Шашлик і інші радощі

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем ser Morgan, 4 чер 2018.

  1. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    739
    Адреса:
    Львов
    Колись в мене працював дядько з народності: Свамі, що проживає в долині Боржом. Ну я спитав в нього: як часто Ви їли настоящий шашлик? На що він відповів,що: настоящий шашлик він, горець, їв два рази за життя!!!!!
    Я спитав: як це так? А він відповів, що: настояший шашлик робиться в них так:
    Знімається шкура з тількино зарізаної овечки, зрізається ще гаряче мясо з кісток, обвалюється в спеціях, на шампур і на вуглі....
    Все. Перейшли перевал. Річка. Вже чекали свамі на конях... перевезли і ми стали табором у них ( пастухів). Гості- свято...Всі відпочивають ..я з аксакалом ( стареньким дідом) пішов (допомогти) - різати вівцю. Я взяв за ноги і підняв вказану вівцю- старий за секунди зняв шкіру і...я взвалив на себе ягня пішов до табору...Що тут почалось!!! Не пройшов і сто метрів - старий мене наздогнав і чуть не зарізав! Я втік.. цілу ніч дивився на шашлик з відстані ..і не спав в таборі...сказав аксакал- заріжу..Зранку наші напоїли пастухів (старік і його сини ) і ми втікали по повні до замку цариці Тамари..там нас правда чекали нові пригоди ( розвязка - пяних кавказців -звязали - і знову втікали попутками ).Так ось за ЩО неме хотів зарізати старік - ЗА ТЕ ЩО Я ВЗВАЛИВ ЯГНЯ НА СЕБЕ А НЕ ДАВ ЙОМУ ПРИНЕСТИ..а воно було дійсно ТЯЖКЕ! Я хотів ДОПОМОГТИ ! А попав в немилість - потрактували - зневага до старшого..Згадка до чого...іменно так і робили шашлик...
     
    LySS, Олег Ильмень472, Gogi 514 та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. (в наявності 5 шт.)
      Налобний ліхтар BL-872-XPE+COB — це універсальний і потужний ліхтар, розроблений для зручного викори...
      99 грн.
    2. Тактичний ліхтар Streamlight Sidewinder Тактичний ліхтар Streamlight Sidewinder — це новий станда...
      2250 грн.
    3. ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15, Glock тут: https://reibert.info/auction/hunter_sport.110510/ ОРИГІНА...
      2000 грн.
    4. Тактичний ліхтар Streamlight Sidewinder + шрауд на шолом Тактичний ліхтар Streamlight Sidewinder —...
      3450 грн.
    5. Ліхтарик військовий новий TL132 Франція Живлення -2 батарейки бочонки
      200 грн.
  3. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Года два тому у нас работал Амстор. Так вот они получали рыбу охлаждённую Видел пенопластовые коробки с сухим льдом и рыбой. Кажись с Норвегии. На праздники часто брали и красную и белую рыбу. Так ,скумбрию,неразделанную,немного посолил,поперчил и полил соком лимона . Потом на барбекюшницу.Вкуснее даже в Турции не едал! Потом Амстор прогорел,вместо него -Сильпо,рыба замороженная. Купил один раз ,пожарил,онна расползлась,как каша,и вкус -гуано.
     
    Олег Ильмень472, Dietrich88, G-Class та ще 1-му подобається це.
  4. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.221
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Доброго, найкраща риба то ковбаса. Приклади :D
    25187157473_3480f2750e.jpg
    ugadaj-stranu-po-fotografii_11.jpg
    :eek::D:D
     
    LySS, Сергей Анатолевич, Andrej.An86 та 9 іншим подобається це.
  5. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.662
    По фото відразу видно гурмана :):smile_12: :smile_15:Я, якщо бачу на столі графінчик, розумію - наша людина :).

    А відносно скумбріі, то ви зачепили за живе, готую її постійно. Останнім часом смажу товстолоба і скумбрію. Товстолоб, це якщо є час і натхнення.
    Раніше купував готові приправи для риби, зараз готую їх сам.
    Для товстолоба є окремий набір спецій, а скумбрію мариную чорним молотим перцем, цибулею порізаною напівкільцями, сіль, лимонний сік та оливковою олією. Попередньо відрізаю голову та хвіс, чищу зсередини та видаляю хребет з великими кістками. 15 хвилин для маринування достатньо.
    Смажу на рибу на решітці (та, де регулюється висота, для того щоб не роздавити рибу). Решітку з обох сторін обов'язково змащую олією (щоб риба не пригоріла до метала і її легко потім можна знімати цілою). На вугілля палю граб, а на верх черешню обо вишню.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Скумбрія смажиться дуже швидко, максимум до 10 хвилин, можна і довше, головне не відходити від мангала і постійно перевертати решітку.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Їмо скумбрію під пиво, Зіберт або Львівське 1715.

