Ситуація в Україні. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Vlad78, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    1.jpg

Images:

2.jpg
    3.jpg
    Oprishok та BART28 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Ящик з-під 5,56мм (цинк, порожній). Переданий з Луганщини, зима 2024р. Розміри та стан вказані на фо...
      500 грн.
    2. Короб з під лент 7.62 nato (308 win)
      300 грн.
    3. (в наявності 1 шт.)
      Ящик металевий вологістійкий Довжина - 28 Ширина - 15 Висота - 18
      250 грн.
    4. (в наявності 6 шт.)
      Герметичный контейнер, с двумя резинками уплотнительными
      75 грн.
    5. Металевий ящик для ударних підривників миттєвої дії з можливістю затримки М739А1 до 155-мм боєприпас...
      350 грн.
  3. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Компания «Экобиотек-Украина» проводит модернизацию завода, в результате которой мощности по производству подсолнечного масла вырастут вдвое — с 50 до 100 тонн в сутки.

Предприятие производит рафинированное дезодорированное вымороженное подсолнечное масла, которую реализует наливом и расфасовка в пластиковые бутылки или металлические банки, передает «ПроАгро».
    Отмечается, что готовую продукцию «Экобиотек-Украина» экспортирует в Венисуэлу, Китай, Саудовскую Аравию, Оман, Катар, Турцию, ОАЭ, Ирак, страны северной Африки и европейские страны.
    По словам директора предприятия Сергея Липатникова, стоимость сырого масла на рынке сегодня составляет около $735 за тонну, рафинированного — около $830, а в бутылке — почти $945 за тонну.
    Он также добавил, что предприятие планирует производить нишевый продукт — смесь высококачественных масел, которые пользуются спросом во многих странах.

4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Сотрудники Службы безопасности Украины совместно с прокуратурой АР Крым разоблачили на взятке чиновника одного из таможенных постов Киевской таможни Государственной фискальной службы.

Об этом сообщает пресс-служба СБ Украины.
    Правоохранители установили, что государственный служащий систематически требовал у коммерсантов и физических лиц "откат" в размере пятьдесят процентов от суммы обязательных платежей за растаможку международных экспресс-отправлений, стоимость которых превышала установленный законом размер 150 евро. Противоправный механизм заключался в занижении реальной стоимости товара, в результате чего уменьшались поступления в государственный бюджет в виде таможенных платежей.
    Оперативники спецслужбы задокументировали очередной факт вымогательства злоумышленником неправомерной выгоды от частного предпринимателя за таможенное оформление международного почтового экспресс-отправления партии товаров широкого потребления.
    Сотрудники СБ Украины задержали злоумышленника в одном из сел Бориспольского района Киевской области после получения от предпринимателя 400 долларов США.
    Открыто уголовное производство по ч. 3 ст. 368 Уголовного кодекса Украины.
    Коррупционеру объявили о подозрении в совершении преступления и задержали согласно ст. 208 Уголовно-процессуального кодекса Украины.
    Продолжаются неотложные следственные действия.

Images:

1.jpg
    Ervin41, BART28, Владимир Херсон та 3 іншим подобається це.
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    294 млн грн будет выделено в ближайшее время на нужды родственников героев Небесной Сотни, а также пострадавших во время Революции Достоинства.

Об этом в начале заседания Кабмина сообщил Премьер-министр Владимир Гройсман.
    Гройсман подчеркнул, что такое решение о предоставлении помощи нужно принимать "не под дату, а просто выполнять свою моральную обязанность перед этими людьми".
    "Мы примем сегодня решение полностью, подчеркиваю, полностью обеспечить все выплаты не только за один год, а полностью все 100%, чтобы не растягивать это на годы для всех майдановцев, которым предусмотрено законодательством такое финансирование. Мы примем сегодня решение не под дату, а по совести осуществить такие выплаты уже начиная с конца января месяца. Сумма - 294 млн грн, которая пойдет семьям майдановцев", - отметил Гройсман.

6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Здешевшання логістики дозволить збільшити потік вантажів через Україну.

В Україні заднім числом, від 1 січня, знизили на 20% вартість портових зборів - корабельного, канального, маякового, санітарного, якірного, причального та адміністративного.
    Відповідне рішення уряд ухвалив сьогодні, 11 січня.
    "Ми обіцяли – і ми зробили. Дякую уряду за підтримку такої важливої ініціативи. Ми розраховуємо на комплексний ефект від впровадження такого рішення: здешевлення логістики, збільшення обсягів перевалки вантажів українськими портами, підвищення їхньої конкурентоздатності, і як наслідок – повноцінне включення України до міжнародних транспортних коридорів, розвиток Нового Шовкового Шляху", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.
    Зниження ставок портових зборів є першим кроком, але не останнім.
    "Ця перемога є важливою, але разом з тим – проміжною. Ми будемо знижувати збори й надалі", - пообіцяв Омелян.

Ervin41 подобається це.
  7. jarike34

jarike34 Obergefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    62
    Повідомлення:
    120
    Я думаю целью было заклеить не флаг, а регион регистрации автомобиля, в Мариуполе много командировочных подразделений.

Коромыслов та Frodi подобається це.
  8. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Аллан Левітов

По "скандалу" с "решением суда"
    (Дилетанский взгляд на ситуацию. Как я понимаю случившееся - в т.ч. по итогу тви диалогов с более юридически подкованными блогерами).
    Итак, мы имеем:
    1. ГПУ конфискует 1.500.000.000 USD Януковича в КАЗНУ Украины - по решению суда.
    2. Решение суда засекречивается.
    3. Через время чувак, который пишет в т.ч. для Аль-Джазиры, публикует на Аль-Джазире "полученное" "решение суда" - с грифом секретно.
    4. Это тут же репостит УПячка (и несколько подобных помоек), с очень невнятными обвинениями из разряда "ніхто не сидить!" "нікого не покарано!" "злочинна влада зливає патріотів!" (все по схеме "Истерика", как я писал вчера)
    5. Пуштун и компания в соцсетях всячески провоцируют ГПУ прокомментировать "решение" и статью УПячки.
    Теперь перейдем к самому приятному вопросу. Вопросу "Зачем?"
    Зачем решение суда было засекречено? - чтобы Янык и его лоеры не смогли его обжаловать в международных судах.
    Зачем "решение суда" (фейковое или подлинное) было опубликовано? - чтобы дать Яныку и его лоерам некоторые козыри в обжаловании дела (на основании официальных ответов официальных лиц - если таковые последуют за статьей).
    Таким образом мы сразу отвечаем на вопрос "Зачем пуштуны так ерепенятся и так провоцируют ГПУ сказать хоть что-то?" - Да потому что (поправьте, уважаемые юрист, если заблуждаюсь) - опубликованное в газете НЕофициально полученное "решение суда" с точки зрения судебной практики называется "х@ита". Его к делу не пришьешь
    (В газетах - в том числе Западных - уже много писали про Планы Мореля, Лещенко - как светоча революции. А в NY Times в 2014 даже писали про "фашистов" и "независимое население Донбасса". Я все помню).
    А вот ОФИЦИАЛЬНЫЙ ответ ОФИЦИАЛЬНЫХ лиц (подтверждение или опровержение опубликованного "решения") - это да. Это могло бы использоваться Яныком и сотоварищи в суде - ПРОТИВ Украины. Поэтому его маленькие друзья так стараются. Что поделаешь - деньги.
    Что же будет теперь?
    Я не знаю, как прореагирует ГПУ, но я (как дилетант) наверное бы не прореагировал НИКАК. Или официально сказал, что "решение несет гриф секретности - потому по его поводу комментариев мы не даем. Точка".
    "А как же зрадой@бы" - спросите вы?
    Зрадой@бы об этом забудут через 3..., 2... Потому что на следующей неделе будет новый "скандал с жиженым газом", "новое глумление "журналистов" над тр@пом какой-нибудь правозащитницы", "второе послание Саакашвили Галатам", очередное МЕГА-супер задержание детективами НАБУ "Дорогая, мы снова не собрали доказы-4" - и зрадой@бы будут орать уже по новой теме.
    Мне вообще кажется, что к ним регулярно наведывается тот чувак из "Людей в Черном" - со стирателем памяти. Иначе я не могу объяснить - как можно на четвертом году войны ПРОДОЛЖАТЬ верить зашкваренным источникам типа Лещей и подобных.
    А бабло (1.5 МЛРД) , что украл Янык, я считаю - Украина сохранит. Как бы там ни бесился Виктор Федорович и его юные друзья стандартов би-би-си.

