Російсько-Українська війна. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем ДжорДж БушЪ, 2 тра 2014.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 2 шт.)
      Граната РГД 5. Импорт. Перетрофей. В отличном состоянии. Цвет, маркировка - все родное. Вес гранаты...
      1470 грн.
    2. Бажаю здоров'я! Купуючи лот Ви ще й донатите моїм побратимам. Дякую! Комплект гільз для стрічки...
      575 грн.
    3. (в наявності 2254 шт.)
      Звенья 12.7х99 пулемета Браунинг Цена за 1штуку. Гильзы не входят в лот.
      2 грн.
    4. І знову Бажаємо міцного в цій рубриці. На сьогодні маємо для Вашої уваги ще одну ММГ ракети ПТРК RBS...
      90000 грн.
    5. Лента от Мардер битая гильзами 20 х139
      450 грн.
  3. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення прес-центру АТО за минулу добу станом на 06.00 14 квітня 2017 року

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Незважаючи на досягнуті домовленості Трьохсторонньої групи у Мінську про встановлення режиму «Тиші» російсько-окупаційні підрозділи продовжують збройні провокації проти наших військ. За минулу добу зафіксовано 65 обстрілів позицій Збройних Сил України.
    Центром вогневого протистояння продовжує залишатись Приморський напрямок. Так, в районі Водяного, по наших воїнах ворог гатив зі 122-мм артилерійських систем, мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Мужніх захисників Широкиного накривав вогнем зі 120-мм мінометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 120-мм та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по морських піхотинцях поблизу Гнутового. Міномети калібру 82-мм, протитанкові гранатомети застосував у районі Талаківки. З гранатометів різних систем бив по наших позиціях поблизу Павлополя, Мар`їнки та Красногорівки. З кулеметів великих калібрів намагався поцілити у наших захисників під Чермаликом, Гранітним та Мар`їнкою. Зі стрілецької зброї обстріляв оборонців Старогнатівки. Ворожі снайпери активно діяли в районі Водяного, Талаківки, Павлополя та Новотроїцького.
    На Донецькому напрямку, по наших позиціях поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Захисників Луганського обстрілював з мінометів калібру 82-мм. По оборонцях Опиного застосовував протитанковий ракетний комплекс, 82-міліметрові міномети, гранатомети та озброєння БМП. З гранатометів різних систем обстрілював позиції поблизу Невельського. Зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети та кулемети великих калібрів застосував у районі Кам`янки. Зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру відкривав вогонь по захисниках шахти «Бутівка».
    На Луганському напрямку, з гранатометів різних систем ворог бив по захисниках Новоолександрівки та Катеринівки.
    За минулу добу двоє українських захисників отримали поранення.

4. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».

