відвезти допомогу спорядженням. Та подарувати невеличку культурну програму для підтримки бойового духу. Шлемо вам вітання з Бахмуту. З переможним 2023 роком! Слава Україні! Слава її героям!

Ph@ntom, Володимир(Amilkar), moranno та 14 іншим подобається це.
  4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed-131/136".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр Командування Повітряних сил.
    Як зазначається, в результаті бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, усі 39 ударних БпЛА знищені. До відбиття нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних Сил та мобільні вогневі групи. Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні нашими західними партнерами", - йдеться у повідомленні.
    Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та керовану авіаційну ракету Х-59. Джерело: https://censor.net/ua/n3390752

slawuta5, Мансур Львович, Oprishok та 3 іншим подобається це.
  5. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    А казали гречку роздавати не можна.. зверніть увагу на конхвети.

kelt, slawuta5, гринго80 та 2 іншим подобається це.
  6. Штюбинг

Штюбинг Oberleutnant

Повідомлення:
    1.632
    Адреса:
    Украіна, Запоріжжя
    Правільні конхфети! Роздавач неправільний!

kelt, лиса, iNCOGNET та 6 іншим подобається це.
  7. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Дніпро. Слобожанське. П'яний піп московсько патріархату вирішив почати бійку з мешканцями

juve, Володимир(Amilkar) та ДВ762 подобається це.
  8. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Старе але актуальне інтерв'ю Кривоноса. А потім президент підписав заяву Данілова про звільнення генерала Кривоноса, а радником секретаря РНБО назначили Сивохо

Останнє редагування: 3 січ 2023
    slawuta5, ДВ762 та Oprishok подобається це.
  9. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Українські військові не приймуть переговорів із РФ – Залужний

Ph@ntom, without a name, bolik та 19 іншим подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Калашников

[​IMG] м. Бахмут. Третя декада грудня 2022 р. Часом відбуваються бої в східній частині міста в районі вулиці Лумумби з "вагнерівцями", тобто з зеками.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    - Скільки років дівчинці?
    - Десять.
    - Чому вона все ще перебуває в Бахмуті?
    - Вона сирота, у неї є тільки ми: дід з бабою, тому вона з нами. Нам немає куди їхати, квартира це все, що ми маємо.
    - Давайте ми відвеземо її до Слов'янська, до таких же діточок. У прихистку про дітей турбуються наші брати та сестри і забезпечують всім необхідним. Там вона буде в безпеці, адже якщо ваш будинок потрапить під обстріл, то ви всі можете загинути. Ви зможете спілкуватися з онукою по телефону, відвідувати її, щоб бути певними, що з нею все гаразд і її ніхто не ображає.
    - Ні, якщо така доля, то нехай нас всіх трьох покладуть в одну яму, - вперто стоїть на своєму жінка.
    Після цих слів у нас емоційний вибух почуттів. Ми ошелешено перезираємося один з одним. Ми тут з самого початку повномасштабного наступу русні, побували у всяких колотнечах, з різним стикалися, але така жорстокість до рідної крові нас вражає.
    - Чому дівчинка має загинути разом з вами? - перепитує бригадний капелан Володимир.
    - Крім нас у неї нікого більше немає і ми маємо турбуватися про онучку до останнього, - відповідає жінка.
    Далі без коментарів...
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    "В місті залишається близько 10 тисяч осіб, є дорослі, є особи похилого віку, на превеликий жаль - є й діти. Ситуація вкрай важка, складна. Обстріли не вщухають, палають будинки. Продовжує руйнуватися інфраструктура, ворожі війська б'ють всім, чим можна - артилерія, міномети, авіаудари. Кожного дня ми бачимо значні руйнування" - повідомив інспектор з комунікацій Бахмутського районного відділу поліції Павло Дяченко.

Images:

321887226_3539589726313549_2759246595218052168_n.jpg
    324016122_904855687354787_2868719580604674356_n.jpg
  11. Лера ОУН-УПА

Лера ОУН-УПА Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    54
    Лоти
      на продажу:
    33
      продані:
    145
    Повідомлення:
    662
    Адреса:
    Озирнись навкруги, ми - скрізь!
    Дивний календар - символіка - наша, синьо-жовта, бачу напис "Україна", але я не можу згадати, коли це місяць "січень" перейменували на якийсь "январь"...

