Російсько-Українська війна. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем ДжорДж БушЪ, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 5 березня 2018 року

Друга половина минулої доби, починаючи з 16.00, у районі проведення АТО пройшла без порушень режиму припинення вогню – вздовж усієї лінії розмежування сторін не зафіксовано жодного обстрілу. Натомість, до того, російсько-окупаційні угруповання 3 рази порушували перемир’я.
    На Луганському напрямку окупанти застосували міномети калібру 82-мм, гранатомети та стрілецьку зброю неподалік Щастя. З 82-мм мінометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь поблизу Троїцького.
    На Донецькому напрямку ворог обстріляв захисників Новотроїцького з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.
    Унаслідок ворожого вогню зазнав поранення один військовослужбовець сил АТО. Його доправлено до військового мобільного госпіталю та надано необхідний обсяг лікарської допомоги.

2. Цікаві лоти

1. Двигун Бпла ударного робочий є відео роботи. Трішки сколота одна частина лопості а так все добре....
      2500 грн.
    2. На фото 3 предмета
      7000 грн.
    3. Двигатель и управление бпла " Пародия " . Мотор крутится хлопает лопасти , пластиковые отп...
      6000 грн.
    4. Комплект в гарному стані,все по фото. Кошти на підрозділ В звязку з нововведеннями є різні варіанти...
      20000 грн.
    5. CRPA модуль стан на 4. В принципі видно на фото.
      4000 грн.
  3. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 6 березня 2018 року

На лінії зіткнення знову не спостерігалося повного припинення вогню. Російсько-окупаційні війська продовжують порушувати перемир’я. Від початку доби зафіксовано один обстріл укріплень українських захисників.
    На Луганському напрямку противник з гранатометів та великокаліберних кулеметів вів вогонь по опорних пунктах сил АТО у районі населеного пункту Луганське.
    Унаслідок цього обстрілу ніхто із українських воїнів не постраждав.
    Ситуація перебуває під контролем Збройних Сил України. Військовослужбовців наших підрозділів продовжують пильно стежити за зміною обстановки у ворожому стані та перебувають у повній готовності адекватно діяти, якщо противник вдасться до збройних провокацій.

4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
  5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 6 березня 2018 року

Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню, досягнуті напередодні у Мінську.
    На Луганському напрямку противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів поблизу Луганського, а із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї – неподалік Малинового.
    На Донецькому напрямку ворог застосував гранатомети і стрілецьку зброю в передмісті Авдіївки.
    Загалом, минулої доби, агресор провів 3 прицільних обстріли позицій Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув український військовослужбовець.
    Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за Україну.

6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 7 березня 2018 року

Перемир’я, про яке домовилася Тристороння контактна група, з вини російсько-окупаційних військ у повній мірі не дотримувалося. Від початку доби зафіксовано 1 обстріл позицій наших захисників.
    На Донецькому напрямку противник зі стрілецької зброї вів вогонь біля Красногорівки. Унаслідок цього обстрілу поранення зазнав військовослужбовець Збройних Сил України.
    На інших ділянках нашої оборони порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. Наші військовослужбовці, які виконують завдання на першій лінії оборони знаходяться на своїх постах, укріплюють позиції та спостерігають за противником.

динар подобається це.
  7. proview

proview Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    619
    Адреса:
    Україна
    Тетяна Ременюк 22:24 маленький +

Tsenturion, Killer, romdi та ще 1-му подобається це.
  8. Alex Richter

Alex Richter Старший санитар-модератор

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    136
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    251
    Повідомлення:
    20.092
    Адреса:
    Украї́на
    Тетяна Ременюк

Друзі!!!Рідні Потрібна Допомога Дуже!!

Чотирнадцятого березня #свято_Добровольця нам треба їхати до хлопців,які без з/п,убд стоять на захисті України і нас з Вами!!

Вантажимось 13 го березня,проспект Василя Стуса 1а до 15 ї години.

