Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. 5нива5

5нива5 Oberst

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    1131
    Лоти
      на продажу:
    50
      продані:
    2.066
    Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Волинь
    А що, безмозгла (біла і пухнаста )? хай нею СБУ займеться, за розшатування .

sasakip, Komo, Mopo та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Повністью безпечний набій калібру 12,7 з карбіду вольфрама. Ммг, пороху немає, капсуль пробитий.
      750 грн.
    2. 3Д-печать, размеры идентичны натуральной, под "Крону" (батарея в комплект не входит), разъ...
      600 грн.
    3. ММГ…Без ВВ
      500 грн.
    4. Лента от Мардер битая гильзами 20 х139
      450 грн.
    5. З Донецького напрямку. Виконане з жаростійкого металу.
      2500 грн.
  3. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Глава Николаевской ОВА Виталий Ким сообщил, что весь руководящий состав российских оккупантов на Херсонщине перемещается на левый берег реки Днепр.

"Жест доброй воли начинается?"

A10A, APO, Helmut Raiser та 5 іншим подобається це.
  4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    В Україні проводиться дослідження суспільної думки щодо політиків.

Про це у фейсбуці повідомила правозахисниця Ольга Решетілова, передає Цензор.НЕТ.
    "Сьогодні мені зателефонували з Рейтингу із соцопитуванням) І воно мене трохи повернуло до реальності.
    Як мінімум, я офігіла від того, що Арестович включений в політичні рейтинги і мене запитали, чи проголосувала б я за нього на президентських виборах. Ну тобто не конкретно за Арестовича, він був у списку топових політиків, серед яких називався і Залужний, до речі.
    Було ще кілька питань, від яких я прифігіла. Наприклад, чи вірю я у конфлікт між Залужним і Єрмаком. А також цілий блок питань був присвячений особисто Єрмаку. Наприклад, його особистим якостям, таким як оцінка його дипломатичних компетенцій, лідерства, моєї думки щодо його зв‘язків з росією і на кого ті зв‘язки працюють.
    І ось що я вам скажу. Я дуже рада, що навіть у стані активної війни наші люди мають час займатися політикою. Не дуже рада, щоправда, рівню цієї політики, але що поробиш. Також тішуся, що ми змогли зберегти державу, в якій ця срана політика існує.
    З набору запитань мені видалося, що опитування замовлене Офісом Президента. Це моє припущення і умовивід, фактів у мене немає. Так ось, якщо воно відповідає дійсності, то мені і смішно, і сумно з тих питань, які реально хвилюють ОП. Дуже мєлко якось, хлопці і дівчата. Ну ось дуже. Навіть для вас", - йдеться у повідомленні. Джерело: https://censor.net/ua/n3360475

Images:

original (1).jpg
    Komo, Mopo, Otto Frink та ще 1-му подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Mariya Ionova

