Шашлик і інші радощі

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем ser Morgan, 4 чер 2018.

  1. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    93
    Адреса:
    левый берег Киева
    Як аматор повару: шурпа - це суп, так як і плов - це рис з мясом,що покласти та додати залежить від повара та бажання, головне аби було дуже смачно.
     
  2. Цікаві лоти

    1. (в наявності 3 шт.)
      Швидко захнулася термо-шапка. QUICK DRY CAP OLIV Тепла термічна шапка виготовляється з штучних воло...
      350 грн.
    2. (в наявності 4 шт.)
      Шапка флісова койот Mütze Fleece - Флісова шапка приємно зігріє в прохолодну погоду завдяки висок...
      300 грн.
    3. (в наявності 1 шт.)
      Polartec Fleece Winter Hat Beanie Cap колір - койот Coyote Brown Виготовлена з синтетичного мікрофлі...
      550 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Шапка флісова флектарн Mütze Fleece - Флісова шапка приємно зігріє в прохолодну погоду завдяки вис...
      300 грн.
    5. (в наявності 4 шт.)
      Шапка флісова олів - Флісова шапка приємно зігріє в прохолодну погоду завдяки високоякісному еластич...
      300 грн.
  3. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Шурпа переводиться как Варево ))) с УВ
     
    Рост76 та Ohotnik47 подобається це.
  4. Glinmoth

    Glinmoth Stabsgefreiter

    Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    І як воно смакує? Мабуть, має свою неповторність.
    Я вже кілька разів потрапляв на таку ідеологію приготування, без використання солі і спецій.
    Одна передачка була про якогось дуже відомого італійського повара, який барбекю робить. Тільки добре м'ясо і вогонь, а вже по готовності соліть\перчіть. Аргументував він так, що тільки в такий спосіб можна відчути справжній смак їжі.
    Ну і одного разу потрапив на вечірку в ресторані Італії, також всі основні страви були практично не солоні і без відчутних спецій. Певно це якийсь тренд...
     
    Рост76, vladss та ViktorKux подобається це.
  5. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Очень давно готовлю с минимальным количеством специй ,вкус мяса намного лучше вкуса перцев ))) с УВ
     
    Рост76, Glinmoth та vladss подобається це.
  6. vladss

    vladss Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.090
    Адреса:
    Украина
    Смакує дуже гарно,потім кожен на свій смак додає те,що йому подобається:smile_12: півтора кг на трьох тільки блиснуло:D
     
    Рост76, reider74, Glinmoth та ще 1-му подобається це.
  7. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Готували ребра свинки, дуже смачно, в аєрогрилі в пакеті :smile_12:. З молодим часничком і українськім хлібом :smile_12:.
    IMG_20210516_100022.jpg IMG_20210516_174441.jpg
     
    Artyr, dspy, vladss та 8 іншим подобається це.
  8. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Ага. І буйабес - це рибна юшка:smile_6:
    Суп - це суп! А шурпа - це шурпа! Яка може тільки трохи відрізнятися інгридієнтами, але ніколи не основними ньюансами і технікою приготування. Плову це стосується щє в більшій мірі!
    Якщо ви коштували тільки суп і рисову кашу, то..... може не вартує аматору радити повару.....
     
    Хейль подобається це.
  9. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    93
    Адреса:
    левый берег Киева
    Вперше почув це слово, але вікіпедія каже, що це дійсно рибна юшка із часником і прянощами :)
    А ще мафіни і капкейки це - кекси, і не путайте з панкейками - це вроді блінчики.:)
     
    Рост76 подобається це.
  10. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Бедро индюка в рукаве, так можно делать абсолютно любую дичь и мясо.
    Бедро индюка - 1 шт.,
    Соевый соус 200-250 гр., или 1 чашка/стакан,
    Чеснок - 1 головка,
    Картофель - 1 кг.,
    Мед или сахар - 1-2 чайных ложки,
    Перец, специи по вкусу, соль НЕ нужна.
    Мед/сахар кладем в соевый соус и мешаем пока мед\сахар полностью не растворится
    [​IMG]

    Кладем бедро в подходящую посуду и заливаем соевый соус, добавляем немного специй, перец и маринуем часа 1,5-2 каждые минут 15 переворачиваем бедро
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Тем временем чистим чеснок
    [​IMG]

    [​IMG]

    И картофель
    [​IMG]

    Когда мясо замариновалось, оно доже цвет поменяет, значительно потемнеет
    [​IMG]

    [​IMG]

    Кладем в рукав мясо, картофель и целые зубки чеснока. Запекаем в духовке 1,5 часа при температуре 180-200 градусов
    [​IMG]
    Приятного! Мясо мягкое и сочное.
    [​IMG]
     
    Moidodyr, dspy, толянчик та 5 іншим подобається це.
  11. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Вам виднее, в таких случаях, я всегда прошу в студию самый настоящий рецепт энтакого блюда...)))
    Шурпа, чорба, ковурма-шурпа - жарка, варка, юшка с овощами и мясом......
     
  12. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    Ось мене вчили робити плов казахи, туркмени та узбеки. Є різниця. Причому узбек був дуже поважною людиною, що робить плов, все життя, на весіллях. Тобто на декілька тисяч людей. І черга до нього на 1-2 роки вперед.
    Хочу обговорити таке питання: Ящо плов робиться без курдюка а з олією - то чи треба ту олію чистити і як саме чистити?
     
    lex1187 та Рост76 подобається це.
  13. reider74

    reider74 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Эта фраза мне напоминает разделы оценки: а вот покажите мне проходы такой же....:D..но это лирика и отступление от темы...
    Вот именно: варка, мясной бульон ( барашек или козочка, можно говядину), лук и морковь, плюс немного специй...
    А так, каждый вправе готовить и экспериментировать , как ему нравится...:beer:...
     
