Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    Роман Доник

Семенченко анонсировал реанимацию "альтернативного генерального штаба" 14 года. Только теперь не только для контроля за войсками, а для того чтоб взять власть в стране.

"Комитет национального спасения, который готов будет взять на себя ответственность за власть в стране по разным направлениям и готово будет предъявить их обществу. И это решение которое нужно будет заставить эту раду избирательно принять в очень короткий срок"

Я надеюсь все альтернативно одаренные люди понимают, что фактически они начинают формировать подполье в воюющей стране? Подполье в тылу воюющей армии.

Коромыслов, rathenau, Ervin41 та 2 іншим подобається це.
    1. Трофейний від бійців 80 ОДШБр з Харьківщини 22 рік під час звільнення
      7000 грн.
    2. Набір трофеїв Ахмат-чая
      3300 грн.
    3. Шеврон ЧВК Вагнер оригинал. Товарищ утверждает что снял с Zетника. На рассуждение ценителей.
      501 грн.
    4. Кацапський
      1100 грн.
    5. 1000 грн.
  2. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    Костя Остенбакен

"Это переворот": комбат АТО рассказал, как Семенченко призывает военных с оружием идти на Киев
    Нардеп от "Самопомочі" Семен Семенченко никогда не был военным, но, прикрываясь бойцами АТО, работает на дестабилизацию ситуации в Украине, организовывая "протесты" под Верховной Радой.
    Об этом в интервью "Апострофу" рассказал комбат 46 батальона ВСУ "Донбасс-Украина" Вячеслав Власенко.
    "Он (Семенченко. – Ред.) никогда не был оформлен официально в батальоне. Понимаете, Семенченко – сценарист. По крайней мере, он 2 года проучился на сценариста. Вот он строит сценарии, где гибнут люди. То же самое происходит и сейчас. Поэтому мы просто вынуждены были приехать и выразить свое отношение к этому", - объяснил комбат официальное выступление бойцов батальона, выразивших недовольство действиями нардепа.
    При этом Власенко выразил недоумение, как так получается, что бойцы батальона уже четвертый год находятся в окопах, на передовой, "а кто-то за нашими спинами, надев такую же форму, расшатывает политическую и экономическую ситуацию в Украине".
    "Народ-то не разбирается, какой "Донбасс", кто там что. Люди свято верят, что там, в палатках на Грушевского, – воины АТО. А на самом деле их там нет. Разве только пара человек. Остальные – ряженые. Семенченко просто наштамповал шевронов "Донбасса" – и теперь всем раздает", - уверен комбат.
    По его словам, среди протестующих под Радой были вычислены те, кого в свое время выгнали из "Айдара", и тех, кого выгнали из "Донбасса", и тех, кого выбрасывали уже из 46-го батальона "Донбасс-Украина".
    "Все эти люди сейчас там собираются и позиционируют себя или как ветеранов АТО, или как действующих бойцов. А в придачу Семенченко через своего "летописца" Евгения Шевченко, бывшего официанта, призывает реальных бойцов оставлять фронт и выдвигаться на Киев. Транслирует на всю Украину свои призывы, чтобы военнослужащие, которые находятся на передовой, бросали свои позиции, разворачивались и с оружием ехали на Киев. Это преступление. Однозначно, преступление. Это призыв дезертировать с позиций. И это можно расценивать как попытку устроить военный вооруженный переворот", - добавил Власенко.

Мишель 777, taki_spravy, Laxmus та 4 іншим подобається це.
  3. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv

Jäger та Oprishok подобається це.
  4. valera-antikvar

valera-antikvar Oberleutnant

Повідомлення:
    1.770
    Адреса:
    Украина
    Нацбанк повысил учетную ставку: экономист объяснил, чего ждать простым украинцам

Повышение Национальным банком Украины учетной ставки до 17% годовых подстегнет рост цен и ставок по кредитам.

Об этом в эфире ObozTV рассказал экономист Евгений Олейников.

"Учетная ставка НБУ – это стоимость денег, которые НБУ предоставляет банкам, если те нуждаются в его поддержке. Если банк получил от НБУ средства под 17% годовых, то дешевле в экономику он их не выдаст. То есть это подорожание кредитов и для субъектов хозяйствования и для потребительских кредитов", - объяснил Олейников.