В зоне АТО на Донбассе наблюдается активная перегруппировка российско-террористических войск на участке Горловка – Ясиноватая, Петровский район Донецка – Докучаевск и в районе севернее Пикузы (быв.Коминтерново). Наблюдается активное дооборудование в инженерном отношении оккупантами позиций во втором эшелоне и ряде отсечных позиций. При этом на отдельных участках противник продолжает наращивать интенсивность обстрелов.
    На приморском направлении – продолжаются активные обстрелы позиций сил АТО на участке Павлополь – Широкино с применением 120-мм и 82-мм миномётов, станковых гранатомётов (АГС и СПГ), эпизодически ЗУ-23-2, неоднократно фиксировалась работа одиночных БМП-2 с замаскированных позиций (район севернее Широкино, юго-восточнее Водяного и восточнее Талаковки). В районе Водяного противник применил 122-мм артиллерию (работала батарея гаубиц Д-30).
    В районе Докучаевска – несколько обстрелов из 82-мм миномётов позиций ВСУ у Тарамчука и Берёзового, а также юго-западнее данного н.п. на отвалах с одновременным применением пулемётов.
    В районе Марьинки и Красногоровки – «традиционные» обстрелы со стороны оккупантов с Трудовских и Александровки из 82-мм миномётов, станковых гранатомётов и ЗУ-23-2.
    От Песок до Каменки – перманентные обстрелы, основные «эпицентры» - участок от Кольцевой дороги до шахты «Бутовка» и южнее, а также район Авдеевки (включая «промзону», старую Авдеевку и частично Царскую охоту). 120-мм и 82-мм миномёты, 122-мм ствольная артиллерия по «Бутовке» и «промзоне», Пески - пулемёты и снайперы, у Опытного со стороны Спартака - пара БМП-2 оккупантов, ещё одна БМП при поддержке 82-мм миномётов вела огонь по передовым позициям ВСУ юго-восточнее Каменки, стрелковое оружие - севернее ДФС. По всему участку стрелковое вооружение.
    Район Майорска и Жованка – Зайцево – со стороны противника крупнокалиберные пулемёты и станковые гранатомёты (в основном АГС, но неоднократно - и СПГ).
    Светлодарская дуга – со стороны боевиков пулемёты и станковые гранатомёты, т.ж. снайперы на участке Лозовое – Рассадки, а также восточнее Троицкого, несколько разрывов 120-мм мин (короткими сериями по 3-4 ед. со сменой позиций).
    Стрелковое оружие, 82-мм миномёты, АГС-ы - от Новозвановки до Катериновки. Аналогично с одновременным использованием 120-мм миномётов - по опорным пукнтам сил АТО вдоль Бахмутской трассы, район от Новотошковки до Сокольников. Район Жёлтого и Мироновки - стрелковое оружие, несколько ВОГ из АГС-а.
    * * *
    Во «2-м АК ЛНР» Стахановская группировка оккупантов усиленно накапливает артиллерийские боеприпасы. Ежесуточно с южного направления по 5-6 Уралов с ящиками с боеприпасами перебрасываются на Алчевск и Перевальск через Белое (иногда затентованные, иногда нет).
    На полигоне в районе Тореза оккупанты ведут интенсивную подготовку механиков-водителей танков Т-72. На сегодняшний день идет обкатка до 30 чел. По информации сети группы ИС, данная партия механиков-водителей будет отправлена на доукомплектование дополнительных танковых рот в танковых батальонах омсбр «1-го АК ДНР» (с переходом их с 3-х ротной на 4-ротную оргштатную структуру, см. предыдущие сводки группы ИС), при этом данные специалисты готовятся для запланированной партии танков, которая на протяжении ближайшей недели прибудет из РФ. Командиры танков и наводчики для новых экипажей готовятся в районе Моспино, и прибудут на полигон под Торезом на заключительном этапе подготовки для проведения боевого слаживания экипажей.
    На протяжении последних дней в г.Донецк регулярно наблюдается активное передвижение по городу колонн военной техники (до 20 единиц в каждой колонне, тентованные автомобили со знаками в виде круга в середине цифра «1» красного цвета). Данные колонны передвигаются в сопровождении легкового автотранспорта с проблесковыми маячками.
    В подразделениях «1-го АК ДНР» на ряде направлений (Горловка, Докучаевск, Новоазовский р-н) отмечается внеплановая замена российских военных советников и инструкторов. В ряде подразделений замена проведена на 100% за счет офицеров ВС РФ, прибывших из России. Офицеры, которых сменили, отправляются назад в Россию. В то же время, в конце 2016 г данным российским офицерам было сообщено о том, что сроки их пребывания на Донбассе продлятся минимум до конца 2017 г. Причина экстренной замены советников и инструктуров на данный момент неизвестна.
    В течение последней недели отмечается переброска подразделений ВС РФ (личный состав и бронетехника) через н.п. Амвросиевка на Донецкое направление. За счет данной техники и военнослужащих осуществляется доукомплетование подразделений «1-го АК ДНР», которые располагаются вдоль линии разграничения.
    По полученным данным, согласно распоряжению командования Центра территориальных войск ЮВО ВС РФ, подразделения «1-го АК» должны быть до конца апреля с.г. укомплектованы на 100%. В связи с этим в оккупированных районах Донецкой обл. по указанию российских кураторов проводится социологическое исследование, направленное на установление основных мотивационных факторов для представителей местного населения при вступлении на «военную службу» в «ДНР». Одновременно оккупанты проводят активную приписную кампанию среди населения мужского пола в ряде н.п., находящихся под контролем «ДНР», с целью постановки жителей «на воинский учет». К данным мероприятиям активно привлекаются «правоохранители ДНР» . Фиксируются случаи угроз открытия уголовных дел за отказ от регистрации на «воинском учёте». Также отмечается постановка на учет в «военкоматах ДНР» автотранспортных средств на «национализированных» предприятиях.
    Руководство «ДНР» отдало указание об усилении контроля и фильтрационных мероприятий на КПВВ со своей стороны «в связи с опасностью проникновения украинских диверсантов перед и в ходе пасхальных праздников с целью диверсий и акций саботажа в общественных местах». Одновременно, после проведенного совещания с представителями руководства «МВД» и «МО ДНР», было отклонено предложение «МГБ ДНР» о введении «особого режима» работы КПВВ в предпраздничные и праздничные дни.

5. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей станом на 14 квітня

У з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ зростає кількість злочинів і правопорушень скоєних російськими військовослужбовцями у відношенні до цивільного населення тимчасово окупованих територій України.
    Військовослужбовці 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, залишили передові позиції зі штатною зброєю та намагались “конфіскувати” наркотики у місцевого жителя в н.п.Дебальцеве. Порушники були затримані розвідувальним підрозділом бригади.

Sneik та Killer подобається це.
  6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Миротворець

БІЙЦІ! СПІЛКУЙТЕСЯ ВИКЛЮЧНО УКРАЇНСЬКОЮ!
    Не допомагайте російським військовим, що коять злочини на Донбасі, розуміти ваші розмови.
    УКРАЇНСЬКА МОВА ЦЕ ВАШ ОБЕРІГ У ЗОНІ ПРОВЕДЕННЯ АТО.
    ДОВЕДЕНО СБУ ШЛЯХОМ ПЕРЕХОПЛЕННЯ РОЗМОВ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ЗЛОЧИНЦІВ.

Minimus, kadette, undersky та 27 іншим подобається це.
  7. Sweger

Sweger Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    3.756
    Адреса:
    Житомир
    Турчинов про початок агресії РФ проти України в 2014 році:

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це глава Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, який в 2014 році був в. о. президента, сказав в інтерв'ю BBC.
    "Діяли вони за однаковим сценарієм: захоплення адміністративних будівель, мітинги з російською символікою, заклики до створення "народних республік" і так далі. У східні регіони приїжджали багато юнаків і чоловіків - цілими автобусами їхали якісь козачі сотні і спортивні організації, які насправді були агентурою російських силових структур. Вони захоплювали прикордонні пропускні пункти і відкривали безконтрольний прохід для всіх охочих. Я давав прикордонникам накази стріляти і захищати кордон, а вони говорили: ми не можемо стріляти у цивільних осіб", - розповів він.
    Турчинов запевнив, що саме ці російські агенти напали 6 квітня на будівлі обласних держадміністрацій у Харкові і Донецьку і захопили приміщення СБУ в Луганській області.
    "Причому луганська СБУ фактично передала їм без бою весь свій арсенал - не тільки зброю штатних співробітників, а й озброєння, яке зберігалося там на випадок особливих дій: вибухівку, важку автоматичну зброю, гранатомети. У Харкові ми змогли відбити адміністрацію. По Донецьку і Луганську мені доповіли, що такої можливості немає, тому що будуть жертви серед місцевого населення, потрібні якісь переговори. Я наполягав на штурмі, але цього не сталося", - зазначив Турчинов.
    За словами глави РНБО, ключовим ухваленні рішення про початок антитерористичної операції стало фактичне перетворення Слов'янська на центр військового опору сепаратистів.
    "Я відправив туди краще, що у мене було, - спецпідрозділ СБУ "Альфа", - запевняє він. - Однак люди, які поїхали туди, не розуміли, що вже фактично розпочалася війна. Вони потрапили під шквальний вогонь, і не були ні морально, ні професійно до цього готові. Був один убитий, кілька людей поранено, і вони розбіглися - скажімо так, "організовано відступили". Тоді я провів нараду і ухвалив рішення почати антитерористичну операцію. Оскільки наші силові підрозділи не були до цього готові, вже тоді було зрозуміло, що до неї доведеться залучати війська".
    Взагалі ж, інформація, яку ми отримували по мірі відновлення роботи розвідки і СБУ, доводила, що це - не місцевий сепаратизм. Що всі ці Губарєви, Пушиліни, Болотови - це прикриття для військової операції. Ми розуміли, що маємо справу з російською агресією. Якби хтось із місцевих (українських політиків і бізнесменів - ред.) хотів зіграти на тому, що він, мовляв, може вирішувати якісь питання з Кремлем, - це був би блеф", - зазначив він.
    Також глава РНБО повідомив про те, що коли в Донецьку і Луганську захопили адмінбудівлі, відряджені туди керівники силових підрозділів почали переговори щодо їхнього звільнення замість застосування сили. Однак це виявилося безглуздим, а сам Турчинов ставився до цієї ідеї скептично.
