Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.084
    Адреса:
    Коростень Украина
    Європейська Солідарність

Ніна Южаніна[​IMG] Прямо зараз разом із колегами реєструємо законопроект, яким маємо на меті повернути збереження середнього заробітку за місцем роботи ( до мобілізації) працівникам, які зараз боронять нашу країну від агресора.
    Цю гарантію (випадково чи навмисно) було виключено прийнятим 1 липня законом 2352 щодо оптимізації трудових відносин, який уже набрав чинності.
    Два нововведення пропонуємо:
    [​IMG] Для працівників, призваних на військову службу, – збереження середнього заробітку на підприємствах, в установах, організаціях.
    [​IMG]Для роботодавців таких працівників, які виплачуватимуть таку середню заробітну плату, — компенсувати відповідні втрати. Тобто для суб’єктів господарювання – право зменшити на суми таких виплат податкові зобов'язання із податків і зборів, що зараховуються до державного бюджету, протягом воєнного стану та 12 місяців після його припинення або скасування.
    Вже очевидно, що звуження соціальних гарантій має і далі матиме ще більший негативний вплив на мотивацію мобілізованих працівників, чого зараз не можна допустити.
    Потрібно дякувати воїнам за кожен ранок щодня, і, звичайно, дякувати в тому числі матеріально.
    Тому ситуацію слід виправляти терміново[​IMG]

Images:

295983732_594599088688886_2290460503561565955_n.jpg
    Вадим ру, a20b16, slawuta5 та 11 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 14 шт.)
      Тубус РПГ 26 Стан на фото ММГ взводиться і клацає
      1000 грн.
    2. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Комплект гільз для стрічки...
      575 грн.
    3. Противопехотная мина ПВП 50. Полностью пустая и безопасная. Использовалась для учебных целей. Состоя...
      6500 грн.
    4. Повністью безпечний набій калібру 12,7 з карбіду вольфрама. Ммг, пороху немає, капсуль пробитий.
      750 грн.
    5. ММГ…Без ВВ
      500 грн.
  3. _AURUM_

_AURUM_ Major

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    2.532
    Адреса:
    Запоріжжя Україна
    Це звісно приємно.
    Але!
    Держава мені платить зарплату нехай 15тис(як військовому)
    Роботодавець платить мені середню зарплату нехай 15тис
    Держава платить роботодавцю компенсацію 15тис
    Питання : чи не логічніше просто підняти вдвоє зарплату військовим, замість таких "п'ятнашок"?

curbis, Joker_1981, Стартех та 4 іншим подобається це.
  4. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.376
    ГУ СБ України у м. Києві та Київській області

СБУ затримала ще одного агента спецслужб рф у Києві: збирав дані про військових і тероборону
    За даними слідства, російським інформатором виявився 41-річний мешканець столиці. Він отримував завдання від громадянки росії, яка перебуває на тимчасово окупованих територіях України як військова кореспондентка одного з федеральних телеканалів («Первый канал»).
    З квітня 2022 року зловмисник регулярно передавав їй інформацію для розвідувальних підрозділів російських окупаційних військ. Для конспірації агент використовував різні номери мобільного зв'язку та вів листування виключно у месенджерах. А щоб ідентифікувати один одного у мережі, «абоненти» застосовували умовні слова-паролі.
    Під час обшуку у фігуранта вилучили мобільний телефон і комп’ютерну техніку, які містять докази його протиправної діяльності.
    Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.
    Розслідування триває.
    Заходи із викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва Київська міська прокуратура.

Images:

сб.jpg
    сб1.jpg
    Luftwaffen, Joker_1981, slawuta5 та 5 іншим подобається це.
  5. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
    ⚡️Президент Украины Владимир Зеленский уволил Григория Галагана с должности командующего Сил специальных операций ВСУ и назначил на его место Виктора Хоренко.

Images:

IMG-43d858ae0af725cf0aac34565057e3c3-V.jpg
  6. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    На оккупированной Херсонщине идет позитивная для Украины ротация оккупантов
    Местные жители сообщают, что из Херсона выезжают оккупанты на технике маркированной Z, а вместо нее заходят оккупанты на технике, маркированной V.