Как отметил экономист, все затраты, которые несет банк или производитель, ложатся на конечного потребителя. Таким образом, увеличение учетной ставки – это подорожание ресурсов, подорожание товаров и новый виток инфляции.

На вопрос, как изменится ставка по кредитам и депозитам, эксперт отметил: "В долларах вряд ли, учитывая, что их и так немного. Что касается гривни, ставки по кредитам скорее всего будут расти из-за того, что меняются ставки кредитов для коммерческих банков. Ставки по депозитам банки наоборот, будут пытаться поддерживать на минимальном уровне, насколько это возможно".

По словам Олейникова, фактически, показатель учетной ставки – это показатель инфляции, который Нацбанк ожидает в нынешнем году, а поднятие учетной ставки – это реакция НБУ на то, что инфляция растет.

"Банки по своей сути склонны к финансовым спекуляциям. Чем дешевле они привлекают ресурсы, тем легче им проводить эти операции, и они могут разогнать инфляцию. Повышением учетной ставки НБУ ограничивает банки в возможности спекуляций на рынке. Но на практике выходит замкнутый круг – растет инфляция, НБУ повышает учетную ставку, ресурсы растут для банков, банки увеличивают ставки по кредитам, производители несут большие затраты и повышают конечную цену товаров, растет инфляция", - добавил он.

SAserg подобається це.
  5. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Соломенский райсуд Киева предоставил доступ детективам НАБУ к документам обо всех выигрышах лидера "Радикальной партии", нардепа Олега Ляшко, который задекларировал выигрыш в Украинской национальной лотерее в сумме 571 тыс. гривен.

НАБУ будет иметь доступ к документам "Украинской национальной лотереи" о выигрышах Ляшко за период с 1 января 2017 г. до 24 октября 2017 г. включительно.
    Согласно письму "Украинской национальной лотереи", в течение октября 2017 года выигрыши в таких суммах не были зарегистрированы.

Мишель 777, Штюбинг, taki_spravy та 3 іншим подобається це.
  6. a20b16

a20b16 Feldwebel

Повідомлення:
    186
    "Метінвест" Ахметова викуповує акції Азовсталі через "офшорку"

Кіпрська Barlenco Ltd оголосила про намір скористатися правом на примусовий викуп акцій у міноритаріїв "Металургійного комбінату "Азовсталь".
    Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
    Компанія Barlenco Ltd афілійована з компаніями Metinvest B.V., Metinvest International SA і "Метінвест холдинг", яким сумарно належить домінуючий контрольний пакет в 96,77401% акцій ПрАТ "Металургійний комбінат" Азовсталь "(Маріуполь, Донецька обл.).
    Metinvest B.V. належить 75,18456% акцій, Metinvest International SA - 21,55945% акцій, ТОВ "Метінвест холдинг" - 0,0000003% акцій.
    У міноритаріїв знаходиться 3,2559897% акцій.
    Кіпрська Barlenco Ltd згадувалася в 2012 році, коли антимонопольні органи ряду країн дозволили "Метінвесту" придбати її в рамках угоди з купівлі акцій "Запоріжсталі".
    Раніше в 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС в частині реформи фондового ринку, прийнявши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазі-публічних компаній, в тому числі через squeeze-out і sell-out.
    Squeeze-out передбачає право особи, яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів.
    "Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній.
    Його основні акціонери - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.
    ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" - керуюча компанія, підконтрольна Рінату Ахметову.
    "Смарт-холдинг" належить народному депутату Вадиму Новинському.

7. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    502x339.jpg

Images:

1.jpg
    2.jpg
    slawuta5, Владимир Херсон, Patton та 7 іншим подобається це.
  8. a20b16

a20b16 Feldwebel

Повідомлення:
    186
    Холдинг Ахметова купує завод в Кривому Розі

Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ "Метінвест-СМЦ" на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Юністіл" (Кривий Ріг), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління.
    Про це сказано в офіційному повідомленні АМКУ.
    Завод Юністіл спеціалізується на виробництві холоднокатаного оцинкованого плоского прокату.
    Його планова потужність - понад 100 тис. тонн на рік.
    Завод був зданий в експлуатацію в 2010 році. Серед його інвесторів ЗМІ називали бізнесмена і колишнього народного депутата Миколу Мартиненка.
    У 2012-2017 роках "Юністіл" простоював.
    У грудні 2017 року менеджмент Метінвесту заявив про плани почати співпрацю з заводом за давальницькою схемою.
    ТОВ "Метінвест-СМЦ" входить до холдинга "Метінвест" бізнесменів Ріната Ахметова та Вадима Новінського.