levak, rathenau, Oprishok та 5 іншим подобається це.
  9. Суер*Выер

Суер*Выер General-major

Повідомлення:
    8.052
    Адреса:
    Лодомерія

Віктор Шишкін – останній із Могікан. Думаю, політиків, які не вміють і не хочуть пристосовуватися, мімікрувати, продаватися чи мовчати – коли казати правду стає невигідно – не лишилось. Шишкін – саме такий. Подразник для багатьох мешканців високих кабінетів. Негнучкий і безкомпромісний. Він не боїться говорити те, що думає. Щоправда, він не любить говорити про те, що практично всю свою пенсію віддає на потреби нашого війська. Він не піариться на війні, він просто вимагає усунути від влади і покарати усіх колаборантів, які ту війну допустили.

Отже, наша сьогоднішня розмова – з першим Генеральним прокурором незалежної України (1991-1993), заступником Голови Конституційної комісії України (1991–1993), котрий отримав звання Залуженого юриста України за розробку Конституції, народним депутатом України перших трьох скликань, членом Вищої ради юстиції (1996-2003), суддею Конституційного Суду України (2006 -2015) Віктором Шишкіним.

Віктор Іванович, хочу почути від вас відчуття того, що відчувається в країні.

Вкрай негативні відчуття… Можливо, у мене завищені вимоги до правової системи України. Ви як вважаєте?..

Вважаю, що не завищені.

Колись, ще в середині 90-х, я назвав Кучму не гарантом, а ігнорантом Конституції. А усі ці ющенки, януковичі і порошенки – це пташенята гнізда Кучминого. Однак вони змогли перевершити свого вчителя. Особливо Порошенко.

Пояснюйте.

А от дивіться. Янукович хотів жити, як монарх, але для цього він намагався створити під себе конституційну базу. Тобто, він хотів жити за Конституцією, але за тією Конституцією, яка би його влаштовувала. Він хотів президентську республіку. І от, таким чином, за Януковича змінили парламентську республіку, - якою була Україна на підставі змін до Конституції 2004 року – на президентську. І він отримав ті самі повноваження, які мав Кучма. І цього, в принципі, було достатньо для того, аби його вважали президентським монархом.

А що ж Порошенко? Він набагато цинічніший, ніж Янукович.

Пояснюйте!

З 2014 року Україна парламентська республіка. Однак Порошенко, як і Янукович, намагається «натягнути» на себе повноваження «монарха», керівника президентської республіки. Він намагається підрихтувати Конституцію, але в неконституційний спосіб. Адже він законами надає сам собі набагато більше повноважень, ніж це передбачає Конституція.

Тобто, Янукович намагався діяти на підставі Конституції, хоч і «скроєної» під нього. А Порошенко, навпаки, робить усе в піку Конституції. В піку Конституції він не оголошує воєнний стан, в піку Конституції він де-факто усунув себе з посади Головнокомандуючого.

У нас же АТО керує не Головнокомандуючий, а якийсь там заступник голови СБУ. Всього-на-всього. Цим Порошенко, фактично, роззброїв народ України. Він роззброїв українську правову, адміністративну, військову систему.

А паралельно він законами надає собі додаткових повноважень, які йому ніхто не має права надавати.

Наводьте приклади.

НАБУ. Ситник призначений Порошенком у неконституційний спосіб. При всій повазі до структур, які повинні боротися з корупцією. До речі, і Труба (Роман Труба, призначений президентом, директор Державного бюро розслідувань - ред.) так само у неконституційний спосіб призначений.

Я повторюю: у президента є лише ті повноваження, які йому виписані в Конституції. І це підтверджують як мінімум чотири рішення Конституційного суду.

Чому про це ніхто не говорить?

Як це? Ми про це говоримо постійно! Ми створили громадську організацію «Інституту Права і Суспільства». Я, Кармазін, Домбровський (Юрій Кармазін, народний депутат України II, III, IV, VI скликань; Іван Домбровський, суддя Конституційного суду України (2006 - 2010 рр.), був головою КСУ з вересня 2006 року по травень 2007 року – ред.), – і здійснюємо експертні аналізи законів, які ми вважаємо суспільно значимими. Звісно, це аматорство, і, звичайно, ми беремо все, що хочемо, на свій розсуд, на свій смак - той чи інший закон, аналізуємо його, даємо висновки.

Ми аналізували і Мінський договорняк… Я його по-другому не називаю. Наш аналіз цього договорняка – на двадцяти сторінках. Ми запрошуємо журналістів на свої прес-конференції, на яких роздаємо експертні висновки. Знаєте, скільки журналістів приходить на наші прес-конференції?

Скільки?

Один-двоє…

Журналісти ходять туди, куди їм кажуть ходити.

От-от. Ось у цьому вся проблема сьогоднішня там званих вільних ЗМІ.

Ну от я ж з вами говорю зараз…

Ну, ви говорите….

А ми ж показували журналістам чотири рішення КС, в яких чітко написано, що у парламенту і у президента є лише ті повноваження, котрі виписані Конституцією (а повноваження Кабміну, приміром, встановлюються і Конституцією, і законами України).

І що КСУ ще в 2003 році, ще за Кучми, чітко визначив, що Конституція унеможливлює розширення повноважень парламенту і президента законами. Повторюю для ідіотів: унеможливлює.

Чому президенту вдається порушувати Конституцію?

Тому що ми, в президентській республіці Кучми, чинили в парламенті опір набагато більший, ніж сьогоднішній парламент чинить президенту в умовах парламентської республіки. Ось у цьому катастрофа. Я вже не кажу про так звану судову реформу.

Відбувається розвал усієї правової і судової системи країни.

Ми наводимо приклади повного ігнорування Конституції безпосередньо Порошенком і його командою. Але нас ніхто не чує.

Які причини того, що вас ніхто не чує, як думаєте?

Ну, по-перше, суспільство наше після Революції Гідності стало мовчати.

Чому?

Тому що у нас при владі – морально деградовані особи.

Вони своїми вчинками демонструють кожному громадянину України, що закон можна викинуть в смітничок, будь-який.

І ви бачите, що відбувається і на вулицях, і в так званій реформованій поліції, і в так званому міністерстві оборони під час війни. Крадіжки, корупція, насильство, торгівля на крові…

У вас є бачення, як ситуацію змінювати?

Всіх усунути від влади. Іншого виходу немає. Тому що достукатись до них, до цих «розумних голів», уже неможливо. А що, - ми з вами перший раз про це говоримо? А скільки було прес-конференцій, які ми проводили. Першу прес-конференцію по Мінському договорняку ми провели ще в 2015 році. По Мінському договорняку я виступав у Шустера, ще коли його не закрили, я всього двічі у Шустера був. І показував сутність цього так званого договору. Ну то й що? І хто прислухався до мене? Які висновки зробили ті, хто сидить на Банковій і на Грушевського? Ніяких. Ну, якщо до них не доходить – значить, треба усувати їх всіх від влади в будь-який спосіб.

Але ж ви кажете: суспільство мовчить. Хто ж їх буде усувати від влади?

Ну, якщо суспільство мовчатиме й далі, - значить, ця клептократична влада його влаштовує.

То нехай і далі так живе.

Але ж вічно так продовжуватися не може…

Не може. Бо далі буде колапс. Он Іран демонструє, що треба робити. А там лише ціну на яйця підвищили, а не тарифи ЖКХ.

Я хочу почути вашу точку зору на меседжі, які останнім часом вкидаються в наш інформпростір з Банкової на тему «що нам робити з «ДНР/ЛНР». Головний меседж, який лунає все голосніше – «треба домовлятись».