Дело в том, что на Z в основном ездят классические русские, а на V – кадыровцы, буряты и другие национальные меньшинства РФ.

"Уже была не одна аналитическая статья о том, что РФ абсолютно не жалеет как раз нацменов, и бросает их в самые бесперспективные бои и на самые опасные участки, где шансов выжить крайне мало".

Поэтому такая ротация свидетельствует, что Кремль понимает всю серьезность наших намерений относительно Херсонщины, бережет русских, давая им отойти на левобережье Херсонщины и в Крым, а на их место ставят «абреков» и «чукч нерусских», как они сами с таким «уважением» говорят об этих людях.

Luftwaffen, Joker_1981, Oprishok та 8 іншим подобається це.
  7. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Я не знаю кто все єти люди, но
    - спасая ферзя жертвуют пешками.
    - предьідущих назначенцев Zeлупьі каждого второго четвертовать мало.

Vitaliyj, bolik, Шулько та 9 іншим подобається це.
  8. Str@nger

Str@nger Stabsgefreiter

Повідомлення:
    154
    Адреса:
    Ukraine, South
    Припиніть срачі! Уся політична гризня - тільки після перемоги
    Сергій Притула
    Про наболіле. Про те, що ви і я бачимо зараз ледь не щодня у новинах та соцмережах. Про те, чому русня радіє і протирає ручки.

Gogi 514, Luftwaffen, Surovyy та ще 1-му подобається це.
  9. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.249
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    У річницю Вагнергейту Зеленський нарешті звільнив російського агента Демченка

Зеленський на річницю Вагнергейту звільнив з посади заступника секретаря РНБО Руслана Демченка, якого сам Зеленський
    відчайдушно захищав від мого запитання на пресконференці. Ціна призначення російського агента у владу стала страшною.

Так, правда про Демченка, про якого я так багато писав та казав, почала визнаватись на п'ятий місяць війни.
    Сьогодні президент Зеленський звільнив з посади заступника секретаря РНБО Руслана Демченка - одну з найскандальніших осіб у своєму оточенні, відкритого проросійського політика, співавтора Харківських угод про здачу Крима, першого заступника міністра МЗС часів Януковича Руслана Демченка.
    Одночасно, за даними Цензор.НЕТ, Демченко усунутий з посади начальника комітету по розвідці при президенті. В нього було дві посади, і вплив Демченка пояснювався саме тим, що він офіційно контролював усю діяльність українських спецслужб
    Я багато разів називав Демченка російським агентом, оскільки саме після його призначення 16 червня 2020 року на посаду керівника усі операції української розвідки протягом кількох місяців були провалені.

Зеленський призначив Демченка незаконно - Демченко був люстрований у 2015 році і не міг бути призначеним на державні посади, але Зеленський відкрито порушив закон. Очевидно, президент знав про проросійські зв'язки Демченка.
    Саме про Демченка я спитав на пресконференції у листопаді 2021 року, і згадайте, як відчайдушно кинувся його захищати Зеленський.
    Для всіх зрозуміло, що звільнили Демченка саме тому, що докази його роботи на Росію очевидні для всіх, а найбільше для наших союзників в США. Саме через провал роботи комітету по розвідці при президенті у січні-лютому 2022-го не було проведено мобілізацію оперативного резерву, не було проведено розгортання ТРО, не було вчасно підірвано мости через Чонгар, не було захищено з тилу Маріуполь, не було вчасно евакуйовано населення на напрямках російських ударів.

Я стверджував, що Демченко, який контролював усю українську розвідку, причетний до провалу усіх наших спецоперацій у 2020-му, і тепер після початку війни про це збагнув і президент, який так відчайдушно захищав зрадника.
    Думаю, всі розуміють, що якби начальник комітету по розвідці був професіоналом та патріотом, то зараз він би без проблем знайшов можливості показати свій патріотизм та служіння Україні. Але жодної заяви та фото Демченка починаючи з 24 лютого нема, взагалі нема, на фронті його ніхто не бачив. І наші західні партнери Демченку ніколи не довіряли, і зараз, під час війни, це питання нарешті стало принциповим.
    Мене багато питали та навіть зараз питають - а чи варто було так відкрито сперечатись та підвищувати голос на президента під час пресконференції? Чи варто було стільки писати про Вагнергейт та Демченка? Чи не нашкодить це країні під час війни? Зараз, думаю, для всіх очевидно, що так.