З Великою Надією на Вашу Допомогу:5168742605162167 Тетяна Ременюк

Тетяна Ременюк
    6 мин. ·

Я сьогодні не маючи жодного уявлення,де узяти кошти відповіла звісно,що хлопці свято у вас буде,ви заслуговуєте,і я зроблю все можливе і неможливо у моїх .
    Я знаю, що вже забембала Вас своїм кляньчаньєм,але нажаль іншого виходу немаю(.
    Та,я без Вашої підтримки не впораюсь.
    Прошу поширення і Допомоги.
    З Надією:5168742605162167. Тетяна Ременюк
    Я без Вас просто не впораюсь.
    Дякую, Всім за Підтримку і Допомогу для Добровольців!

Останнє редагування: 7 бер 2018
  9. leklerk2006

leklerk2006 Gefreiter

Повідомлення:
    26
    Адреса:
    Киев
    23:47 + від мене

romdi, Killer та Alex Richter подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 7 березня 2018 року

Повного припинення режиму тиші і надалі немає. Російсько-окупаційні війська продовжують провокувати українських захисників до бойових протистоянь.
    На Луганському напрямку противник зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів вів вогонь поблизу Луганського, а з великокаліберних кулеметів – неподалік Троїцького.
    На Донецькому напрямку ворог з тимчасово окупованої Старомихайлівки обстріляв зі стрілецької зброї наші позиції у районі Красногорівки.
    Загалом, минулої доби, агресор провів 3 прицільних обстріли опорних пунктів Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню поранення зазнав один український військовослужбовець. Стан здоров’я нашого захисника задовільний. Його доставлено до військового мобільного госпіталю та надано необхідний обсяг лікарської допомоги.

11. pevamos

pevamos Oberfeldwebel

Повідомлення:
    363
    Адреса:
    Никополь Украина
    Командир 503 окремого батальйону морської піхоти Вадим Сухаревский згадав про свій перший бій та людей, які допомагали української армії, а після були вбиті терористами

