Ruger 10/22 takedown

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем The_Witcher, 25 лис 2024.

1. The_Witcher

The_Witcher Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    77
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    160
    Повідомлення:
    1.115
    Адреса:
    Ukraine
    Доброго дня друзі

є питання чи хтось використовує таку швидкоскладну штукенцію з дтк

чи є сенс переплачувати і брати його за 40 тис
    Чи буде такий самий результат із самим дешевим саважем64 по кучності?-котрий вартує 13тис новим

ціль стрільба по бутилках, та іноді по лисицях на полюванні

просто колись дуже хотілося таку розкладушку, а поки дойшло до покупки пройшло років 5, не скажу шо перегорів, але шось в ньому є, та й тюнінга багато просто цікавого

Images:

8EACB4C7-AF95-4711-8719-F470E1D30CA5.jpeg
    85B728CE-3940-412A-A56E-E7B5397DD43B.jpeg
    58A1CE1A-9CF3-4A04-8EB8-4BA84CA4029F.jpeg
    Truck 4x4 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Гільзи Fiocchi нові 25 Auto (6.35 browning), 100шт
      1500 грн.
    2. (в наявності 100 шт.)
      Лот складається з 10 латунних гільз. Гільза декапсюльована. Мита у ротаційній мийці. Обжата матрицею...
      40 грн.
    3. (в наявності 1 шт.)
      Воронка для пороха универсальная ,подойдет для подавляющей части всевозможных калибров, даже пистоле...
      105 грн.
    4. Продам планки від патронів пластикові. Підходять під .223/5.56 та інші схожі за розміром денця гільз...
      76 грн.
    5. (в наявності 9 шт.)
      Коробки для набоїв .308 WIN / 7.62×51 (20 шт.) Доступні кольори: олива, койот Маркування: На оливі...
      270 грн.
  3. Хохотабыч

Хохотабыч Obergefreiter

Повідомлення:
    29
    Адреса:
    Киев
    Ruger є Ruger.
    Чудовий, якісний, купа тюнінгу.
    Як що ви бажаєте високу точність та купність - беріть модель competition.
    У моделі TD е один недолік, як на мене - ствол не вільно виведений. Тому стп може плавати в залежності від того, як ви з нього будете стріляти (хват).
    Як що вам не потрібна супер точність та купність, а потрібна компактність - можно розглядати модель TD - розважальна стрільба його стихія (плінкінг). Як що потрібна точність і купність як у болтовий гвинтівки - беріть цільний.
    Competition дорогий тому, що він вже максимально готовий і не потребує ніякого тюнінга. Встановлюйте приціл и все - у вас дуже якісна і точна гвинтівка.

Truck 4x4, crescente_anethum та The_Witcher подобається це.
  4. Torinus

Torinus Obergefreiter

Повідомлення:
    118
    Адреса:
    Київ, Одеса
    Користуюся Ruger TDT вже багато років.
    Так, з рідним ложем була певна залежність СТП від хвату, при встановленні прицелу на ствольну коробку. Затягування гайки частково нівелювало це, більш ефективним виявився контроль вкладки.
    Але після заміни ложа та встановлення кріплення Magpul Hunter X-22 Backpacker взагалі забув про цю особливість.
    За бажанням - багато тюнингу, не проблема купити додаткові магазини (на 10, а краще на 25 патронів - зупинився на десятку таких) тощо.
    Саундмодератор + дозвукові патрони - взагалі дозволяють стріляти практично безшумно, але після тренування отримуєш значно більше нагару, треба враховувати.
    В цілому, дуже задоволений апаратом.