Друзі, зараз кожен бачить кадри сотень знищених міст та сіл, нескінченні списки десятків тисяч загиблих. Я знав, до чого призведе діяльність Демченка та іншої російської агентури в оточенні Зеленського. Я знав та писав, що вони торують шляхи для нашої здачі Росії. І зараз жалкую тільки про одне - треба було писати та виступати про це набагато більше.
    На жаль, загиблих це вже не поверне, а такі, як Демченко, відкрили шлях до повного знищення нашої країни.
    Я не буду питати - а чи позбавлений Демченко громадянства, бо позбавлення громадянства я вважаю політичним замовленням, винуватців треба судити у нас. Я буду питати - а де зараз Демченко? Де він воює? Чи він виїхав кудись?
    Чи перебуває він зараз на території України, і чому він досі не дає показання слідству у камері СБУ?
    Хіба не зрозуміло, що саме російська дезінформація на найвищому рівні створила: заспокійливі балачки президента про "шашлики у травні"; відсутність вчасного розгортання усіх сил оборони; відсутність розгортання оперрезерву; відсутність розгортання Тероборони; відсутність за три роки масових закупівель снарядів 152 мм; відсутність за три роки закупівлі ПТРК "Стугна"; провал наших диверсійних груп, в тому числі провал по вагнерівцях; провал таємної закупівлі російського військового обладнання. Хіба не очевидно, що все це ланцюжки однієї мережі?
    Коли я ставив питання Зеленському на пресконференції, все це ще був час виправити. Звільнити зрадника вчасно. Замість того уся пропагандистська машина влади, усі ці арестовичі, подоляки, єрмаки та тисячі найнятих ботів захищали владу та Демченка, і ця страшна брехня дозволила росіянам мати у нашій розвідці людину з найвищим допуском, і нам не дозволили підготуватись до війни належним чином, не дозволили виконати навіть ті плани Держоборонзамовлення, які ухвалювала Верховна Рада. Так що коли слухаєте пропагандистів - пам'ятайте, що ця кров є і на них. А зараз за ці провали та ріки крові влада, яка так відчайдушно захищала Демченка, має нести політичну відповідальність.

І ще - цей зрадник в оточенні президента, цілком імовірно, є не останнім.

Юрій Бутусов, Цензор. НЕТ

Vitaliyj, bolik, Mopo та 11 іншим подобається це.
  10. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
    Я думал, що агент повинен сидіти у в'язниці...
    Сподіваюсь , йому відшкодували відпусткні ...

Kfz, romul, roma_lyk та 10 іншим подобається це.
  11. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Наче просто діти окупованою Бучі збирають гроші, все наче нічого на перший погляд, але коли знаєш їх особисто комок в горлі стає :smile_5:.
    ⚡️ *В Буче Киевской области трое мальчиков организовали автомойку, чтобы собрать средства на нужды ВСУ, сообщается на странице приложения "Дия" в соцсетях.*
    Только за 2 дня их работы мама одного из парней перечислила 1000 гривен на платформу UNITED24 через "Дию". Всего ребята собрали 2500 гривен, моя фары автомобилей.

Images:

IMG_20220725_231214.jpg
    rumun, juve, Luftwaffen та 14 іншим подобається це.
  12. ViktorKux

ViktorKux Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.075
    Адреса:
    Ukraine
    Как было в Херсоне скоро узнаем. С УВ

Рост76 подобається це.
  13. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.249
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Москалі обстріляли Харків ввечері 25 липня

В північних районах Харкова за кілька хвилин до оголошення останньої повітряної тривоги прогриміли вибухи.
    Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє "Суспільне". Місцеві жителі повідомляють про чотири вибухи.
    "Харків'яни повідомляють про чотири вибухи, що прогриміли в північних районах міста за кілька хвилин до
    оголошення повітряної тривоги", - йдеться в повідомленні.