    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
    LySS, sdiogen, Сергей Анатолевич та 15 іншим подобається це.
  6. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.662


    Раніше теж так смажив, але потім зробив все культур-мультур. :D Підібрав по розміру мангал, засунув його всередину і все гуд. Перший мангал купив в Вінниці в Епіцентрі (його покрутило за два роки), а другий нещодавно замовив. Поки що влаштовує.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     

    Images:

    IMG_0241_800.jpg
  7. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.350
    Адреса:
    ...
    Домашня :)

    [​IMG][​IMG]
     
    LySS, Сергей Анатолевич, Andrej.An86 та 19 іншим подобається це.
  8. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.350
    Адреса:
    ...
    Дякую за рецепт і фото! Все дуже файно! :smile_12::beer:
     
    Олег Ильмень472, Рост76 та YVS подобається це.
  9. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Мясо-3кг. Лук-1-кг. Специи стандартные. Вино(по совету камрадов)-южноафриканское. Вечером мариную,завтра на безлюдную косу возле Степановки,Приазовский край.
     
    Олег Ильмень472, Dietrich88, trainee та ще 1-му подобається це.
  10. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    А я прямо в кирпичах (огнеупорных), без железа, уже лет 5 полет нормальный :)
    20170722_190329.jpg
     
  11. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.350
    Адреса:
    ...
    Скажіть будь ласка що за дерева за лавочками?
     
    Олег Ильмень472 подобається це.
  12. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Катальпа
     
  13. консерватор

    консерватор General-leutnant

    Повідомлення:
    33.092
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    але для запікання вона не підходить. найліпше пекти на звичайній лозі з винограду
     
    Олег Ильмень472, kardan1 та Dietrich88 подобається це.
  14. Траквамада

    Траквамада Major

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    154
    Повідомлення:
    3.907
    Адреса:
    Киев.
    ВАХ! как раз был повод. Приготовил и грибы и посмотрел его ( и его конкурента из азербайджана) репеты мяса.

    ПЕРВЫЙ РАЗ все чт оприготовлено на мангале гости сьели и заглядывали в миску... Спасибо, батоне!
     
    LySS, Олег Ильмень472 та Dietrich88 подобається це.
  15. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.662
    Коропа маринуємо і смажимо так само як і скумбрію. Але я його беру рідко, тому що багато кісток.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    До речі, гарний смак рибі дає якісна оливкова олія. Намагаюся купувати не саму дешеву і тількі в скляних пляшках.

    [​IMG][​IMG]
     
  16. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.350
    Адреса:
    ...
    Пробував готовути коропа щойно пійманого. Сіль , перець і страва бомба! Та і взагалі все свіже смачне, і риба і баранина :)
     
    Олег Ильмень472, YVS, Рост76 та 2 іншим подобається це.
  17. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    660
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  18. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    660
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  19. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    660
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  20. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Ну вот наконец и приехали! Коса пустая,море тёплое и чистое. Обустроились,распалили мангал саксаулом(хотел подложить кусочек резины,сын не дал) Пока прогорал дрова, разогнались бутерами и пивком. Мясо хотел,по совету пана К мариновать в тормозной жидкости,даже нашёл бутылку БСК(она на спирту была в 80 годах,потом пошла синтетика) но тут вспомнил- про обязательные видсотки за совет, и отказался . Мариновал по советски-много лука специи и стакан уксуса.Мясо получилось нежнейшее ,вино Чилийское оказалось вкуснее Южноафриканского. В общем ели долго и много,купались мало. Праздник удался!
     

    Images:

    SDC15012.JPG
    SDC15014.JPG
    SDC15015.JPG
    SDC15017.JPG
    SDC15026.JPG
    SDC15029.JPG
    SDC15030.JPG
  21. консерватор

    консерватор General-leutnant

    Повідомлення:
    33.092
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    ліпше б вже дійсно у гальмівній рідині та на гумі. оцет робе мясо жорстким і дуже псує смак. ліпше тоді для прискорення у сильногазованій воді з додаванням сіку лимону або лимоної кіслоти зовсім трошки. цим хоч мясо непопсуєте
     
    LySS, Малежкин, ser Morgan та 4 іншим подобається це.
  22. владислав камшуков

    владислав камшуков Obergefreiter

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    67
    Адреса:
    ДнДз
    Полностью поддерживаю пана К , никакого уксуса забудьте что он есть! Хорошего отдыха и апетита!
     
    LySS, Олег Ильмень472, Dietrich88 та 2 іншим подобається це.
  23. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.350
    Адреса:
    ...
    Дякую що порадували фото. В нас холодно і дощить - приємно переглядати фото що комусь получається файно відпочивати.
    По поводу уксусу погоджуюсь з форумчанами, нічого доброго там немає, хоча колись масово використовували такий рецепт. А використоваували цей радянський рецепт по тій причині що не завжди за союзу і в післясовкові часи получалося дістати хороший шмат м'яса належної якості і з тієї частини тварини яка годиться для доброго шашлика, тому і заливали все уксусом щоб скрити як запах так і розм'якшити шматок м'яса який для шашлика не годиться.
    Не заради реклами, яке саме вино куштували і де купували?
     
  24. kratt

    kratt Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.858
    Адреса:
    Украина, Одесса
    Чилийского в продаже достаточно, особенно по интернет-магазинам. Нравится Шардоне EQ и Шардоне Цефиро.

    Короп жирный для того, чтобы его жарить как скумбрию; а после нормальной прожарки мелкие кости становятся хрупкими и не острыми.
     
  25. reider74

    reider74 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Я добавляю яблочный...
     
  26. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Чилийское брал в АТБ. Марка не сохранилась!
     
    Dietrich88 подобається це.