Ніколи би не подумала, що під час війни, гієни посміють знову почати переслідування волонтерів, військових, медиків. Виглядає як Диверсія від представниці влади.
    ЗАЯВА
    ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ
    Представниця влади пані Безугла інформує, що вона звернулася до СБУ з вимогою дослідити зв’язок між Яна Зінкевич, Myroslav Hai, Dana Yarovaya Mykhailo Makaruk Borislav Berezaта іншими.
    Зв’язок всіх вищеперерахованих осіб є очевидним.
    Всі вони - свідомі Громадяни України, які з 2014 за неї борються, воюють на фронті чи волонтерять , евакуюють поранених і надають їм першу медичну допомогу.
    Честь знати всіх цих людей , усвідомлюючи їх заслуги перед Україною.
    Натомість, в брудному дописі Мар’яни є натяки на якісь комерційні зв’язки, звинувачення, що своїми діями вони якось підривають єдність між військовим і політичним керівництвом країни і заклик до СБУ дослідити іх роботу «по підриву національноі безпеки країни».
    І це вже не хвороблива маячня на своій сторінці в соцмережах, а реальна образа воїнів і волонтерської спільноти, конкретний приклад мови ненависті і ворожнечі під час війни, протиставлення частин суспільства, які мають різні політичні погляди, але сьогодні об’єдналися навколо захисту країни від ворога- окупанта.
    В Армії не питають, за кого ти голосував, під час евакуаціі не цікавляться ідеологічними переконаннями пораненого, волонтери передають допомогу всім батальйонам і бригадам, не вираховуючи, хто в якій партії був в мирному житті.
    Наша команда, жоден депутат фракції Європейська Солідарність жодного разу не дозволили собі під час війни переходу на особистості щодо вчорашніх опонентів.
    Ми можемо критикувати певні помилки і дії, аби їх виправити і не допустити авторитаризму в країні, бо парламентський контроль- це функціі опозиції, але ми відклали вбік вчорашні образи, щиро простягнувши владі руку допомоги.
    Нас обурює політична цензура і продовження політичних переслідувань, але ми утримуємося від переходу на особистості.
    З першого дня повномасштабної агресії неухильно дотримуючись єдності, часто в односторонньому порядку.
    Натомість, вже не анонімні ТГ Банкової, а цілком реальні високопоставлені представники партії влади публічно знецінюють допомогу Петро Порошенко і нашої команди армії, звільнення нами заручників і той факт, що ми не допустили повномасштабного російського вторгнення, утримуючи хиткий мир політико - дипломатичними переговорами, зневажливо називаючи активну, патріотичну частину суспільства «порохоботами». Мар’яна дозволяє собі , серед іншого, і ейджистські заяви.
    Наша команда з розумінням ставилася до людської незрілості пані депутатки, шануючи вибір киян, які делегували її до парламенту.
    Але всьому є межа.
    Ми не дозволимо нікому ображати і зневажати наших воїнів і волонтерську спільноту.
    Ми не дозволимо жодного хамського випаду щодо Яни Зінкевич, яку знають і шанують мільйони українців. Яка врятувала тисячі життів наших воїнів і є важливою частиною нашої політичної команди.
    Ми вимагаємо публічних вибачень від Безуглої щодо Яни та інших волонтерів , а від керівництва партії СН очікуємо відповідальної позиції щодо їх партійців. Очікуємо, що ви дасте оцінку заявам своєї колеги і відмежуєтеся від них.
    Вже не вперше представниця СН, на жаль, свідомо ображає активну частину суспільства, журналістів, воєнкорів, військових, волонтерів, госпітальєрів, тішиться своєю повною безкарністю і продовжує колоти суспільство.
    Члени нашої партії, «порохоботи», як їх зневажливо називає та, хто виправдовувала зрив операції «вагнерівців»- сьогодні на фронті.
    Це вони , разом з іншими воїнами, звільняли Бучу, де українців катували в тому числі «вагнерівці».
    Це вони , разом з іншими воїнами, чия партійність нас абсолютно не цікавить, бо всі сьогодні- за Україну- зараз десь там під Херсоном.
    Це вони під Харковом, на Донеччині і в Запоріжжі захищають Україну разом зі своїми побратимами.
    І коли ми від ГО Справа Громад і Фонду Порошенка передаємо в батальйони і бригади дрони, пікапи, бронемашини, вантажівки, ми не питаємо, за кого голосували чи будуть голосувати військовослужбовці, бо зараз ключове- аби Україна вистояла і встояла.
    СБУ зараз має займатися колаборантами і зрадниками, а не «досліджувати зв’язки волонтерів і військових».
    Ми з повагою ставимо до всіх українців , які б політичні погляди вони не сповідували, які сьогодні захищають Україну.
    Всі разом ми - велика спільнота патріотів.
    Вимагаємо від влади припинити колоти суспільство через своїх корисних ідіотів.
    Р. S. Схоже, «викриття ботоферми» теж відбулося за наслідками листів Мар’яни… стидобище

kelt, ДВ762, APO та 2 іншим подобається це.
  6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Мирослав Гай

