Доброго здоровя усім!!! Хочу "похвастатись" своєю першою реставрацієєю такого плану австро-угорської малої піхотної кірки Beilpicke M.1896. Прошу не судити суворо, перша моя така робота і доопрацювань ще немало. Також вислухаю зауваження стосовно недоліків. Металева частина яка була взята за основу була копаною, але в хорошому стані. Чистив електролізом. Руківя виготовив з букової дошки, доречі вдалося знайти таку дошку 30-ти річної давності, навіть жучок "шашель" зробив декілька дірок, поміг зістарити))) Грунтував руківя віск+каніфоль+скіпідар. Чохол пошив зі старих чобіт 60-х років. На підборі авто фарби підібрали фарбу з австроугорських кусачок з оригінальною фарбою. процес зістарювання ще не доведений до кінця ось що вийшло
фарбував, поппередньо очистивши електролізом від іржі та покривши червоною авто грунтовкою... фарбу підбирав на підборі авто фарб... за основу (еталон кольору) взяв австро-угорські кусачки для проволоки з оригінальною фарбою, на ручках знайшов непоганий насичений відтінок і від нього відштовхувався.
тепер стало питання, чи наносити відмітки на руківї??? оскільки на одному з інтернет ресурсів знайшо: і що це за відмітки???
Вот на фото видно,думаю можно раскалённым прутом точки повыжигать или повысверливать сверлом аккуратно...
Вот нашёл в своих записях-"На деревянной рукоятке кирки, также, как и на деревянной рукоятке саперной лопатки, насверливанием наносились отметки через каждые 5 сантиметров."
Врешті вдалося завершити, "добив" такі нюанси як відмітки лінійки, інвентарний номер, зістарення, правда останнє на фото не дуже видно)))... в руках вона виглядає набагато більш заюзаною. Ну і ось як воно вийшло.