Шашлик і інші радощі

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем ser Morgan, 4 чер 2018.

  1. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    96
    Адреса:
    левый берег Киева
    Як аматор повару: шурпа - це суп, так як і плов - це рис з мясом,що покласти та додати залежить від повара та бажання, головне аби було дуже смачно.
     
    1. жакет . Тіроль . Австрія . Матеріал 100 % нова шерсть. підкладка 100 % віскоза гудзики пластик замір...
      350 грн.
    2. Тірольський жакет . Австрія Матеріал 55 % льон , 45 % бавовна .підкладка 100% поліестер ґудзики виг...
      250 грн.
    3. мисливський ,Тірольський жакет . Австрія Матеріал 100% сукно .підкладка 100% поліестер ґудзики вигот...
      300 грн.
    4. Китель армии Австрии, старого образца, размер указан австрийский 28, подойдёт на L. Смотрите на ярлы...
      1200 грн.
    5. Польовий кітель австрійської армії Дуже вдалий, ставший уже класичним крій моделі. Кітель середньої...
      250 грн.
  2. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Шурпа переводиться как Варево ))) с УВ
     
    Рост76 та Ohotnik47 подобається це.
  3. Glinmoth

    Glinmoth Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    І як воно смакує? Мабуть, має свою неповторність.
    Я вже кілька разів потрапляв на таку ідеологію приготування, без використання солі і спецій.
    Одна передачка була про якогось дуже відомого італійського повара, який барбекю робить. Тільки добре м'ясо і вогонь, а вже по готовності соліть\перчіть. Аргументував він так, що тільки в такий спосіб можна відчути справжній смак їжі.
    Ну і одного разу потрапив на вечірку в ресторані Італії, також всі основні страви були практично не солоні і без відчутних спецій. Певно це якийсь тренд...
     
    Рост76, vladss та ViktorKux подобається це.
  4. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Очень давно готовлю с минимальным количеством специй ,вкус мяса намного лучше вкуса перцев ))) с УВ
     
    Рост76, Glinmoth та vladss подобається це.
  5. vladss

    vladss Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Смакує дуже гарно,потім кожен на свій смак додає те,що йому подобається:smile_12: півтора кг на трьох тільки блиснуло:D
     
    Рост76, reider74, Glinmoth та ще 1-му подобається це.
  6. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Готували ребра свинки, дуже смачно, в аєрогрилі в пакеті :smile_12:. З молодим часничком і українськім хлібом :smile_12:.
    IMG_20210516_100022.jpg IMG_20210516_174441.jpg
     
    Artyr, dspy, vladss та 8 іншим подобається це.
  7. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    582
    Адреса:
    Сокальщина
    Ага. І буйабес - це рибна юшка:smile_6:
    Суп - це суп! А шурпа - це шурпа! Яка може тільки трохи відрізнятися інгридієнтами, але ніколи не основними ньюансами і технікою приготування. Плову це стосується щє в більшій мірі!
    Якщо ви коштували тільки суп і рисову кашу, то..... може не вартує аматору радити повару.....
     
    Хейль подобається це.
  8. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    96
    Адреса:
    левый берег Киева
    Вперше почув це слово, але вікіпедія каже, що це дійсно рибна юшка із часником і прянощами :)
    А ще мафіни і капкейки це - кекси, і не путайте з панкейками - це вроді блінчики.:)
     
    Рост76 подобається це.
  9. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Бедро индюка в рукаве, так можно делать абсолютно любую дичь и мясо.
    Бедро индюка - 1 шт.,
    Соевый соус 200-250 гр., или 1 чашка/стакан,
    Чеснок - 1 головка,
    Картофель - 1 кг.,
    Мед или сахар - 1-2 чайных ложки,
    Перец, специи по вкусу, соль НЕ нужна.
    Мед/сахар кладем в соевый соус и мешаем пока мед\сахар полностью не растворится
    [​IMG]

    Кладем бедро в подходящую посуду и заливаем соевый соус, добавляем немного специй, перец и маринуем часа 1,5-2 каждые минут 15 переворачиваем бедро
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Тем временем чистим чеснок
    [​IMG]

    [​IMG]

    И картофель
    [​IMG]

    Когда мясо замариновалось, оно доже цвет поменяет, значительно потемнеет
    [​IMG]

    [​IMG]

    Кладем в рукав мясо, картофель и целые зубки чеснока. Запекаем в духовке 1,5 часа при температуре 180-200 градусов
    [​IMG]
    Приятного! Мясо мягкое и сочное.
    [​IMG]
     
    Moidodyr, dspy, толянчик та 5 іншим подобається це.
  10. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Вам виднее, в таких случаях, я всегда прошу в студию самый настоящий рецепт энтакого блюда...)))
    Шурпа, чорба, ковурма-шурпа - жарка, варка, юшка с овощами и мясом......
     
  11. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.480
    Адреса:
    Киев
    Ось мене вчили робити плов казахи, туркмени та узбеки. Є різниця. Причому узбек був дуже поважною людиною, що робить плов, все життя, на весіллях. Тобто на декілька тисяч людей. І черга до нього на 1-2 роки вперед.
    Хочу обговорити таке питання: Ящо плов робиться без курдюка а з олією - то чи треба ту олію чистити і як саме чистити?
     
    lex1187 та Рост76 подобається це.
  12. reider74

    reider74 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Эта фраза мне напоминает разделы оценки: а вот покажите мне проходы такой же....:D..но это лирика и отступление от темы...
    Вот именно: варка, мясной бульон ( барашек или козочка, можно говядину), лук и морковь, плюс немного специй...
    А так, каждый вправе готовить и экспериментировать , как ему нравится...:beer:...
     
