Питання до рибаків,заядлих і не дуже... Яка краща наживка на карася,при у мові що хробаків нема,засуха така що на гноярці навіть мухи не літають! Я маю наувазі при домашніх умовах,макух є... Припустимо на Південному Бугу не йде ні нащо як тільки на кукурудзяку крупу або манка,аба перловка з макухом,а от на річці Десенка що біля мене на таке ніц не ведеться! Підскажіть,поділіться досвідом,бо я вже зубами скрегочу,зявилось непереборне бажання тротилом жахнути)))
І нащо ото питати, коли самі знаєте?! На плеву від паршивого сала спробуйте. Кращу частину оприходуйте під горілку, а указане неподобство ножиком на смужки і на гачок. Від течії нею буде парусити, вигляд буде як у живої приманки. Колись по приколу ловив так але на ставку. Ароматизатор спробуйте, аніс наприклад, карась на нього реагує.
Вітаю камрад! Вам варто попробувати пошукати в Вашій річці місцеву наживку. Риба яка не звертає уваги на штучні насадки ніколи не пропливе повз водяного хробака, чи личинки ручейника. В дні коли не хоче брати ні нащо, ці дві наживки виручають завжди, без улову не будете 100%. В нас на Золотій Липі на них ловиться вся місцева риба. Плюс пробуйте половити на звичайного коника, п"явку, опариша... на ці наживки риба бере вже "під настрій". Одного дня може бути гарний улов, а на другий день зовсім нічого не бере... тоді і виручають водяні хробаки чи ручейник. Успіхів Вам!
Так это -удочку с колечком надо, и сачком! Колечко выдернули,удочку быстро в воду,ждем пару секунд,а потом активно сачком работаем,работаем.....
Я в начале сентября карася раньше ловил на перловку с анисовым маслом.Сначала вроде игнорирует рыба ее,а после 2-3 дней прикормки привыкает,и ловится замечательно.Правда ловил я на перловку в ставке,не знаю как карась себя на речке вести будет.Но,думаю,на спутник если ловить должно получится
https://reibert.info/threads/kamrady-pogovorim-o-rybalke.181702/ бджільництво краще якось екологічніше, рибалка багато шуму, муляки, крупна риба на дні, мелочовка спливає.
Тезко, вилий пару відер води, вбий арматурного прута, так на 50см, до отого прута фазу 220В, почекай трішки та починай збирати робачків - великих та маленьких, товстеньких та худеньких!
Встретились как-то рыбак и охотник Охотник спрашивает: А как ты червей копаешь? Рыбак:220 вольт в землю, и они сами вылезут. А как ты на медведя охотишься? О. :Очень просто. Захожу в пещеру кричу а-у а-уу, медведь на меня выбегает и я его с ружья. Через неделю встречаються в больнице Р. :Ты почему здесь О: Да я подумал что 220 будет мало и долбанул 1000 вольт. Сначала вылезли червяки, а потом шахтеры повылазили и накатили мне. А ты че тут Р: Я зашел в пещеру кричу а-у а-уу, а мне оттуда ту-туу,и вылетел поезд...
Карась зараз полюбляє мясну наживку. Найкраще як ароматизатор, зарекомендував себе як на мене аніс. Перегріта вода з малим насиченням киснем, а аніс створює враження у риби , що в данному місці його більше, і вона підпливає. Ловив давненько і не в проточній воді, не впевнений що саме на річці буде працювати так само. По грошам дешевше раз в сто, купити не розбадяжений в риболовному магазині, а в аптеці екстракт. За основу берете соняшникову олію наприклад і добавляєте в неї пару краплин екстракту і отримуєте той самий, але дешевий ароматизатор. Можливо комусь стане в пригоді..
отож і я казав що ті вудки то дурня, а так підпалив кинув швиденько зібрав та тікати поки рибінспектор не явився. адреналін, екстрім, екшен! отакоєот. З.І. а я взагалі на папірець ловлю і ніколи без риби незалишався