Самостоятельное снаряжение патронов для гладкоствола.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем TruckDriver, 19 лип 2015.

1. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    NS D20 1,4 грамма

CHASER618 та sts112 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 1 шт.)
      Магазин ТОЗ-8,изготовлена из крепкого пластика .Тут продается только шахта с магазином(кит набор маг...
      950 грн.
    2. (в наявності 12 шт.)
      Гумові захоплення-накладки розроблені для магазинів AR15/M4/М16, АК/Сайга/ Вепр. Дизайн цих накладок...
      50 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      Гільзоуловлювач Призначений для використання на гвинтівках та карабінах. Відмінно підійдуть під AR...
      650 грн.
    4. Тубус шкіра, зроблено під замовлення. (помінялись пріоритети) Корпус із склотканини с полиефірною см...
      6800 грн.
    5. (в наявності 8 шт.)
      TMAG 30 GEN М3 - це прозорий 30-зарядний магазин третього покоління, оптимізований для роботи з патр...
      1550 грн.
  3. sts112

sts112 Oberschütze

Повідомлення:
    27
    Так його на 32 грами треба 1,5. Не замало буде?

4. sts112

sts112 Oberschütze

Повідомлення:
    27
    Розумію, що спеціально розроблені скоріш за все будуть краще, але в голові не вкладається як тоді на тому ж Соколі (Круку, ще чомусь) збирають будь які навіски просто корегуючи кількість пороху? Хіба тут так не буде працювати?

5. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    если ложить больше то могут случиться неприятнсти всякие разные - прогар капса раздутте клин гильзы слом ружья слом от отдачи костей стрелка и много тому подобных вещей - если у Вас есть желание проверить это на своем оружии и на своем здоровье - это можно - и потом нам тут в теме расскажите как оно

меньше пороха - меньше отдача - меньше начальная скорость заряда - меньше риска

например недавно я стелял пулей шар 30 грамм ПК Спорт-24 на порохе NS 206sv 0,7 грамма - отдача комфортнее чем от 24 грамма на 1,25 NS 206sv - скорость близка к дозвуку - и совершенно безопасно

Скорости горения порохов - разные. Например Сокол по скорости горения равен Nobel Sport A0.

p125-p45-poroh-tt-pm.jpg p125-p45-poroh-tt-pm-2.jpg poroh-all.jpg poroh-vectan.jpg TSG.jpg

По поводу скорости мощности отдачи. Для ружья 12к стандартный вес пули Бреннике 32 грамма и по дроби это 28-32 грамма - и вот на таком весе и скорости около 430 м/с получается нормальная мощность. Если Вы разгоните заряд 36 грамм до 430 м/с то это будет некомфортная отдача что снизит точность-кучность - а если это еще делать на не подходящем порохе слишком быстром - то все эти эксперименты могут закончиться не хорошо.

36 грамм на 1.4 NS D20 стрелять (относительно) безопасно - еще ведь неизвестно какое у вас ружье - переломка помпа полуавтомат - и какой будет использоваться пыж-контейнер или пыж-полуконтейнер или набор пыжей на обтюраторе - если хорошая амортизация то может получиться приемлимая отдача

в этом уравнении слишком много незвестных

ДВ762, CHASER618, Kineas та ще 1-му подобається це.
  6. sts112

sts112 Oberschütze

Повідомлення:
    27
    Дякую! Доступно!
    Рушниця помпова. Пиж-контейнер

CHASER618 та berger2000 подобається це.
  7. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    Ні, так це не працює. Інакше достатньо було б мати якийсь один універсальний порох, а не цілу лінійку під всі наважки. Основними характеристиками пострілу для нас є початкова швидкість снаряду та тиск у стволі. Якщо потрібна нормальна швидкість для снаряду певної ваги, то і порох треба застосовувати відповідний. Тоді і тиск буде у межах норми. Інакше або швидкість буде мала, або тиск небезпечний. І ще. Чим вищий тиск, тим більша деформація снаряду та гірша "якість" пострілу.

Kineas, berger2000 та sts112 подобається це.
  8. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Можно фото Вашего пыж-контейнера под 36 грамм увидеть. Вообще обычно такие заряды дроби собирают без контейнера - на пыже-полуконтейнере высотой 28 мм

pizg-28mm.JPG

sts112 подобається це.
  9. sts112

sts112 Oberschütze

Повідомлення:
    27
    Ну в мене його ще не має і судячи з вашого повідомлення його не існує

berger2000 подобається це.
  10. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    ПК на 36 грамм существует