З ким?

Не знаю.

І я не знаю. Нехай Порошенко чітко скаже, з ким він пропонує домовлятися.

А ви хіба не відчуваєте його намагання зблизитися з Росією?

Чому намагання? Він давно працює на Росію. Всі його дії в Україні, це робота на Росію.

Фраза «нам потрібен мир» звучить все частіше. Але що таке «мир» у розумінні нинішньої влади, і якою буде його, цього миру, ціна?

Ні-ні-ні, це все гала. Нехай скажуть мир навколо чого, з ким домовлятися, хто та сторона, з якою треба домовлятися?

Ми дуже уважно проаналізували Мінський договорняк. От там написано: «Тристороння контактна група». Добре, тоді визначте статус кожної сторони!

Чому саме Кучма, на ваш погляд, бере участь у роботі Тристоронньої контактної групи?

Тому що це – одна шайка. Тому що Кучма проводив тут промосковську політику, Кучма в 1997 році підписав договір про перебування Чорноморського флоту Росії аж на 20 років, та ще й з пролонгацією кожні 5 років. Та той флот за п’ять років треба було вивести. І як тоді бути з 17 статтею Конституції, яка забороняє на території України будь-які іноземні бази? Чому суспільство не відреагувало на все це належним чином? А Харківський договорняк? Для мене вороги народу не лише Янучар, який Харківський договорняк підписаву 2010 році (угода між президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим про пролонгацію базування російського Чорноморського флоту в Севастополі до 2042 року.Цей договір було підписано в Харкові 21 квітня 2010 року, - ред). Вороги народу всі, хто проголосував відповідний закон («Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України прийнятий 27 квітня 2010 року, - ред).

А злочин Конституційного суду в тому, що вони не відкрили конституційне провадження для того, щоби визнати закон про ратифікацію неконституційним.

До речі, Луценко чомусь не пред’явив звинувачення Януковичу у державній зраді за підписання угоди з Мєдвєдєвим. Чому Харківський договорняк залишився поза увагою видатного генерального прокурора – ніколи не задумувались?

Добре, повертаємось до Тристоронньої групи.

Давайте розглянемо сьогоднішню ситуацію через призму Другої світової війни, або того періоду, який називається Великою Вітчизняною війною. 8 травня 1945 року, в 23 години за Берлінським часом, була підписана капітуляція Німеччини. Там було все дуже ясно. Є сторона-переможець, антигітлерівська коаліція, і є Вермахт.

Але у нас ніхто не називає Росію країною-агресором.

Так ось це і є першим дефектом так званого Мінського договору, і все звідси йде. Якщо хтось сідає за стіл переговорів, - потрібно знати, з ким ти ведеш переговори. Он у будь-якому позові до суду одна сторона позивач, інша сторона відповідач. Все ясно.

Чому, на ваш погляд, в Україні не визнають Росію країною-агресором?

Це питання до Порошенка.

А ви як думаєте?

Я вже неодноразово казав і писав, що я думаю... Тому що Порошенко і вся його команда є агентами Кремля. Тому вони не хочуть Росію оголошувати агресором. Вони колаборанти. Вони колаборують з окупантами, так, як це робив маршал Петен (Філіпп Петен, французький військовий і політичний діяч, маршал Франції з 1918 року. У 1940 році, після поразки Франції, став на шлях колабораціонізму з нацистською Німеччиною – ред). До речі, з ним ніхто переговори не вів. Ні Де Голль, ні Черчилль, ні Рузвельт.

Я про це говорю як мінімум два роки, якщо не більше. Ну, якщо не доходить до основної маси людей у країні… Є, звичайно, якась кількість пасіонаріїв, які думають так само, як і я. Але ж у мас-медіа про це не говорять.

Ви прекрасно розумієте, чому в мас-медіа про це не говорять. Але якщо сьогоднішня ситуація буде продовжуватися ще рік, два, п’ять?

Нам потрібна хірургічна операція, тому що в організмі під назвою «Україна» почалась гангрена.

Гангрена держави і гангрена суспільства. Операція – це усунення сьогоднішньої бандократії від влади.

Яким чином? Правовим чи вуличним?

Боротися з порушниками права правовими методами – означає свідомо іти на заклання.

Я так вважаю…

Але їхня оборонна фортеця намертво зцементована круговою порукою. Тому що влада чудово розуміє - якщо суспільству вдасться вибити хоча б одну цеглинку – упаде увесь їх оборонний мур.

Так і є. Але в Ірані також все було зцементовано тридцять років поспіль. А за один день на вулиці вийшло кілька мільйонів… І в Бухаресті вийшло два мільйони, коли треба було захистити Лауру (Лаура Кодруца Кевеші, головний прокурор Національного антикорупційного директорату Румунії, за чотири роки їй вдалося відправити на лаву підсудних одного прем'єра, двох заступників прем'єр-міністра, 11 діючих і екс-міністрів, 39 депутатів й 14 сенаторів – ред.), яка реально бореться з корупцією, на відміну від наших борців з корупцією. І два мільйони в Бухаресті на вулицях було.

Так в Румунії 27 мільйонів населення, а в Україні – 40 мільйонів. І де у нас мільйони протестуючих вулицях? На марші виходить максимум 30 тисяч. Максимум! Ну от і все.

І що ми приречені жити серед корупції вічно?

Мабуть приречені, якщо суспільство не хоче боротися за свої права.

Але, все ж таки, оці «точкові» вибухи, як трапилось 2 січня під столичним управлінням поліції...

Ну хіба це вибух? Там зібралося максимум 500 людей, я був там. І ледь не половина журналісти…

На ваш огляд, навіть таке зухвале убивство правозахисниці не може сьогодні стати детонатором масового обурення?

У нас було вже багато детонаторів, ну щось вони ніяк не здетонують. Шеремет, наприклад, не став детонаторами.

Звичайно, якісь «точкові» перемоги були … І влада лякається, коли люди починають боронити свої права, як це було на Кіровоградщині (у червні минулого року в селі Бережанка, що неподалік Кропивницького, невідомі намагалися захопити агропідприємство «Нива-2010»;на захист стали селяни і запросили підмогу у ветеранів батальйону «Донбас», - ред.).

Але для того, щоб влада злякалась по-справжньому, на вулицях повинно бути як мінімум 2-3 мільйони, як у Бухаресті.

«Точкові» протести, як це було у Кропивницькому, не змінять всю систему влади. Влада в одному місці програє, а в тисячах інших виграє.

Подивіться, які фальсифікації, масштабніші, ніж при Януковичі – відбувалися під час так званих виборів до так званих об’єднаних територіальних громад (у неділю, 29 жовтня, в Україні проводили вибори у 202-х об’єднаних територіальних громадах, явка на цих виборах становила 48,2%, у день виборів в ОТГ поліція відкрила 10 кримінальних проваджень, партія БПП заявила про перемогу на виборах у 40% ОТГ – ред.)

Чому «так званих»?

Тому що я не знаю, що таке об’єднана територіальна громада за нашою Конституцією. Там немає такого утворення! В Конституції написано, що громади можуть об’єднуватися, але ні про яке утворення адміністративних округів під назвою ОТГ там мови немає.

Навіщо це робиться?

Я думаю, щоб остаточно зцементувати владну вертикаль, до самого низу. І всі мовчать. Більше того так звані «патріоти» також волали про необхідність оцих ОТГ.

От, до речі, про патріотів. Як ви думаєте, в Україні ще є реальні патріоти? Бо як подивлюся, хто у вишиванки вдягається і фотографується на фоні столу із кутею погано стає…

Ну ось пройшов марш на честь Степана Бандери. Я не проти маршу.

Проте - чому всі ті партії, які організовують подібні марші, не організували марш до МВС у зв’язку з убивством Ірини? Де вони всі були, ці патріоти, другого січня?

А ваша гіпотеза чому їх там не було?

Мабуть тому, що немає у них поняття про державницьку політику.

Якщо націонал-патріоти вважають себе державниками, вони не повинні підтримувати жодної зі структур Авакова, Турчинова чи Порошенка. А вже, я бачу, «Азов» при Авакові. А Ярош узяв і проголосував за зміни до Конституції.