9. Maks007

Maks007 Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    286
    Повідомлення:
    4.311
    Стала известна личность избитого на этом видео "быдла". Писатель, доброволец фронтовик.

Images:

OG-c4jj3AiQ.jpg
    YKYY, Vitaliyj, NORDKRAFT та 14 іншим подобається це.
  10. Berkut245

Berkut245 Oberfeldwebel

Повідомлення:
    450
    Адреса:
    Україна

Images:

DXZbA1QXcAYB5fC.jpg
    Vitaliyj, tacsa, Kvader44 та 12 іншим подобається це.
  11. Serzh180473

Serzh180473 General-major

Повідомлення:
    5.289
    Mason Lemberg

На скрінах дуже цікава і повчальна, з точки зору протидії пропаганді, історія про одного "дитячого письменника", якого побили "мусара Авакова" коло Ради.

Скрін 1. Побили дитячого письменника. Його книжки
    Скрін 2. Власне як його в'яжуть і його стан. Тут же невідомий писака стає писакою с міровим імєнєм.
    Скрін 3. "Дитячий письменник" і "тячівські повстанці". Ті самі, що приїхали стріляти "не по горобцям".
    Скрін 4. "Дитячий письменник" під судом, де кого колеги-поети поранили поліцейського, стрілявши в нього.
    Скрін 5. "Дитячий письменник" на сцені збіговиська за курченківське бабло.
    Скрін 6. Айдарівець розказує історію "дитячого письменника".
    Скрін 7. "Дитячий письменник" на "редутах", коли гусня віджимала наші шахти.
    Скрін 8. А це наш герой 16 січня 2018 під ВР з димовою гранатою типу РДГ-55 МЧ в руках.

Істину кажу вам, якщо ви будете замість з'ясування суті, дозволяти комусь маніпулювати вашими емоціями через нав'язані штампи про "дитячих письменників", "партіотів", "вітіранов Донбасу", то може настати один момент, коли вас (родичів януковича, корупціонерів) буде грабувати, гвалтувати і вбивати "дитячий письменник"-"патріот" моторола.

Images:

1.jpg
    2.jpg
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg
    6.jpg
    7.jpg
    8.jpg
    Коромыслов, Мишель 777, Gans та 5 іншим подобається це.
  12. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
    Alexander Lozovoj

Сьогодні у Львові відбулося таке дійство... Знов "національні жони", "Свобода" та інші "ради кали"... Антипольські гасла... Для кого "картінка"? Риторичне запитання, єгеж?

Images:

30.jpg
    31.jpg
    32.jpg
    sergusdn, Коромыслов та k.s.-киборг подобається це.
  13. Gogi 514

Gogi 514 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.361
    Адреса:
    г.Киев
    Знаю его, ездит медиком в АСАПе у Тайры.

sergeyk2, kelt, Surovyy та 5 іншим подобається це.
  14. Div

Div Feldwebel

Повідомлення:
    278
    Адреса:
    ukraine

SAserg, viking38 та Maks007 подобається це.
  15. a20b16

a20b16 Feldwebel

Повідомлення:
    186
    Сергій Стерненко

Вам може не подобатись протест під ВР і намети. Ви можете не підтримувати їх вимоги чи дії, лозунги чи обличчя координаторів. Але право на мирний протест є непорушним, і ніхто не може на нього посягати. Ні за яких обставин. Це — фундаментальна річ.

