Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Станом на 11-ту ранку 16 грудня відомо про проліт над Україною вже понад 60 ракет, повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

«На даний момент є дані про понад 60 ракет, які летіли по території України. Випущені з літаків Ту-95 – це ракети Х-555 і Х-101. Також є пуски «Калібрів» із Чорного моря. Маємо також запуски ракет С-300. Також є робота бомбардувальників Ту-22М3, які пускають ракети Х-22», – повідомив Ігнат в ефірі телемарафону.
    Крім того, за його словами, була помічена робота російських літаків МіГ-31К, які є носіями ракет «Кинджал», а також винищувачів Су-35 з ракетами Х-59.

A10A подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. ммг.гильза тир.пуля не стрел .сидит плотно.вклеена
      3000 грн.
    2. (в наявності 234 шт.)
      У наявності ммг патронів калібру 5.45*39 (Трасери) У наявності: 235 штук Клейма: 3 88 Ціна вказана з...
      40 грн.
    3. Противопехотная мина Клеймор . Макет. США. В отличном состоянии, как для своих лет. Осколочная рубаш...
      7000 грн.
    4. (в наявності 2254 шт.)
      Звенья 12.7х99 пулемета Браунинг Цена за 1штуку. Гильзы не входят в лот.
      2 грн.
    5. (в наявності 7 шт.)
      Гарний колекційний ММГ тубус РПГ 26 з наклейкою і задньою кришкою. Взводиться і клацає
      1200 грн.
  3. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Сьогодні РФ випустила по об’єктам критичної інфраструктури України 76 ракет, - головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.*

З них 72 крилатих (Х-101, «Калібр», Х-22) та 4 керованих авіаційних ракети (Х-59/Х-31П).

Знищено 60 ворожих ракет.

4. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    Маленький херсонець про обстріли міста: "Мені не можна матюкатися, але одне слово я скажу..., пида...си кончені. Нащо це робити?!?".

goblin.ua, Славко Кара, tms та 21 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Виталий Портников

осознание реальности — это и есть дорога к победе. Я часто слышу, что украинцев «не нужно пугать», иначе они не переживут войну. Но когда люди, находящиеся в состоянии долгого конфликта с жестоким врагом, ожидают его скорого окончания, их подстерегают разочарование, деморализация и поражение. Только когда ты знаешь и ценишь правду, ты можешь победить. Это, кстати, еще одно важное отличие украинцев от россиян.

Images:

320615197_2233773900165713_1464539581812575230_n.jpg
    Ph@ntom, Komo, Serg75 та 28 іншим подобається це.
  6. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    tms, maccanon, slawuta5 та 8 іншим подобається це.
  7. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ У Миколаєві встановлять ялинку з маскувальних сіток.*

Новорічне дерево замінить пам'ятник Святому Миколаю. Споруду у центрі міста покрили маскувальною сіткою та ілюмінацією.

Images:

IMG-fd6a8d3cb408b2a4cb9e05363d6f2919-V.jpg
    Ph@ntom, capt.A.Smollet, Oprishok та 3 іншим подобається це.
  8. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Дніпро; мінус пушкін і якийсь піонер

Images:

320564026_3426393534261556_8535947110097209310_n.jpg
    320616246_1176614086292250_1801152294594261593_n.jpg
    Ph@ntom, Славко Кара, Стартех та 15 іншим подобається це.
  9. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Портрет Зеленського з обкладинки Time продали за 6 млн. грн.*

За словами фотографа Олександра Чекменєва, усі виручені кошти спрямують на закупівлю генераторів для шкіл у Київській області.

Images:

IMG-dcdfc6cdab016545072c8f95dce8b664-V.jpg
  10. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️ Військові просять мешканців Херсона добровільно здати зброю, отриману при комплектуванні Херсонської бригади тероборони, – голова ОВА Ярослав Янушевич.*

При цьому уточнюється, що приносити самостійно зброю та боєприпаси не потрібно. Потрібно лише повідомити про те, де вони зберігаються.