  14. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Совсем не об этом, за частую пишут - "нет! не правильный рецепт". Так я и не спорю). Но все равно тут оооогромное желание наконец то узнать тот самый настоящий рецепт и естественно его приготовить то, наконец то по правильному))).:beer:
     
  15. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Я помню на одном охотничьем форуме я в отчете написал и выставил фото, и там же было написано - "после охоты приготовили супчик(именно супчик) с дикой утки и рисом". Святые силы, что там один устроил, вопоюще - "это у Вас не правильный рецепт Харчо... Харчо с баранины и только с баранины......!!!" Ему сказано - где указано, что у нас Харчо, и если на то пошло какая наф..к баранина, Харчо в переводе - "говяжий суп". И в заключении ему сказано, что суп с уткой и рисом, это наш коллективный авторский рецепт. И оно все равно выступало, что у нас не правильный суп с дикой уткой и рисом.....)))))))). Никому не в обиду, данный пост не касается никого тут на форуме.
    С УВ. ко всем.
     
    alivan, moranno, reider74 та ще 1-му подобається це.
  16. ViktorKux

    ViktorKux Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.073
    Адреса:
    Ukraine
    Вы главное не останавливайтесь !
    Отличные , аппетитные у вас рецепты ,так что фото в студию ))) с УВ
     
    reider74, Рост76 та Володимир84 подобається це.
  17. Рост76

    Рост76 General-major

    Повідомлення:
    5.218
    Адреса:
    Рідна ненька Україна.
    Надивився тут смаколиків :eek: захотілось сала вензеленого :beer:. До речі ніж в мене трофейний ;).
    Володимир84, продовжуйте і далі готувати, корисні і цікаві фото і опис :beer:.
    IMG_20210517_135126.jpg IMG_20210517_135208.jpg
     
    alivan, vladss, Володимир84 та 3 іншим подобається це.
  18. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Цибулька друже:beer:
     
    moranno подобається це.
  19. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    Відповідь наполовину правильна але неповна. Зможете написати методу? Може потім доповню, щось зі своєї сторони.
     
    Рост76 та lex1187 подобається це.
  20. lex1187

    lex1187 Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Сокальщина
    Як мене вчили:-кидається очищена ціла цибулинка і зажарюється до добре золотаво-коричневої скоринки.
    Коли готово, то і олію почистив і температура як раз така, як треба для початку процессу:D
     
    moranno та Рост76 подобається це.
  21. moranno

    moranno General-major

    Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    Бачу, ніхто не приєднується до бесіди. Фсім ліньки, чи дууууууже зайняті:D. Ну то таке...
    Можна цілу цибулину кидати але найкраще - так:
    Спочатку наливаємо олію в казан та ставимо на плиту. Розкаляємо олію+спочатку піде чорний дим+далі піде сірий дим+коли дим почне ледве виділятися то кидаєм розрізану навпіл цибулину+вона починає ганяти по казану, як скажена і швидко чорніє+викидуєм чорну і кладем нову цибулину+так робимо - поки цибулина не стане, як і сказав камрад, з золотаво коричневою скоринкою+і тільки тоді масло ми трохи почистили..... + опісля закладаються продукти для плову.
     
    reider74, lex1187, Рост76 та 3 іншим подобається це.
  22. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Скумбрія. Сіль, перець, лимон, фольга, в духовці 15-20 хвилин. Смачно!)
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    alivan, Anatol_AA, trainee та 5 іншим подобається це.
  23. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    93
    Адреса:
    левый берег Киева
    Це мабуть самий класичний варіант, але спробуйте скумбрію ледь-ледь намазати гірчицею.
     
    moranno, Володимир84 та Рост76 подобається це.
  24. trainee

    trainee Hauptmann

    Повідомлення:
    2.417
    Адреса:
    Land of Living Skies
    Безпроигрышный вариант):smile_12:
    Хоть в духовку, хоть на гриль, я так же в фольге на шампурах и на мангал) бимба:smile_12:
     
    ViktorKux, Володимир84, moranno та ще 1-му подобається це.
  25. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    Жена в морозилке порядки наводила, и тут говорит - "а это что...?"
    Ух ты, печень дичи, с осени еще осталось))).
    [​IMG]

    [​IMG]
     
    alivan, Anatol_AA, толянчик та 3 іншим подобається це.
  26. Володимир84

    Володимир84 Oberst

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    13
    Повідомлення:
    4.366
    Адреса:
    Слобожанщина
    По рецепту одного рыболова).
    Лещ запечный фаршированный гречкой.
    Берем леща
    [​IMG]

    Чистим чешую, делаем надрезы со стороны спины до реберных костей. Рыбу не потрошим через брюхо, внутренности потом вынем через разрез со стороны спины
    [​IMG]

    Кухонными ножницами или ножом отрезаем позвоночник около головы и хвоста. Внутренности вынимаем.
    Как то так
    [​IMG]

    Отвариваем гречку до полу готовности, обжариваем лук и обжариваем грибы. Потом гречку, лук и грибы смешиваем
    [​IMG]

    Фаршируем Леща. Дно протвеня застилаем фольгой, поверхность смазываем растительным маслом, на нее укладываем рыбу
    [​IMG]

    Ставим в духовку на 30-40 минут при температуре 180. За 10 минут до конца готовки смазываем сметаной смешанной 50/50 с майонезом и добавлением немного горчицы.
    Все готово. Приятного аппетита!!!
    [​IMG]
     
    trainee, alivan, moranno та 4 іншим подобається це.