Шашлик і інші радощі

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем ser Morgan, 4 чер 2018.

  1. Юра65

    Юра65 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    727
    Адреса:
    Львов
    Колись в мене працював дядько з народності: Свамі, що проживає в долині Боржом. Ну я спитав в нього: як часто Ви їли настоящий шашлик? На що він відповів,що: настоящий шашлик він, горець, їв два рази за життя!!!!!
    Я спитав: як це так? А він відповів, що: настояший шашлик робиться в них так:
    Знімається шкура з тількино зарізаної овечки, зрізається ще гаряче мясо з кісток, обвалюється в спеціях, на шампур і на вуглі....
    Все. Перейшли перевал. Річка. Вже чекали свамі на конях... перевезли і ми стали табором у них ( пастухів). Гості- свято...Всі відпочивають ..я з аксакалом ( стареньким дідом) пішов (допомогти) - різати вівцю. Я взяв за ноги і підняв вказану вівцю- старий за секунди зняв шкіру і...я взвалив на себе ягня пішов до табору...Що тут почалось!!! Не пройшов і сто метрів - старий мене наздогнав і чуть не зарізав! Я втік.. цілу ніч дивився на шашлик з відстані ..і не спав в таборі...сказав аксакал- заріжу..Зранку наші напоїли пастухів (старік і його сини ) і ми втікали по повні до замку цариці Тамари..там нас правда чекали нові пригоди ( розвязка - пяних кавказців -звязали - і знову втікали попутками ).Так ось за ЩО неме хотів зарізати старік - ЗА ТЕ ЩО Я ВЗВАЛИВ ЯГНЯ НА СЕБЕ А НЕ ДАВ ЙОМУ ПРИНЕСТИ..а воно було дійсно ТЯЖКЕ! Я хотів ДОПОМОГТИ ! А попав в немилість - потрактували - зневага до старшого..Згадка до чого...іменно так і робили шашлик...
     
    LySS, Олег Ильмень472, Gogi 514 та 4 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

    1. (в наявності 10 шт.)
      Портативна глушилка GPS, ГЛОНАСС, GSM, CDMA з вбудованим акумулятором | Scorpion Потужний подавлювач...
      1390 грн.
    2. Новий ШРАЙК 7 в повній комплектації Нова аКБ 6S3P на 21700 mAh Повністю готовий до польотів
      4700 грн.
    3. Ідеальний варіант для живлення широкого спектра електронних пристроїв через USB. Кабель дозволяє під...
      130 грн.
    4. Нова Колібрі 8-ка БЕЗ КАМЕРИ ЦІНА 3250 ГРН ТОРГ Відео 4.9-5.8 Управління 710-1080
      1705 грн.
    5. дрон мини 3 новый Налет один акамулятор пробний полет
      2500 грн.
  3. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Года два тому у нас работал Амстор. Так вот они получали рыбу охлаждённую Видел пенопластовые коробки с сухим льдом и рыбой. Кажись с Норвегии. На праздники часто брали и красную и белую рыбу. Так ,скумбрию,неразделанную,немного посолил,поперчил и полил соком лимона . Потом на барбекюшницу.Вкуснее даже в Турции не едал! Потом Амстор прогорел,вместо него -Сильпо,рыба замороженная. Купил один раз ,пожарил,онна расползлась,как каша,и вкус -гуано.
     
    Олег Ильмень472, Dietrich88, G-Class та ще 1-му подобається це.
  4. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.217
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Доброго, найкраща риба то ковбаса. Приклади :D
    25187157473_3480f2750e.jpg
    ugadaj-stranu-po-fotografii_11.jpg
    :eek::D:D
     
    LySS, Сергей Анатолевич, Andrej.An86 та 9 іншим подобається це.
  5. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.680
    По фото відразу видно гурмана :):smile_12: :smile_15:Я, якщо бачу на столі графінчик, розумію - наша людина :).

    А відносно скумбріі, то ви зачепили за живе, готую її постійно. Останнім часом смажу товстолоба і скумбрію. Товстолоб, це якщо є час і натхнення.
    Раніше купував готові приправи для риби, зараз готую їх сам.
    Для товстолоба є окремий набір спецій, а скумбрію мариную чорним молотим перцем, цибулею порізаною напівкільцями, сіль, лимонний сік та оливковою олією. Попередньо відрізаю голову та хвіс, чищу зсередини та видаляю хребет з великими кістками. 15 хвилин для маринування достатньо.
    Смажу на рибу на решітці (та, де регулюється висота, для того щоб не роздавити рибу). Решітку з обох сторін обов'язково змащую олією (щоб риба не пригоріла до метала і її легко потім можна знімати цілою). На вугілля палю граб, а на верх черешню обо вишню.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Скумбрія смажиться дуже швидко, максимум до 10 хвилин, можна і довше, головне не відходити від мангала і постійно перевертати решітку.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    Їмо скумбрію під пиво, Зіберт або Львівське 1715.

    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]
     
    LySS, sdiogen, Сергей Анатолевич та 15 іншим подобається це.
  6. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.680


    Раніше теж так смажив, але потім зробив все культур-мультур. :D Підібрав по розміру мангал, засунув його всередину і все гуд. Перший мангал купив в Вінниці в Епіцентрі (його покрутило за два роки), а другий нещодавно замовив. Поки що влаштовує.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     

    Images:

    IMG_0241_800.jpg
  7. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.353
    Адреса:
    ...
    Домашня :)

    [​IMG][​IMG]
     
    LySS, Сергей Анатолевич, Andrej.An86 та 19 іншим подобається це.
  8. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.353
    Адреса:
    ...
    Дякую за рецепт і фото! Все дуже файно! :smile_12::beer:
     
    Олег Ильмень472, Рост76 та YVS подобається це.
  9. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Мясо-3кг. Лук-1-кг. Специи стандартные. Вино(по совету камрадов)-южноафриканское. Вечером мариную,завтра на безлюдную косу возле Степановки,Приазовский край.
     