Truck 4x4, crescente_anethum та The_Witcher подобається це.
  5. грубий

грубий Schütze

Повідомлення:
    8
    Адреса:
    калуш
    Маю ругер тейкдаун у нержавійці дуже задоволений апаратом

The_Witcher подобається це.
  6. The_Witcher

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    77
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    160
    Повідомлення:
    1.115
    Адреса:
    Ukraine
    А як ставитесь до savage a22 takedown?
    В останнього навіть приклад такий самий і фіксація ствола схожа

і ціна менша набагато

От чисто як власник ругера

мені наприклад затвор ругера більш приємний

Images:

751FD534-1222-42D9-953A-1973C5078E89.jpeg
    5F828699-A4E4-46DF-99F0-AC84EB4B8C30.jpeg
    F9D8D928-3B9D-4B0A-954D-60C29F411C6F.jpeg
    792128F7-74F9-47A5-BBDF-0CD7E0EC54D1.jpeg
    Truck 4x4 подобається це.
  7. Torinus

Torinus Obergefreiter

Повідомлення:
    118
    Адреса:
    Київ, Одеса
    Одна з суттєвих проблем Savage - складність в комплектації додатковими магазинами, особливо на 25 патронів. Їх фізично важко знайти в Україні.

8. грубий

грубий Schütze

Повідомлення:
    8
    Адреса:
    калуш
    Доброго дня мій колега має савадж 64 тейкдаун час від часу є втикі патрона недосипання а так працює ну порівняйте іномарку і жигуля їде і то і то

9. The_Witcher

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    77
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    160
    Повідомлення:
    1.115
    Адреса:
    Ukraine
    64 тейкдаун проти а22 ше й має вигляд не страшненький, но скажем специфічний))

Хотів ruger то треба й брати ruger хоть дорога цяцька но якісна

Truck 4x4 та Torinus подобається це.
  10. грубий

грубий Schütze

Повідомлення:
    8
    Адреса:
    калуш

11. грубий

грубий Schütze

Повідомлення:
    8
    Адреса:
    калуш
    Повірте воно того варте не пожалієте

Torinus та The_Witcher подобається це.
  12. crescente_anethum

crescente_anethum Oberfeldwebel

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    Хтось тут може пояснити мені нафіга вам тейкдаун? Бо як власник Ругера 10/22 ТД з досвідом на сьогоднішній день не розумію, нахера воно треба. Я свого часу взяв ТД бо ще не мав власного авто, можливість транспортування ТД замість "весла" не привертаючи уваги мене підкупила, при інших рівних (що далеко не так) я думав що можливість складання буде суттєвим плюсом. На сьогодняшній день мій 10/22 тейкдаун виглядає так (покажу ключовий момент)
    изображение_viber_2024-12-11_01-30-23-867.jpg
    тому що так він стріляє точніше, має прогнозовану СТП, а складати і возити його в рюкзаку мені більше не треба, в машині хай буде весло, мені побарабану. Але для того щоб прийти до цього знадобилося купа часу нервів і додаткові витрати на ложе для цільного 10/22 , напілінг і не одна тисяча малесеньких але набоїв. Одне мені не побарабану і ковиряє тепер - якого х-я я не був далекоглядним, розумним, а повівся на американський маркетинг про "гвинтівку виживальщика, яку можна носити в рюкзаку" , як би у мене була машина часу я б купив цільний ругер 10/22 , це і дешевше і краще. А наявний не продаю тільки тому що це заборонено принципом))) зброю не можна продавати, її можна тільки купувати, адже її багато не буває). А ви панове, або послухайте чужого досвіду який набувався ще за відсутності застерігачів, або самі наступіть на граблі і зрозумійте пізно (якщо ви достатньо вибагливі до того що може ваша зброя і здатні зрозуміти) , а якщо не вибаливі і вам пох - стріляє, складаєця, цяця, то якого дідька я тут розпинаюся)))
    дід нігтів насипав)