Images:

янв.jpg
    Шулько, juve, гринго80 та 3 іншим подобається це.
  12. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Таня Адамс

Не делаю обычно репосты. Но блд иногда просто зла не хватает: люди ЗА СВОЙ счет скидываются на дроны. Волонтеры СВОИМИ силами покупают, доставляют. Вояки САМИ учатся, отпрашиваются на курсы, проходят Прометеус. Но вылазит пан Резников и начинает нести какую-то пургу, что лучше бы летать офигенными дронами, которые закупает МО, скидывать ими бимбы на Саратов, рассматривать прыщ на носу у путина в Кремле. Базару нет - лучше. И где они? Где все эти прекрасные дроны, которые "закупает" МО и отправляет в каждое подразделение на передке, потому что каждому подразделению нужна аэроразведка, а не чувак с буссолью и блокнотиком.
    Не помогаете, так хоть не мешайте.
    Скажу чесно, моя перша реакція після прочитання цієї статті була вражаючою. Я відчув, ніби пропустив потужній джеб на рингу. Причому такий джеб, що прилетів не від супротивника, а від директора моєї команди, який з якоюсь метою заліз на ринг під час бою. Але потім я сів, трохи вгамував тремтіння рук і зрозумів, що зараз просто необхідно спокійно і взважено висловити позицію з боку військової аеророзвідки.
    Я не бачу сенсу пояснювати очевидне - а саме те, що сьогоднішня війна це війна дронів і артилерії. Про це не писав тільки лінивий представник світової преси, резюмуючи інтерв'ю з топовими військовими експертами. На сьогодні той хто може піднятись в небо, знайти техніку супротивника та передати дані для ураження артою буде перемагати. І тут не стільки важливий сам інструмент, як своєчасність його використання.
    По перше - казати що ми маємо на увазі тільки Мавік 3, це дуже серйозна неточність. Мавік 3 - один з мультикоптерів, які ми використовуємо для військових цілей. Але, є ще Матриси, Аутели, Перроти, Юнці та інші. Просто, Мавік 3 є найкращим в балансі характеристик і є найбільш зручним для нашої армії. Всі ці мультикоптери з якоїсь радості вважаються нашими фіскалами і зокрема паном Павліченко, товарами подвійного призначення. І тут треба пояснити, чому подібний підхід дуже шкодить Україні і віддаляє нашу перемогу.
    Тож, подивимось на тези, висунуті паном Міністром в даному інтерв'ю:
    "Але я чесно скажу, немає поняття "купа паперів". Вони беруть, як правило, гарантійний лист від того військового підрозділу, куди вони нібито везуть, і за наявності цього гарантійного листа у них усе далі відбувається."
    Давайте порівняємо ці схеми:
    1. Волонтер формує замовлення на армійську волонтерську допомогу в Європі. На сьогодні майже в кожному такому замовленні є дрони і це переважно Мавіки. Він завозить це в Україну і передає безпосередньо тим, хто буде цим дроном працювати. Виходить, що вже через пару днів після покупки, дрон починає працювати в війську.
    2. Волонтер сидить і чекає листа. Тут проходить якийсь час на те щоб волонтер списався напряму з аеророзвідником. Боєць створив документ, підписав його в штабі і відправив волонтеру. Зважаючи на неймовірну загруженість при роботі на передку і те що штаби частин не дуже поспішають, це займає від пари днів до пари тижнів. До того ж волонтер збирає ряд таких замовлень, тому фактично замовлення відбувається з швидкістю найбільш повільної військової частини.
    Потім волонтер ввозить коптер і відправляє його в штаб. Штаб часто не знаходиться з підрозділом. Там дрон якийсь час чекає постановку на баланс. Майно Армії не можна відправляти Новою Поштою, тож він починає чекати наступної логістичної відправки від штаба до підрозділа.
    Все це виливається в тижні чекання на отримання дрона. Кожен день з яких виливається в людські втрати, яким запобігають аеророзвідники підрозділа.
    Бо без "пташок", підрозділ сліпий і пропускає дуже багато загроз.
    Другий момент, пов'язаний з затримкою пересилань дронів - специфіка Мавіків полягає в тому, що до останніх часів для серйозної роботи підходила тільки частина поколінь. Вона обмежена. І той Мавік який ми не встигнемо купити попадає в руки ворога. Який дуже ефективно використовує його проти нас. І тут ми знов маємо втрати серед наших військовослужбовців. Втрати, яким можна було запобігти, просто прибравши безглузду і необгрунтовані норму. Реально, ми розуміємо що ви любите все контролювати. Але зараз не час для цих ігор.
    "До того ніхто не скаржився і везли, а тут раптом одна партія не приїхала і всі почали скаржитись. Таке бувало в історії. Тут треба провести якусь медіацію, можливо."