Одне діло якщо б він проголосував по дурості, ну, буває таке… Та ми ж йому говорили, що не можна конституцію міняти під час війни. 157-ма стаття забороняє. Чого ж ти приперся (у парламент, - ред.) і проголосував? Я проаналізував весь список голосуючих за ці конституційні зміни і тепер знаю, хто для мене ворог, а хто ні. І одночасно для України.

Ну тоді ми підходимо до питання, чому в країні немає лідера, здатного повести за собою народ.

Необов’язково, щоб один лідер був – достатньо мати конгломерат лідерів, але вони повинні бути об’єднані однією думкою, ідеєю.

У нас уже був «конгломерат лідерів» під час Революції Гідності.

Ну, Кличко явно не державник. І це не був конгломерат, це були «попутчики», є таке російське слово. Не було у них державницького стрижня.

Можливо, треба почати з того, що сьогодні в крані взагалі немає державницької опозиції до влади?

Звичайно.

І в тому, можливо, проблема? Чому, приміром, мовчить Юля Тимошенко, вічний опозиціонер?

Не знаю, це до Юлі питання… Мабуть, втомилася.

Втомилась? Тоді хай іде на пенсію. Он у нас з’явився ще один кандидат у президенти, Святослав Вакарчук. Вам не здається, що українська політика перетворюється на якийсь фарс?

У наших політиків нема державницького погляду на будівництво України. От і все.

…А сподівання на те, що з АТО повернеться сто тисяч свідомих громадян, які примусять владу змінювати країну – теж розвіялися…

Тому що «атошники» у своїй переважній більшості лише танки вміють підпалювати. Слава їм за це і честь. Але як будувати державу вони не знають. І якщо ці «атошники» тиснуть руку колаборанту Порошенку...

Я давно говорив, що громадянська мужність – річ набагато більш потужна, ніж військова мужність. Бо за своє життя я бачив і ветеранів Другої світової війни, і Великої Вітчизняної, і ветеранів афганської війни, і сучасних ветеранів. За своє довге 65-річне життя всіх їх бачив… Вони виявляли військову мужність, а в кабінетах начальників рабами ставали. Як оцей феномен пояснити?

А ви як самі пояснюєте?

Значить, мужності нема в них. Тому що сказати покидьку-начальнику, що від покидьок, знаючи при цьому, що він може викинути тебе з роботи, означає мати мужність.

І її, мужності, сьогодні в нашому суспільстві обмаль.

Повертаючись до тези щодо «порозуміння та примирення», яка з подачі Банкової звучить все голосніше. Мені особисто незрозуміло, на чому саме має базуватися наше порозуміння та примирення з тими людьми, які сьогодні живуть в «ДНР/ЛНР».

І мені теж незрозуміло.

Мені здається, що наших людей там вже нема.

Я теж так вважаю.

Яка ваша точку зору, навіщо це робиться?

Я вже вам сказав: наша влада колаборантська і нас інформаційно оброблюють з позицій колаборантства. Ось моя точка зору. І такі, на 90%, колаборантські у нас сьогодні й ЗМІ. Ось і все.

Я вас запитала, що буде з Україною, якщо ситуацію не зміниться, за кільканадцять років. Ви ще не відповіли на моє питання…

Якщо ситуація не зміниться вся Україна стане «ДНР/ЛНР».

Тому що основна маса патріотів уже виїхала. Замість того, щоб воювати, об’єднуватися проти колаборантської влади, вони повиїжджали за кордон. Інша частина здалась і годується з монарших рук. А інші просто стануть рабами.

Зрозумійте, ця територія нікому не потрібна, усім потрібна лише наша земля.

Недаремно пропагандист Вересень розповідав нам рекламні казки про те, що, мовляв, Україна в п’ятірці держав, де земля ще не приватизована. Були ж такі ролики, пригадуєте? Це ж усе підводка до того, що, мовляв, давайте продамо землю. А кому продати? Ну не українцю ж, який грошей не має. Продадуть лише колаборантами. Косюку, наприклад, з його Аграрною партією (Юрій Косюк, радник президента Порошенка, власник ПАТ "Миронівський хлібопродукт" і торгової марки «Наша ряба», мільярдер, котрий збудував маєток на території Садово-паркового комплексу НАН України «Феофанія», - ред.). А Порошенко і в цьому питанні головний злочинець, тому що в Конституції написано, що земля – це національне багатство всього українського народу.

Тобто ви проти ринку землі?

Звичайно, особливо зараз. Я можу бути за приватну власність на землю, але не за ринок. Тобто, у людини може бути приватна власність на землю, наприклад, якщо це фермерське господарство. Приватна власність на землю може передаватися лише в спадщину і лише тим, хто працює на землі. Якщо фермер хоче продати свою землю, він повинен продати її в державний фонд. Але не іноземцям, не іншим громадянам України. Ні вам, ні мені, ні Маші, яка нас фотографує… Вона, земля, лише у спадщину може переходити до інших членів сім’ї, які можуть працювати або бажають працювати на цій землі. Ні – тоді поверни її державі. Ось на такий ринок землі я погоджуюсь. Між власником і державою.

Тобто, ви стверджуєте, що з України роблять не суб’єкт світової геополітики, а сировинний придаток?

Звичайно. Перший удар було нанесено по Україні, коли її роззброїв Кравчук. Спершу ядерну, а потім всю іншу зброю віддали на металобрухт.

А чому ж, по вашому, наші хлопці, гранатами Другої світової війни зупиняли москальські танки під Лутугиним, під Луганськом, на Савур-могилі? І, до речі, за чотири роки Україною нічого доброго зі зброї так і не зроблено.

Порошенко заявив про будівництво патронного заводу.

На якому році війни? Кому він потрібен зараз, коли його треба було будувати ще в 2014 році. За два місяці починається п’ятий рік війни.

На п’ятому році світ переміг Гітлера.

На четвертому. На п’ятому році війну виграла в Японії.

Ну, а ви бачите перспективи нашого виграшу?

Не бачу. Бо нічого не робиться для створення обороноздатності нашої держави. У мене тісні контакти з батальйонами, з волонтерами, я бачу і знаю реальний стан справ…

А я бачила рекламний ролик БПП, там говориться, що ми створили могутню армію.

Ну, пропагандистських роликів у нас достатньо…

Але ж люди вірять.

Ну от в цьому і трагедія, що люди вірять пропаганді.

І об’єктивної інформації стає все менше…

Звичайно. Хоча люди мали би подумати – а чому волонтери продовжують їздити в АТО? І чому волонтери купують снайперське озброєння? І чому волонтери купують пристрої нічного бачення? Чому планшети наведення виготовляють волонтери?

А чому до цих пір у нас нема голови Рахункової палати (термін повноважень деяких членів Рахункової палати вже сплив, а голову Романа Магуту і головного контролера Марію Шулежко суд відсторонив від посади у зв'язку зі звинуваченнями у розтраті бюджетних грошей – ред.)?

Чому Рахункова палата досі не проаналізувала всі витрати на АТО з державного бюджету, до копійки? Може, такий фінансовий аналіз комусь дуже невигідний? І порошенковської адміністрації, і тим, хто сидить у парламенті. У нас же сьогодні взагалі жодної структури нема легітимної у державі.

До речі, ви в курсі, що нещодавно КС піддав сумніву правомірність Революції Гідності.

Що тут дивного, якщо сьогодні КСУ працює у складі, сформованому ще яничарами. Ви подивіться на КС моїх земляків у Молдові.

А що там?

Молдовський Конституційний суд 2 травня минулого року прийняв рішення, яким оголосив москальські війська в моєму рідному Придністров’ї окупаційними. Оце – вчинок!

