Пішли чутки в пресу, що в пентагон викликали якогось кардинала місцевого і грузили йому мізки, типу щоб католицька церква підтримала, або хоча б закрила рота з критикою, мовляв з сильними краще дружити, у них мовляв майже хрестовий похід, і нагадали про Авіньйонське папство і прецедент, хто не в курсі то ось https://uk.wikipedia.org/wiki/Авіньйонський_полон_пап Папа замість якихось там святкувань в честь 250річчя , в сша вже не хоче, а поїде на Лампедузу. Нагадаю, сам папа з сша. Коротше в декого кукуха добряче поїхала, якщо правда. Відеоролик трапився, джерело не найкраще, посилання не даю, тому кому цікаво, перепровіряйте.
"Нам не подобається папа, який буде говорити, що володіння ядерною зброєю — це нормально… Це людина, яка вважає, що не варто гратися з країною, яка прагне отримати ядерну зброю, щоб знищити світ…Я не є прихильником папи Лева". Заява Трампа, зроблена журналістам на базі "Джойнт-Бейс Ендрюс", пролунала незабаром після того, як він опублікував у своїй соцмережі Truth Social розлогий критичний допис щодо папи. "Папа Лео СЛАБКИЙ у боротьбі зі злочинністю і жахливий у зовнішній політиці", — написав Трамп, додавши, що не хоче папи, який вважає нормальним, що Іран має ядерну зброю, або який вважає "жахливим те, що Америка атакувала Венесуелу". "І я не хочу Папи, який критикує президента Сполучених Штатів"
в любій незрозумілій ситуаціі блокуй протоку. бармалеі вже сказали щоб весь світ глянув на ціни на заправках і запамятав ці хороші часи. саме цікаве тільки починається.
Там протока широка, але мілка. Всі пхаються під іранський берег. Хай платять, або чухають в нейтральні води.
Трамп привітає Петера Мадяра з перемогою? Його любимчик Орбан якого він всіма силами підтримував прлетів як фанера...
мадяр має щось інакше говорити. він ж опозиція. але реальний вектор нікаплі незміниться. двушка з маскви підїде і мадяр перетвориться на орбана.
В угорських ЗМІ звернули увагу на відсутність у публічному просторі міністра закордоних справ Угорщини Петера Сійярто з того часу, коли стало відомо про історичну поразку Віктора Орбана на виборах. Зокрема, його не було поруч з Орбаном, коли той публічно визнав поразку на виборах.
Нам доведеться сісти за стіл переговорів із путіним, — Мадяр Географічне положення ні росії, ні Угорщини не зміниться. Наша енергетична залежність від рф також збережеться. Ми будемо вести переговори. Водночас він пообіцяв повернути країну до тіснішої співпраці з Європою та НАТО.
Не зненацька виступила, очко заграло.. В неї була подруга ' Аманда Унгаро , бразильська модель, яку ICE ,взяло за шкірку, і дало копняка під зад з країни, ще й сина відібрали, в якого американське громадянство, він з батьком залишився. Аманду це вкурвило, що не заступилась, а знає вона багато чого, мабуть , якісь файли зберегла і може попсувати життя, якщо не випаде з балкону чи не перекуплять. Є якийсь компромат, а от чи буде використаний то хз, можуть і домовитись по тихому.
Трамп уже не встанет на ноги.он в ловушке . Репортёр Саймон Атеба .Трамп вероятно получит импичмент и уйдет раньше а республиканцы ещё долго не смогут отправиться от такого поражения . Заявил Атеба.
Точніше звучить так: Разумеется, если обстоятельства сложатся, придется сесть за стол переговоров с российским президентом. Географическое положение ни России, ни Венгрии не изменится. И наша энергетическая зависимость тоже останется на какое-то время. Нужно усиливать диверсификацию, но это не делается за один день. При необходимости мы будем вести переговоры, но друзьями не станем»
ну от. а хто мав надію що це не орбан 2 ? це те саме що президентом в нас стане дружбан зеленопикого. щось зміниться ? ні незміниться.