Рост76 подобається це.
  14. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    ШИЛО НА МИЛО?
    За значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності та багаторічну сумлінну працю постановляю: присвоїти почесне звання «Заслужений юрист України» Костіну Андрію Євгеновичу.
    Президент України В. Зеленський
    23 серпня 2021 року

Добраніч, Ненько.
    Євген Шевченко: «Ушльопок на фото – це нардеп Андрій Костін, якого в минулому році Банкова пхала на керівника #САП, але жоден (!) з міжнародних членів конкурсної комісії не проголосував за його кандидатуру через невідповідність критеріям доброчесності і зрештою вони викинули корумпованого виродка з конкурсу. А сьогодні фракція партії Слуга Народу заявила, що підтримує кандидатуру Костіна на посаду генерального прокурора України
    Шановні депутати, шановний пане #Зеленський, я щось ніяк не второпаю: навіщо Ви пхаєте на генпрокурора особу, якій делеговані Заходом фахівці оголосили вотум недовіри? Ви навмисно псуєте відносини з нашими міжнародними партнерами чи у Вашій клоаці вже просто не лишилося жодної порядної людини?»
    Нагадаю і прихильникам, і супротивникам діючого режиму: всі питання щодо нагород – чи то орденом, чи то званням, чи то посадою в Україні вирішує керівник офісу президента Єрмак Андрій Борисович. Всі укази президента, підкреслюю – ВСІ укази президента готує саме керівник офісу президента Єрмак Андрій Борисович. Укази про звільнення теж готує одноосібно керівник офісу президента Єрмак Андрій Борисович. Відповідно, звертатися потрібно за адресою: тобто не до Зеленського, але до Єрмака.
    І питання: навіщо міняти шило на мило стає риторичним.

Olexander Starish (c)
    IMG_20220726_082420.jpg

Пс. Неважливо що скаже з цього приводу Zelupa, по сенсу в його словах не більше ніж в пердінні корови.
    Важливо те, що фсбшний агент хермак консолідує владу у своїх руках, розставлаючи гнид та агентів фсб на всїх ключових посадах.

Останнє редагування: 26 лип 2022
    MasterX, tms, Serg75 та 14 іншим подобається це.
  15. Зевс

Зевс Oberst

Повідомлення:
    4.376
    Над Волинською областю збили два ворожі безпілотники, загинув мирний житель

Два ворожі безпілотники вторглися у повітряний простір України з території Білорусі та проводили розвідку над Волинською областю.
    Про це повідомили у Повітряному командуванні «Захід».
    Безпілотники засікли на радарах, після чого на перехоплення піднявся винищувач Повітряних сил, також спрацювала система ППО. Незабаром ворожі цілі були збиті.
    Уламки одного з безпілотників впали на житловий будинок. За словами голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка, господар будинку загинув, кілька людей постраждали.
    Зазначимо, сьогодні противник вперше вторгся у повітряний простір Волинської області.
    Над Волинською областю збили два ворожі безпілотники, загинув мирний житель | Новини Одеси (dumskaya.net)

Surovyy, ПанСерж та Рост76 подобається це.
  16. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    Даруйте, що я знову про цього кумира українських сердець. Про всяк випадок попереджаю, що цей допис може стати тригером для його фанклубу.

Щойно взнав, що Євген Клопотенко медійно співпрацює з Нестлє, відбілюючи їхню репутацію. Зокрема він підтримав їхній проєкт «Абетка харчування» з майстер-класом для дітей з приготування борщу. Тож питання таке: наскільки така співпраця є етичною?

Нагадаю, що у березні цього року Нестлє офіційно відмовилась покинути ринок Росії. На звернення прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля до виконавчого директора компанії йому відповіли, що не вважають неетичною роботу в країні окупантів та продовжують там діяльність.