Images:

IMG-026048601e2b2b49699c365b8be2b5bc-V.jpg
  11. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    - Чого ви боїтесь найбільше на війні?
    - Довбойобів… (с)Михайло Макарук, Інформнапалм

В Херсоні ніхто ТРО не організовував і зброю не видавав, а тих хто сам організувався, розстріляли у міському парку в перший день оккупації. (с) Руслан Люченко.

Практика ОП назначать на должности лояльных, а не умных и компетентных, приводит к огромному количеству долбоебов во власти. (с) Борислав Береза

Ph@ntom, Komo, goblin.ua та 32 іншим подобається це.
  12. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.381
    Поліція Київської області

Ракетні атаки: Поліція Київщини фіксує наслідки обстрілів
    16 грудня країна-агресор завдала чергових ударів по районах Київської області.
    Ефективно спрацювали Сили протиповітряної оборони ЗСУ, завдяки чому вдалося уникнути нищівних наслідків. Проте, у деяких населених пунктах зафіксовані пошкодження. 9 приватних будинків зазнали руйнувань, також пошкоджене приватне майно та автомобілі у Фастівському, Броварському та Бучанському районах.
    «На жаль, через влучання у критичну інфраструктуру, частина населених пунктів області лишились без світла. Втім відновлення енергетики триває», - зазначив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.
    Наразі правоохоронці знаходять частини ворожих снарядів на території області, а саме в полях, лісовій місцевості та житлових масивах.
    На щастя, загиблих немає, 4 осіб отримали тілесні ушкодження.
    «8 місць падіння збитих ворожих ракет вже виявили і оглянули поліцейські Київщини, робота з пошуку уламків триває. 30 повідомлень ми отримали від людей під час тривоги. Дякуємо нашим ППО за ефективну роботу, а громадянам за своєчасне повідомлення до поліції про проліт ракет», - повідомив генерал.
    Правоохоронці миттєво реагують на вчинення воєнних злочинів та фіксують всі наслідки ворожих атак.

Images:

ра.jpg
    ра1.jpg
    ра2.jpg
    ра3.jpg
    tms подобається це.
  13. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Mikhail Zhirohov

І про іхпердів від опи......

Пан Жданов підтримав Арестовича - говорить що відірваність Залужного від експертного середовища найкращіх представниів військової аналітики України несе загрозу держбезпеці. Як можна бути головкомом ЗСУ та настільки не розуміти головних тенденці висловлюваних кращими експертами?

14. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Нема зсилочки на відео ? Цікаво б було послухати, а знайти не виходить забагато відео.

Володимир(Amilkar), slawuta5, ДВ762 та 4 іншим подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Харьков. Северная Салтовка, ул. Дружбы Народов.
    Свет есть! В тех квартирах, которые есть...

Images:

320739584_457563876545203_664294380493961854_n.jpg
    tms, Merlay, Ben Gun та 7 іншим подобається це.
  16. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Петро Порошенко

Уявіть собі, якою була сила вибуху ворожого снаряду «Град». І якою міцною є бронекапсула SHIELDa, якщо весь екіпаж українських десантників після цього залишився живий.
    Я дивлюся на практично знищений бронеатомобіль і дякую Богу, що вони живі.
    І так, заради цього варто жити. Щоб 7 героїчних десантників, командир і водій — їх безцінні життя були збережені для нашої країни та для їх сімей. Фонд Порошенка, ваші внески до ГО Справа Громад — ми зробили це разом. І давайте не Марина Порошенко, чий лафет зараз везе SHIELD на ремонт. Коли дарував цей лафет, усі думали, що їздитиме європейськими дорогами, возитиме техніку із Німеччини, Польщі. Але тут, в Добропіллі, Дружківці, на Бахмутському напрямку він потрібніший — тут не кожен захоче їздити і знайти техніку для перевезення надзвичайно важко.

Images:

320546969_1899387813731718_1431354810360290052_n.jpg
    320595237_903831440976878_8497333325463322472_n.jpg
    320610309_3258029944471279_4725544569938328717_n.jpg
    320614926_1855351724811218_7385140123859765297_n.jpg
    320647198_1202767693668116_1719122536076204489_n.jpg
    320691000_1599493043818807_4626280845886023515_n.jpg
    Ph@ntom, Komo, tms та 18 іншим подобається це.
  17. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Вітаємо військових контррозвідників СБУ з професійним святом!

