Ремонт поисковой техники и оборудования

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Яшка Цыган, 15 тра 2007.

1. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Так, писав по пам'яті і помилився. Саме він.

Cladotrix подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Новый поисковый магнит D75mm,H25mm,вес с болтами 930грм.без болтов 830грм смотрите другие мои лоты.....
      1258 грн.
    2. Новый неодимовый магнит d 60mm толщина 15мм …смотрите другие мои лоты…
      498 грн.
    3. Два новых магнита D 60mm ,толщина 15 мм…смотрите другие мои лоты,есть новые поступления…
      899 грн.
    4. Новый двухсторонний магнит D60mm.,толщина 22мм.паракорд d4mm,L20m…и карабин…есть новые поступления ....
      927 грн.
    5. Новый неодимовый магнит d36 mm толщина 8мм….смотрите другие мои лоты..
      198 грн.
  3. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Намає різниці 0,88 чи 1,0. Навіть 0,7 іще можна, а от 0,5 вже не варто. Табличка повна туфта. Індуктивність не має жодного значення, набагато важливіше - міжвиткова ємність, її потрібно максимально зменшувати, саме томк дріт у полівініловій ( товстій ) ізоляції краще за лакову, а "рихла" намотка - за щільну. Форма рами - справа смаку. Кільцева має максимально однорідне поле. Прямокутна - викривлене по кутам. Тут справа смаку.

cer та Cladotrix подобається це.
  4. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Піду від зворотнього. Є бухточка кабелю 0.88мм² заміряю довжину, прикину на який діаметр датчика вистачить. Яку індуктивність бажано, (якщо не професійна таємниця)? Можна спробувати в онлайн калькуляторі вирахувати діаметр та витки. Проба пера, мегапоказники я не вижму, та й не треба

5. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Поки писав, Ви відповіли за індуктивнісь, дякую.
    Якщо рихла намотка краще за щільну, то мабуть нещільно прихвачу нитками, а зазори проллю клеєм дракон, щоб тримало трохи форму не рухалось. Якраз буде гут. Рамку з труб майструвати не буду, щось придумаю. Кругле мабуть

Wolfgrey подобається це.
  6. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Заміряв довжину провода, намотавши на стіл)), 33.3 метра+-. Відкидаєм 1.5+1,5 від датчика до блока, отримуєм 30м чистих на датчик.
    Круглі діаметр:
    1м -9.55 витка
    0.9м- 10.6вит
    0,8м-11.9 вит
    0.7м- 13.65вит
    0.6м 15.9вит
    Це те що можна +- отримати зовсім не паяючи ні датчик, ні вхід в датчик.
    Якщо паяти , то можу забехати і здорову рамку, акуратно спаявши, бо є ще 2 трохи менших куски. Тут вже треба вирішувати, що краще працюватиме, неспаяна невелика, чи спаяна більша Який діаметр порекомендуєте, виходячи з довжини кабеля?

7. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    d57-59см, 1,2 Ом, 17витків намотав. Хз як правильно, але зупинився на такому варіанті.
    d50cм і 19витків мені здалось зажирно для такого діаметра.
    Мотав так як рекомендували, кострубато,одним куском аж до блока, дороблю, перевірю показники. Використав убитий обід велоколеса як форму, наробив гачків в отвори де були спиці, на них і мотав.

8. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    Мені квадратна більш до вподоби , робив раму 2х2 мертра то вуглом центр зручніше шукати .

FAN-FAN та Cladotrix подобається це.
  9. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Для такого діаметру нормально. Головне - не вилізти за 1,7 Ом.

10. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Я ж писав - то діло смаку, є свої плюси, є мінуси. Головне - звичка і досвід роботи з конкретним приладом.

FAN-FAN, cer та Cladotrix подобається це.
  11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Я сильно не вмотував, але кортить умотати ізолентою:oops: Поки така обмотка, прихватив бо розлазилась. Цільний провід аж до блока, не лише датчик. IMG_20240930_225421.jpg
    ПС При такому діаметрі , не думаю що критично, квадрат чи коло для локалізації.
    Клон пі-в, там його ще якось під датчик підстроєчником на платі треба крутити чи шо, не вникав поки..:rolleyes:

Wolfgrey подобається це.
  12. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Нормально вийшло, не потрібно умотувати. Візьміть шланг підходящого діаметру, розріжте його по довжині і упакуйте в нього котушку, а от шланг вже можна акуратно обмотати хоч у 10 шарів ;)

13. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Власне і планував шланг розрізати. Помітили що прихопив синьою ізолентою? Мені здається шо це по любому трохи добавить чуйки .
    Блок при тестовому ввімкненні без датчика, бликає перший діод і пікає, потім вмикаються одночасно інші дев'ять і грає мелодія, потім тухнуть. Якщо вимкнути живлення, хаотично 2-3 діодика мигнуть, не одні і ті ж. Це норма? Ну а з датчиком перегруз 10й діод наче. Описав по пам'яті, треба перепровірити. В блоці 6ть кнопок, то під інженерне меню шоста чи шо. Плата зразка 2014, схожа на кустарну, доріжки з однієї сторони

14. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    підключаем катушку , робим чуйку на максимум , потім крутим резистора поки не почне фонити і не засвітиться 1 світлодіод . потім зменшаєм чуйку до комфортної роботи і можна в поля .

15. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Тобто резистор крутити до загоряння 1 світлодіода, а чуйку збивати вже кнопкою?
    До крутіння резистора, як я знатиму що прилад на макс чуйці кнопкою?

16. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Спершу натискаєте кнопку, потім викручуєте резистор проти годинникової стрілки до упора, загориться якась част на шкали, а може і уся. Прокручуючи резистор вправо досягаєте потухання шкали і мерехтіння першого світлодіода. Ото й буде робоче положення (само собою біля котушки не має бути металу).

cer, FAN-FAN та Cladotrix подобається це.
  17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та хз яку кнопку натискати і чи втримувати, їх там 6ть і непідписані, не ясно де яка , може я їх ще й перевернув коли ремонтував, кнопок 6, а шлейф виходить на 3 проводки, вмикається тумблером. Треба піти в кінець городу, подалі від перешкод. Для початку мабуть ще відео на ютюбі подивлюсь, якщо є про 6тикночники, візуально закріпити.
    1-2 мигає при крутінні резистора, 10 перегруз коли ціль біля датчика. Роздуплюсь де шо, пофарбую й підпишу, бо блін..(( IMG_20241002_100820.jpg
    IMG_20241002_100655.jpg

18. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Втримувати не потрібно, натискати кнопку "резет" - може вона на платі підписана? Якщо ні - або шукати інструкцію до цього самоплу, або шукати "методои тику" - от за що і не люблю "кухонну творчість", то це за відсутність будь-якої стандартизації. Шість непідписаних кнопок за відсутності екрану - то жесть і питання "анагуя" без відповідей...

fedya_valki та Cladotrix подобається це.
  19. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    4 кнопки чуйка та гучність , легко знайти , 5 резет має пискнути і світло збігтись з країв світлодіодів в центр , а 6 вже не помню , вроді індикатор батареї .

20. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Наче розібрався, хз що за прошивка, але розклад такий... Ресет - 6та кнопка , а не 5та, на ній світлодіодики збігаються до центру. 5 мабуть заряд батареї, нажимаєш, засвічується 10й світлодіод, хоча краще не чіпати, доведеться вирубати тумблером, ресет на нього не діє, а прилад зависає.4-5 звук, бо на 5й горить 7 світлодіод, максимум. 4та дохла чи що, зменшити не виходить, хоча для тої пікалки що стоїть, і не треба, і так пищить як тільки може, ще вітер сильний. 1-2 бар'єр, але максималка 6ть світлодіодів, більше бар'єру нема, може хто в курсі на якій прошивці стільки.
    Налаштувати на стабільне горіння 1го світлодіода нереально, поклав на мигання сильне 1го, з невеличкими підмигуваннями другого. Миску d24см, висота 9см, товщина 1мм+ з емаллю, десь 115-95см лове 1-3 бар'єр, нормально заміряти не можу, хитає деревом разом з датчиком підвішаним. IMG_20241004_162744.jpg
    На глюки сильно впливає прокладення проводів біля деталей, максимально прибрав від кондера і мікрухи, кондер фонить на проводки датчика, мікруха на світлодіодні менше, але теж. Клеєм прихвачу до корпуса все що зможу, щоб і не шевелилось. Були всі тонкі, замінив на товщі.
    Супер роботи навряд чи варто чекати, але якось працюватиме.. Тестував на розряженому 10в+ кислотнику, тому глюки може й від цього. Забув в якому положенні зарядного, МастеВатт 0.3ма, воно? IMG_20241004_163953.jpg
    На тестах використав кислотник, але це підсівший 0.8мач, тому в подальшому будуть літії.
    Налаштовував не так як рекомендували бо при крутінні вліво резистора 1світлодіод, а якщо крутити вправо, то з'являються інші по порядку, інша шкала., Коротше навпаки

Останнє редагування: 4 жов 2024
    cer подобається це.
  21. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Це щось не дуже багато. Звичайний IB прилад з котушкою DD30-32 таку миску вловить на такiй вiдстанi, по повiтрю звичайно. Як на глибинник не тягне, треба щось там ще налаштовувати

22. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ну явно не ідеальні ні датчик ні блок, але більше з цього комплекту мені не вижати, крім глюків, вже як є.
    Я то можу порівняти з кардиналом з стандартним датчиком, і редголдом з тайгером, але є одне але.. Махати треба часто і швидко, і верхове сміття задовбе, яке надіюсь в імпульснику з 57-59 датчиком піде під зріз. До того ж показники приблизні, по факту наче трішки більше чіпляє на пару см, просто орієнтувався по впевненому горінню діода і звуку, а блок далеко на землі і вітер, нічого не чути, і датчиком хитало, він вертикально на дереві був. При блокові на шиї, повинно бути краще хоч і не сильно.
    Може підкаже хтось якусь більш стандартизовану ціль, бо миска то таке..
    Блок видає періодично звук через пару секунд, не засікав, не глюк, це і є бар'єр? Типу норма?

23. cer

cer Oberst

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    190
    Лоти
      на продажу:
    7
      продані:
    385
    Повідомлення:
    4.870
    Адреса:
    украина.хотин
    батареки сіли ...

24. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Історично склалося, що стандартна ціль для глибинників - сталева каска. Ну або каструля відповідного розміру (десь на 3 літра).

25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ну ця миска мабуть більше схожа на каску ніж кастрюля, може трішки менша, думаю десь 2/3. Самої каски на жаль нема і не було.Вже як є, більше я з комплекту не вижму, просто цікаво стало чи дуже погані показники, чи ні. Вмотав провода для стабільності більшої, навіть при трясці там нічого не рухнеться, завтра вже спробую зібраний блок потестити на літіях.

26. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Для імпульсника це не критично. У нього робочий цикл - це один період роботи гнератора.