Сьогодні цілий день спостерігаю, як один табір атакує мене, а інший захищає.
    І офігеваю. Слуги народу зчіпились через мене, Дани, Макарука та інших, опозиція робить заяву на захист волонтерів, Сбу, депутати задіяні....
    І все то через "кофточку та трусики" волонтерки.
    От такі реалії сучасної української політики.
    Я з 24 го числа не написав жодного політичного поста і займаюся тільки питаннями війни.
    Прокидаюсь вранці, а тут баталії, з використанням усіх можливих політичних калібрів.
    Сиджу цілий день та фігею. Були б у мене гроші, я і те не зміг би так себе розпіарить.
    Через "труси", які я навіть не бачив, на національний рівень. Йопті...
    А я тупий думав, думаю де техніку для бригади дістати, бо війна іде та друзі гинуть, як росіян краще вбивати...
    А все через коментарі та пости однієї безвідповідальної депутатки.
    Трешак.
    P.S. Незалежно від глупості всього, що відбувається, я щиро дякую всім хто вступився за мене, та людей у списку пані Мар'яни. Я побачив, що маю друзів. Що вразі справжньої біди не залишусь сам на сам. А раптом що, то прийде легіон на захист та допомогу, хоч би я цього і не просив. Все одно прийдуть.
    Дякую.

Komo, Лорд Грегори, Mopo та 9 іншим подобається це.
  7. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    2 млн грн ежедневно зарабатывали делки на незаконной схеме прохождения линии разграничения в Запорожской области
    Детали: в зависимости от вида транспорта и скорости утверждения заявки на прохождение, был разработан целый прейскурант цен. В схеме участвовали работники Запорожской ОВА, ВГА и правоохранительных органов. У фигурантов дела сегодня было проведено 20 обысков. Готовятся документы об объявлении им подозрения.
    #официально
    #они_за_это_ответят

Images:

IMG_20220813_184230_270.jpg
    Walter Vogel, Helmut Raiser, capt.A.Smollet та 2 іншим подобається це.
  8. Alex Richter

Alex Richter Старший санитар-модератор

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    136
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    251
    Повідомлення:
    20.092
    Адреса:
    Украї́на
    Дмитро Ярош
    [​IMG]Вибране · 4 хв ·

Українці є Нацією Козаків - тобто вільних озброєних людей.
    Йде Віна за Незалежність, на руках мільйони «стволів» - довгих, коротких, важких…
    Але, знову, МВС України виступає проти вільного володіння та носіння Громадянами України вогнепальної зброї, знову тилові бюрократи придумують параграфи, які обмежують права і свободи громадян.
    У першу чергу, намагаються обмежити Право на захист свого життя і свободи.
    Недоброчесні представники влади панічно боїться свого воюючого, за свободу і незалежність, народу?
    Ви що, хлопці з МВС, знову втрачаєте інстинкт самозбереження? Чи, як сотні ваших колєг-ментів, зібрались перебігати на бік московських орків? Бачу, що ви - або неадеквати, або зрадники України…
    Українці кров’ю здобули своє Право бути озброєними! Як під час Війни, так і після неї…
    І зброя нами та нашими нащадками буде застосовуватися як для захисту власних життів і свобод, так і для захисту України, як для знищення ворогів зовнішніх, так і внутрішніх.
    І не всяким тимчасовим міністрам щось там заявляти про «бути чи не бути Українцям озброєними».
    Право мати зброю і бути вільними ми виборюємо кожного дня на полі бою!
    Раби не мають зброї…
    Слава Україні!

Maks007, Lagerhaus, sasakip та 42 іншим подобається це.
  9. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    ⚡️ *Киевская городская прокуратура передала в АРМА имущество и активы экс-нардепа Украины на сумму более 600 млн грн.*

По данным следствия, он осуществлял фактическое управление одним из крупнейших в Украине предприятий по продаже транспортных средств. По его указанию было незаконно отчуждено более 200 объектов недвижимости и корпоративные права трех находившихся в залоге банка обществ с целью дальнейшей легализации этого имущества.

Прокуратура не называет имени экс-нардепа, но, по данным "Украинской правды", речь идет о бывшем депутате от "Партии регионов", соратнике Януковича - Дмитрии Святаше.

juve, ДВ762, Helmut Raiser та ще 1-му подобається це.
  10. Олег ОК

Олег ОК Oberleutnant

Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності одноголосно підтримав законодавчу ініціативу, згідно з якою осіб, підозрюваних у співпраці з ворогом і коригуванні вогню не випускатимуть під заставу.