Для себе початком війни він називає 13 квітня 2014 року – день першого бою з угрупованням Гіркіна під Слов’янськом.
    «Під час першого обстрілу, коли задзвеніли кулі по броні – я посміхався. Згадав Ірак просто. А пацани прозріли. Я вже в триплексі побачив наступаючого противника, групу добре екіпірованих, озброєних чоловіків, які пересувалися тактично, двійками-трійками, стріляли з оптики, прицільно… Повертаюсь до кулеметника, який поруч стояв – і кажу: що дивишся? – А що робити? – Стріляй. – З якого? Два ж кулемета спереду на БТРі. Кажу: з обох », – розповів він.
    Сухаревский зазначає, що відкривати вогонь було заборонено, по радіостанції кричали: “Не стріляти !!!”, але виконати цей наказ було складно під потужним прицільним вогнем противника.
    Командир підкреслює, що пишається своєю ротою, з якою вони воювали по мирному штату, без мобілізованих. Середній вік по роті був 22 роки. Були хлопці по 18-19 років.
    «У них все прекрасно було: і характер, і вміння, і бажання. Змушувати когось стріляти в супротивника? Для цих хлопців це було б щось неймовірне!», – зазначає він.
    За його словами легендарної роту зробили оборона луганського аеропорту, штурмові дії і рейди під Луганськом. Ми складалися за 95 бригадою, роз’єднували “ДНР” і “ЛНР” між Антрацитом і Червоним Променем. За тиждень 7 населених пунктів звільнили. І практично без втрат, було лише четверо поранених.
    «Два з цих населених пунктів, місто Лутугине і село Успенка – 120 тисяч чоловік – я тримав два тижні шістьма БТРами. Так, 42 людини на все. І при цьому ми ще брали полонених – майора РФ і ще чотирьох Сепар. Довелося і обов’язки місцевої влади виконувати – бо вони просто розбіглися. Разом з шахтарями ми водопостачання та електропостачання відновлювали… Нам навіть доводилося людей переконувати, що ми їх їсти не будемо», – згадує Сухаревский.
    Він розповідає, що люди по початку після звільнення дійсно боялися навіть на вулицю вийти.
    «Я тоді відразу в бункер в Будинку культури або в театрі спустився, посвітив ліхтариком, подивився – а їх там сотні стоять… Кажу: ВСУ, місто звільнене, можете виходити. Ніхто не вийшов. А через тиждень мами з немовлятами почали виходити. Годувати ж дітей треба – а нічим », – згадує комбат.
    Тут допоміг магазин в центрі міста.
    «Директор цього торгового комплексу десь відшукав мій телефон, подзвонив – і каже: робіть, що хочете, беріть, що хочете – про одне прошу: збережіть будівлю. Я йому відповів, що ніхто там нічого брати не буде, тільки продукти роздамо людям. Інші товари в цілковитій безпеці… Тоді ми три хлібопекарні запустили. Борошно з Щастя я замовляв, і свою їм віддавали. Сухпайком спочатку людям роздавали. Виходило не так багато, як було потрібно, але все ж…», – розповідає військовий.
    Незабаром ставлення змінилося конкретно. «Коли нас потім поміняла 24 бригада, а ми пішли в рейд по роз’єднанню “ЛНР” і “ДНР”, багато людей з Лутугине дзвонили і просили повернутися, навіть президенту писати збиралися. А коли Лутугине знову захопили російські війська – понад 70 осіб розстріляли просто… Сусіди сусідів видавали», – каже Сухаревский.
    Так, вирізали сім’ю, яка допомагала українським военнимво час оборони луганського аеропорту. Вони жили неподалік. Чоловік, дружина і двоє дітей. Майже рік вони вважалися зниклими без вісті. Поки їх не знайшли волонтери.
    «З Червоної Поляни жінка мені дзвонила ще майже рік, поки там зв’язок була. Говорила весь час: “Знаю, що мене слухають – але мені все одно! Слава Україні! Хлопці, повертайтеся, тут нікого бити”…», – розповідає військовий.
    А в Круглику жінку, яка з хлібом-сіллю і з українським прапором зустрічала українських бійців, просто у дворі розстріляли – коли йшла до хвіртки.
    «А в першому будинку на цій же вулиці жила ще одна жінка. Її чоловік втік, а вона залишилася. Сама з карабіном на блокпостах сепарскіх стояла. Ми це точно знаємо. Є фотографії, все інше … Ми навіть заходили в її будинок, дивилися. Зброї не знайшли. Тільки два магазини з патронами. Забрали. Їй наказали бути під домашнім арештом. А потім вона вказала на жінку, яка нас годувала… Я шкодую, що я її не застрелив. Така можливість теж була», – каже Сухаревский.

Останнє редагування модератором: 8 бер 2018
    kelt, taki_spravy, roman4110 та 7 іншим подобається це.
  12. SSG07

SSG07 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    230
    Адреса:
    Галичина
    Зі святом Вас. Долучаюсь 18:18 +

romdi подобається це.
  13. Чук

Чук Stabsgefreiter

Повідомлення:
    115
    Адреса:
    Украина. г Харьков
    +18.48

romdi подобається це.
  14. romul

romul Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    745
    Адреса:
    Україна
    +19:18

romdi подобається це.
  15. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 8 березня 2018 року

На лінії зіткнення знову не спостерігалося повного припинення вогню. Від початку доби зафіксовано один обстріл позицій українських захисників. Зокрема, на Луганському напрямку противник з великокаліберних кулеметів вів вогонь по укріпленнях Сил АТО в районі населеного пункту Луганське.
    Внаслідок цього обстрілу ніхто із українських воїнів не постраждав.
    Ситуація перебуває під контролем Збройних Сил України. Наші військові по всій лінії розмежування сторін неухильно дотримуються умов перемир’я.

16. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine

Останнє редагування модератором: 9 бер 2018
    Игорь1429241, Ph@ntom, Витт та 13 іншим подобається це.
  17. Карапузик

Карапузик Oberleutnant

Повідомлення:
    1.629
    Адреса:
    Ukraine.Donetsk-Vinnitsa
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 8 березня 2018 року

Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню.
    На Луганському напрямку противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по захисниках Луганського.
    На Донецькому напрямку наші укріплення неподалік Авдіївки окупанти обстріляли з 82-мм мінометів.
    Загалом, минулої доби, агресор провів 3 обстріли позицій Збройних Сил України. Внаслідок ворожого вогню, на жаль, загинув один український військовослужбовець.
    Висловлюємо співчуття рідним і близьким захисника, який віддав життя за Україну.