Gaal, YKYY, WhiteGremlin та 14 іншим подобається це.
  16. a20b16

a20b16 Feldwebel

Повідомлення:
    186

roman4110, Ervin41, oll13 та 7 іншим подобається це.
  17. Billy Phelan

Billy Phelan Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    1.034
    Адреса:
    Одесса
    amber.gif

Ervin41, Teodor Pauli, YKYY та 25 іншим подобається це.
  18. DarkElf

DarkElf Oberst

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    60
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    97
    Повідомлення:
    4.518
    Адреса:
    Kharkov
    Сергей Наумович

После атаки ботов теперь чувствуется, что финансирование "минстеця" увеличили с 112 млн в 2016 году — аж до 862 млн в 2018 г., т.е. в восемь раз! Почти лярд! Кстати, друзья, вы в курсе, что в 2018 году на НАБУ в бюджете выделено меньше, чем на "минстець"? — 857 млн против 862 млн

YKYY, NORDKRAFT, sergeyk2 та 9 іншим подобається це.
  19. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.266
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Про "несподіваний" реванш

Країна прокинулась - ой, у нас, виявляється, знову Беркут.
    Ой, виявляється, він існує.
    Ой, Беркут повернувся за реваншем.

- А це тобі за Майдан! - махали кийками і приговорювали учора, під Радою, роблячи з людей криваве м'ясо.
    Били такі ж "космонавти", що і чотири роки тому, і, схоже, не всі вони тоді звалили на літаку до Криму?
    :)
    Тобто, вже ясно, що є у нас прошарок професійних силовиків, які живуть, можливо навіть і воюють, і мріють про реванш, назвемо умовно "За Майдан". І ось цей реванш вирвався, так?

Не так.

Ніхто нікуди не виривався. Вірніше, ніхто нічого й не приховував. Реванш вже йде чотири роки, люди. Майже з самого початку життя нашої, начебто оновленої Майданом, країни.

Весна 2014.
    Наш перевізник веде машину в Зону, на Славянськ. Машина повна волонтерського начиння. Десь під Харковим його зупиняє пост поліції. Нашивки - "Беркут". Йде повний шмон машини, згадують Майдан. Мета - знайти хоч щось недозволене, не пропустити машину на фронт.
    Потім про цей пост говорять і інші перевізники. Той же шмон, але вже з покладанням мордою в асфальт. Але людям не до цього, почалась війна. Такі новини проходять повз людей.

Літо 2014.
    Нашого перевізника затримують в Зоні. Поліція, нашивки "Беркут" Шмон машини, мордою на капот. Бачать волонтерський груз, але ведуть до відділка.
    Висилаю на допомогу "Донбас"
    Відбились.

Осінь 2014.
    Айдарівці беруть в полон замміністра чи самого міністра ЛНР. Везуть до Києва. Тут на них вже чекають силовики. Арешт айдарівців (!), звинувачення у викрадені людини, міністра ЛНР випускають.
    Айдарівців судять вночі, Автомайдан не пропускає цю подію, підтягується як у старі добрі часи. Айдарівців випускають під заставу. Обвинувачення про викрадення людини на айдарівцях висить, міністр ЛНР час від часу приїздить до Києва, потім спокійно шастає за кордон.

Зима 2015.
    Заходимо в Артемівський відділок поліції. Чекаємо на документи. Нас тим часом запрошують на каву у сусідній зал. Заходимо - дві групи. Одна на вихід, друга якраз з виходу. Виходи в них - стояти на блокпостах других і третіх ліній, аж до Ізюма.
    - А ви звідки? - питаємось ми.
    - Ми харківський Беркут. - охоче пояснюють.
    Форма міліцейська, в декого дійсно беркутська. Шеврони Беркуту теж на місці. Пильно дивлюсь на цю форму і на шеврон.
    - Харошая, удобная. Давно єйо нашу. - каже один, перехопивши мій погляд.
    - Я знаю. - м'яко кажу я. - Якість вашої форми я знаю давно, ще з Майдану. Горіла за милу душу.
    В зальчику пада тиша. Ми дивимось одне на одного. Хтось зупиняється на півдорозі, несучи чашку кави.
    - Каву не буду. Дякую. - відповідаю я.

Ми виходимо з залу. Ми добре знаємо цей Беркут. Стоїть на Часів Яру. Майданівців визначає нюхом. Тоді може статись - мордою на асфальт, і повний шмон машини.
    А просто так. А за Майдан!
    Про що тобі не раз нагадають.