    Саме так. До того все везлось нормально, а потім почало гальмуватись. І всі почали скаржитись. Треба не медиації проводити а з вдячністю приймати цю допомогу і максимально сприяти щоб вона якомога швидше попала у військо. Чи пан міністр забув, що саме волонтери одягнули і прогодувати армію, поки МО займалось вирішенням проблеми дефіциту необхідного майна?
    "Але давайте не ідеалізувати "мавіки"
    Ніхто не ідеалізує Мавіки. Ми всі з радістю би використовували Лелеки, FlyEye, Фурії. Але їх, навіть в штатних підрозділах аеророзвідки ми не бачимо. Я знаю хлопців, що є одним з топових окремих підрозділів сухопутки, яким по штату прописані Лелеки, але вони вже четвертий місяць літають на Матрісах. Ну ок, ми розуміємо що є об'єктивні складності у МО і забрали цей процес на відкуп громадськості. Люди не можуть купити ФлайАй за пів мільйона доларів, але реально можуть собі дозволити Мавіки. Тож, так. Це не панацея. Це те що ми можемо собі дозволити зараз щоб ефективно виконувати свої функції.
    "В мене в закупці "мавіків" немає, щоб ви розуміли." Ну, це ми знаємо. І це не плюс Міноборони, яке не постачає війську найефективніший масовий засоб аеророзвідки що чудово працює на рівні до взвода а іноді і до роти. При цьому(я не знаю чи це закупівля МО чи волонтерка яку розподіляють), але в військо масово поступають трохи дешевші Аутели, які реально зовсім не підходять для військової мети. Я от жодного разу не чув, щоб Мавіки називали "весільними" а Аутели знаєте як у нас називають? "Аутистами".
    І так, я порівнюю подібне з подібним. Аутели з термальною камерою поки залишається майже безальтернативним в свому сегменті.
    Резюмуємо. Ми давно не чекаємо що МО видасть нам адекватні дрони. Ми самі знаходимо і за допомогою суспільства купуємо. Просто не треба нам заважати.
    "Військові не сприймають, вони називаються нашими генералами "весільні дрони". Знімають весілля цими дронами. "
    Генералу Сирському чомусь не смішно і він не називає весільними. А використовує підрозділи з матрісами і мавіками дуже активно і ефективно в своїх операціях.
    А ті генерали які вам кажуть що комерційні дрони на війні не потрібні вже пора на пенсію. Я не хочу знов повертатись до тезису що у нас війна дронів і артилерії, це очевидно.
    "використовують для ведення, скажемо так, маленької окопної боротьби і знищення в тому числі ворогів, цьому – нашому креативу і винахідливості – аплодують."
    Давайте назвемо це "окопною війною", я не проти. Скажіть, а враження САУ, дорогих РЕБ і РЕР установок, батарей мінометів і арти це входить в поняття окопної війни? Бо ми теж аплодуємо коли за допомогою "весільного" дрона за 100 тис. гривень вражається саушка яка коштує на багато порядків більше і б'є по нашій піхоті, забираючи купу життів.
    ""Мавік" живе добу-дві максимум, якщо його серйозно використовують. "
    В нашому війську до сих пір не існує адекватної школи аеророзвідки. Звичайно, коптер який ви даєте ненавченій людини може прожити один політ. Але я знаю людей навчених, які працюючи дуже полотно за всю війну втратили 1-2 дрони.
    А знаєте що найсмішніше?
    Зараз основних критерій підтвердження своєї навченності при співбесіді в підрозділ - сертифікат курсу Марія Берлінська яка і підняла тему ускладнення ввезення комерційних дронів і перепон з боку держави.
    "Але давайте без ілюзій, цей дрон не змінить ситуацію на полі бою."
    Вас погано консультують, пане міністр. Ці дрони вже давно змінили ситуацію на полі бою. Абсолютно всі успішні операції нашої армії робились з підтримкою цих дронів.
    "Нам потрібен дрон, який несе на собі навантаження не 300 грамів, а 30 кілограмів. Ну хоча б три, розумієте?"
    Давайте не будемо плутати розвідники і бомбардувальники. Розвідники дуже потрібні і, на мій погляд, ефективність арти яку коригує мультикоптер, набагато вища за ефективність скидання одного-двох припасів з БПЛА.
    "Який літає не на 5 кілометрів, а на 50 хоча б."
    Згоден, нам теж. Можете щось нам видати?
    "П’ять миль в нього відстань"
    Добре, не будемо зараз про знищення САУ, гаубиць, РСЗО(хоча доказів тому достатньо). Скажіть, яка ефективна відстань роботи 82 міномету, який нон-стоп утюжить позиції нашої піхоти. Достатня для Мавіка?
    Дякую за увагу.
    Дуже хочеться, щоб держава була нашим союзником в цій війні і щоб ми не витрачали час на війну з Українською Паперовою Армією. І дуже хочеться, щоб керівництво МО і ГШ навчилось вивчати реальні кейси а не просто слухати генералів які вважають Мавіки "весільними".
    Люди самостійно навчаються, самостійно знаходять дрони, самостійно згідно принципів мережецентричності комунікують з артою. І потім русня ридає "у них навіть сержант може визвати вогонь артилерії". Просто не заважайте.

