Самостоятельное снаряжение патронов для гладкоствола.

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем TruckDriver, 19 лип 2015.

1. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.451
    Адреса:
    Полтава
    Я стреляю на 30 метров, собираю кучу на листе А4. Дробью не стреляю. А картечь пробовал делать легкие заряды до 24 грамм 7,2 мм 8 мм 8,5 мм - кучность норм. На 100 метрах ИМХО нада из нарезного стрелять 223rem 9x21 22LR.

ДВ762 та hootcul подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Оригінальний спусковий механізм Geissele Super Dynamic Enhanced (SD-E™) – двоступеневий тригер премі...
      15000 грн.
    2. Выполненны из ABS пластика. Становятся без проблем. Пару раз требовалась не хлопотная подгонка, вызв...
      2600 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для АК, AR15, G...
      5199 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      -30дб. Примерно -70% Стальной не разборный. На 10 камер . ВЕС 470грм.! 200×40мм. Видео работы :
      3000 грн.
    5. Для .223rem. Резьба ½"-28 UNEF. Подробное описание по ссылке: https://stvol.ua/ru/catalog/glush...
      1051 грн.
  3. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
    Оце я вас розбуркав :)
    Я бажав додати інформацію для порівняння пиж-контейнерів Сільвер та Юніпласт.
    Раніше я купляв у Козаків пиж-контейнери Сільвер бо вони дешевші за Юніпласт (95 проти 115 грн за 100 шт), але коли замовляв кулі в комплекті з пиж-контейнером то надсилали Юніпласт. Тому я вважав що Юніпласт краще за Сільвер.
    В повідомленнях цієї теми нещодавно писали що в Юніпласта після пострілу вивертає пороховий обтюратор, в Сільвері такого немає. Що в Юніпласта гірша точність.
    Напевно ще один недолік це гірша робота амортизатора через вертикальні пластикові стрижні всередині.
    Нещодавно на форумі у Володимира Грізлі я придбав форми для відливки підкаліберної кулі-шар та Люман, придбав на Пром.юа 500 шт пиж-контейнерів Юніпласт-24 по 75 грн за 100 шт і при інших однакових умовах отримав з друзями легкі синяки на плечах, чого раніше не було.
    З цього я роблю висновок що мені потрібно знову повертатись до пиж-контейнерів Сільвер, що дають більш м'яку віддачу.
    Я вважаю що з дробовика необхідно тренуватись стріляти такими наважками якими ти збираєшся захищати себе та своїх близьких. Кращій результат дають великі наважки шроту та картечі, важкі кулі. А якщо хтось бажає стріляти без віддачі, то нехай купляє мілкашку або пневматику. Це не наш метод :)

Omikron та berger2000 подобається це.
  4. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.921
    Адреса:
    Київ
    Навіть страшно запитати, від кого плануєте захищатись.:) Бо, наприклад, популярна картеч 8мм/9шт - це 27 грам. І важко уявити істоту по якій цього буде мало. Якщо мало, тоді вже, мабуть, є сенс одразу на срібні кулі перейти.:D

Savoy13, Віталій Шкіпер, amin333 та 5 іншим подобається це.
  5. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
    Народ, підскажіть чи хтось споряджав так кулю Ліман в контейнер? (щоб верхній поясок не торкався ПК) Фото зробрене з скріншоту зупиненого відео, тому такая погана якість. Автор каже що саме з таким спорядженням у нього ця куля полетіла найточніше, але як на мене, то це якась повна шляпа так споряджати підкаліберну кулю.

Images:

Безымянный.jpg
    Labetth подобається це.
  6. Labetth

Labetth Feldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    37
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    76
    Повідомлення:
    534
    Адреса:
    Киев
    Смысл контейнера это не царапать ствол пулей. А тут... Я бы так себе не делал.

berger2000, ДВ762 та Surovyy подобається це.
  7. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
    Для мене ПК це центровка підкаліберної кулі в стволі, а з таким спорядженням її буде в стволі мотати в різні сторони. Я йому писав що це йкийсь абсурд, але він пише що найточніше так летить.