Подібних історій кожен волонтер розкаже вам вагон з маленьким возиком. І ми, скажу вам чесно, здивовані вашим прозрінням - о, невже в нас є Беркут?
    Та він нікуди не дівався, братця. Він був і є з самого початку "нашої оновленої після Майдану, країни"
    І неважливо, як він зараз називається. Важливо те, що він існує і реваншу за Майдан він давно прагне. Можете бути певними, вони тільки чекають відмашки "Фас!" А тоді вже мало не покажеться нікому. Ні малим, ні старим. Бо перемогла їх тоді ціла країна - а отже, бити треба всю країну.
    І єдина маленька деталь зупиняє мій погляд і змішує мій хід думок - шматок чорного сплавленого пластику на одній з полиць нашого музею.
    Це чашка наколінника. Її знайшли на місці загибелі вертоліта, в якому летів тоді генерал Кульчицький і хлопці з Беркуту Івано-франківщини. Цей наколінник ми купили свого часу і передали, разом з цілою машиною грузу, на Карачун. Де ці беркутята стояли разом з Першим резервним, в майбутньому - батальйон імені Кульчицького.
    - Діано, вони класні хлопці. Вони якраз тоді відмовились їхати на Майдан. Одні з небагатьох. Давайте, допоможемо їм з екіпіровкою? Бо воюють у капцях. - попросили мене мої шалені майданівці.
    І ми екіпірували як змогли тих беркутят, які чи то були на Майдані, чи то не були - але у боях були завзятими і правильними. Так вирішили хлопці. Ми лише виконали вирішення.
    Так всі ті беркутята й загинули тоді, у нашій екіпіровці...
    І цей шматочок пластику - мені як спомин...
    І цей шматочок пластику мені як нагадування про виключення з правил.

Але ж ми усі дорослі люди і розуміємо, що кожне виключення з правила не відміняє правила.
    Ми також розуміємо, що мрії про реванш - вони були і будуть в тих цепних псів, і нічим вони не залікуються.
    Ми розуміємо і те, що ці цепні пси без команди "Фас!" нікуди рипатись не стануть.
    І ми, звичайно, розуміємо, хто віддає команду "Фас!"

І ось вам остання розповідь про реваншистів, які начебто раптом проявились в нашій країні.
    Нас було запрошено на урочистий захід. Як волонтерів. Зараз такі часи, що будь-який захід не може відбуватись без присутності волонтерів. Ми йдемо як свайбові генерали - ну, хто знайде час, звісно.
    Ми якраз час мали. І пішли туди.
    Після урочистостей нас запросили в кулуари, де було багато офіцерів, чиновників суду та юриспруденції взагалі, ба навіть генералитет.
    Почались тости.
    І ми прозріли.

- ... і спасіба за защіту от етіх нєнормальних актівістов! - закінчував промову високий суддя, вже напідпитку.
    Я одразу підійшла до нього.
    - І не кажіть. - сказала я. - Ці активісти вже змучили всіх. Що їм не сидиться?
    - Да! - гаряче припав до моїх слів суддя. - Валантьори єсчо еті! Задралі уже всєх!

Зі мною була моя донька, вона дивилась на те все і тримала в собі регіт як могла. Аж тут лунав наступний тост.

- Так вип'єм же за тєх настоящіх офіцеров, с которих і началось наше славноє воінство! Офіцеров НКВД!
    - Кхе... - кашлянув якийсь генерал і оратор похопився:
    - Ееее... карочє, вип'єм за офіцерав!

Донька маякувала мені - пішли, досить вже з нас цього зоопарку. Але мені було цікаво ще поспостерігати. Мені цікавою була глибина оцього очікування реваншу у "нашій оновленій Майданом країні". Можете вважати мене мазохісткою. Я пропоную кращий термін - дослідник.
    Мені було цікаво, чи хоч хтось згадає за загиблих - цей обов'язковий тост для будь-якого військового соціуму, що побував у війні.
    Випили за мілих дам.
    Потім почали проголошувати тости за Іван Іванича і Сідора Сідоровіча.
    Ми сиділи у куточку і спостерігали, тримаючи рюмочки, забарвлені Моршинською.
    Потім я рішуче встала і підійшла до генерала, який здався найсимпатичнішим і найстаршим. До того ж його було представлено як відомого волонтера-пенсіонера.
    - Пора б випити й за загиблих. - сказала я йому. - Виголосіть, прошу. Від вас це буде правильнішим.
    - Да-да! - гаряче покивав головою генерал.
    І високо підняв свій келих.