Кожна ваша спецоперація – надзвичайно важливий внесок у нашу Перемогу.

Ви щодня працюєте над знищенням окупантів та їхньої техніки на фронті, викриттям зрадників і колаборантів, які допомагають ворогу.

Сил вам та наснаги у боротьбі!
    Захищаємо Україну разом!

Images:

FB_IMG_1671352805271.jpg
    Останнє редагування: 18 гру 2022
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Петро Порошенко

Коли ми розробляли банні комплекси для військових, ми мабуть не усвідомлювали, який шалений попит буде на них.
    Воно і зрозуміло, хлопці та дівчата воюють на дуже гарячих напрямках. Іноді душ не бачать тижнями і це щастя, що під час ротації можуть дозволити собі сходити в місцеву лазню, щоб хоч на мить відчути себе людьми. Але саме цей комплекс наші воїни можуть використовувати прямо неподалік лінії зіткнення.
    У першу чергу — це комфорт. І на цей комфорт у нас вже зібралася черга аж із 14 бригад.
    Цю лазню днями ми зробили та передали 79 окремій десантно-штурмової бригаді. Ви вже знаєте — повністю автономний комплекс: сушилки, пральні машини, душові, котел, шампуні, генератор — усе, для комфорту. А щодо інших лазень, то ми вже почали масове виробництво. Сподіваюся, що найближчим часом забезпечимо лазнею ще декілька бригад.
    Але для 79-ої у нас був ще один подаруночок. Привезли хлопцям артилерійські «броньовані» планшети. Про них багато не скажу — не можна. Але хлопці будуть використовувати їх за прямим призначенням — знищувати ворогів.

Шулько, Komo, tms та 22 іншим подобається це.
  19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Карл Волох

Ще декілька років тому я спеціально перепощував деякі публікації мого друга Тані Чорновол, коли бачив, що дуже важливі факти в неї набирають, здебільшого, по жалюгідній сотні лайків. Одній із найвідоміших журналістів-розслідувачів (справжніх, а не зливних бачків) суспільство влаштувало реальну обструкцію.
    А як її цькували - з будь-якої нагоди (і без)! Особливо яскраво хейтери відірвалися на ній у 2018, коли стало відомо, що Таня, депутат ВР, закінчила артилерійські курси й отримала офіцерське звання. Пам‘ятаю, як вона подзвонила і майже плачучи запитала:
    - Що поганого я зробила? Просто хочу бути корисною, коли почнеться велика війна!
    Не маю поки що підтвердження від неї самої, але щойно отримав інформацію, що сьогодні вона спалила танк. На додаток до купи попереднього рашистського заліза. Просто цікаво, хоч комусь із тих, хто її тоді обсирав, вистачить совісті попросити пробачення?

Ph@ntom, Komo, AC Strom та 30 іншим подобається це.
  20. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Прийшла до госпіталю, щоб з’ясувати стосунки з пораненим без ніг, - військовий розповів про візит
    голови "слуг народу" Шуляк

