...нє-нє-нє! не хочу заглИблюватся у фізику приклАдення імпульсу до порожнистої сферичної повехні - але НІ, НІКОЛИ гайка М3 не пробЇє навиліт гільзу 7,62Х54 рівно вздовж отвору посередині - нЄт і всьо... для цього вона (гайка) повинна бути відцентрОвана вздовж отвору різьби - і це ТІЛЬКИ куля... ...ну, і я - ще "п"ятачок" ?? Ви відчуваєте різницю ствола Вітворта і сучасних "полігонАлів" ??
Почему не пробьет? Летит гайка - кувыркается конечно - но вполне может прийти плоскостью в плоскость цели. Мы же не говорим о том, что гайка всегда прилетает плоскостью в цель - мы говорим о случайности. Сколько сейчас - к великому сожалению - примеров того, как ГПЭ оставляют профильные пробоины. Хотя цилиндрики (ролики) и кубики (параллелепипеды) тоже ведь кувыркаются. Но один из сотни прилетит торцом цилиндра или гранью кубика. Если бы ТС нашел, скажем 100 гильз, и все с шестигранными пробоинами - тогда я бы не говорил, что это граната попала в ведро с гайками))
Повторю - не претендую на истину Но как может свинцовая пистолетная пуля, на дозвуке, буквально вырезать острые грани в листовой латуни?
...а це НЕ вирізані грАні, це так лОпнула латунь гільзи... колись стрельнув у 3 коп.срср з марголіна - картинка приблизно була відповІдна : (нажаль, ні трюльніка ні фотки не збереглося) отой "язичок" дещо нагадує відрив смужки латуні на протилежному отворі Вашої/цієї гільзи...
Всім миру, я б собі подумав, що то щупом проткнули й не заморочувавсь. Вік живи, вік навчайся, хоча простріленні гільзи теж знаходив, але там без варіантів, бо отвір чітко під кулю
...полІт кулу має свою мАгію. спостерігав інколи такІ прольоти (трасуючих куль), що досі не можу (собі пояснити з точки зору фізики/бамістики)... Хай не розцІнять Батьки-Модератори за офф-топ...