- І давайтє вип'єм за всєх, кто погіб в етой страшной, нікому нє нужной, братоубійствєнной войнє! - виголосив він.

Донька, вже не стримуючи сумної посмішки, кивнула мені - бінго, мовляв! Що, дослідила, досліднику? А чого ти ще чекала?
    ̶Г̶о̶с̶п̶о̶д̶ь̶,̶ ̶ж̶г̶і̶,̶ ̶т̶у̶т̶ ̶у̶ж̶е̶ ̶н̶і̶ч̶є̶г̶о̶ ̶н̶є̶ ̶с̶п̶а̶с̶ь̶о̶ш̶!̶ - кивнула я їй у відповідь, і ми вийшли.
    - Гранатку б туди вкотити. - сказав хтось з молодшого офіцерського складу, вибігши з того гадюшника разом з нами.
    І ми мовчки кивнули, згоджуючись.

Це були, повторюю, високі чиновники та чини. Нагороджені та учасники всєя і прочая. Отримавші звання та ордени за ці чотири роки стільки, що грудей не вистачить, аби усе оте чіпляти.

Так що ви там говорите про реванш, який раптом, ну так вже неочікуванно, почав піднімати голову?
    Так що ви там говорите про Беркут, який "зненацька" в нас з'явився?

Та він нікуди й не зникав. І я це знаю так точно, як кількість нашивок "Беркут", які ми досить часто бачимо. І я це знаю так ясно, як ота кількість генералів НКВД, які ходять між нами.

Реванш з ними.

https://censor.net.ua/blogs/3053803/pro_nespodvaniyi_revansh

SAserg, YKYY, Чук та 18 іншим подобається це.
  20. анатолий.

анатолий. General-leutnant

Повідомлення:
    15.984
    Адреса:
    Крутого хутора
    Москаль приоткрыл, кто причастен к поджогу венгерского общества

Руководитель Закарпатской облгосадминистрации Геннадий Москаль заявляет, что участники АТО участвовали в поджоге Общества венгерской культуры Закарпатья за деньги.
    "С сожалением должен констатировать, что среди задержанных преступников, жителей Черкасс и Кропивницкого, которые подожгли офис Общества венгерской культуры Закарпатья в ночь на 27 февраля, есть и участники АТО", – заявил он.
    Москаль отметил, что "они – не члены политических партий или движений, а пошли на эту провокацию, польстившись на деньги".
    "Личность организатора тоже установлена – это житель Приднестровья, который сразу после преступления сбежал домой. По нашей информации, он сотрудник МГБ (министерства госбезопасности) Приднестровья", – заявил губернатор.
    Он отметил, что, "учитывая статус этой территории, сейчас организатор недосягаем для украинского правосудия".
    "Однако ни у кого нет никаких сомнений, что за вторым поджогом офиса ОВКЗ стоит ФСБ России (так же, как и за первым поджогом в ночь на 4 февраля, который совершили граждане Польши, члены праворадикальной пророссийской организации "Фаланга")", – заявил Москаль.
    "Российские спецслужбы пытались подключить для поджога офиса ОВКЗ местных "активистов ", и только после того, как это не удалось, задействовали исполнителей из других областей", – уточнил Москаль.
    По его оценке, организаторы взрыва "действовали гораздо профессиональнее польских праворадикалов".
    "Лично у меня нет сомнений, что москальские спецслужбы будут и дальше устраивать разные провокации, чтобы попробовать рассорить украинский и венгров и расшатать Закарпатье на межэтнической почве", – заявил Москаль, но заверил, что "донбасский сценарий" на Закарпатье не удастся.