  13. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Совсем не об этом, за частую пишут - "нет! не правильный рецепт". Так я и не спорю). Но все равно тут оооогромное желание наконец то узнать тот самый настоящий рецепт и естественно его приготовить то, наконец то по правильному))).:beer:
     
  14. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Я помню на одном охотничьем форуме я в отчете написал и выставил фото, и там же было написано - "после охоты приготовили супчик(именно супчик) с дикой утки и рисом". Святые силы, что там один устроил, вопоюще - "это у Вас не правильный рецепт Харчо... Харчо с баранины и только с баранины......!!!" Ему сказано - где указано, что у нас Харчо, и если на то пошло какая наф..к баранина, Харчо в переводе - "говяжий суп". И в заключении ему сказано, что суп с уткой и рисом, это наш коллективный авторский рецепт. И оно все равно выступало, что у нас не правильный суп с дикой уткой и рисом.....)))))))). Никому не в обиду, данный пост не касается никого тут на форуме.
    С УВ. ко всем.
     
    alivan, moranno, reider74 та ще 1-му подобається це.
  15. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Вы главное не останавливайтесь !
    Отличные , аппетитные у вас рецепты ,так что фото в студию ))) с УВ
     
    reider74, Рост76 та Володимир84 подобається це.
  16. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Надивився тут смаколиків :eek: захотілось сала вензеленого :beer:. До речі ніж в мене трофейний ;).
    Володимир84, продовжуйте і далі готувати, корисні і цікаві фото і опис :beer:.
    IMG_20210517_135126.jpg IMG_20210517_135208.jpg
     
    alivan, vladss, Володимир84 та 3 іншим подобається це.
  17. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    582
    Адреса:
    Сокальщина
    Цибулька друже:beer:
     
    moranno подобається це.
  18. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.480
    Адреса:
    Киев
    Відповідь наполовину правильна але неповна. Зможете написати методу? Може потім доповню, щось зі своєї сторони.
     
    Рост76 та lex1187 подобається це.
  19. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    582
    Адреса:
    Сокальщина
    Як мене вчили:-кидається очищена ціла цибулинка і зажарюється до добре золотаво-коричневої скоринки.
    Коли готово, то і олію почистив і температура як раз така, як треба для початку процессу:D
     
    moranno та Рост76 подобається це.
  20. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.480
    Адреса:
    Киев
    Бачу, ніхто не приєднується до бесіди. Фсім ліньки, чи дууууууже зайняті:D. Ну то таке...
    Можна цілу цибулину кидати але найкраще - так:
    Спочатку наливаємо олію в казан та ставимо на плиту. Розкаляємо олію+спочатку піде чорний дим+далі піде сірий дим+коли дим почне ледве виділятися то кидаєм розрізану навпіл цибулину+вона починає ганяти по казану, як скажена і швидко чорніє+викидуєм чорну і кладем нову цибулину+так робимо - поки цибулина не стане, як і сказав камрад, з золотаво коричневою скоринкою+і тільки тоді масло ми трохи почистили..... + опісля закладаються продукти для плову.
     
    reider74, lex1187, Рост76 та 3 іншим подобається це.
  21. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Скумбрія. Сіль, перець, лимон, фольга, в духовці 15-20 хвилин. Смачно!)
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    alivan, Anatol_AA, trainee та 5 іншим подобається це.
  22. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    96
    Адреса:
    левый берег Киева
    Це мабуть самий класичний варіант, але спробуйте скумбрію ледь-ледь намазати гірчицею.
     
    moranno, Володимир84 та Рост76 подобається це.
  23. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.418
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Безпроигрышный вариант):smile_12:
    Хоть в духовку, хоть на гриль, я так же в фольге на шампурах и на мангал) бимба:smile_12:
     
    ViktorKux, Володимир84, moranno та ще 1-му подобається це.
  24. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    Жена в морозилке порядки наводила, и тут говорит - "а это что...?"
    Ух ты, печень дичи, с осени еще осталось))).
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    alivan, Anatol_AA, толянчик та 3 іншим подобається це.
  25. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.464
    Адреса:
    Слобожанщина
    По рецепту одного рыболова).
    Лещ запечный фаршированный гречкой.
    Берем леща
    [​IMG]

    Чистим чешую, делаем надрезы со стороны спины до реберных костей. Рыбу не потрошим через брюхо, внутренности потом вынем через разрез со стороны спины
    [​IMG]

    Кухонными ножницами или ножом отрезаем позвоночник около головы и хвоста. Внутренности вынимаем.
    Как то так
    [​IMG]

    Отвариваем гречку до полу готовности, обжариваем лук и обжариваем грибы. Потом гречку, лук и грибы смешиваем
    [​IMG]

    Фаршируем Леща. Дно протвеня застилаем фольгой, поверхность смазываем растительным маслом, на нее укладываем рыбу
    [​IMG]

    Ставим в духовку на 30-40 минут при температуре 180. За 10 минут до конца готовки смазываем сметаной смешанной 50/50 с майонезом и добавлением немного горчицы.
    Все готово. Приятного аппетита!!!
    [​IMG]
     
    trainee, alivan, moranno та 4 іншим подобається це.