Громадяни могли спостерігати за судовими процесами, де такі підозрювані виходили під заставу. Про це повідомляє рух "Чесно".
    Одним із перших гучних епізодів стала справа Алли Душкіної (Ратушна), яку звинувачують у коригуванні вогню на Київщині, нагадують активісти.
    Колаборантка пішла на співпрацю з ворогом за обіцянку очолити "міністерство освіти" окупантів.
    У Черкасах випустили підозрюваного депутата Олександра Замирайла, який очолював місцеву фракцію ОПЗЖ.
    Замирайло не лише виправдовував російську агресію проти нашої держави, а й планував очолити окупаційну адміністрацію на Черкащині.
    "Після виходу з-під варти ці особи можуть і далі коригувати вогонь і співпрацювати з ворогом. По-друге, у громадах можуть бути ті, хто вдасться до самосуду або самосуд для картинки зроблять ті, хто співпрацює з рашистами. Потім такі факти подаватимуться російськими пропагандистами, як свідчення низької правової культури українців. А це, своєю чергою, може вплинути на постачання зброї і фінансової допомоги Україні, яка просто зараз на полях бою відстоює принципи світової демократії. Ми вдячні комітету Верховної Ради за оперативну реакцію", – каже координаторка "Чесно" Віта Думанська.

tms, MasterX, slawuta5 та 8 іншим подобається це.
  11. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Prozapas

Пішли спогади про захист столиці в перші дні війни - і підірвані мости як важливий елемент стримання наступу окупантів. Вогневий контроль мостів в Херсоні стає важливим фактором війни на Півдні та створює несприятливі умови для перебування там армії рф в принципі. Зато про Чонгар нам чомусь або забороняють говорити, або несуть таку дічь, що "Проєбалі" імені Арєстовіча (тм) виглядає ледь не верхом адекватності. .......... Це не суєтне питання, і не політично вмотивоване, як деякі намагаються перекрутити. А якщо той (чи ті), хто допустив цей смертельний прорахунок, або ще гірше, свідомо спростив для орків ривок з Криму щоб дійти аж до Маріуполя, досі може впливати на подібні рішення і ставить під ризик будь-які дії ЗСУ? Ті, хто пропонують закрити на це очі, або не усвідомлюють цього, або навпаки дуже добре усвідомлюють, тільки їм начхати на чергові тисячні жертви, не їм же сидіти в окопах. У кожної помилки є ім'я, прізвище та по-батькові, як казав класік, і якщо раніше все було зрозуміло з виною у всьому Порошенка - то що тепер заважає назвати винних в одному з найстрашніших за наслідкам провалі цього етапу війни?

Вадим ру, Столетов, tms та 16 іншим подобається це.
  12. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Про Арестовича.

