Ув. форумчане,попался такой исходник(на фото),смущает расположение люверсов(вент. отверстий).Подскажите пожалуйста - это нечто обычное или какой нибудь брак.Для примера поставил пару колпаков М42 .С ув.
Приветствую! Любое отклонение от нормы считалось браком, позже на многие позиции нормы закрывали глаза. К примеру две 42ки с такими же завышенными люверсами.(hkp4977 и 5009)..проскакивали и вообще без люверсов(hkp5032)
Большое спасибо за исчерпывающий ответ.Подскажите пожалуйста - на стоимость это как нибудь влияет или нет? Заранее спасибо.С ув.
Вперше бачу такий так би мовити брак у німців..Звичайна помилка при штамповці..Я так розумію.що не повертали браковані шоломи на переплавку? Цікаво часто зустрічаються такі дефекти? Німці в цьому питанні педантичні.. Це були одиночні випадки.чи масово випускався брак? Що скажуть знавці?
В основном бракованные шлемы прокатывались (ожерелье) и уходили в гражданские службы. Строгость приемщиков со временем нивелировалась. Часто можно встретить брак люверсов (фото)....гофра на юбке и т.д. ну и подборка- брак в набивке клейм(фото) Умиляет склеенная кожа на подшлемах(фото)не от хорошей жизни. ... А последние фото -легендарный шлем42 ( позднийCKL).. был совком для песка на пляже в Луизиане.))
Напевно в кінці війни в З рейху бракувало кваліфікованих кадрів.звідси і випадки випуску бракованої продукції.зокрема шоломів.Не секрет.що до станків залучали підлітків та виходців з окупованих країн.які не мали відповідної кваліфікації..Це як версія.на правдивість не претендую..Знаю стареньку.що під час війни працювала на швейній фабриці по пошиттю військової амуніції.про брак нічого не говорила.
В мене є шолом М35..З дивно загнутим до верху козирком.Я це дефектом не порахував.але поки.що нічого подібного не зустрічав.. Не деформована теж..Така рідка геометрія..Я в темі звертав увагу на цей шолом.але ніхто не відгукнувся..Якщо кого цікавить можу скинути особисто фото цієї каски.
Геометрично він виглядає дуже ефектно та раціонально..Враження.що цей нахил від механічного ушкодження не справляє..Таке враження.що такий незвичний вигляд був при так би мовити з народження..Я цей шолом бачив ржавеньким.слідів удару не було. використовував.як шолом для мопеду.