    "Але минуло кілька днів, і стало зрозуміло, що це глухий кут: ті, хто там сидять, не ухвалюють рішень, - запевнив він. - Оперативні розробки показували, що вони постійно спілкуються з Росією. Було неважко помітити, що російські куратори давали команду триматися, озброюватися і чекати підкріплення. Тому вести переговори на моєму рівні просто не мало сенсу".
    Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це Турчинов сказав в інтерв'ю BBC.
    Згідно із законодавством України, під час дії воєнного стану на території всієї країни або в її частині проведення виборів неможливо.
    "Це (початок АТО, - ред.) було усвідомлене рішення: з 25 лютого в Україні почалася президентська кампанія. Було очевидно, що поки в Росії перебував так званий "легітимний президент" Янукович, який підписав заклик про введення військ, а на кордоні України зосередилося близько 80 тисяч штурмових підрозділів збройних сил Росії, готових перейти кордон у будь-який момент, це - реальна небезпека.
    Ми розуміли формулу, яку Кремль відпрацював ще в 2013 році на військових навчаннях, - за зверненням законного керівника сусідньої країни російські війська допомагають відновити конституційний лад після захоплення влади бунтівниками. Загроза реалізації звернення Януковича про введення [російських] військ залишалася до обрання нового президента в травні 2014 року.
    Мені потрібно було робити що завгодно, але провести чесні вибори, які визнає все суспільство. І тільки так я вибивав їх "козир" - нелегітимність української влади. Саме тому до завершення виборчого процесу не можна було вводити воєнний стан", - сказав він.
    За його словами, Росія не використала фактор Януковича, тому що не встигла цього зробити.
    "Вони спізнилися, вже йшли вибори. У них реально час було до кінця березня ...", - пояснив глава РНБО.
    На першому етапі російської агресії проти України під час набору бійців у добровольчі батальйони їх не перевіряли на наявність судимості.
    Він заявив, що особисто підписував накази про видачу зброї добровольцям.
    "17 березня я оголосив мобілізацію, але не міг відразу взяти стільки людей, скільки було потрібно, тому що у нас банально не було у що їх одягнути. Генштаб тоді говорив мені: "Армія - це не жарти, мобілізованих потрібно підготувати, навчити, провести злагодження, а для цього потрібно мінімум два місяці".
    У цій ситуації я не мав іншого шляху, крім як звернутися до патріотів із закликом формувати добровольчі батальйони. Для них не було ніяких обмежень: вмієш - не вмієш, взяв автомат - і йди воювати. Саме патріоти тоді врятували ситуацію.
    Але саме так ми перекривали ситуацію, поки армія навчалася воювати. Я вважаю, що добровольчі батальйони виконали свою історичну місію, - своєю самопожертвою вони дали нам час на відновлення армії", - зазначив він.
    Турчинов підкреслив, що в той час у нього не було вибору, і він би знову пішов цим шляхом.
    Він підтвердив, що перший час у ході набору в добровольчі батальйони нікого не перевіряли на наявність судимостей через необхідність терміново дати відсіч ворогу.
    Пам'ятаю одну зустріч на фронті з добровольчими підрозділами, на якій один з присутніх, весь у наколках, запитав: "Начальнику, а амністія буде чи ні? Там у нас хлопці цікавляться". Питаю: "А що за хлопці? "Ну, там таке ... вбивства, розбої". "Так, це було. Але це було нетипово, окремі випадки", - запевнив він.
    Я пам'ятаю, коли я відкривав склади зі зброєю, щоб роздати її батальйонам, офіцери відмовлялися це робити. Мене запитували: "Олександре Валентиновичу, а хто буде за це відповідати?" Я говорив:"Я буду відповідати", - і особисто підписував накази про видачу зброї.
    Так, багато хто хвилювався, що там може бути, що станеться, якщо вони зі зброєю не виконуватимуть накази ... Дійсно, ми тоді нікого не перевіряли. Будь-хто, судимий або несудимий, - хто говорив, що готовий захищати країну, записувався, отримував зброю і йшов на схід".