Совесть, иштван, ХапалАнДаг та 2 іншим подобається це.
  13. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Не шукайте чорну кішку в темній комнаті. Невже ви думаєте що бойвий капелан разом з колегами які без ротацій на фронті з лістопада 2021 року займався друком того календаря? Вони роздають ту гуманітарну допомогу яку зібрали та передали на їхне прохання колеги капелани з країн партнерів. І останнє: почитайте пост про дідуся та бабусю їхне небажання виїджати і там все зрозуміло.

Ph@ntom, Володимир(Amilkar), kelt та 2 іншим подобається це.
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    3 січня 2023 року детективи НАБУ і прокурори САП повідомили судді Вищого адміністративного суду України про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу НАБУ.
    За даними слідства, суддя була зобов'язана, але не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про дві земельні ділянки та два будинки в передмісті Києва, якими користувалась вона і її чоловік упродовж 2020 року.
    Зазначається, хоч будинки офіційно і не введені в експлуатацію, однак є цілком придатними до проживання, їхня вартість становить понад 4 млн грн і майже 2 млн грн відповідно. Земельні ділянки, на яких вони розташовані, вартують по майже 1 млн кожна. Таким чином, загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 7,8 млн грн.
    Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України. Оскільки місцеперебування служительки Феміди не встановлено, про підозру їй повідомили у порядку ст. 135, ст.278 КПК України. Джерело: https://censor.net/ua/n3391083