Останнє редагування: 11 гру 2024
    Truck 4x4 та The_Witcher подобається це.
  13. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    затвор...a22 takedown тримав, розбирав, пристрілював знайомому, наговорив йому що я про це все і його покупку без поради зі мною думаю. Розбирав саме тому що у нового з магазину затвор скользив наче іржавий по іржавому, перебрав вичистив змастив всеодно щось не то...у мене в 10/22 після 500 набоїв без чистки плавніше затвор ходить.
    Як на мене -10/22 краще, все простіше і надійніше, немає тоненького пластика в корпусі усм як у a22 takedown, у a22 takedown перемудрили (ствольна коробка і усм) там де у ругера все просто і мудрить не треба було, а там де треба було забезпечити надійну фіксацію вузла розбирання/збирання... провертанням цівки ви його (a22 takedown) можете розібрати , напіврозібрати, змістити ствол відносно ресівера не помітивши цього, оскільки не має фіксатора, просто покрутив в один бік зібрав, покрутив у інший розібрав, натиснути десь і не помітити часткове провертання ствола як два пальці об асфальт.

John1973, Torinus та The_Witcher подобається це.
  14. Беркут 95

Беркут 95 Oberschütze

Повідомлення:
    22
    Адреса:
    Винница
    Ох як же бракує, до повної досконалості, автоматичної постановки на затворну затримку по закінченню набоїв після останнього пострілу. Не завжди получається рахувати кількість пострілів і відбувається холостий спуск, що при частому повторенні, призводить до утворення наклепу в ділянці контакту ударника і корпуса патронника.

crescente_anethum подобається це.
  15. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    Щодо першої частини - були такі клони 10/22 як Smith&Wesson T/CR22 у них реалізована АЗЗ на рідних 10 зараядних магазинах, інші магазиниа від 10/22 підходять але АЗЗ з ними не працює, нажалі зараз цих карабінчиків у продажу немає, як на мене то було найкраще що можна було отримати з коробки на системі 10/22 не за всі гроші світу. Жаль що їх не було на ринку коли я робив свій вибір 10/22...

Щодо другої частини, у мене настріл на 10/22 десь тисяч шість (з придбанням 308 та 223 настріл на 22 практично зупинився), і я ніколи не рахував набої, клацав в холосту доволі часто при закінченні магазину, а жодного наклепу немає. А знаєте чому? Тому що у 10/22 в нормальній кондиції при холостому спуску удариник не дістає до казенного зрізу))) Ударник в затворі фіксується і його виліт уперед обмежується трубчатим піном. Якщо часто і багато робити холостий спуск без притримання хамера затвором то, у першу чергу цей трубчатий пін прогнеться і дозволить більший виліт ударника і він почне діставати до казни і може зробити наклеп. А якщо з розумом і не зловживати то я ж кажу 6000+- і ніякого наклепу

John1973 та The_Witcher подобається це.
  16. Focusman

Focusman Schütze

Повідомлення:
    4
    Адреса:
    Banderstadt
    У мене Ругер 10/22 тд із важким стволом. Так на ньому стп гуляє від вкладки сильно. На 50ти метрах може на 10см вверх чи вліво чи вправо зміститись якщо стріляю із сошок. Як людина що завжди стріляла з болта .308 групи 0.3-0.6МОА у мене був легкий шок). Але питання в тому чи нормальні такі зміщення і чи можна їх побороти?

17. crescente_anethum

Повідомлення:
    579
    Адреса:
    Миколаївщина
    1) ці зміщення не нормальні, але це плата за тейкдаунутість. Як власник 10/22 ТД який на цьому собаку з'їв, всім раджу беріть цільний, не пригодиця вам це розбирання і воно не варте того.
    2) Як ви мабуть уже і самі здогадалися це від різного навантаження і його напрямків на цівку яка прикручена до ствола. Я вирішив це питання перекладанням Ругера ТД у цільне ложе ( від звичайного 10/22), ричажок вузла збирання/ розбирання при цьому витягується а ложе в середині допилюється під особливості форми цього вузла у ТД, щоб нічого не торкалося, залізо кріпиться в ложе на один гвинт як цільний 10/22, ствол висить і плює одноманітно, без будь-яких сил що на нього діють через цівку

Kineas та Focusman подобається це.