Станом на сьогодні на російському ринку дитячого харчування 40% від усієї продукції належить Нестлє. А вологодський завод Нестлє заявив про плани розширити своє виробництво. (с)

Screenshot_2022-07-26-09-06-46-621_com.facebook.katana.png

kelt, Славко Кара, Luftwaffen та 5 іншим подобається це.
  17. Штюбинг

Штюбинг Oberleutnant

Повідомлення:
    1.632
    Адреса:
    Украіна, Запоріжжя
    А це не той шевченко що до картопляного чоловічка їздив?

18. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    *Київщина поступово відновлюється після навали російських військ*
    На 139-ох об’єктах ремонтні роботи вже завершено.
    Наразі ремонтні бригади працюють на 228 об’єктах. Цього тижня у планах розпочати роботи ще на 87 об’єктах.

Images:

IMG_20220726_114512.jpg
    Oprishok та Joker_1981 подобається це.
  19. Рост76

Рост76 General-major

Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Хворі фантазії російських окупантів в окупованій Новій Каховці на Херсонщині
    Украина News |

Images:

IMG_20220726_142528.jpg
    IMG_20220726_142537.jpg
  20. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
    Після невдалої спроби повернути контроль держави над Тернопільобленерго, яке контролюється Коломойським, очільниця Фонду держмайна подала у відставку

Відповідний документ вона опублікувала на Facebook у сторіз. "Прошу звільнити мене з посади за власним бажанням 10 серпня 2022 року", – йдеться в ньому.

18 липня Батова заявила, що Фонд державного майна України (ФДМУ) не може відновити контроль над "Тернопільобленерго", де державі належить 50,99% акцій.

Вона нагадала, що Фонд держмайна за рішенням уряду передав державні пакети акцій обленерго в управління Міністерства енергетики. Крім одного – "Тернопільобленерго".

“У них не переведені в бездокументарну форму акції, а реєстр акціонерів знаходиться у компанії, яка просто не видає його. Технічно Міненерго не може забрати це обленерго, оскільки немає акцій, реєстру акціонерів і юридично нема чого забрати", – розповіла Батова.

"Обленерго контролюється одним відомим олігархом (Коломойським), в якого там юридично немає навіть 1 акції. Є кримінальні провадження. У нас є ідеї, як вирішити ситуацію, і ми намагаємося її реалізувати. Це до речі гарний приклад, чому приватизація потрібна. Тому що юридично держава є мажоритарним акціонером, а фактично – взагалі контролю не має над підприємством, навіть звільнити керівника неможливо, тому що це повноваження наглядової ради, яку неможливо призначити, так як неможливо призначити загальні збори через відсутність реєстру акціонерів, а на підприємстві хтось "заробляє" в цей час", – додала голова ФДМУ.

50,99% акцій "Тернопільобленерго" належить державі. Ще по 20% акцій контролюють кіпрські фірми Larva Investments і Bikontia Enterprises, які приписують Ігорю Коломойському та Костянтину Григоришину. Однак операційний контроль - у Коломойського.

Images:

IMG_20220726_144558_978.jpg
    Vitaliyj та ДВ762 подобається це.
  21. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
    "Нафтогаз" попередив про "жорсткий дефолт"

НАК "Нафтогаз України" не отримав згоди кредиторів на відстрочку погашення єврооблігацій на $335 млн, виплати за якими мають бути здійснені 26 липня, як і не отримав згоди уряду на проведення розрахунків з кредиторами.

Н рахунках є кошти для здійснення виплат, однак без погодження Кабміну "Нафтогаз" не може спрямувати їх держателям облігацій.

biz.censor.net/n3356325

Images:

IMG_20220726_145133_319.jpg
    Рост76 та ДВ762 подобається це.
  22. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
  23. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.912
    Снижение преступности наблюдалось с начала российского вторжения, с мая мы наблюдаем рост - Нацполиция
    Детали: общая преступность уменьшилась на 25% по сравнению с прошлым годом, но отдельным категориям отмечается рост. К ним можно отнести незаконное завладение чужим транспортным средством и нелегальное хранение оружия, заявил во время брифинга начальник департамента уголовного розыска Нацполиции Вадим Дзюбинский.
    "С начала российского вторжения мы имеем 8 000 неопознанных тел, 23 000 людей пропали, 11 000 из них официально объявлены пропавшими", - отметил Дзюбинский.
    #официально

Images:

IMG_20220726_145750_139.jpg
  24. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    upload_2022-7-26_15-41-35.png
    Чучела, изображающие российских солдат, возле линии фронта. в Харьковской области.

25. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.249
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Щоб всі ці пункти, нарещті, таки були виконані, найпершим у переліку має бути

Пункт №1:

Звільнити з посади керівника офісу президента Єрмака А.Б. та призначити "Незалежну комісію щодо
    розслідування діяльності ОП та його керівництва, починаючи з 11.02.2020 р." (надалі Спільна Комісія).

Надати народові України, через його представників у ВР, висновки
    щодо офісу президента України, очолюваного Єрмаком А.Б., в частині:

-дотримання, або перевищення повноважень керівником офісу президента України
    -дотримання або порушення керівником офісу президента України Конституції України
    -можливої співпраці керівника ОП та всіх робітників ОП, з будь-якими державними
    органами росії, або з представниками цих органів, з приватними організаціями,
    засновниками яких є державні органи росії, або з людьми, які мають громадянство росії (білорусії)
    - можливого тиску президента України на керівника ОП та його проявах
    - можливого тиску керівника ОП на перзидента України та його проявах

Датою, з якої має бути розпочате розслідування Спільної Комісії слід приймати дату набуття
    своїх повноважень керівником ОП - Єрмаком А.Б., починаючи з 11.02.2020 р..

З огляду на те, що держави-партнери України, зокрема, держави НАТО, під час москальсько-української війни, витрачають
    власний фінансовий та військовий ресурс, підтримуючи Українську Державу, у Спільну Комісію по розслідуванню діяльності
    офісу президента, очолюваному Єрмаком А.Б., залучити:

- представників депутатів ВСІХ фракцій ВР, незалежних журналістів-розслідувачів та військових журналістів
    - предстваників конгресу США (з паритетом представників від демократатів та республіканців)
    - представників ЄС (по одному представнику від країни ЄС (членів НАТО)
    - представників від Великобританії (з паритетом представництва від Палати громад Сполученого Королівства),

Висновки Спільної Комісії мають бути обов"язкові для виконання усіма державними інституціями Держави Україна,
    без будь-якої змоги на оскарження, змінення та відтермінування.

Останнє редагування: 26 лип 2022
    MasterX, bolik, Vitaliyj та 17 іншим подобається це.
  26. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.459
    Адреса:
    Україна
    УВЕА звертається до народних депутатів України з проханням врятувати проєкти вітрової енергетики, які мали бути побудовані у 2022 році та створити умови для добудови 800 МВт вітрової генерації за рахунок подовження терміну дії технічних умов та договорів купівлі-продажу «зеленої» електроенергії.

Василь Іванович з Петькою сидять, нудьгують:
    - Петька, збігай на хутір, зміркуй чогось!
    - Це можна.
    Через годину Петька повертається.
    - Ну як?
    -Та нема там ніфіга .
    - Ех, молодь, всьому вас вчити треба. Ходімо ..
    Приходять на хутір до діда. Василь Іванович:
    - Здоров, батьку!
    - Здорові, синки!
    - Ми до тебе від імені "Слуга народу". Ось я дивлюся, хата у тебе стара.
    - Ох, яка стара!
    - Петька, запиши: "Нову хату йому від "Слуга народу". І дружина у тебе стара.
    - Ох, стара ж!
    - Петька, запиши: "Нову дружину йому від "Слуга народу" .
    - Синки! Рідненькі! Та скільки ж я вас чекав! - дідусь мотнувся до комори по самогонку й сало.
    Сіли за стіл, випили, закусили, з собою взяли. Уже в дверях Василь Іванович:
    - Чуєш, діду! A у тебе напевно вже й не стоїть?
    - Та... старий ...
    - Петька, запиши: " Хуй йому від "Слуга народу".

Screenshot_2022-07-26-19-52-03-827_com.facebook.katana.png

Володимир(Amilkar), Рост76 та ДВ762 подобається це.