Von-Lemberg, kombat83, Vitaliyj та 7 іншим подобається це.
  8. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Наша задача - продвигаться на восток. Главное - не проскочить границу, - Турчинов

2016 год стал первым, когда украинская армия не сдала ни одного метра земли, а наоборот - обрели десятки километров. В дальнейшем украинские воины будут метр за метром возвращать свою землю.
    Об этом глава Совета национальной безопасности и обороны Александр Турчинов, который в 2014 году был и. о. президента, сказал в интервью BBC.
    "У нас нет другой альтернативы, кроме как побеждать. Прошлый год был первым, когда мы не сдали ни одного метра земли, а наоборот - обрели десятки километров. Поэтому я считаю, что наша задача - метр за метром, километр за километром, минимизируя потери, продвигаться на восток. Главное - не проскочить границу", - сказал он.
    Глава СНБО отметил, что, оценивая события 2014 года во время начала агрессии РФ против Украины, он уверен, что его действия на посту и. о. президента были аналогичными.
    "Я очень много раз анализировал ситуацию, прокручивал те события в голове еще и еще раз, думая, что еще можно было сделать. Я не знаю. Наверное, я прошел бы этот путь снова.
    Потому что можно сделать очень много, когда у тебя есть соответствующие инструменты. Когда у тебя есть полки, ты можешь быть полководцем. А когда у тебя ничего нет, а есть только огромная ответственность, то вариантов не так много.
    Сейчас, уже задним числом, появляется много "героев", а в начале военного противостояния у нас не было ни одного бронежилета, то есть были какие-то остатки от афганской кампании - огромный вес и никакой защиты. Поэтому первые бронежилеты мы завозили фактически контрабандой: я велел таможенникам пропускать бронежилеты, ввозимые волонтерами, без всякого учета. Такая же была ситуация с касками: они были только советского образца, и защитить могли разве что от выстрела из рогатки", - подытожил Турчинов

Minimus, Ніколаускасс, Карапузик та 4 іншим подобається це.
  9. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення прес-центру штабу АТО на 18.00 14 квітня

Провокаційні обстріли українських позицій з боку російсько-терористичних військ відбуваються вздовж усієї лінії розмежування.
    З початку доби ворог 29 разів відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України.
    На Приморському напрямку, противник вогнем мінометів калібру 120-мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї накривав захисників Водяного. З протитанкових гранатометів та кулеметів великих калібрів бив по оборонцях Павлополя. Під Широкиним, Гнутовим та Талаківкою морських піхотинців обстрілювали зі стрілецької зброї.
    На Донецькому напрямку, по позиціях поблизу населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Зайцеве та Кам`янка ворог застосував міномети калібру 82-мм, гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. По опорних пунктах поблизу Пісків вів вогонь з гранатометів та кулеметів великого калібру.
    На Луганському напрямку, підрозділи російсько-окупаційних військ з мінометів калібру 120-мм та автоматичних гранатометів відкривали вогонь по захисниках Катеринівки. Оборонців Попасної противник обстрілював з гранатометів та стрілецької зброї.
    Троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

kombat83 подобається це.
  10. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    На оккупированной российскими войсками части Донецкой области, в районе города Ясиноватая, произошел мощный взрыв, явно вызванный не прилетом снаряда, а «местными условиями». Об этом сообщает блогер Zloy_odessit.

Images:

snimok1_5.jpg
    tms, Urij, Habsburg та 9 іншим подобається це.
  11. sergeipivovar

sergeipivovar General-major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    18.434
    Позиции террористов т.н. «ДНР» располагаются вблизи опор ЛЭП.
    Об этом сообщает ОБСЕ в своем отчете.
    Миссия осуществляла мониторинг и способствовала соблюдению режима прекращения огня при координации со стороны СЦКК для обеспечения проведения ремонтных работ на двух опорах и линиях электропередачи неподалеку подконтрольного т.н. «ДНР» пгт Еленовка.
    «Одна из опор стояла примерно в 50 м от места которая, вероятно, была позицией «ДНР». В самом сооружении и вокруг нее наблюдатели видели не менее 10 членов «ДНР», вооруженных стрелковым оружием», - указано в отчете Миссии. Также наблюдатели видели траншеи вокруг сооружения и большие разрытые участки земли, которые, по их оценкам, предназначались для размещения тяжелого вооружения или техники.
    «Вторая опора была расположена в 100-150 м к юго-западу от первой. На место проведения работ с наблюдателями прибыл российский офицер из Общего центра по контролю и координации, бригада из 10-15 ремонтников с двумя кранами и мини-автобусом, а также несколько членов «ДНР», включая группу по разминированию», - пишет ОБСЕ.
    Члены патруля Миссии видели, как группа по разминированию изымала противотанковые мины с участка вблизи первой опоры. Спустя почти 4,5 часа ремонтники сообщили СММ, что ремонтные работы в этом районе завершены.