Мене іноді запитують: - За що ти так не любиш Арестовича? Таке враження, що у тебе до нього щось особисте, ніби він тобі грошей винен. Відповідь: ні, грошей не винен, на ногу в трамваї мені не наступав, мою улюблену собачку ногою на пхав, та й нема у мене собачки.
    Справа трохи в іншому, звісно, крім моєї відвертої нелюбові до самозакоханих піздоболів-нарцисів.
    По-перше, я не поважаю офіцерів, які 4 перших роки війни сиділи на дивані, а у 2018 році раптово згадали про присягу і на рік підписали контракт заради УБД та можливості у майбутньому рвати тєльняху на грудях з криками: "Я танки гриз!".
    Звісно, бо у 2018 шанс отримати пакет Граду на голову був вже малоймовірним.
    Люся зробив саме так, незважаючи на своє звання капітана запасу. Він дійсно закінчив Одеський Інститут Сухопутних військ за профілем "командир механізованого взводу" це правда. Ніякий він не розвідник за фахом, а звичайний піхотинець.
    Генерал Залужний теж закінчив цей ВУЗ, але в інші роки. Тобто, фраза Люсі "ми вчилися РАЗОМ з Залужним" - трохи піздьож.
    Не "разом", а "в одному ВУЗі", різниця колосальна.
    Так ось. У 2018 році Люся підписав контракт і потрапив на суто штабну посаду помічника начальника розвідки 72 ОМБр.
    Але душа вимагала пригод і у листопаді 2018 року в смугу відповідальності бригада приїхала працювати група снайперів з Десни.
    Незрозуміло нащо, але Люся поперся з ними, бо захотілося відносно безпечно полоскотати собі нерви. "Рамзес", блін, хуєв...
    Приїхавши на позиції, вони взяли у якості провідника бійця 4 батальйону Юрія Олійника (позивний "Полтава", колишній мій підлеглий) і пішли вперед. Сапера в групі не було, Олійник був теж снайпером по посаді.
    Що у цій групі робив ПНР бригади капітан Люся - невідомо, але група пішла в сіру зону.
    Особисто для мене ці місця відомі, доводилося лазити і по славнозвісній "Кікіморі", поки вона була сірою зоною, і по інших місцях. Це було біля Світлодарська, доречі. Так ось. Група вирішила зайняти позицію на закинутій нашій СПшці.
    Але за тиждень до того туди заходили сепари, це було відомо. Явно заходили не просто так, а залишили після себе якусь гидоту.
    Люся, хоч і на словах дуже героїчний герой, йшов позаду групи на досить безпечній відстані.
    Тому коли перший боєць зайшов на СПшку і спрацювала ОЗМка, Люсю вона не дістала. Решта бійців - 2 загинуло (Юра і Рома), 2 поранені.
    Про те, як Люся звідти тікав, є цілі легенди, але суть не в цьому.
    Операція була організована абсолютно ніяк. Ні евакуації, ні прикриття, ні взаємодії - нічого. І в цьому безпосередня вина Люсі як офіцера вищого штабу.
    І тепер це чмо розповідає пихато, як воно вижило при підриві ОЗМки. Ясєн хуй, якщо стояти хєр зна де від місця вибуху, то виживеш, я особисто сто разів так "виживав". І ні, ніхто в армії ОЗМку "відьмою" не називає, це Люся інтернетів начитався.
    Я розумію, що у кожного офіцера бували втрати, але нормальний офіцер і просто нормальна людина це згадує або с болем, або з відчуттям сорому та провини. Арестович не відчуває нічого подібного. Після такого ЧП командування зробила класичний варіант - забрало Люську подалі від війни, щоб не налажав ще більше.
    Дослужив свій рік він у Командуванні Сухопутних військ, отримав там звання майора і звільнився.
    Після цього ніякого відношення до армії не мав абсолютно. Його вислуга в армії складає 10 років, його звання - підполковник ЗАПАСУ (чомусь слово "запасу" Люся завжди забуває). Отака сумна історія.
    Якщо ви вважаєте, що таку людину я маю поважати, то ми з вами по-різному виховані.

[​IMG] Дмитро Іванов. Офіцер морської піхоти.

Вадим ру, Bogdan 1982, Шулько та 26 іншим подобається це.
  13. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Командиру полку "Азов" Прокопенка вивезли до Росії, - дружина

Полоненого "азовця" Дениса Прокопенка загарбники вивезли на територію РФ. Офіційно це поки не підтверджено.
    Про це дружина Дениса Катерина Прокопенко розповіла Суспільному, повідомляє Цензор.НЕТ.
    "Я знаю лише, що він вивезений в Росію і взагалі це ще не підтверджено. Щодо місця перебування Дениса я дізналась через російські ЗМІ. Держструктури мені остаточно не підтверджують, тому що тут важко щось підтвердити. Я розумію, Росія зараз командний склад сховала, інших солдат і офіцерів ховає та не розголошує, де вони перебувають", - сказала вона. Катерина розповіла, що не отримує інформацію щодо чоловіка від Червоного Хреста. "Це по суті робота Червоного Хреста - відповідати мені, але я дотепер не знаю, де мій чоловік. Навіть, якщо він в росії, тож існує, в принципі, комунікація з московським філіалом Червоного Хреста. Але її немає. Це означає, що є, можливо, певний договірняк з тією ж владою в росії, щоб не видавати інформацію про місцезнаходження і т.д.", - зазначила дружина командира.

