Я б спочтаку брав шось тіпа зубіла і потроху забивав всередину поступово розширяючи об'єм. Потім шось ширше взять по типу ступки і потроху вбивать всередину. Тобто вам тут треба поступово розширювать її, а коли вийдете на приблизно ріднні розміри рівняти дно якимось циліндричнним предметом з плоским срізом.
Я бы посоветовал не использовать металлический интструмент.Подбирайте деревянные оправки и ими потихоньку выстукивайте. Манерка я так понимаю алюминиевая.
Доброго дня ось що вийшло зробити Що підкажете далі робити як вирівняти ці ,,складки'' так би мовити в нижній частині манерки і як вийти приблизно на рідні розміри? Дякую.
Нагрійте та опустіть у воду. так алюміній стане мякшим і з ним працювати буде легше та меньша вірогідність що трісне.
Мои со сливом , другой не нашел Удачи в восстановлении . Знакомый ровнял на двух киянках , получилось вполне окопно . С размерами что то примерно так :
Я зазвичай на кострі прогрівав, головне не розплавити. Якщо є газова плита то спробуйте поколу добряче прогріти на великому вогні і опустіть в воду. В більшості кольорові метали після прогріву і опускнння в воду пом'ягчуються на відміну від заліза. Якщо вогонь слабкий то скільки на ньому не тримай результату не буде, тонкий алюміній слабо накопичує температуру.