12. Alex Richter

Alex Richter Старший санитар-модератор

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    136
    Лоти
      на продажу:
    4
      продані:
    251
    Повідомлення:
    20.092
    Адреса:
    Украї́на
    Наш форумчанин, реконструктор, майдановец, доброволец ПС и УДА, Святой Отец Сергей Леманн ведет службу на фронте.

17861840_1516721091734704_4978346040424593630_n.jpg

Images:

17904051_1516721101734703_6743564862435928812_n.jpg
    17523516_1457761980922777_6562385000055223095_n.jpg
    17904249_1457761237589518_8780697292941589693_n.jpg
    Bilyk, Ay Jay, Gavrylo та 46 іншим подобається це.
  13. ☆ JOKER☆

☆ JOKER☆ Leutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    231
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    452
    Повідомлення:
    1.394
    Адреса:
    Харьков
    Бойовики обстрілюють всю лінію розмежування: поранено 3 бійців ЗСУ

Троє українських військовослужбовців отримали поранення в ході антитерористичної операції 14 квітня, ще один боєць травмований.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

"З початку доби, станом на 15.00, підрозділи російсько-терористичних військ 24 рази порушили оголошений режим "тиші", – йдеться в повідомленні.
    Застосування противником мінометів калібру 120-міліметрів зафіксовані під час обстрілів наших позицій поблизу населеного пункту Водяне, міномети калібру 82-мм – поруч населених пунктів Верхньоторецьке, Авдіївка, Кам’янка та Катеринівка.
    З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів вогонь по опорних пунктах сил АТО фактично вздовж усієї лінії розмежування.
    "Внаслідок бойових дій троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення", – уточнили в штабі АТО.

14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
  15. sergeipivovar

sergeipivovar General-major

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    18.434
    Террористы т.н. "ДНР" ведут обстрелы сил АТО из тяжелого вооружения около Мариуполя.
    За прошедшие сутки боевики 22 раза открывали огонь по позициям ВСУ в секторе "Мариуполь" По 6 раз были обстреляны укрепленные районы около Павлополя и Водяного. По позициям у Павлополя боевики применяли БТР гранатометы и стрелково оружие, а Водяное - БМП и минометы 120 мм.
    По Широкино боевики били из БМП, также 120 мм миномётов и стрелкового оружия. Позиции под Красногоровкой попали под огонь из миномётов 82 мм, СПГ и гранатометов. По укреплённым районам около Павлополя и Талаковки боевики "работали" из стрелкового оружия.
    С 00:00 террористы трижды обстреливали позиции сил АТО в секторе "Мариуполь". 1 раз из минометов по позициям около Марьинки, а Широкино и Водяное - из стрелкового

16. динар

динар Moderator

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    27
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    72
    Повідомлення:
    4.429
    Подготовка ))

jdnst, Grizli2014, moranno та 35 іншим подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06.00 15 квітня 2017 року

Російсько-окупаційні підрозділи продовжують збройні провокації проти сил АТО. За минулу добу зафіксовано 45 обстрілів позицій Збройних Сил України.
    На Приморському напрямку, по морських піхотинцях у районі Водяного, противник бив з мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Міномети калібру 82-мм використав у районі Красногорівки. Озброєння БТР, протитанкові гранатомети та кулемети великих калібрів застосовував по оборонцях Павлополя. По захисниках Широкиного ворог вів вогонь з озброєння БМП, а під Гнутовим та Талаківкою морських піхотинців обстрілював зі стрілецької зброї.
    На Донецькому напрямку, під вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів опинились оборонці Авдіївки, Кам’янки та Зайцевого. Опорні пункти в районі Верхньоторецького противник обстріляв з 82-міліметрових мінометів, а захисників Опитного – з кулеметів великого калібру. По позиціях поблизу населеного пункту Піски ворог відкривав вогонь з протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
    На Луганському напрямку, захисників Кримського та Катеринівки підрозділи російсько-окупаційних військ накривали вогнем з мінометів калібру 120-мм та гранатометів. Оборонців Попасної противник обстрілював з гранатометів, а захисників Станиці Луганської – зі стрілецької зброї.
    За минулу добу чотири військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