Oprishok та oll13 подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    Юрий Витренко

34% переплату за імпортний газ у березні будуть компенсовувати не українці, а Газпром.
    Нагадаю, що Газпром підступно, без попередження, у період аномальних холодів, не виконав контрактні зобов'язання і не став поставляти газ. Хоч до цього сам виставив за рахунок за березень який Нафтогаз повністю оплатив.
    Нафтогаз протягом фактично однієї доби повністю замістив обсяги газу від Газпрому на газ від європейських постачальників.
    Ми вже пояснювали, чому не "підстрахувалися". Зокрема через те, що ціни на газ у Європі у ті конкретні дні доходили до 1 тис дол за тис куб м (а іноді і перевищували), і якщо б ми купували газ на ті дні "для підстраховки", то вся вартість газу лягла б нам на збитки, які б нам ніхто не мав компенсувати. Тому ми і не купували по 1 тис дол.
    Українці проявили солідарність, відгукнулися на заклик "прикрути", зменшили споживання, що дозволило нам не відбирати газ з транзитних потоків. Ми разом показали Європі, що Україна - надійний транзитер, а Росія - ненадійний постачальник газу. Це важливо з огляду на те, що Європа має знайти в собі сили відмовитися від Північного Потоку 2.
    Тепер Газпром має нам сплатити компенсацію за невиконання контрактних зобовязань щодо поставки газу у березні, про що він вже був офіційно попереджений.
    За оперативними даними, середньозважена ціна газу від європейських постачальників у березні цього року перевищила ціну газу від Газпрому (після її зниження відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу) на 33,9%. Вся ця переплата буде виставлена Газпрому для компенсації.
    Для України ситуація була складною. Але ми гідно з неї вийшли. Не втратили кошти (ті, хто "прикрутили", ще й додатково зекономили:). Заробили репутацію. І, головне, показали самі собі і всім навкруги, що у нас є згуртована нація яка здатна адекватно відповідати на зовнішні загрози.
    Для Росії картина виглядає іншою. Не продали свій газ (який їм дівати нікуди). Мають тепер ще й компенсувати нам збитки. Показали світові свою ненадійність як постачальника газа. І що газ використовується Росією як політична зброя. Ну і що до України принаймні нинішня влада Росії може відноситися тільки як до колонії - бо як тільки міжнародний арбітраж наближає контрактні відносини між Газпромом та Нафтогазом до європейських норм, то вони відразу стають "невигідними" для Росії.

levak, Ervin41, ХапалАнДаг та 4 іншим подобається це.
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    Сотрудники Службы безопасности Украины совместно с Генеральной прокуратурой в результате многоэтапной спецоперации заблокировали канал финансирования террористической организации "ДНР".

Об этом сообщает пресс-служба СБУ.
    Правоохранители задокументировали, что житель Донецка при содействии главарей фейковых республик организовал поставки медикаментов из Украины через территорию РФ на неподконтрольную украинской власти территории Донбасса. По документам лекарства якобы экспортировались в страны ближнего зарубежья, сделки проводились через ряд подконтрольных коммерсанту фирм, зарегистрированных в Украине.
    Отмечается, что коммерческими структурами он руководил дистанционно из временно оккупированного Донецка, а ввозимую в "ДНР" продукцию делец реализовывал в медицинские учреждения, в частности в те, где проходят лечение и реабилитацию боевики, причастные к совершению террористических актов и преступлений против мирного населения.
    Местному населению коммерсант реализовывал медпрепараты по ценам, завышенным в четыре-пять раз.
    Оперативники спецслужбы установили, что злоумышленник платил все "налоги и сборы" в так называемый бюджет "ДНР", из которого финансируется деятельность незаконных вооруженных формирований боевиков.
    Полученная от незаконного бизнеса прибыль позволила дельцу содержать во французской Ницце собственную яхту и пользоваться во временно оккупированном Донецке новым автомобилем "Bentley".
    Сотрудники СБ Украины также зафиксировали, что за свои сделки бизнесмен пытался получить из украинского бюджета возмещение НДС на сумму почти четыре миллиона гривен.
    СБУ задержала злоумышленника во время приезда на подконтрольную украинской власти территорию. Ему сообщено о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ст. 258-5 УК Украины (финансирование терроризма), и избрана мера пресечения в виде содержания под стражей без альтернативы внесения залога. В Киеве и Харькове правоохранители провели ряд обысков в офисах фирм, подконтрольных бизнесмену, во время которых изъяты деньги, черная бухгалтерия и печати различных предприятий, задействованных в сделке.

