Як аматор повару: шурпа - це суп, так як і плов - це рис з мясом,що покласти та додати залежить від повара та бажання, головне аби було дуже смачно.
І як воно смакує? Мабуть, має свою неповторність. Я вже кілька разів потрапляв на таку ідеологію приготування, без використання солі і спецій. Одна передачка була про якогось дуже відомого італійського повара, який барбекю робить. Тільки добре м'ясо і вогонь, а вже по готовності соліть\перчіть. Аргументував він так, що тільки в такий спосіб можна відчути справжній смак їжі. Ну і одного разу потрапив на вечірку в ресторані Італії, також всі основні страви були практично не солоні і без відчутних спецій. Певно це якийсь тренд...
Смакує дуже гарно,потім кожен на свій смак додає те,що йому подобається півтора кг на трьох тільки блиснуло
Готували ребра свинки, дуже смачно, в аєрогрилі в пакеті . З молодим часничком і українськім хлібом .
Ага. І буйабес - це рибна юшка Суп - це суп! А шурпа - це шурпа! Яка може тільки трохи відрізнятися інгридієнтами, але ніколи не основними ньюансами і технікою приготування. Плову це стосується щє в більшій мірі! Якщо ви коштували тільки суп і рисову кашу, то..... може не вартує аматору радити повару.....
Вперше почув це слово, але вікіпедія каже, що це дійсно рибна юшка із часником і прянощами А ще мафіни і капкейки це - кекси, і не путайте з панкейками - це вроді блінчики.
Бедро индюка в рукаве, так можно делать абсолютно любую дичь и мясо. Бедро индюка - 1 шт., Соевый соус 200-250 гр., или 1 чашка/стакан, Чеснок - 1 головка, Картофель - 1 кг., Мед или сахар - 1-2 чайных ложки, Перец, специи по вкусу, соль НЕ нужна. Мед/сахар кладем в соевый соус и мешаем пока мед\сахар полностью не растворится Кладем бедро в подходящую посуду и заливаем соевый соус, добавляем немного специй, перец и маринуем часа 1,5-2 каждые минут 15 переворачиваем бедро Тем временем чистим чеснок И картофель Когда мясо замариновалось, оно доже цвет поменяет, значительно потемнеет Кладем в рукав мясо, картофель и целые зубки чеснока. Запекаем в духовке 1,5 часа при температуре 180-200 градусов Приятного! Мясо мягкое и сочное.
Вам виднее, в таких случаях, я всегда прошу в студию самый настоящий рецепт энтакого блюда...))) Шурпа, чорба, ковурма-шурпа - жарка, варка, юшка с овощами и мясом......
Ось мене вчили робити плов казахи, туркмени та узбеки. Є різниця. Причому узбек був дуже поважною людиною, що робить плов, все життя, на весіллях. Тобто на декілька тисяч людей. І черга до нього на 1-2 роки вперед. Хочу обговорити таке питання: Ящо плов робиться без курдюка а з олією - то чи треба ту олію чистити і як саме чистити?
Эта фраза мне напоминает разделы оценки: а вот покажите мне проходы такой же......но это лирика и отступление от темы... Вот именно: варка, мясной бульон ( барашек или козочка, можно говядину), лук и морковь, плюс немного специй... А так, каждый вправе готовить и экспериментировать , как ему нравится......
Совсем не об этом, за частую пишут - "нет! не правильный рецепт". Так я и не спорю). Но все равно тут оооогромное желание наконец то узнать тот самый настоящий рецепт и естественно его приготовить то, наконец то по правильному))).
Я помню на одном охотничьем форуме я в отчете написал и выставил фото, и там же было написано - "после охоты приготовили супчик(именно супчик) с дикой утки и рисом". Святые силы, что там один устроил, вопоюще - "это у Вас не правильный рецепт Харчо... Харчо с баранины и только с баранины......!!!" Ему сказано - где указано, что у нас Харчо, и если на то пошло какая наф..к баранина, Харчо в переводе - "говяжий суп". И в заключении ему сказано, что суп с уткой и рисом, это наш коллективный авторский рецепт. И оно все равно выступало, что у нас не правильный суп с дикой уткой и рисом.....)))))))). Никому не в обиду, данный пост не касается никого тут на форуме. С УВ. ко всем.
Надивився тут смаколиків захотілось сала вензеленого . До речі ніж в мене трофейний . Володимир84, продовжуйте і далі готувати, корисні і цікаві фото і опис .
Відповідь наполовину правильна але неповна. Зможете написати методу? Може потім доповню, щось зі своєї сторони.
Як мене вчили:-кидається очищена ціла цибулинка і зажарюється до добре золотаво-коричневої скоринки. Коли готово, то і олію почистив і температура як раз така, як треба для початку процессу
Бачу, ніхто не приєднується до бесіди. Фсім ліньки, чи дууууууже зайняті. Ну то таке... Можна цілу цибулину кидати але найкраще - так: Спочатку наливаємо олію в казан та ставимо на плиту. Розкаляємо олію+спочатку піде чорний дим+далі піде сірий дим+коли дим почне ледве виділятися то кидаєм розрізану навпіл цибулину+вона починає ганяти по казану, як скажена і швидко чорніє+викидуєм чорну і кладем нову цибулину+так робимо - поки цибулина не стане, як і сказав камрад, з золотаво коричневою скоринкою+і тільки тоді масло ми трохи почистили..... + опісля закладаються продукти для плову.
Безпроигрышный вариант) Хоть в духовку, хоть на гриль, я так же в фольге на шампурах и на мангал) бимба
Жена в морозилке порядки наводила, и тут говорит - "а это что...?" Ух ты, печень дичи, с осени еще осталось))).
По рецепту одного рыболова). Лещ запечный фаршированный гречкой. Берем леща Чистим чешую, делаем надрезы со стороны спины до реберных костей. Рыбу не потрошим через брюхо, внутренности потом вынем через разрез со стороны спины Кухонными ножницами или ножом отрезаем позвоночник около головы и хвоста. Внутренности вынимаем. Как то так Отвариваем гречку до полу готовности, обжариваем лук и обжариваем грибы. Потом гречку, лук и грибы смешиваем Фаршируем Леща. Дно протвеня застилаем фольгой, поверхность смазываем растительным маслом, на нее укладываем рыбу Ставим в духовку на 30-40 минут при температуре 180. За 10 минут до конца готовки смазываем сметаной смешанной 50/50 с майонезом и добавлением немного горчицы. Все готово. Приятного аппетита!!!