14. k.s.-киборг

k.s.-киборг Oberfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    53
    Лоти
      на продажу:
    12
      продані:
    137
    Повідомлення:
    421
    Адреса:
    Черкаси

Igor 21 подобається це.
  15. k.s.-киборг

k.s.-киборг Oberfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    53
    Лоти
      на продажу:
    12
      продані:
    137
    Повідомлення:
    421
    Адреса:
    Черкаси

Igor 21 подобається це.
  16. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.025
    Адреса:
    UA
    14.08.JPG
    Громада храму у Бучанському районі, яка належить до складу УПЦ МП відмовилася переходити до Православної церкви України
    Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина", інформацію підтвердив священник ПЦУ Олександр Дедюхін.
    Рішення про відмову переходити до ПЦУ прихожани Петропавлівського храму підтримали на зборах.
    Священник Олександр Дедюхін повідомив:
    Із поганих новин. Громада Петропавлівського храму в Бучі відмовилася переходити в ПЦУ, і підтвердила це на зборах. Нагадаю, у Бучанському районі рашистами вбито 1137 українців.

Luftwaffen, juve, Alex Richter та 3 іншим подобається це.
  17. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони підтримав внесені президентом законопроєкти про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб.

Джерело: нардеп Ярослав Железняк у Telegram

Дослівно: "Комітет ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки підтримав в цілому законопроєкти (#7664) про продовження дії воєнного стану та (#7665) загальної мобілізації на 90 діб".

18. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Ліна Костенко про Україну.

лин.jpg

Шулько, vladss, иштван та 36 іншим подобається це.
  19. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Карпати стрижуть наполегливіше, ніж до війни.

20. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    Дипломы, которые должны были получить украинские студенты, ушедшие на фронт и погибшие. Мемориал во Львове

21. iNCOGNET

iNCOGNET Leutnant

Повідомлення:
    1.385
    суворі запорізькі шукачі металобрухту...

tms подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Нагадую до всіх постів з інших соц мереж, відео та картинок ОБОВ*ЯЗКОВО потрібен допис з тим про що пост.
    Арестовіч табу на форумі

bolik, Viktoriy_a, juve та 3 іншим подобається це.
  23. анатолий.

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Президент Зеленський звільнив начальників управлінь СБУ в Києві та Київській, Львівській та Тернопільській областях.

Володимир(Amilkar) подобається це.
  24. Олег ОК

Олег ОК Oberleutnant

Повідомлення:
    3.088
    Адреса:
    Киев
    Президент звільнив Артема Бондаренка з посади начальника Управління СБУ у Львівській області. Сергій Заяць більше не начальник Головного управління Служби безпеки України у Києві та Київській області, на його місце Зеленський призначив Артема Бондаренка.
    Також глава держави звільнив Юрія Борейчука з посади начальника Управління СБУ в Тернопільській області.

Володимир(Amilkar) подобається це.
  25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Парламент обрав двох членів Вищої ради правосуддя.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, інформуєЦензор.НЕТ.
    Так, Роман Маселко на рейтинговому голосуванні набрав 203 голоси, а Микол Мороз набрав 291 голос.
    "На фінанльному голосуванні (одразу за двох кандидатів) ЗА -258 депутатів.
    По фракціям:
    СН - 181;
    ЄС- 21;
    Батьківщина - 14;
    Платформа за життя та мир - 18;
    За майбутнє - 2;
    Голос - 9;
    Довіра - 0;
    Відновлення України - 1;
    Позафракційні - 12, - йдеться в повідомленні.
    Нагадаємо, раніше музикант Положинський закликав ВР призначити адвоката Маселка членом Вищої ради правосуддя. Підтримати кандидатуру також закликав український режисер Олег Сенцов.

26. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Верховна Рада продовжила продовжили воєнний стан та мобілізацію ще на 90 днів.

Про це повідомляють народні депутати Олексій Гончаренко та Ярослав Железняк.
    Відповідні законопроєкти підтримали 328 депутатів.
    Воєнний стан і мобілізацію в Україні оголосили з 24 лютого, і після того вже декілька разів продовжували. З 23 серпня воєнний стан і мобілізацію продовжують ще на 90 днів, тобто до 21 листопада.