ДВ762 подобається це.
  8. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    По перше, на відео-фото чітко видно, що стакан відрізаний на половину, тому куля так і стирчить!
    По друге, а з чого ви узяли, що у чувака куля саме підкаліберна? А може каліберна...
    По третє, ви ж не знаєте(не написали) яка у автора відео рушниця? Може саме в нього і з його залізяки, таке спорядження летить файно...
    І щось мені підказує, що відео кацапське...;) А кацапи там в себе мудрять, як хочуть...:D

9. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    і добавити нічого :beer:...
    без діаметру кулі, діаметру ствола, звуження ствола говорити нема про що...

DoublePaulus та Surovyy подобається це.
  10. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
  11. GreyT

GreyT Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    660
    Адреса:
    Львів
    Суворий нюхом чує москалоту. :)

Тьфу на них...

Surovyy, ДВ762, Labetth та 2 іншим подобається це.
  12. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine
    Хлопці, бажаю усім здоров'я!
    Тут мені на очі, потрапили ось такі антидронові набої. Питання, ніхто не стикався з такими? Може у когось є? Був би дуже вдячний, якщо хто має такі набої, зробив розтин одного набою, щоб побачити "унутрянку" та зробити заміри...
    Дякую!

Images:

1687874043064.png
  13. Labetth

Labetth Feldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    37
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    76
    Повідомлення:
    534
    Адреса:
    Киев
    Так в чем прабла ? На фото все написано дробь 3мм масса 40 грамм. Под это порох например нобель а0 или похожий. Только у меня сомнения по поводу 60м да еще и гарантированное поражение.

ДВ762 подобається це.
  14. Roomster

Roomster Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    1.402
    Адреса:
    Kalush
    Ох уж ці мамкіни маркетологи. Хайп на війні......Курва, звичайний дробовий патрон

amin333, DoublePaulus, Surovyy та 2 іншим подобається це.
  15. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
  16. ДВ762

ДВ762 Leutnant

Повідомлення:
    1.045
    Адреса:
    Ненька. Portae caelestis.
    звичайний патрон на качку з шротом №5...
    40м ну з натяжкою 50м да...60? да ну на...

17. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
  18. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
    Добрий день.
    В мене питання по спорядженню бюджетного патрону з підкаліберною кулею шар.
    Місяць тому споряджав патрони в гільзу-одностріл капсють СХ2000, порох СП-З-К 1,65 грами (партія за листопад 2022р), пиж-контейнер Юніпласт 24 з підрізаними наполовину пелюстками (щоб були трохи вище за середину шару), підкаліберна куля-шар діаметром 17,2 мм вагою 29 грамів що відливаю самостійно, закрутка. Патрон виходить гарний як заводський. Якщо пелюстки пиж-контейнера не підрізати, то пелюстки що виступають вище середини шару частково залазять під завальцовку, частково притискаються до шару через що край патрону стає овальним, патрон має негарний вигляд, утикається при подачі в патронник. Собівартість такого набою виходить приблизно 8-9 грн/штуку.
    Відстрілявся на дистанцію 50 метрів по гонгу 250*200 мм непогано (приблизно 70-80 % влучань), пижі впали купкою приблизно на половині дистанції, денце пижів вм'яте але ціле, юбка обтюратора вивернута. Деякі пижі виправивши юбку можна було б використати повторно, але я передумав бо вони стали нижчі.
    Вчора стріляв такими самими набоями але влучань було в 2-3 рази менше, пиж-контейнери падали на різній дистанції і були дуже деформовані, розірвані, звук пострілу від одного набоя до іншого змінювався. Шар продавлював денце пиж-контейнера наскрізь, псував амортизатор та обтюратор. Я пов'язую це з тим що нова партія пороху (лютий 2023р) дає більш різкий постріл через що шар продавлює пиж-контейнер.
    Дехто рекомендує під шар насипати буферну суміш але я не хочу щоб при пострілі проти вітру ця буферна суміш засипала очі, вважаю що картонної прокладки 20-го калібру товщиною 1,5 або 3 мм на денце контейнера під кулю-шар буде достатньо.
    Можливо хтось поруеомендує інше спорядження?

hootcul подобається це.
  19. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
    Я би порекомендував замінити ПК Юніпласт на Сільвер і провести тест. А так то під кулю в будь якому випадку потрібно підкладати прокладку 20к для кращого відділення кулі від ПК.