A10A подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    НЕОРДИНАРНОГО КИРОВОГРАДСЬКОГО ЛОХА ТАКИ РОЗВЕЛИ НА БАБЛО
    Сьогодні на мене вийшла невідома людина, яка поцікавилася, куди можна перерахувати 800₴ на підтримку Миротворця.
    На низку моїх запитань ця добра людина розповіла наступне.
    Коли він дізнавя про те, що крадій і мародер Паравознюк опинився у Чистилищі сайту Миротворець, він подзвонив Паравознюку і представився власником сайту Миротворець Романом Зайцевим та запропонував за 1000$ вирішити питання з вилучення даних про цього хряка.
    Спочатку Паравознюк довго розмовляв матом та іншою нецензурщиною, але згодом почав торгуватися бо жлоб є жлоб.
    В решті-решт вони сторгувалися на сумі 800$, яку Паравознюк згодом і передав начебто представнику сайту Миротворець.
    Тож у відосіку нижче Паровознюк розповідає не повну правду, а лише частину. Про те, як цьго лоха розвели на 800$ він не говорить.
    ------
    Дмитро Гордон вибачаюся, що вчора не розібрався і подумав, що то ти демпінгував наші такси за внесення і винесення з Чистилища.
    ------
    Ну, а хлопчині я сказав щоб витратив кошти, які він отримав він кировоградського лоха на свій розсуд бо від крадія і бидла, яке роками підривало економіку України та обороноздатність країни
    нам нічого не потрібно.
    Роман Зайцев (власник сайту Миротворець)

Ph@ntom, bolik, сіроманець 78 та 9 іншим подобається це.
  16. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Хто приходить на місце героїв

На фронті під Бахмутом загинув Олег Юрченко, СУМівець, батько пяти дітей, людина яка все життя присвятила Україні.
    А на всратому марафоні тягають це бидло Поворознюка чи як там його.
    І це свиняче бидло як і Коля катлета і Трухін - давайте я тіхонечко в лєс пайду, і все це лайно яке повспливало з 19 року - житиме. І сидітиме в ефірах з довольними харями і будуть розповідати про самий важливий на світі інформаційний фронт, бійцями якого вони себе щиро вважають.
    І вони скоти, знають, що ніщо їм не загрожує. Хіба ракета якась впаде дуже випадково на голову. Вони знають, що ніхто їх не мобілізує, і на передову не відправить, а самі вони засцяли піти, так само як зацсяли і в 14 році і всі ці роки до 24 лютого.
    Герої вмирають.
    Попри всі пафосні слова.
    А на їх місце приходять Поворознюки і свині.

На світлині Олег Юрченко. Загинув під Бахмутом.
    Світла пам'ять Герою!

Автор статті:
    Євген Степаненко, режисер, ветеран АТО.

GREAT NARVAL, Ph@ntom, juve та 8 іншим подобається це.
  17. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    ...........

Mopo, Лорд Грегори та Лера ОУН-УПА подобається це.
  18. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Служба безпеки спільно з БЕБ викрила злочинну схему із розкрадання коштів на експорті українського зерна. Через це держава недоотримала сотні мільйонів гривень.*

"До організації оборудки причетні більше 10 високопосадовців. Серед них - заступник начальника одного з департаментів Державної митної служби та керівництво Одеської митниці", - йдеться в повідомленні.

Лорд Грегори, capt.A.Smollet та ДВ762 подобається це.
  19. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Кабмін змінив правила проведення аукціонів та тимчасово скасував торги за системою електронних закупівель Prozorro, повідомляє Мінекономіки.*

Причина в тому, що не всі можуть брати участь у них через постійні обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури.

Крім того, згідно з ухвалою, було скасовано локалізація при закупівлі на потреби Збройних Сил, тобто пікапи, вантажний транспорт, швидкі та інше тепер можна купувати на потреби ЗСУ без урахування вимог локалізації.

Images:

IMG-c8ae3274f98180f12b6f949ea0880de1-V.jpg
  20. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Українським провайдерам передали потужні батареї, щоб тримати зв’язок у разі блекауту, - Мінцифри.*

172 батареї SBL отримали провайдери в усіх регіонах країни, тисячі українців матимуть інтернет протягом 10-12 годин після відключень світла.

Images:

IMG-30fea3df2834fbd1c1130407c7002666-V.jpg
    Лорд Грегори, ДВ762 та Alex Richter подобається це.
  21. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    265
      продані:
    5.397
    Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Где то за городом...
    Кабінет міністрів на період дії воєнного стану дозволив ввозити в Україну цілий ряд гуманітарної допомоги, зокрема спеціальні засоби індивідуального захисту, безпілотні літальні апарати та їх частини цивільного призначення та подвійного використання від донорів, без гарантійних листів

Komo, Лорд Грегори, Likeoff та 3 іншим подобається це.
  22. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Майже 70 нардепів відмовилися підписувати звернення до спікера Верховної Ради про позбавлення повноважень депутатів забороненої "ОПЗЖ".*

Про це повідомив рух "Чесно".