19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 9 березня 2018 року

Упродовж сьогоднішньої доби російські окупанти в черговий раз порушили умови перемир’я. Зокрема зафіксовано два обстріли опорних пунктів Сил АТО на Донецькому напрямку.
    Зі стрілецької зброї агресор вночі обстріляв позиції українських захисників у Водяному, що на околицях Маріуполя. Також під вогонь зі стрілецької зброї потрапили оборонці Авдіївки.
    На жаль, унаслідок ворожого вогню один український воїн загинув. Ще один захисник – отримав поранення. Постраждалого військовослужбовця доправлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу.

20. Grizli2014

Grizli2014 Oberleutnant

Повідомлення:
    1.668
    Адреса:
    Lemberg
    TR 21-54 +

Killer та Alex Richter подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 9 березня 2018 року

Минулої доби російсько-окупаційні війська неодноразово порушували умови безстрокового припинення вогню в районі АТО здійснивши три обстріли позицій Збройних Сил України.
    На Луганському напрямку ворог вів вогонь зі стрілецької зброї по наших опорних пунктах поблизу Станиці Луганської.
    На Донецькому напрямку загарбники двічі застосовували стрілецьку зброю. Зокрема, агресор обстріляв укріплення українських захисників в районах населених пунктів Авдіївка та Водяне.
    На жаль, унаслідок ворожого вогню минулої доби один український воїн загинув. Ще один захисник – отримав поранення. Постраждалого військовослужбовця доправлено до лікувального закладу та надано медичну допомогу.

22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО станом на 18.00 10 березня 2018 року

Сьогодні російсько-окупаційні війська продовжували порушувати перемир’я. Від початку доби зафіксовано три обстріли укріплень українських захисників.
    На Луганському напрямку противник з гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по наших позиціях у районі населених пунктів Новгородське та Малинове.
    На Донеччині окупанти з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли українські опорні пункти поблизу Водяного.
    Унаслідок ворожого вогню один український воїн отримав поранення. Військовослужбовця доправлено до військово-медичного госпіталю. Йому надано необхідну медичну допомогу.

krimschild подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина

Surovyy, Вуди87 та Derflinger-1 подобається це.
  24. Surovyy

Surovyy General-major

Повідомлення:
    9.654
    Адреса:
    Ukraine

DONVOV, ponab та proview подобається це.
  25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення Прес-центру штабу АТО за 10 березня 2018 року

Бойовики російсько-окупаційних військ продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО та зривати домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню.
    На Луганському напрямку противник з гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по наших позиціях у районі населених пунктів Новгородське та Малинове. Крім цього, міномети 82 калібру ворог застосував неподалік Катеринівки.
    На Донеччині окупанти з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли українські опорні пункти поблизу Водяного. Також з 82 мм мінометів та гранатометів ворог вів вогонь по захисниках Богданівки.
    Загалом, минулої доби, агресор здійснив 5 обстрілів позицій Збройних Сил України. Унаслідок ворожого вогню один український воїн отримав поранення. Військовослужбовця доправлено до військово-медичного госпіталю. Йому надано необхідну медичну допомогу.

26. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Військовослужбовці окремої механізованої бригади, які виконують бойові завдання на Луганському напрямку, попередили спробу проникнення бойовика незаконних збройних формувань на підконтрольну Україні територію.

Після не прицільного обстрілу ворогом наших позицій бойовик намагався пройти вглиб між спостережними постами. Завдяки професійним та грамотним діям українських захисників його було взято в полон. При ньому виявлено зброю АК-74Н та військовий квиток на ім’я Солоіда Ігора Вікторовича, виданий російською окупаційною адміністрацією.
    Наразі бойовика передали до компетентних органів.

Rudolf Ribbentrop, DONVOV, proview та 4 іншим подобається це.