Рукоять до сокири КР.

Discussion in 'Реставрація знахідок' started by Prinz E, Nov 22, 2025.

1. Prinz E

Prinz E Stabsgefreiter

Вітаю камрадів.Хочу зробити рукоять до своєї бойової сокири КР.Ну щоб відчути "як воно було".Загадка - якої вона повинна бути довжини.На малюнках бачив і довгі і короткі.Вага 500 г.діаметр отвору 25 мм,то біш рукоять буде тонкою.На мій погляд повинно бути до 35 см.

Images:

1.jpg
    SubSailor likes this.
  2. Интересные лоты

1. Предложу ММГ 50мм Бронебойный снаряд (PzGr 39)
      400 грн.
    2. 400 грн.
    3. Лесной коп ! Почищено ! На гильзах , капсюлях и на ручке переноски есть много надписей - клейм...
      800 грн.
    4. Капсюль латунь, стан нормальний, постарався максимально передати стан предмета
      2700 грн.
    5. Гільза від снаряду 105 мм до німецької гаубиці. Стан міцний. Поверхнева чистка. Дивіться фото.
      125 грн.
  3. SubSailor

SubSailor Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    1
      проданные:
    8
    ..... гарно звучить. Як раз інструмент грьобаним кацапам бошки рубать!!!.
    Ближче до теми, сокирка гарна. але... мож я помиляюсь, зачищена вона гарно, але НЕ достатньо (по фото) прибрані осередки іржі. Можливі прояви корозії потім. ІМНО. З пов....

Prinz E likes this.
  4. Prinz E

Prinz E Stabsgefreiter

Ви праві.руки не доходили,лежала в хаті в теплі і без зайвої вологісті,але почала іржавіти такими порами як на сирі.Можу зачистити до металу.але не знищіть це ідентичність?

SubSailor likes this.
  5. SubSailor

SubSailor Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    3
    Лоты
      на продаже:
    1
      проданные:
    8
    Знищить. Треба спочатку осередки іржі прибрати (методів 4-5 на вибір). З"являться каверни, але не знищиться Ідентичність/аутентичність. Потім обробка Таніном та консервація. Можна то все самому якщо є час, а мона віддати тому хто на цьому руку вже набив. Щасти....

P.S... А сокирка красива...

Prinz E likes this.