Таким чином, вони підводять Росію під Римський статут. Потім, коли Додон оцей москальський (президент Молдови Ігор Додонна теледебатах під час президентської кампанії заявив про визнання приналежності окупованого Криму до Російської Федерації – ред.) намагався організувати референдум щодо розширення президентських повноважень, вони цей референдум визнали неконституційним і сказали: шановний пане президенте, читай Конституцію, там написано, з яких питань ти можеш організовувати референдуми, а з яких – ні. І поховали той референдум. Оце позиція! А ось нове рішення, яке КС Молдови прийняв 2 січня, тільки що тимчасово призупинив повноваження президента.

А що наш Конституційний Суд? Дворовий пес Адміністрації президента…

Ви покладаєте якісь надії на Європу чи Америку?

Ні, не покладаю вже. Все в руках лише українців. Чергове, тисяча двохсоте китайське попередження і стурбованість. Це все, на що вони здатні. Ви читали оту декларацію по узаконенню Мінського договорняка (Декларація президентів РФ, України, Франції та канцлера Німеччини на підтримку "Комплексу заходів з виконання Мінських угод", - ред)? Вони стурбовані стурбованістю Росії, що Україна хоче в ЄС. Як вам таке формулювання?

Може, більше сподівань на Америку?

Щось віриться з трудом. Побували ми нещодавно в Америці, у Вашингтоні, поспілкувалися з деякими конгресменами, у тому числі й від правлячої партії…

І що?

Вони зайняті собою, їм якась Україна до лампочки. Вона їх цікавить лише як засіб для реалізації своїх цілей.

Так що, нам світить другий термін Порошенка?

Все може бути. І другий термін Порошенка може бути, й танцюючі-співаючі президенти…

Віктор Іванович, чи ви вірите, що будуть названі імена ініціаторів розстрілу Небесної сотні?

Ні, не будуть. Так само, як замовники вбивства Гонгадзе досі не названі, хоча про це Пукач просто волав у залі засідання неодноразово. Замовника відсилають підписувати від імені України Мінський зрадницький договорняк… З Майданом буде те ж саме.

Всі говорять: потрібно міняти систему, але ніхто не знає, що воно таке. В результаті, ми навіть людей у владі не змінили. Зміна одного обличчя на інше – це не зміна людей. Зміна людей – це зміна ментальності.. А Кучма, Янукович, Порошенко, – це одна ментальність, це не зміна людей, це зміна облич.

Ну, але Порошенко хитріший та спритніший своїх попередників.

Так я ж і сказав колись в ефірі 112-го каналу: колишні були чесні бандити, а нинішні - цинічні бандити.

А вас часто на 112-й запрошують?

Ну, раніше запрошували, але відтоді, яка вони почали хвалити Порошенка, - то вже не запрошують…

То у чому ви бачите вихід із ситуації? Чи його, виходить, нема?

Я сподіваюсь лише на народний опір. Мирний не мирний – все одно. Але має бути масовий народний опір. На вулицях мають вийти мільйони. Лише тоді вони злякаються по-справжньому.

Останнє редагування модератором: 11 січ 2018
    Ланкастер, Русла Н, Teddy та 10 іншим подобається це.
  10. Nob

Nob Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    697
    Адреса:
    R2K0C9
    Генеральная прокуратура Украины не подтверждает и не опровергает подлинность текста приговора суда в отношении спецконфискации $1,5 млрд окружения экс-президента Виктора Януковича, обнародованного Al Jazeera. Об этом 11 января заявил заместитель генпрокурора Евгений Енин, сообщает УП.

"Сейчас мы не можем ни подтвердить, ни опровергнуть тот документ, который был обнародован в ходе расследования Al Jazeera. Обращаю ваше внимание, что обнародованный документ не содержит ни подписей, ни печати, ни уникального судебного номера", - сказал он.

По его словам порядок обращения с секретными документами находится в компетенции Службы безопасности Украины.
    http://biz.liga.net/all/all/novosti...t-al-jazeera-ob-icu-i-dengakh-yanukovicha.htm

Енин отметил, что подлинность документа подтвердится через какое-то время после проведения соответствующего анализа компетентными органами.

BART28 подобається це.
  11. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Священник из Запорожья решил не служить в УПЦ МП после запрета говорить на украинском: "Эта церковь не является украинской".

На собрании Запорожской епархии УПЦ Московского патриархата разгорелся скандал из-за выступление на украинском языке иерея Анатолия (Ревтова).

Как передает Цензор.НЕТ со ссылкой на Depo.Запорожье, на собрании, в частности, обсуждалась позиция отца Анатолия, который критиковал в социальных сетях прокремлевский курс УПЦ МП.
    Конфликт возник, когда священнослужитель решил объяснить свою позицию на украинском языке, что вызвало резкое возмущение присутствующих.

"Люди, миряне, сразу как закричали: "Говорите на русском". Я им говорю: "Украинский - мой государственный язык". А потом ко мне подбегает секретарь епархии, говорит: "Ты когда к нам пришел четыре года назад, ты говорил на русском". Говорю ему: "Но после этого ваше государство напало на мое государство. Люди меняются, я изменился". Они кричали, толкались, думал, еще и побьют", - рассказал священник изданию.

В связи с этим отец Анатолий решил, что служить в УПЦ МП больше не может.
    "Эта церковь не является украинской. Она использует деньги Украины, зарабатывает на ней и одновременно ненавидит ее. Какая это украинская церковь, если в ней икона царя висит? Я единственный в епархии служил по-украински - полтора года подряд", - объяснил он.

Кроме того, священники иногда выражали недовольство поездками Анатолия на Донбасс к украинским военным и его сотрудничеством с волонтерами. А эти события стали для него "последней каплей", отмечает издание.

https://censor.net.ua/photo_news/3043824/svyaschennik_iz_zaporojya_reshil_ne_slujit_v_upts_mp_posle_zapreta_govorit_na_ukrainskom_eta_tserkov

w2z2, Ланкастер, Коромыслов та 28 іншим подобається це.
  12. Tsenturion

Tsenturion Hauptmann

Повідомлення:
    2.202
    Адреса:
    Південь України
    За втручання прокуратури Миколаївщини у державну власність реально повернуто сільськогосподарські землі вартістю майже 1 млн грн.

Завдяки прокуратурі Миколаївської області за державою зареєстровано право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 38 га вартістю майже мільйон гривень, розташовану в Єланецькому районі. Так, у вересні 2017 року апеляційним судом Миколаївської області підтверджено факт незаконного набуття у користування зазначеної земельної ділянки, оскільки таке право відповідно до вимог законодавства не підлягає спадкуванню. Наразі правовстановлюючі документи на землю скасовані, ділянку повернуто у власність держави, а державним реєстратором внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні відомості.

Teddy, Surovyy, proview та 3 іншим подобається це.
  13. Tsenturion

Tsenturion Hauptmann

Повідомлення:
    2.202
    Адреса:
    Південь України
    В Виннице СБУ задержала адвоката, вымогавшего 15 тысяч долларов.

Речь идет о свидетеле в уголовном производстве по ст. 307 Уголовного кодекса Украины, фигурантом которого был подзащитный вымогателя. «В случае отказа платить деньги, злоумышленник угрожал через «связи» среди судейского корпуса изменить процессуальный статус мужчины на подозреваемого по этому делу», - рассказали в спецслужбе. Адвоката задержали при получении всей суммы взятки.

BART28, Surovyy, Ervin41 та 2 іншим подобається це.
  14. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Верховная Рада намерена начать работу в пленарном режиме на следующей неделе с рассмотрения во втором чтении законопроекта (№7163) об обеспечении государственного суверенитета Украины над временно оккупированными территориями Донбасса.

Согласно проекту повестки народные депутаты рассмотрят этот законопроект первым на пленарном заседании во вторник, 16 января. Кроме того, в этот же день парламент намерен включить в повестку дня сессии законопроекты о Высшем антикоррупционном суде, а также сопутствующие им законопроекты о внесении изменений в закон о судоустройстве и статусе суде.
    Народные депутаты планируют также рассмотреть во втором чтении законопроект о приватизации государственного имущества (№7066) и в повторном втором чтении - проект закона об обществах с ограниченной и дополнительной ответственностью (№4666).
    В планах Верховной Рады на следующую неделю - повторно рассмотреть в первом чтении законопроект, который предусматривает сокращение количества комитетов парламента.

16. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    КБ “Південне” працює над створенням дослідно-виробничого комплексу

КБ “Південне” працює над реалізацією амбітного проекту – створення дослідно-виробничого комплексу підприємства, повідомляє прес-служба підприємства.
    Наразі КБ “Південне” реалізовує роширення верстатного парку ділянки механічної обробки відділу №77. Верстатний парк дозволить виповнювати великий спектр металообробки. Також завершається введення в експлуатацію вакуумної камери обсягом 32 куб м.
    На підприємстві повним ходом йде підготовка виробничих майданчиків до монтажу нового високотехнологічного обладнання.
    Завершуються роботи по створенню виробничої дільниці для складання та випробувань супутників. Ця дільниця дозволить створити в КБ “Південне” повний цикл розробки, виготовлення випробування космічних апаратів.
    На території комплексу №8 введено в експлуатацію унікальний газодинамічний стенд і завершується введення в експлуатацію імпульсної аеродинамічної труби.

Images:

CIJj-qdSoDViy8jrtiEI.jpg
    hkQ_uiCI9CTHf82TI.jpg
    hkQ0G34ZWoH4.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JeYFIG1_vrwc.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhchYpykH9IR_w.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhctpVe3lnxi3CMFYmA.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhcYgIJytjyNRsyC6nzbNs.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhcYPArT05Ls.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhcYPO3nQSBOY6CZY.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhcYPxKviV-goQ.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-JhcYtxW_MFNDg.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-Jheg6ArWVLE.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP3_uiCIJj-P4nCP4.jpg
    hkQ0GtAcjQLQtMsekvI54zP6UsyQkQ7G9.png
    JttZ1WoFRwSOiiWcN9CU.jpg
    Чук, taki_spravy, Lights та 7 іншим подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Сотрудники Службы безопасности Украины пресекли в Днепропетровской деятельность антиукраинского интернет-агитатора.

Об этом сообщили в пресс-центре СБУ.
    В сообщении отмечается: "Правоохранители задокументировали, что житель Кривого Рога в запрещенных российских социальных сетях размещал материалы с призывами к изменениям территориальной целостности Украины.
    Оперативники спецслужбы также установили, что он передавал данные и контакты граждан Украины, активных пророссийских пользователей соцсетей, координаторам пропагандистских кампаний на территории РФ.
    Во время санкционированного обыска по месту жительства агитатора сотрудники СБ Украины обнаружили компьютерное оборудование, которое использовалось для распространения антиукраинских материалов с призывами к совершению действий, направленных на изменение границ территории и государственной границы Украины.
    Открыто уголовное производство по ст. 110 Уголовного кодекса Украины. Продолжаются следственные действия".

Владимир Херсон, maccanon, Teddy та 2 іншим подобається це.
  18. Alex Richter

Alex Richter Старший санитар-модератор

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    136
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    251
    Повідомлення:
    20.092
    Адреса:
    Украї́на
    СБУ нагрянула в «боевое крыло» УПЦ МП в Запорожье.

В четверг, 11 января, в Запорожье были проведены обыски у представителей пророссийской общественной организации «Союз православный Радомир», которая предоставляла «охранные услуги» Запорожский епархии Украинской православной церкви Московского патриархата.

В пресс-центре Службы безопасности Украины проинформировали, что следственные действия проводились в рамках уголовного производства, открытого по ч. 3 ст. 161 Уголовного кодекса Украины (нарушение равноправия граждан в зависимости от их расовой, национальной принадлежности или отношения к религии).

Видео здесь https://inforesist.org/sbu-nagryanula-v-boevoe-kryilo-upts-mp-v-zaporozhe/

levak, kumba, Romachick та 18 іншим подобається це.
  19. oll13

oll13 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    818
    Адреса:
    Kharkiv
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Оперативники спецслужбы изъяли незарегистрированное автоматическое огнестрельное и холодное оружие, значительное количество патронов, медали "Патриот России", пророссийскую символику указанной организации, распечатки с текстами антиукраинского содержания.
    Предварительно установлено и задокументировано, что ОО "Радомир" предоставляла так называемые "охранные услуги" Запорожской епархии Украинской православной церкви. Отдельные представители последней нарушают равноправие граждан, чем создают предпосылки для межэтнических и межконфессиональных конфликтов. Они также оправдывают агрессивные действия РФ по отношению к Украине. Продолжаются следственные действия".

levak, Владимир Херсон, kumba та 12 іншим подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    На Харьковщине оперативники областного управления защиты экономики Нацполиции разоблачили начальника одного из районных отделов ГСЧС, который требовал от гражданина 10 тыс. гривен.

Об этом информирует Департамент коммуникации Национальной полиции.
    За указанную сумму полковник пообещал не привлекать к административной ответственности за реализацию пиротехнических изделий.
    В ходе легализации материалов сотрудники Нацполиции задокументировали факт получения должностным лицом 5 тыс. гривен взятки.

Images:

9.jpg
    proview та taki_spravy подобається це.
  22. a20b16

a20b16 Feldwebel

Повідомлення:
    186
    Крупнейшая нефтедобывающая компания страны — "Укрнафта" — уже три года как крупнейший должник госбюджета. Ее долги по уплате рентных и прочих платежей недавно превысили 13 млрд грн и продолжают расти.

Эта космическая сумма образовалась в результате вывода из компании в 2015 г. средств миноритарным акционером — группой "Приват" Игоря Коломойского. Испугавшись серьезности намерений Петра Порошенко в реализации курса на деолигархизацию госкомпаний, из "Укрнафты" под различными предлогами было выведено "живых" денег и нефти более чем на 14 млрд грн. Тревога оказалась ложной. На сегодняшний день можно уверенно констатировать полный возврат к "дореволюционной" схеме управления "Укрнафтой": "Приват" неограниченно рулит, а госакционер "Нафтогаз Украины" — в домике.

Смена менеджмента "Укрнафты" летом 2015 г. многих дезориентировала и была логично воспринята как признак перемен. Хотя аналогии между британцем с женевской пропиской Марком Роллинсом и его предшественником бельгийцем Питером Ванхеке уже тогда напрашивались сами собой. Усиливали предчувствие долетающие из Казахстана отзывы, где британца, представляющего в тех краях British Gas, видели нечасто.

В отличие от "папередника", у Роллинса не получилось сразу нырнуть в небытие — уж очень сильно были накалены страсти вокруг "Укрнафты". Он провозгласил себя независимым менеджером, работающим на всех акционеров, сформировал правление, а долг перед госбюджетом, образовавшийся незадолго до его назначения из-за махинаций предыдущего менеджмента, начал называть "историческим".

Сразу насторожило, что, во-первых, новый глава компании не спешил увольнять непосредственных виновников формирования этого долга, хотя их подписи стояли на всех документах. Во-вторых, по сути, он отказался расследовать их действия с последующим обращением в правоохранительные органы. Все встало на свои места, когда главный юрист "Укрнафты" и бывший личный адвокат Игоря Коломойского Вячеслав Карташов стал правой рукой Роллинса и не только не был уволен, но и получил повышение — был назначен вице-президентом по правовым вопросам. Как выяснилось недавно, параллельно возобновилась работа по дальнейшему выведению средств из полугосударственной компании.

Миллиарды на Полтаву

Одной из схем срочного вывода средств весной-летом 2015 г. стала покупка "Укрнафтой" огромных объемов нефтепродуктов, которые, разумеется, так никто и не поставил. Казалось, проехали… Но именно эта примитивная двухходовка была первой реализована в конце 2015-го, когда Роллинс уже вещал на Кабмине и в парламенте о необратимости реформ в нефтяной компании.

Деньги пошли через полтавский филиал компании — НГДУ "Полтаванефтегаз". Он выступает исполнительным органом договора о совместной деятельности "Укрнафты" с кипрской Momentum Enterprises (Eastern Europe) Ltd. Доля "Укрнафты" в этом ДСД — 49,9%.