CHASER618, Kineas та sts112 подобається це.
  11. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    Дивіться, річ була за порох, який доступний зараз на ринку, а доступний лише нобель, з ціною за 1100-1200 грн за 200 г, тобто 6 грн за 1 гр, в набій іде 1,6г (приблизно), а це 9 грн. Гільзу я теж порахував нову, так як порівнював з заводськими набоями, а вони закриті не в старі. Тому коли СП-З-К закінчиться, економіка буде виглядати так: 4 грн капсюль+9 грн порох і це вже 13 грн. Це добре коли є запаси, але коли вони скінчаться, то 10 грн ніяк не вийде, а якщо на новій гільзі то і в 20 грн не вкластися

ДВ762 та sts112 подобається це.
  12. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Повідомлення:
    599
    Адреса:
    Київ
    Ви порівнюєте собівартість набою в роздріб з крупним оптом. Виробники отримують комплектуючі по зовсім іншим цінам.

13. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    Я порівнюю доступність для рядового релоудера, якому не доступні оптові ціни.

ДВ762, sts112 та M.Y. подобається це.
  14. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    Ось ПК на 36г, у нього стаканчик такий же як на 32 г, але він нижчий (менший амортизатор). Якщо потрібен набій 36г візьміть порох C7L або 206S, а ще часто попадався в продажі порох ТАХО Буран-всі вони розраховані на 36г. Якщо нічого не знайдете, то А0 теж підійде.
    Я часто споряджаю набої для військовий саме на 36г, мені найбільше подобається C7L

Images:

pic20382.jpg
    ДВ762 та sts112 подобається це.
  15. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Повідомлення:
    599
    Адреса:
    Київ
    Зважаючи на шлях яким завозять порох, опт доступен всім.

sts112 подобається це.
  16. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    181
    Адреса:
    Запоріжжя
    Три роки споряджаю для себе набої, одностріл повністю влаштовуєі - не бачу сенсу використовувати нову гільзу. Те що СП-З-К немає в продажу на Райберті не значить що його немає в продажу в мисливських магазинах. Дехто замовляє напряму у виробника з доставкою Спецзв'язком. Якось ради інтересу спробую виготовити димнячок :) Не бачу в цьому нічого складного, всі інгредієнти досить дешево продаються в господарчих магазинах.

ДВ762 подобається це.
  17. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    На заводі зараз пороху немає і не можуть сказати коли його будуть виготовляти, не вистачає сировини.

18. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    я вже більше 40 років курю самокрутки....якщо йти вашим шляхом то до б/у гільзи можна самому нарубати прокладок, набрати замість пижів/ПК тирси, налити шроту/куль і тоді залишиться купляти лише капсуль і порох...
    ПС1 - тирсу використовую вже дуже давно..подобається...
    ПС2 - шрот/кулі колись лив сам...зараз відійшов від того, але якщо притисне - можу відновити лиття...
    ПС3 - б/у гільза помита з виправленим дульцем майже як нова...пусті газові балончики від СО, калібровка-екстрактор і кипяточок - просто казка для вирівнювання дулець 12к
    ПС4 - питання було зібрати патрон як по заводу на нових комплектуючих...тоді треба рахувати все: гільза + капсуль + порох + пиж/ПК + шрот/куля - це одна крайність...капсуль+ порох і решта дістати/самому зробити - інша крайність...ну і між цими крайностями різні варіанти...

berger2000 та иван777444333 подобається це.
  19. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    Я вже звик до ціни набою меньше 10 грн, так як їх розхід 400 шт в місяць,за вечір, після роботи, іноді треба встигнути спорядити до 150 шт, але коли скінчаться запаси комлектуючих, то тут не допоможе ні тирса ні самовирублені пижі, так як для цього буде потрібно багато часу, та і не поспоряджаєш підкаліберну Люман на тирсу без ПК.
    Чому взагалі написав за дороговизну релоуду, нещодавно мій товариш отримав дозвіл на зброю, купив першу помпу, взяв пачку набоїв в магазині, орендував стрільбище на 2 години і зрозумів, що в азарті пачка набоїв закінчується за 20 хв. Вирішив спробувати себе в релоуді, нічого не спитавши, пішов в магазин і закупив комплектухи (гільзи капсюльовані порох, ПК, шріт) благо від діда залишився УПС, так він потім жалівся що краще було все таки купити готові, було б дешевше. Я йому задарив трохи підготовлених гільз, але навіть на них ціна набою вийшла 21 грн (у нас в магазині капсюля по 5 грн) вся проблема в поросі, вартість Нобель Спорт для одного набоя 9-10 грн. В магазині BP продають по 20 грн. Слідуючи з цього, випливає, що бариги дуже сильно загнули за комплектуху зараз, як мініму в два рази ніж її собівартість.