До речі,ні пуйло ні трампло не привітали... С победой Мадьяра поздравила премьер Италии Джорджа Мелони. Она также поблагодарила «своего друга» Виктора Орбана за «интересное сотрудничество» в течение многих лет. «Исторической» победу Мадьяра назвал премьер-министр Великобритании Кир Стармер. По его мнению, это «исторический момент не только для Венгрии, но и для европейской демократии». Кроме того, поздравления с победой Мадьяру направили президент Франции Эммануэль Макрон, канцлер Германии Фридрих Мерц и премьер Польши Дональд Туск. Последний в своей посте написал по-венгерски «Русские, домой»! Это один из самых известных в Венгрии лозунгов, которые скандировали участники восстания 1956 года, требовавшие вывода советских войск из Венгрии.
Папа Римський Лев XIV "Я не буду вступати у дебати. Речі, про які я кажу, не задумуються як атака проти когось. Запрошую усіх людей шукати шляхи для побудови мостів до миру й примирення, шукати способи уникати війни завжди, коли це можливо. Я не боюся адміністрації Трампа і не боюся гучно озвучувати послання Євангелія – для чого, як я вважаю, я тут і є, для чого є церква. Ми не політики, ми не займаємося зовнішньою політикою з такою ж перспективною, як він можливо це розуміє".
Мадяр про кредит ЄС на 90 млрд євро для України: Рішення ухвалено ще в грудні, Угорщина не братиме участі в цьому пора запамятати угорська і польська любов до нас то сама більша в світі любов і хто там президент ролі неграє
Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія не буде вітати лідера угорської опозиційної партії "Тиса" Петера Мадяра з перемогою на виборах, оскільки Угорщина є "недружньою" країною. Деталі: Пєсков заявив, що Росія не "надсилає привітання недружнім країнам". "А Угорщина – недружня країна, вона підтримує санкції проти нас", – сказав речник Кремля. У Пєскова уточнили, чи означає це, що Москва дружила виключно з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном. "Ми з ним вели діалог", – відповів він на це. Новий лідер Угорщини вважає очевидним, що Росія є загрозою для Європи, і вважає неприпустимими контакти, які були між угорським і російським міністрами закордонних справ. Про це Петер Мадяр заявив на пресконференції в Будапешті, повідомляє кореспондент "Європейської правди". Відповідаючи на питання про те, чи вважає він Росію загрозою, Мадяр відповів безумовною згодою. "Так! Я вважаю, що так, і я вважаю, що кожен це розуміє", – заявив він. Мадяр, утім, відразу додав, що це стосується лише російського керівництва, а не Росії як суспільства. "І я тут кажу не про російських людей і не про російську культуру", – сказав він. Петер Мадяр нагадав, що Угорщина за останні сторіччя багаторазово стикалася з російською загрозою, у тому числі двічі – протягом XX сторіччя. "Ми відчули це у 1920-х, і у 1956-му, ми знаємо, як це", – додав він. Мадяр окремо підкреслив, що вважає особливо неприпустимим те, як чинний міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто зливав дані з зустрічі ЄС російському колезі Сергєю Лаврову. "Навіть у футболі я не можу піти до роздягальні до іншої команди і розповісти про те, яку стратегію гри планує наша команда. І тим більше неприпустимо, що в МЗС заходять російські шпигуни", – додав він.
позавчора ще штати хотіли розблокувати а вчора вже самі заблокували протоку. на рахунок мадяра то він не є випадковим персонажем. він з сімї політиків вищого рівня. синулька мажор. працював в адм орбана. його жінка теж міністром була при орбані. всі їли з одного корита. кардинально політика його нічим інакшим відрізнятися небуде 100%. в ірландіі протести. всі хочуть дешевого бензину. а нема. венс сказав що цілі досягнуто. можна завершувати.