Помідори у власному соці - заготівлі на зиму тривають - завтра їду на базар по чергову партію помідорів
Ось тут люди маринують, закатують в банки для осінньо-зимового періоду. І тут стало цікаво, чого і скільки треба банок , допустимо в літрах, для середньої сім"ї із 4-х чоловік. Щоб не думали, що хочу поржати з когось, почну з себе: гурочки малосольні - 2 по 3 літрів, мариновані - 3 по 1 літри, помідор квашений - 2 по 3 літрів, маринований - 3 по 1 літри, кетчуп- 6 банок 0.5, ткемалі через рік роблю, в цьому не робив, салати - 4 по 0.5, вареньки не помню точно, вроді - 4 по 0,5 л. Залишилось в планах перець гострий кільцями - 3 по 0,3. Квашену капусту останнім часом не роблю, кампоти також не закриваю, а тільки ягода заморозкою для кампоту. Хто ще поділиться? може і собі чогось новенького спробую закатати.
Кабачки з тертою морквою в томаті; мариновані патісони; аджика; залені помідори, начинені часником та петрушкою в підслащеному маринаді; гриби і тд і тп.
Вітаю товариство закрив чергову партію памадорків у власному соці - зима не буде така сувора Завтра їду по останню порцію сирця, а з наступного тижня буду робити мариновані.
Рецептик не завадив би..У Херсоні зараз така сливка 18-20 гривень/кіло..На сік можна й по 5-8 гривень набрати..
Я не заморочуюся з витисканням соку, а купую готовий (тільки це не з українськими цінами на сік!). Помідори мию, проколюю збочисткою у місці плодоніжки, щильно вкладаю о випастеризованих слоїків (15 хвилин у духовці 150 градусів), потім заливаю слоіки з помідорами кип'ятком на 20 хвилин. У другій каструлі готується сік - 1л солу столова ложка солі нейодованої солі та три ложки цукру. Зливаємо воду, заливаємо кип'ящим соком та закручуємо попередньо випастеризованими кришками. Потім традиційно - перегортаємо, ставимо та накриваємо. На однолітрову банку приблизно 550 грамів помідорів та півлітра соку - смачного.
Доброго вечора, Спробував печених томатів, сподобалось. Та повторити не вдалося, ймовірно сорт не той