berger2000 та ДВ762 подобається це.
  20. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    все вірно...якщо за вечір потрібно спорядити кілька сотень набоїв то без нових комплектух це майже не реально...помити і відновити дульце гільзи займе трохи часу...напижувати прокладки/пижі/тирсу займе набагато більше часу ніж вкинути ПК...
    щодо Люман то в 80-90і я нормально релодив Діаболо (практично таж Люман)..було валом самолитих важких 16к які я споряджав як каліберну в 16к і підкалюберну в 12к...вставляв в гільзу кільце з поліетиленових бутилок/ємностей - все нормально центрувалось і летіло без ПК.

berger2000 та Kineas подобається це.
  21. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Повідомлення:
    599
    Адреса:
    Київ
    Маю лійку діаболо 16к. В пк12к. вона не стає. А люман 12к. так само не стає в пк16к. Гратися вирізаючи пк з тетрапаку як це роблять за порєбріком така собі ідея. Як на мене краще перейти на каліберну кулю. Споряджав діаболо 12к. на корковому буфері, летіло добре, по часу не набагато більше ніж накрутити ліманів.

ДВ762 та berger2000 подобається це.
  22. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.059
    Адреса:
    просто в 80-90і я полював з своєю 12к а батько 16к...в батька була вдала пулелійка Діаболо 16к 30 грам кулі якої були як каліберні для 16к а я спробував спорядити її як підкаліберну для своєї 12к...трохи погрався підібравши комплектуючі і потім нормально стріляв...
    30гр трохи важкувата для 16к але батько лив важкі кулі саме на медведя да і шроту він завжди сипав по 30гр - любив важкі снаряди...не один мисливець ходив з розбитими губами і побитими пальцями коли брав батькові патрони:D ..зато видно було хто вміє вкладатись а хто стріляє на вскидку без вкладки:D
    ну і для 12к 30гр підкаліберна куля була на ура...уніфікація ;)
    ПС пробував і я на корковій крошці і на коркових пижах споряджати - непогано виходило...

23. Kineas

Kineas Stabsgefreiter

Повідомлення:
    599
    Адреса:
    Київ
    Плюс якісних сучасних пк в тому, що вони відкриваються рівномірно (привіт одеським), а обмотка "стаканчиком" з фото, ренген плівки чи тетрапаку відкривається з однієї сторони, і може впливати на траєкторію кулі. Кацапи роблять штампи під тетрапак у вигляді шести променевої зірки. Такий собі розгорнутий пк. Я розумію коли зовсім нема комплектухи, особливо під латунь. Інше діло коли все є під рукою і коштує не дорого. Я наприклад, не вживаю нічого в тетрапаці і мені не вигідно купувати сок чи молоко заради саморобних пк. Мені цікаво запустити діаболо 16к з 12го калібру, але якось не доходять руки при наявності п'яти видів люману (24,28,30,32,34г.) та діаболо 35г.

ДВ762 подобається це.
  24. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.498
    Адреса:
    Полтава
    Ну порох можно экономить стреляя легкими зарядами - пуля 24 грамма или еще более легкие сборки картечи например
    7.2 мм x 8 штук
    8 мм x 6 штук
    8.5 мм x 4 штуки
    9 мм x 4 штуки

Под все эти сборки нужен порох Nobel Sport 206sv - под пулю 24 грамма 1,25 грамм, под картечные сборки 1 грамм.

Подробнее с рецептами тут https://reibert.info/threads/legkie-zarjady-dlja-pompy.1043487/

ДВ762 та Kineas подобається це.
  25. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.946
    Адреса:
    Київ
    Може бути менше. У мене тренувальний набій з кулею Лі 28 грам на 1.45 грама D20. За порох з магазину це виходить 7.47 грн зі знижкою. Весь набій на гільзі-однострілі виходить 16-17 грн. Вдвічі дешевше найдешевших кульових у магазині. І Лі 28 грам летить у мене на такій збірці чудово, особливо на 35 метрів. І без всякої заливки. Дивно, що у Вас таке з цією кулею на відео. Схильний до думки, що треба таки нормальний порох, а не те, що десь віником з підлоги намели.:D Правда там є ще деякі нюанси у спорядженні цієї кулі.

26. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    183
    Адреса:
    Вінниця
    Я можу її запустити точніше, але Ви не уловили суть на початку де я розповідав чому у мене збірка максимально проста, яку зробить 95% початківців і показав як вона летить з звичайного циліндру, як би я стріляв з іншого стовла, з більш строгою сверловкою-вона полетіла б краще, а якби з дульного звуження-ще краще. Але нею немає ніякого сенсу стріляти, так як є Люман який все одно летить краще, або звичайний шар. І по поводу пороху, майже всі кулі летять точніше саме на СПЗК, перевірено дуже багато разів і не тільки мною.

berger2000 подобається це.