Как это было сделано? Полтавский филиал купил у аффилированных с группой "Приват" ПАО "Укртатнафта" и ООО "Гарант-УТН" 190 тыс. т нефтепродуктов, перечислив за них 3,994 млрд грн. Как водится, закупочные цены были выше на 10–14%, чем средняя цена кременчугского топлива на рынке на тот момент.

А уже через пару месяцев, в январе-феврале 2016 г., "Полтаванефтегаз" решил продать топливо, но уже в два раза дешевле. (Разумеется, такого падения цен на рынке не было и быть не могло.) Всего было подписано 396 (!) договоров с 52 компаниями, которым весь объем был продан из резервуаров ПАО "Днепрнефтепродукт" (входит в "Приват") за 1,75 млрд грн (см. рис. на сайте ZN.UA).

Но и эти деньги в "Укрнафту" не вернулись. Из 52 компаний нам удалось идентифицировать 23, из них 21 минувшим летом ушла в процедуру банкротства. Договорами была предусмотрена отсрочка оплаты до конца 2016 г. Тем не менее до начала банкротства этих компаний, а это более чем полгода, "Укрнафта" ("Полтаванефтегаз") в судебном порядке вообще не требовала с них оплаты. У компании многомиллиардный долг перед бюджетом, а она даже для приличия не подавала в суд и не добивалась ареста счетов недобросовестных контрагентов. И лишь после их ухода в банкротство попросила включить свои многомиллионные долги в ликвидационный баланс.

Такое поведение юристов "Укрнафты" во главе с Карташовым не очень вяжется с декларациями Роллинса о прозрачной деятельности компании и его борьбе за возврат дебиторской задолженности.

Показательным также стал процесс по иску Национального антикоррупционного бюро, которое в рамках расследования хищения средств компании пыталось через суд признать недействительными договоры по выводу на ООО "Котлас" (аффилировано с "Приватом") более 5 млрд грн. Агентство оспаривало 71 договор покупки нефтепродуктов у "Котласа" от 1–15 июля 2015 г. на сумму 3,5 млрд грн. Это тот аванс, который "Укрнафта" перечислила за нефтепродукты с поставкой до 2019 г. Казалось бы, "Укрнафта" должна всячески помогать НАБУ, чтобы поскорее вернуть свои деньги. Однако юристы компании, наоборот, сделали все, чтобы не дать оспорить эти договоры.

Другой иск НАБУ касался дополнительных соглашений, которыми "Укрнафта" давала "Котласу" отсрочку на оплату сырой нефти. В обоих спорах с НАБУ "Укрнафту" представлял Вячеслав Бунечко. Он же фигурирует в расследовании НАБУ как один из исполнителей схем вывода денег. Видимо, других представителей своих интересов у "Укрнафты" и Роллинса не нашлось.

Во все тяжкие

О крупной "полтавской" афере на 4 млрд грн стало известно лишь недавно. Между тем "будничных" примеров "эффективной" работы Роллинса и его команды на "Приват" хоть отбавляй. Возьмем хотя бы продажу "Укрнафтой" сжиженного газа. На глазах у всех структуры "Привата" выкупают 75% объема по льготной цене (на 10–15% ниже рынка), а остаток подобно кости бросается независимым трейдерам по рыночной цене. По нашим подсчетам, только в 2017 г. "Укрнафта" недополучила на продаже сжиженного газа около 62 млн грн, а за весь период работы Марка Роллинса — 115 млн грн.

С декабря госкомпаниям разрешено продавать сжиженный газ на более прозрачных электронных торгах, гарантирующих анонимность участникам и, следовательно, большую конкуренцию. Госкомпания "Укргаздобыча" ликует, а "Укрнафта" снова объявила новый "ручной" аукцион "с голоса".

Странные дела творятся и вокруг продажи нефти — главной статьи дохода "Укрнафты". Нюанс в том, что компания отчаянно борется… за снижение цен на свою нефть. Сырье продается исключительно "Привату" и только тогда, когда ему это выгодно. В 2017 г. из назначенных 20 аукционов 11 было сорвано — "Приват" не устраивала цена. А на результативных девяти аукционах нефть уходила дешевле ранее выставленной стартовой цены. На конец года нереализованными остаются
    334,5 тыс. т нефти стоимостью более 5 млрд грн — ждем приемлемой цены.

При этом руководитель коммерческого блока "Укрнафты", в прошлом легендарный трейдер, а ныне вице-президент Феликс Лунев ничего не предпринимает, чтобы как-то изменить ситуацию. Например, не хочет изменить условия отгрузки нефти, которые выписаны исключительно под "Приват" с целью "отшить" конкурентов. Не хочет он поменять и биржу, где нефть и прочее сырье у других нефтедобытчиков отрывают с руками. Вместо этого "Укрнафта" требует от правительства переписать постановление об аукционах, чтобы снизить цену на свой ресурс. "В стране работает один НПЗ, и других покупателей нефти не существует", — как мантру повторяют в "Укрнафте".

За 11 месяцев 2017 г. в Украине, помимо сырья "Укрнафты", было продано около 350 тыс. т нефти и конденсата (включая 105 тыс. т нефти Urals и Azeri Light "Укртранснафты").

Пятый по величине добытчик нефти и конденсата в стране "Полтавская газонефтяная компания" (ПГНК) отмечает, что в этом году максимальная премия к цене нефти марки Brent при продаже украинской нефти доходила до 22 долл./барр. (159,5 долл./т), а средняя премия по году составила 10 долл./барр. (72,5 долл./т).

"У нас не возникает сложностей с реализацией, мы успешно продаем нефть на собственной электронной площадке уже десять лет. "Укрнафте" мы можем предложить выйти с торгами на нашу электронную площадку", — говорит и.о. главы ПГНК Виктор Гладун. А "Укрнафта" в это время просит у Кабмина привязки цены к более дешевому сорту Urals, чтобы продавать свою нефть с дисконтом к Brent.

Месторождения — туда же

12 июля 2017 г. "Укрнафта" в торжественной обстановке на "Украинском дне энергетики" в Великобритании объявила о намерении привлечь инвесторов для совместной разработки трех месторождений: Бориславского, Рудивско-Червонозаводского и Быткив-Бабчинского. Для выдоенной "Укрнафты" привлечение партнеров было бы действительно идеальным вариантом. Заявки от потенциальных инвесторов принимались до 30 сентября, но о результатах не слышно.

На данный момент удалось точно установить одного участника конкурса — "ДТЭК Нефтегаз". "Мы готовы предоставить собственную рабочую программу эффективного использования инвестиций с целью максимизации добычи углеводородов. При этом наша компания готова рассмотреть предложенную ОАО "Укрнафта" рабочую программу с потенциальным объемом инвестиций от 74 до 263 млн долл. США на каждое месторождение", — сообщили в компании.

В компании "Бурисма" отметили, что работа с "Укрнафтой" ей неинтересна.

Сама "Укрнафта" начала путаться в показаниях. По словам члена правления компании Джонатана Поппера, на предложение откликнулось"чуть менее десяти компаний, как украинских, так и международных". "Это серьезные инвесторы, и мы сейчас находимся с ними в процессе обсуждения. К концу года у нас будет определенный прогресс в этом направлении", — заявил топ-менеджер.

Однако уже в официальном ответе пресс-службы говорится, что "количество потенциальных инвесторов, выразивших интерес к сотрудничеству, невелико". "В настоящее время мы обсуждаем проекты и модели сотрудничества с потенциальными партнерами. Нам интересны проекты по интенсификации добычи, где инвестор получает фиксированную плату за дополнительный объем ресурса, добытый в рамках проекта. Такая модель хорошо зарекомендовала себя в Румынии", — прокомментировали в пресс-службе компании.

Почему же нет новостей о подведении итогов конкурса? Инсайдеры в компании сообщают, что проблема в следующем: там вообще не рассчитывали на каких-либо претендентов, кроме одного — аффилированного с "Приватом" Momentum Enterprises, с которым вот уже 20 лет есть вышеупомянутое СП "Полтаванефтегаз". Упорным совместным трудом "Укрнафта" и Momentum доработались до налогового долга в 1,8 млрд грн на текущий момент. Из ярких страниц истории — проплата "Полтаванефтегазом" "приватовскому" "Днепразоту" 240 млн грн в 2014 г. за… карбамид, который до сих пор не получен…

Есть все основания считать, что, несмотря на бедственное положение, "Укрнафта" постарается вывести рентабельные месторождения на "Приват". Скорее всего, ситуация прояснится в ближайшее время.