динар подобається це.
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Обстановка на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей станом на 15 квітня

Комісії російського окупаційного командування продовжують роботу у з’єднаннях та частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ з метою контролю стану справ та рівня укомплектованості особовим складом.
    У 7 окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) 2 АК виявлено факти утримання в підрозділах на посадах рядового і сержантського складу до сотні т.зв. “мертвих душ”. За обліковими документами, числяться дезертири та зниклі безвісті військовослужбовці, що дозволяє командирам батальйонів бригади отримувати розраховане на них грошове забезпечення, списувати за їх рахунок поточне продовольче, речове та інші види військового майна і продавати його з метою власного збагачення.
    У 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК за результатами роботи комплексної комісії та поглибленого медичного обстеження розглядається питання щодо звільнення з військової служби ряду військовослужбовців ЗС РФ, у т.ч. командира одного з батальйонів полку, у зв’язку з виявленням їх алкогольної та наркотичної залежності.

19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    17903357_18736204_n.jpg

DONVOV, StivTi, Minimus та 29 іншим подобається це.
  20. Patton

Patton General-major

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    118
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    211
    Повідомлення:
    6.507
    Адреса:
    Сосниця, Україна

kelt, Grizli2014, tacsa та 8 іншим подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Боевики дооборудуют позиции второго эшелона, - ИС

По оперативным данным группы ИС, в зоне АТО наблюдается активная перегруппировка российско-террористических войск на участке Горловка – Ясиноватая, Петровский район Донецка – Докучаевск и в районе севернее Пикузы (быв.Коминтерново).
    Также наблюдается активное дооборудование в инженерном отношении оккупантами позиций во втором эшелоне и ряде отсечных позиций.
    При этом на отдельных участках противник продолжает наращивать интенсивность обстрелов.

Images:

12819416_6012_o.jpg
  22. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Зведення прес-центру штабу АТО на 18.00 15 квітня

Ситуація в районі проведення АТО стабілізувалась.
    З початку доби підрозділи російсько-окупаційних військ 16 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.
    На Приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник накривав захисників Мар`їнки. По позиціях в районі Павлополя – бив з протитанкових гранатометів, а по опорних пунктах поблизу Чермалика – з кулеметів великого калібру. По морських піхотинцях у районі Водяного противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а поблизу Широкиного – зі стрілецької зброї. Позиції у районі Мар’їнки обстрілювали ворожі снайпери.
    На Донецькому напрямку, по позиціях поблизу населеного пункту Піски противник застосував гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів, а в районі Кам’янки бив по наших воїнах зі стрілецької зброї. Захисників Опитного ворог обстріляв з кулеметів великих калібрів. Поблизу Троїцького активно діяли ворожі снайпери.
    На Луганському напрямку, по захисниках Лобачевого підрозділи російсько-окупаційних військ вели вогонь з автоматичних гранатометів, а по оборонцях Новоолександрівки – зі стрілецької зброї.
    Незважаючи на збройні провокації з боку ворога, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «Тиші» і вогонь у відповідь не відкривали.

23. Serzh180473

Serzh180473 General-major

Повідомлення:
    5.289
    Барак Хусейнович не всидів на пенсії, пішов на контракт...
    Кісєльова порве нафік.:D

Korobok, nitrogear, vit44 та 64 іншим подобається це.
  24. динар

динар Moderator

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    27
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    72
    Повідомлення:
    4.429
    C9d_yqoXUAEaDnU.jpg

tms, Minimus, Dog73 та 39 іншим подобається це.
  25. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.035
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Христос Воскрес!
    Всіх наших хлопчіків на фронті з святом!
    Нехай сили небесні захистять Вас та допоможуть Вам у ваших справах!
    image-0-02-05-9fe6207d00f04093659fa30af80c7e91054b47df7bb30d443bab07890166a920-V.jpg

Minimus, Dog73, moranno та 49 іншим подобається це.
  26. Messer KA-BAR

Messer KA-BAR Feldwebel

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    303
    Щастя ) Христос Воскрес!

Images:

IMAG0554.jpg
    Dog73, sibbratsk, Ervin41 та 29 іншим подобається це.