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк без попередження прийшла в госпіталь до важкопораненого воїна Олега Симороза, який активно критикує ухвалений ВР містобудівний закон, і стала "з’ясовувати стосунки".
    Про це сам Симороз повідомив у фейсбуці, інформує Цензор.НЕТ.
    "Минуло три дні, але мені досі складно повірити, що голова правлячої партії "слуг" увірвалася до мене у військовий госпіталь, щоб з’ясовувати стосунки з військовослужбовцем, який залишив свої дві ноги на Донбасі й перебуває у важкому стані. Але це сталося! Одразу спростую можливе "алібі" пані Олени Шуляк, що начебто - це не було з'ясовування стосунків, а вона просто раптом вирішила мене провідати. Мою маму найбільше здивувало навіть не те, що голова правлячої партії не поцікавилася тим, чи може потрібна якась допомога (ми б у таких людей допомогу й так би не брали), а що вона навіть не запитала про моє самопочуття й чи взагалі я маю змогу з нею розмовляти в той момент, коли вона прийшла. Прийшла без жодного дозволу чи навіть попередження мене чи моїх близьких", - розповідає він.
    "На злодії шапка горить", так виглядає цей випадок, коли лобістка будівельної мафії прибігає у військовий госпіталь з’ясовувати стосунки, після того, як мій допис про її антинародний законопроект і домовленості з ОПЗЖ широко розійшовся в соціальних мережах. Їхавши сюди, вона напевно сподівалася, що оскільки я тяжкопоранений, то голова у мене "не варить", а тому можна буде спокійно вішати мені локшину на вуха, а потім розповідати громадськості, що "все нормально, я йому все пояснила, й він все зрозумів", - зауважує військовослужбовець.
    Як юрист і людина, яка до 24.02, разом ізпобратимами з Народовладдя, віддавала дуже багато часу й сил на боротьбу з кличківською будівельною мафією в Києві, він звернув її увагу на кілька показових моментів: як цей злочинний законопроект знівелює його боротьбу за збереження берегів Дніпра, як вона проштовхнула його на комітеті й у сесійні залі голосами ОПЗЖ і як вона проігнорувала зауваження НАЗК.
    Далі, за словами Симороза, у відповідь Шуляк почала просто "банально брехати мені в очі й намагатися зробити з мене дурня. Більше того, вона навіть набралася нахабності натякнути, що я у когось взяв гроші за свій резонансний допис про неї!"
    "Голова правлячої партії "слуг" напевно думає, що поки в країні йде війна й увага суспільства зосереджена саме на війні, то за зачиненими дверима парламенту, можна спокійно, безкарно й кулуарно, разом із зрадниками з ОПЗЖ протягувати антинародні закони для своєї особистої вигоди. Але я пообіцяв цій слузі будівельної мафії, що рано чи пізно в Україні нарешті - вперше за часи незалежності - з'явится нормальна влада, й тоді вона постане перед справедливим судом. А у в’язниці в неї буде змога ходити на прогулянки зі своїми "конструктивними колегами" з ОПЗЖ, з якими вона зараз і протягує жахливі антинародні закони", - додає критик законопроєкту Шуляк.
    Симороз також нагадує, що петиція, яка закликає Президента ветувати цей злобудовний закон, набрала вже понад 42 тисячі підписів при необхідних 25. Президент вже змушений на неї відповідати.
    "Тому дякую всім, хто підписався! Але закликаю інших продовжувати її підписувати, щоб надати цьому ще більше розголосу. Таким чином ми показуємо, що українці не хочуть жити в бетонних джунглях, і не хочуть, щоб в гонитві за власною наживою злобудовники нищили нашу історію! І я особисто звертаюся до Президента України й закликаю Володимира Зеленського накласти вето на цей антинародний закон 5655. Зрозумійте, будь ласка, що Ви вже маєте дати обов'язкову відповідь на петицію, й ця відповідь офіційно зафіксує Вашу ОСОБИСТУ позицію й чітко покаже на чиєму Ви боці. Щиро сподіваюся, що Ви будете на стороні українського народу, а не купки олігархічних злобудовних ділків!", - резюмує він.

Ph@ntom, AC Strom, Славко Кара та 5 іншим подобається це.
  21. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Іван, син військовослужбовця ЗСУ, який зник безвісти під час повномасштабної війни з Росією, написав Святому Миколаю листа, у
    якому просив про повернення батька та зустріч з головнокомандувачем Збройних Сил України. Лист передали працівникам департаменту
    соціальної політики Черкаської міськради для участі в акції "Стань Святим Миколаєм", організованої для дітей, яких війна розлучила з
    батьками. У переддень свята генерал Залужний виконав одну з мрій хлопчика.

залуж.jpg

Ph@ntom, Komo, tms та 21 іншим подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    У ніч з 18 на 19 грудня 2022 року російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва "Shahed-136/131".