Surovyy подобається це.
  20. berger2000

berger2000 Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    10
    Повідомлення:
    3.451
    Адреса:
    Полтава
    ПК Спорт-28 на дно прокладка 16 калибра.

Surovyy подобається це.
  21. hootcul

hootcul Gefreiter

Повідомлення:
    44
    Адреса:
    К
    А наважку пороху не пробували зменшити? Може варто?

22. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
    Я за цей порох писав вище. що нова партія, якщо наважувати дозаторним методом, легша, що стандартна мірка на "нормальній" партії пороху дає 1,67, а на цій "не нормальній партії" 1,6г, при цьому об'єм одинаковий. Якщо Ви наважку робили через ваги, значить по об'єму пороху насипали більше ніж завжди, можливо в цьому проблема. Я поки що не відстрілював набої на новій партії, а так потрібно це зробити через хрон, тоді все буде ясно

23. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
    Марка пороха та сама.
    Набої що я збирав на партії пороха за листопад 2022р. летіли просто чудово, а з новою партією від лютого 2023р. щось негаразд. В мене було декілька банок партії від лютого 2023р, так пара банок була із світлим порохом (як за листопад 2022р) інші банки з більш темним порохом. Хто ж знав що більш темний порох більш різкий і його необхідно сипати менше або додавати прокладку на дно контейнера?
    Просто тепер або зміню пиж-контейнер Юніпласт на Сільвер, або буду класти картонну прокладку 20 калібру під кулю. Почну з додавання прокладок бо Юніпласт ще залишився. Пиж-контейнери Юніпласт-24 купую на Промі по 75 грн за 100 штук, пиж-контейнери Сільвер-24 на різних сайтах коштують від 88 до 95 грн за 100 штук.

hootcul подобається це.
  24. misiurami

misiurami Stabsgefreiter

Повідомлення:
    164
    Адреса:
    Запоріжжя
    Мені здалось що нова партія СП-З-К важча за рахунок додавання більшої кількості графіту. До того ж вона більш сипуча і не спресовується в патроні як попередня партія - я розбирав патрони в яких при завальцовці зім'явся край.
    Користуюсь тільки вагами. Виробник пороху не рекомендує дозувати об'ємним методом. В залежності від розміру гранул пороха він буде займати різний об'єм. Чим крупніше гранули або зерна тим більший об'єм буде займати порох при однаковій вазі. Якщо ви сиплете з дозатора то в першу чергу знизу бункера буде виходити дрібний порох, під кінець крупний. Отже спочатку наважка буде більша ніж в кінці. Вага пороха дає об'єм порохових газів, а гранулометричний состав (розмір зерен) дає швидкість згоряння пороху. Чим крупніше порох тим повільніше він згоряє. Імпортні порохи наприклад Нобель спорт та Максам від ТАХО або пресовані, або нарізані в однаковий розмір та форму тому вони не сегрегуються (не розділяються) в обїємі, а Шосткінський порох по вигляду мелений тому має різний розмір зерен і сегрегується (розділяеться) в об'ємі. Тому для Шосткінського пороху використовую тільки ваги, перед дозуванням пороху кілька хвилин перемішую його в банці.

25. FUGAS_777

FUGAS_777 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    166
    Адреса:
    Вінниця
    Я зважую кожну 10-у гільзу після дозування, розбіг складає +-0.02г,це взагалі не кретично та і різниці я не замітив якщо сипати +-0,05 г ні по віддачі, ні по кучності. Тому сенсу зважувати цей порох не бачу, до тогож, коли за вечір потріббно наклипати 200 кульових набоїв.

Surovyy подобається це.
  26. IRBIS_PL

IRBIS_PL Oberschütze

Повідомлення:
    51
    Адреса:
    POLTAVA
    Можливо причина навіть в температурі, взимку та влітку відчуття різні, але на спеку потрібно зменшувати дозування, більш комфортне тренування та влучність