Серед них Арахамія, Корнієнко, Трухін, Тищенко та фракція "Батьківщина" майже у повному складі.

Images:

IMG-a8210486dd8e5784b6471c3dbe20880f-V.jpg
  23. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов

Дзержинський районний суд Харкова змінив запобіжний захід Дар’ї Кригіній, яку обвинувачують в передачі окупантам координат дислокації української армії й критичної інфраструктури Харкова.

Таке рішення суд ухвалив 22 грудня, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Харківський антикорупційний центр.

Наразі більшість ухвал щодо Кригіною закриті. Відомо, що 3 листопада Кригіній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 січня 2023 року, без визначення розміру застави.

На засіданні 22 грудня адвокати Кригіної просили відправити її під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Судді вирішили залишити обвинувачену під вартою, але з правом внесення застави.

"Суд приймаючи рішення, враховував, що Кригіна має родичів на тимчасово окупованої території України, до яких може виїхати з метою уникнення відповідальності. Водночас суд взяв до уваги, що обвинувачена перебуває під вартою тривалий проміжок часу, а саме з 21 квітня 2022 року. Тому залишив Кригіну під вартою до 19 лютого 2023 року, але з можливістю внести заставу у розмірі 496,2 тисячі гривень та вийти з-під варти", - розповіли у Харківському антикорупційному центрі.

Дар’ю Кригіну затримали у квітні 2022 року. Слідчі встановили, що 29-річна жінка приїхала до Харківської області з тимчасово окупованої території й за завданням куратора встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил і підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України.

За координатами, які надала Кригіна, російські окупанти скоригували вогонь по об’єктах у центрі Харкова. Внаслідок цих обстрілів були загиблі та поранені.

Крім того, слідство встановило, що Кригіна навчалася у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого, її однокурсником був заступник голови Харківської обласної ради Богдан Мальований, у якого знайшли паспорт громадянина Росії. Джерело: https://censor.net/ua/n3391236

24. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️СБУ затримала на Закарпатті посадовця БЕБ та місцевого депутата, які "кришували" нелегальний збут підакцизних товарів, повідомила пресслужба СБУ.*

Посадовець налагодив механізм незаконного одержання грошей від місцевих підприємців. За регулярні "внески" він обіцяв їм не реагувати на факти підпільного збуту підакцизної продукції, зокрема електронних сигарет.

Images:

IMG-49da0d0569ffbb87e8beac582919ed9d-V.jpg
  25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    НАБУ розшукує суддю Вищого адміністративного суду України Інну Масло, яку підозрюють у недекларуванні на суму 7,8 млн грн.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр НАБУ.
    Як зазначається, з січня 2023 року за дорученням Керівника САП детективи НАБУ і прокурори САП повідомили судді Вищого адміністративного суду України про підозру у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Дії особи кваліфікували за ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України. Оскільки місцеперебування служительки Феміди не встановлено, про підозру їй повідомили у порядку ст. 135, ст.278 КПК України.
    "За даними слідства, суддя була зобов'язана, але не внесла до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про дві земельні ділянки та два будинки в передмісті Києва, якими користувалась вона і її чоловік упродовж 2020 року. Хоч будинки офіційно і не введені в експлуатацію, однак є цілком придатними до проживання, їхня вартість становить понад 4 млн грн і майже 2 млн грн відповідно. Земельні ділянки, на яких вони розташовані, вартують по майже 1 млн кожна. Таким чином, загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 7,8 млн грн", - йдеться у повідомленні.
    Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють за оперативного супроводу Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою Департаменту захисту національної державності СБУ. Джерело: https://censor.net/ua/n3391237

26. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    в Дніпрі зняли танк з п'єдесталу.

Images:

323361132_532378645522630_5822397635024078368_n.jpg
    slawuta5, capt.A.Smollet, Лера ОУН-УПА та 5 іншим подобається це.