    Олег Ильмень472, Dietrich88, trainee та ще 1-му подобається це.
  10. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.422
    Адреса:
    Land of Living Skies
    А я прямо в кирпичах (огнеупорных), без железа, уже лет 5 полет нормальный :)
    20170722_190329.jpg
     
  11. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.353
    Адреса:
    ...
    Скажіть будь ласка що за дерева за лавочками?
     
    Олег Ильмень472 подобається це.
  12. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.422
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Катальпа
     
  13. консерватор

    консерватор General-leutnant

    Повідомлення:
    33.129
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    але для запікання вона не підходить. найліпше пекти на звичайній лозі з винограду
     
    Олег Ильмень472, kardan1 та Dietrich88 подобається це.
  14. Траквамада

    Траквамада Major

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    80
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    154
    Повідомлення:
    3.905
    Адреса:
    Киев.
    ВАХ! как раз был повод. Приготовил и грибы и посмотрел его ( и его конкурента из азербайджана) репеты мяса.

    ПЕРВЫЙ РАЗ все чт оприготовлено на мангале гости сьели и заглядывали в миску... Спасибо, батоне!
     
    LySS, Олег Ильмень472 та Dietrich88 подобається це.
  15. YVS

    YVS Oberleutnant

    Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    43
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    86
    Повідомлення:
    1.680
    Коропа маринуємо і смажимо так само як і скумбрію. Але я його беру рідко, тому що багато кісток.

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

    До речі, гарний смак рибі дає якісна оливкова олія. Намагаюся купувати не саму дешеву і тількі в скляних пляшках.

    [​IMG][​IMG]
     
  16. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.353
    Адреса:
    ...
    Пробував готовути коропа щойно пійманого. Сіль , перець і страва бомба! Та і взагалі все свіже смачне, і риба і баранина :)
     
    Олег Ильмень472, YVS, Рост76 та 2 іншим подобається це.
  17. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    661
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  18. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    661
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  19. walterscot

    walterscot Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    661
    Адреса:
    GROSE UKRAINE
  20. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Ну вот наконец и приехали! Коса пустая,море тёплое и чистое. Обустроились,распалили мангал саксаулом(хотел подложить кусочек резины,сын не дал) Пока прогорал дрова, разогнались бутерами и пивком. Мясо хотел,по совету пана К мариновать в тормозной жидкости,даже нашёл бутылку БСК(она на спирту была в 80 годах,потом пошла синтетика) но тут вспомнил- про обязательные видсотки за совет, и отказался . Мариновал по советски-много лука специи и стакан уксуса.Мясо получилось нежнейшее ,вино Чилийское оказалось вкуснее Южноафриканского. В общем ели долго и много,купались мало. Праздник удался!
     

    Images:

    SDC15012.JPG
    SDC15014.JPG
    SDC15015.JPG
    SDC15017.JPG
    SDC15026.JPG
    SDC15029.JPG
    SDC15030.JPG
  21. консерватор

    консерватор General-leutnant

    Повідомлення:
    33.129
    Адреса:
    від Сяну до Дону
    ліпше б вже дійсно у гальмівній рідині та на гумі. оцет робе мясо жорстким і дуже псує смак. ліпше тоді для прискорення у сильногазованій воді з додаванням сіку лимону або лимоної кіслоти зовсім трошки. цим хоч мясо непопсуєте
     
    LySS, Малежкин, ser Morgan та 4 іншим подобається це.
  22. владислав камшуков

    владислав камшуков Obergefreiter

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    67
    Адреса:
    ДнДз
    Полностью поддерживаю пана К , никакого уксуса забудьте что он есть! Хорошего отдыха и апетита!
     
    LySS, Олег Ильмень472, Dietrich88 та 2 іншим подобається це.
  23. Dietrich88

    Dietrich88 General-major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    5.353
    Адреса:
    ...
    Дякую що порадували фото. В нас холодно і дощить - приємно переглядати фото що комусь получається файно відпочивати.
    По поводу уксусу погоджуюсь з форумчанами, нічого доброго там немає, хоча колись масово використовували такий рецепт. А використоваували цей радянський рецепт по тій причині що не завжди за союзу і в післясовкові часи получалося дістати хороший шмат м'яса належної якості і з тієї частини тварини яка годиться для доброго шашлика, тому і заливали все уксусом щоб скрити як запах так і розм'якшити шматок м'яса який для шашлика не годиться.
    Не заради реклами, яке саме вино куштували і де купували?
     
  24. kratt

    kratt Oberleutnant

    Повідомлення:
    1.858
    Адреса:
    Украина, Одесса
    Чилийского в продаже достаточно, особенно по интернет-магазинам. Нравится Шардоне EQ и Шардоне Цефиро.

    Короп жирный для того, чтобы его жарить как скумбрию; а после нормальной прожарки мелкие кости становятся хрупкими и не острыми.
     
  25. reider74

    reider74 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Я добавляю яблочный...
     
  26. Стоход

    Стоход Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    1.347
    Адреса:
    Приазовье
    Чилийское брал в АТБ. Марка не сохранилась!
     
    Dietrich88 подобається це.