Images:

1.jpg
    Мишель 777, Ervin41, taki_spravy та 5 іншим подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    Полицейские задокументировали противоправную деятельность руководителя отдела территориального управления Государственной службы Украины по безопасности на транспорте.

Правонарушительница создавала искусственный дефицит бланков разрешений на осуществление международных грузовых автоперевозок. В дальнейшем за определенное вознаграждение организовывала и помогала перевозчикам с их получением. В качестве посредника злоумышленница привлекла своего мужа.
    Об этом сообщили в пресс-службе Департамента защиты экономики Нацполиции.
    В сообщении отмечается: "Сотрудники управления защиты экономики во Львовской области Нацполиции, следственного управления областной полиции и прокуратуры области разоблачили преступную схему взяточничества, организованную руководителем отдела территориального управления Государственной службы Украины по безопасности на транспорте.
    В то же время, полицейские установили, что в преступной схеме был задействован муж злоумышленницы. Он выполнял роль посредника.
    В воскресенье, 4 марта, супруги были задержаны правоохранителями во время получения очередной суммы взятки в размере одной тысячи долларов США.
    Кроме этого, у посредника дополнительно изъяли 3,2 тысячи долларов США и 10 000 гривен. Также у мужчины обнаружили 24 пустых бланков разрешений, "черновые" записи с записями номеров бланков и сумм средств, полученных за их выдачу.
    По месту работы и жительства фигурантов было также изъято более 16 000 долларов США, 48 000 гривен и 11 000 евро.
    В настоящее время начальник отдела территориального управления Государственной службы Украины по безопасности на транспорте и ее муж-посредник задержаны в порядке статьи 208 Уголовно-процессуального кодекса Украины.
    Устанавливаются другие должностные лица территориального управления Государственной службы Украины по безопасности на транспорте, которые могут быть задействованы в коррупционной схеме.
    Досудебное расследование проводится по статье 368 (Принятие предложения, обещания или получения неправомерной выгоды должностным лицом) Уголовного кодекса Украины".

Images:

1.jpg
    8.jpg
    Мишель 777, Ervin41, roma_lyk та 2 іншим подобається це.
  25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.171
    Адреса:
    Коростень Украина
    Всего с начала года полицейские объявили о подозрении 48 боевикам

В течение недели Национальная полиция задержала десять пособников боевиков, которые блокировали технику Вооруженных сил Украины (ВСУ) на Донбассе в 2014 году.
    Об этом сообщает пресс-служба полиции Донецкой области. "Благодаря сотрудничеству с неравнодушными гражданами этой неделе правоохранители разоблачили 10 участников незаконных вооруженных формирований. Наемники, в возрасте от 20 до 47 лет, объясняют, что подпали под влияние пророссийской пропаганды", - говорится в сообщении.
    Отмечается, что к ответственности привлекаются жители Славянска, Краматорска, Лимана, которые в 2014 году обеспечивали функционирование сети блокпостов террористов, а также блокировали технику ВСУ. Всего с начала года полицейские объявили о подозрении 48 боевикам и их пособникам.
    "Трое "постовых" начали свою "карьеру" с блокировании военной техники ВСУ вблизи г. Карачун. Задержанные рассказали, что к ним в поселок приехали вооруженные люди в военной форме без опознавательных знаков, в балаклавах, собрали жителей и среди желающих пополнить ряды"ополченцев" назначили "старших". Новобранцев распределили по блокпостам боевиков. Через некоторое время для массовки на блокпосты стали приезжать автобусы с подставными лицами - ни один из мужчин не ориентировался на местности. Их главной задачей было блокировать проезд техники ВСУ, провоцировать украинских военных и агитировать людей пополнять ряды бандформирований", - сообщили в полиции.
    На сегодня в отношении задержанных ведется досудебное расследование по ч. 2 ст. 260 "Создание не предусмотренных законом военизированных или вооруженных формирований" Уголовного кодекса Украины.
    Подозреваемым грозит до 8 лет лишения свободы.

Мишель 777 та Ervin41 подобається це.