Тихая контрреволюция в "Укрнафте" была бы невозможна без молчаливого согласия "Нафтогаза Украины" и лично Андрея Коболева — главы наблюдательного совета "Укрнафты". В 2015 г. парламент законом наделил НАК и набсовет полномочиями, достаточными для единоличного принятия кадровых и прочих организационных решений в компании (отстранение главы правления, состава правления, назначение исполняющих обязанности, проведение собрания акционеров и т.д.). Однако глава "Нафтогаза" этими возможностями ни разу не воспользовался. Менеджмент "Укрнафты" напичкан людьми Коломойского, но не имеет ни одного человека Коболева или НАКа. И это при том, что большинство голосов в набсовете позволяет сформировать полностью подконтрольное "Нафтогазу" правление, как это сделано в "Укргаздобыче", "Укртранснафте", "Укртрансгазе", где без визы "Нафтогаза" чихнуть боятся.

Разграбление "Укрнафты" в 2015 г. требовало именно таких шагов, но их не было ни тогда, ни сейчас. Налоговый долг растет, компания отчитывается об убытках, что позволяет безболезненно уволить Роллинса в рамках действующего контракта. Вместо этого на январское собрание акционеров выносятся какие-то организационные вопросы. И чем дальше, тем больше денег и активов утекает из полугосударственной компании. Живые деньги выведены, теперь уже речь идет о целых месторождениях.

Не вызывает сомнений, что "Укрнафта" и дальнейшее господство в ней Коломойского стали разменной монетой в политической игре. Очевидно, что Коболев остается в орбите "Народного фронта", который единственный может противостоять президентской вертикали. Последняя активно принялась деолигархизировать "Укрнафту" в 2015 г., но так и не довела дело до конца. Теперь лидеры НФ Яценюк, Аваков, а с недавних пор и министр юстиции Петренко активно пиарятся на телеканале "1+1". Не обижают "приватовские" СМИ и главу НАКа. Есть все основания считать, что с главой МВД Игорь Коломойский и вовсе партнеры по освоению гигантского Сахалинского месторождения…

Характерно, что риторику "Укрнафты" с недавних пор подхватил и премьер Гройсман, который, по словам очевидцев, на одном из совещаний также назвал многомилиардный долг компании "исторической задолженностью". Может, поэтому премьер тоже начал частенько мелькать на "1+1" в исключительно "реформаторском" ракурсе? И, может, поэтому он еще не фигурирует в шоу "95-го квартала"?
    P.S. В начале минувшей недели "Нафтогаз Украины" обнародовал квартальный отчет, из которого следует, что принадлежащая ему наполовину "Укрнафта" в первом полугодии погасила долг по выплате дивидендов миноритарным акционерам на 2,3 млрд грн. Такая сумма дивидендов могла достаться только группе "Приват", владеющей как минимум 42% добывающей компании.

"Укрнафта" объяснила снижение обязательств по дивидендам "зачислением встречными обязательствами одной из компаний-дебиторов", которая сама обратилась с таким предложением. "Укрнафта" утверждает, что "живыми деньгами" дивиденды "Привату" не платила.

Тем не менее название компании, консолидировавшей на себе 2,3 млрд грн долга по дивидендам, а с учетом общего размера долга это 45,5% держателей акций, "Укрнафта" не раскрывает.

Не разглашается также, что это был за долг перед "Укрнафтой", который неизвестная компания захотела погасить за счет положенных "Привату" дивидендов.

Тот факт, то взаимозачет долгов (если он действительно имел место) был в одностороннем порядке инициирован компанией, имеющей права на дивиденды группы "Приват", дает основания считать, что эта трансакция прошла определенно в интересах и по сценарию финансово-промышленной группы.

Менеджмент "Укрнафты", в свою очередь, безапелляционно согласился на такую сделку, отобразил это в своей отчетности и не сообщил об этом общественности.

Privet, Михаил Павлик, BART28 та ще 1-му подобається це.
  23. Tsenturion

Tsenturion Hauptmann

Повідомлення:
    2.202
    Адреса:
    Південь України
    На Херсонщині піротехніки знищили 4 авіабомби часів Другої світової війни.

11 січня о 12:05 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Херсонській області у спеціально визначеному місці знищено 4 авіабомби ST-50 часів Другої світової війни.
    Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Боєприпаси часів минулих війн були знайдені місцевими мешканцями в полі біля с.Томарине в Бериславському районі.

1515758322_1.jpg

Surovyy, Ervin41, Владимир Херсон та 4 іншим подобається це.
  24. Tsenturion

Tsenturion Hauptmann

Повідомлення:
    2.202
    Адреса:
    Південь України
    Колишнього командира дисциплінарного батальйону засуджено до 2 років позбавлення волі за одержання неправомірної вигоди від підлеглого.

12 січня 2018 року вироком Солом’янського районного суду м. Києва командира дисциплінарного батальйону підполковника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, а саме в одержані неправомірної вигоди від підлеглого за не притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Слідством та судом установлено, що вказаний командир дисциплінарного батальйону висунув вимогу підлеглому у передачі грошових коштів у сумі 5 тис грн за не притягнення його до дисциплінарної відповідальності.
    Державне обвинувачення підтримували прокурори військової прокуратури Центрального регіону України.

Обвинуваченому призначено судом покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки із позбавлення права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки.

Офіцера наказом Міністра оборони України звільнено з військової служби та позбавлено військового звання «підполковник».

Surovyy, Ervin41, Владимир Херсон та 5 іншим подобається це.
  25. Tsenturion

Tsenturion Hauptmann

Повідомлення:
    2.202
    Адреса:
    Південь України
    При одержанні 1,5 тис дол США неправомірної вигоди викрито заступника голови правління Воловецького споживчого товариства Закарпатської облспоживспілки.

Слідчими прокуратури Закарпатської області спільно із працівниками управлінням захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 1,5 тис доларів США заступника голови правління Воловецького споживчого товариства Закарпатської облспоживспілки.

Зокрема, зафіксовано факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 1,4 тис доларів США, із обумовленої раніше суми 1,5 тис доларів США (100 доларів США напередодні вже було отримано), заступником голови правління Воловецького споживчого товариства Закарпатської облспоживспілки.

Посадовець вимагав зазначену суму за надання згоди на укладення договору оренди приміщення для здійснення комерційної діяльності. Його викрито при одержанні неправомірної вигоди у своєму службовому кабінеті в м.Воловець під час укладення договору оренди приміщення. Розслідується кримінальне провадження за ч.4 ст.368-3 ККУкраїни (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, поєднані з вимаганням неправомірної вигоди).

Грошові кошти вилучено, тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про його затримання у порядку ст.208 КПК України.

Surovyy, Ervin41, Владимир Херсон та 5 іншим подобається це.
  26. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    В Киеве в рейс вышли трамваи, украшенные портретами Ярослава Мудрого и Анны Ярославны

http://cfts.org.ua/news/2018/01/12/...aroslava_mudrogo_i_anny_yaroslavny_foto_44960

С пятницы, 12 января, на Борщаговской линии скоростного трамвая в Киеве курсируют трамваи Pesa, украшенные портретами Ярослава Мудрого и Анны Ярославны, сообщает ЦТС.
    И это - только начало, говорят в столичной городской администрации. В работе находятся портреты Сержа Лифаря, Владислава Городецкого, Казимира Малевича, Ивана Фундуклея, Марии Заньковецкой, Александра Вертинского и других выдающихся киевлян.
    Кроме того, в каждом трамвае установлен видеоэкран, на котором будут демонстрировать короткий видеоролик о той или иной известной личности.

тр.jpg

Teddy, Surovyy, ponab та 12 іншим подобається це.