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням напресцентр Командування Повітряних сил.
    Як зазначається, загалом виявлено близько тридцяти п’яти баражуючих боєприпасів.
    Як і минулого разу ударні БпЛА запущені зі східного узбережжя Азовського моря.
    Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено тридцять "шахедів" російських окупантів!
    До знищення повітряних цілей залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи.

Surovyy, slawuta5, ДВ762 та ще 1-му подобається це.
  23. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    «Зеленський кинув виклик Путіну!»… Вааааауууу!… «Зеленський готов вийти проти Путіна в ринг»… (Ще більш голосніше) «Ваааааааууу! Ось це вчинок! Ось це сміливець!»… Дні три будуть тепер мусолити цю заяву! А може і усі чотири!
    Блядь! Блядь! Блядь!
    Ви там на Банковій зовсім мівіни об’їлись нерозчиненої? Який ринг? Який виклик? Президент країни, це не клоун, фігляр, або людина, яка не відповідає за свої вчинки! Президент, мусить прораховувати свої діі на п’ять… десять… тридцять кроків вперед! Тим паче, коли є підручник «Як не треба робити, бо вже хтось зробив ці помилки». Інакше потім, за його вчинки розраховується життям нація! Боксери мамкины!
    Я цім картонним лицарям дещо нагадаю! Перше, це зустіч з путіним в Парижі, коли Зеленському продемонстрували «мир в глазах», а він відповідно побачив посміхаючись на усі боки. Хоча в Україні криком кричали, «Не залишатись наодинці. Не вірити жодному слову!», але хто ж тоді чув? Потім був Оман і майже добу невідомостей про стан та місце знаходження президента України. Тоді… Саме ТОДІ було треба грати в дипломатичні шахи. Думати наперед! Чути поради людей, які знають, що таке путін! Готувати країну до війни, а не роздивляться в очах царя московського те, що він вирішив показати! Але як я розумію, на Банковій в шахи не дуже, їм простіш в політичний бокс, коли Україна вмивається кров’ю, виправляючи помилки, зокрема зустрічей в Парижі та в Омані!
    p.s. А якщо путін погодиться, але у відповідь запропонує зустрітись на татамі? Тоді що?

Олексій Петров

Шулько, Ph@ntom, Komo та 16 іншим подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Генератори!
    Пріоритети
    Лікарні, пункти незламності та обігріву, пекарні, дитячі садочки?
    НІТ! Голка для мізків

Але є і гарні новини: телевізор все одно ніхто дивитись не зможе через відсутність електрики. Так що ефективні менеджери і нові (морд) Обличчя доказують свою ефективність.

Images:

320771571_472394738306860_8261814086655438268_n.jpg
    Ph@ntom, динар, AC Strom та 7 іншим подобається це.
  25. Volocuga

Volocuga Oberstleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    -Мама, можна тєлік подивитись ?
    -Можна, тільки не включай.

Вибачте вирвалось.

Шулько, Ph@ntom, Grizli2014 та 12 іншим подобається це.
  26. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *На розвідкомплекси «ШАРК» для ЗСУ вже закамульовано перші 100 мільйонів гривень в рамках ініціативи “ОКО ЗА ОКО”*

Загалом планується придбати 25 «ШАРКів» сумарною вартістю 325 млн грн. Ініціатива (bit.ly/3PFvfPa) ОККО і «Повернись живим» передбачає, що з кожного літра пального PULLS 95/DIESEL, проданого на заправках ОККО, 1 грн перераховується на закупівлю комплексів. Додатково мережа АЗК ОККО перерахувала ще 5 мільйонів гривень.

«Вдячні нашій потужній водійській спільноті, яка активно долучилися до ініціативи. Маємо вже фактично 8 комплексів для ЗСУ, наша мета до кінця року - закумулювати кошти на 10 ШАРКів. Це майже половина, та є над чим ще працювати, - попереду ще 15. Тож не збавляємо темп – конвертуємо пульс у пульс помсти, – коментує СЕО ОККО Василь Даниляк.

Images:

IMG-3d1cccd3d9ddd854ff069d8796aa2725-V.jpg
    Komo, AC Strom, Мансур Львович та 8 іншим подобається це.