Ремонт поисковой техники и оборудования

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Яшка Цыган, 15 тра 2007.

1. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Панове, там вище була доцільна пропозиція - зайдіть у приватні повідомлення, розберіться там з усіма претензіями, і надайте загалу узгоджене резюме - "хто кому Рабінович". Те, що я бачив на викладених світлинах - дійсно, не пайка, а ляпотиння. На замовлення так паяти не можна.
    Знаєте, ця історія трохи нагадує мені мою епопею співпраці з нині покійним Дмитром - він був старший мене на 12 років і дійсно електронник від бога. Ремонтник - універсал, який міг довести до ума будь-яку електронну приблуду. Але з часом вік взяв своє, і людина почала так косячити, наче вперше паяльника до рук взяла. І при тому, не помічала цього, вважаючи, що усе іде, як треба. І жалко його було, і як допомогти не знав. Було тут декілька нехороших історій з його участю, але він вже навіть не розумів, що робить. То ж ні про кого особисто, але і про всіх моїх ровесників разом - з віком до нас приходять і досвід і альцгеймер. Головне - не переплутати їх. І вчасно зрозуміти, коли пора сходити зі сцени.
    Що до марок конденсаторів - їх випускає багато фірм, і бувають вони різних типів, і не лише "глина" і "плівка", та й "плівки" бувають різними. А колір - то взагалі ні про що. WIMA - відома фірма-виробник конденсаторів і її продукція дійсно тримає марку якості, але це не означає, що у тих конденсаторах якась магія і достатньо впаяти кудись Віму, і прилад чудесним чином запрацює з точністю хронометра. Не варто робити з цієї контори фетіш.

Бек, Bono777, fedya_valki та 2 іншим подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Новое. Тільки провірявся. На копі не був.
      2950 грн.
    3. Чохол на блок керування всіх моделей металошукачів Garrett серії ACE. Головне призначення - захист д...
      200 грн.
    4. Новый старательский лоток D38cm..и неодимовый магнит ..смотрите другие мои лоты…есть новые поступлен...
      449 грн.
    5. Нова набедренна кобура для піна
      400 грн.
  2. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Записуй собі!Кошти нікому і ніколи неповертав!Паяю МКП 4 на датчиках на котрих пливе фаза !Маю всю лінійку ВІМИ.Хто що чудить після мене,мені не цікаво.Маєте лишні кошти чудіть,я не благодійний фонд,безкоштовно нічого не роблю! Мені подобаються ті хто з редрамом при мінусових темпераурах ходить глузди шукати,ТЛ 074 С,вилітають на раз.074 І накупив з запсом :D.Так шо свої претензії до попереднього власника ,будь здоровий.

3. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Та немає мені про що з ним розмовляти,він перекупив в 10-го МД,мені не зрозумілі претензії предявляє.Я його не знаю.Вони ж усі спецалісти,по словоблудити.Там бачу на носі ще один редрам під ремонт піде :D.От хочеться їм поковирятись,хоч кола на голові тиши ,не лізти туди краще небуде.Ні а раптом жось ковирне і сам почне шукати.За сотню герц запливає частота і лізуть ложняки на МАСЦІ,а тут фуфло.

4. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Просто нема сенсу виясняти з ним щось в приватних, заперечує очевидні речі, типу не помічає. Неадекватна реакція. Написав тут , щоб люди бачили реальний рівень його послуг.. Він не мені паяв, а хлопцю в якого я перекупив.
    А я по коштам не прогадав, навіть з вилетівшою збіркою 4041, просто довелось сильно попрацювати. Соловей сам не знає що хоче. На жаль. То обов'язково віма повинна стояти, підібрана, певного маркування, це якщо нападає на когось. Якщо сам паяє, то я вище показав що паяє. То TL074 не (с) а (і), бо температурностабільніша, то розповідає що взагалі в мороз ходити не можна, тоді сенс в цих (і) та (с) , який? А задача проста, до когось дорватись, і не важливо що вони паяють. Таким чином набиває собі клієнтську базу, люди ж думають, що він впаяє те що треба.

5. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Анекдот:
    Сидять й спорять два пенса, що краще - Паркиiнсон, чи Альцгеймер? Тодi один другому каже - я з Альцгеймером краще пiвстакана горiлки розплескаю, поки до рота донесу, але пiвстакана вип'ю, а ти зi своiм Паркiнсоном - забудеш де пляшку заховав!:D
    Це точно!:smile_12: "Не сотвори себе кумира"(С):beer:

Wolfgrey подобається це.
  6. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Я взагалі нічого нехочу,в маскоподібних збірка 4041 мініється на два транзистори.Вилітає коли коротиш живлення.Там немає з чим гратись,достатньо заміряти напругу.І перед тим МД непрацює.Я незнаю що ви там шукаєте що вилітає збірка :D.Не лізти в МД,я їх клієнтам відправляю в робочому стані,Маски і їм подібні ,поясною як правильно налаштувати.Частоти на датчику виставляю що звук при перемикані частоти ,на всіх був в одному тоні.Іноді не один десяток конденсаторів приходиться поміняти.Я тобі нічого не винен,я тебе незнаю.І 100 років ти мені непотрібен з своїми претензіями.Прошу модератора звернути увагу,на безпідставні претензії і відреагувати відповідним чином.Спроба дискредетувати БЕЗПІДСТАВНО мене.:beer:

7. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Я тобі їх надавав? Послуги?Чи ти з десятих рук купив МД,а мені виставляєш претензії.Модератор має відреагувати,а може не має .:D

8. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Соловей, ти сам себе дискридитуеш неповажним ставленням до форумчан! То мозги в них вiдсутнi, то синдром Дауна присутнiй.... Поважнiше треба бути!:beer: Усi мають право помилятися, бо тiльки той не помиляеться, хто ничого не робить! Тебе вже тут банили 100500 разiв, але ти знову за свое

FAN-FAN, Ярослав54321, Cladotrix та ще 1-му подобається це.
  9. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Соловей, було два косяка в цьому мд,що я купив, не вали їх в купу. Є твої, а є його.
    Показав твою пайку, він туди не ліз, кондери видно на відео), і того хлопця що пообривав проводи, у нього були проблеми по живленню, і глючний бг, нашо поліз не знаю. Підправив обидва ваші косяки, і не тільки їх. Він продавав, зливав фактично прилад за безцінь, 1700, скидав ще 300, я відмовився. Мусив докупити і перепаяти 4041, мінімальна сума замовлення 500грн, набрав ще потенціометрів, сплаву розе і тд, тому прилад обійшовся 2200грн, міг би обійтись менше, якби транзистори не вилетіли. Заекранував блок, зробив з'ємним, перепаяв проводки після нього, кондери і ляпки після тебе, викинув зарядне, переніс динамік під лікоть, змінив форму штанги з з $ки, на таку
    IMG_20240225_153738.jpg
    ПС Про дескридетацію тебе, насмішив.:D

10. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Так це - халява по нинiшнiх цiнах! Солов'ю подяку треба дати, що зробив Вам такий прилад!:D:beer::smile_12:
    Був би справний - фiг хто Маску продав би робочу! Та ще й за 2,2кГрн!

Cladotrix подобається це.
  11. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Що мені не пригодилось в цьому мд, то це лише зарядне, дюрку в мікрусі бачите? Таке приїхало, проблеми по живленню були. Чому 4041 терпіла, і не вилетіла в нього, а вже в мене то хз, живлення вже було нормальне. Загадка ше та.
    IMG_20240212_224500.jpg

12. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Це ше не халява. Халява була б , якби 4041 не вилетіла, і я не побрезгував і почав збивати хлопцеві ціну ще. Він 300грн кинув мені на карту ще до вильоту 4042, я повернув, , є межа.
    Ну а час покаже чи буде з того всього користь.
    Соловей стопудово з нього більше суму здер, чим він продав.

13. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Ви харкiвську "барабашовську" приказку знаете?:
    "Лох - не мамонт, не умрёт!"(С)

14. solovey_2005

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    Ти придурок?Я не редрам я Соловей.Я не збииаю МД.Я ремотом радіо електроніки займаюсь.Іноді збирпю різне гавно,не торгую.До радрама,штнги,гучномтвці і інші конструктивні недоліки.Йди до ліксря,явні прояви припадку.

15. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ти в адекваті, чого знов обзиваєшся? Хоча кого я питаю..
    Я тобі твій "ремонт" показав.
    Все інше просто перерахував і показав, що переробив як мені зручно.
    Я тобі що пред'яви кидав за штангу? Неадекват старий

16. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Тему пригальмовую на тиждень, доки страсті трохи вляжуться. Чистити тут нічого не буду - нехай люди читають, роблять висновки. Якщо за тиждень забуду поновити, то без злого умислу - нагадайте в лічку.

gans1969 та Cladotrix подобається це.
  17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Доброго ранку. Підкажіть, хто в темі.
    Умови - RC ланцюжок (Цобеля-Буше) паралельно динаміку, при резисторі рівному приблизно опору динаміка, (як рекомендують), загальний буде в допустимих межах для схеми і конденсатор по ємності підібраний не по формулі,а "на око", бо не відома індуктивність динаміка, при тому що конденсатор по напрузі буде з запасом. Питання : це грозить лише можливим спотворенням звуку не в кращу сторону, чи можлива і якась шкода для плати? Хочеться поекспериментувати з озвучкою, прибравши зайві шуми , але є побоювання. Саму доцільність RC ланцюжка біля динаміка без перевірки осцилографом не обговорюєм, просто чи є якась небезпека при заданих умовах, тобто ємності конденсатора не по формулі. Яка ємність приблизно потрібна, для динаміка 50 Ом, 1Вт, чи навушників 60 Ом? Резистор є 57 Ом, його й хочу використовувати, проблема в виборі ємності конденсатора.

18. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Приладу воно точно не зашкодить, доцільність же, якщо у вас прилад не грає фуги Баха, під питанням. Це примочка для аудіофілів і не з нашими динаміками таке ліпити.

Cladotrix та fedya_valki подобається це.
  19. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Дякую що заспокоїли. Та я розумію що під питанням, але в голові засіло спробувати і все(((, там в приладі невеликий діапазон середніх частот задіяний, ходив я в навушниках koss sb 40 перероблених під моноджек. Динаміки наче по 120 Ом доволі пристойні, загальний спротив став 60 Ом через моноджек. Хочеться зрізати зайві інерційні призвуки що грузять мізки на смітнику , ця приблуда їх ріже, якщо судити по інтернет оглядам. Які саме зріже то хз, бо підбір номіналів "пальцем в небо". По ідеї добротні динаміки в нашому хоббі- зло, крім корисних сигналів, лізуть хрипи інерційні, от їх хочу прибрати, варіант або додаткові магніти, або RC ланцюжок, можна послухати чи будуть зміни трешу, рівніший стане чи ні. Якщо це збочення в шкоду інформативності, то не важко і демонтувати. Ще раз дякую!

Wolfgrey подобається це.
  20. andrej1980

andrej1980 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    128
    Адреса:
    Україна
    Поможіть знайти такій роз'єм бо обломалося защолка ,яка тримає шлейф , IMG_20240714_130942~2.jpg на 22 піна ,і 0,5крок ,до тепловізора ,може биушного десь можна випаяти

21. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Тулив різні резистори і конденсатори в RC ланцюжок що знаходив. Збільшення опору і номіналу електролітичних конденсаторів нічого не давало, ні спектроід нічого не показував, ні на слух не діяло. Ставив і 4,7 і 10 і 22мкф, і опір 59+, крутив вертів...
    Чому 59, тому що такий імпеданс моїх навушників, а рекомендовано не в одній статті, прив'язуватись саме до нього. Набридло, але наостанок вирішив спробувати ще раз і на тому все. Попадалась рекомендація по імпедансу, опору і ємності0,4-0.7мкф. Згадав що маю якраз mkp Х2 0.7мкф, що купував як частотозадаючий. Спаяв RC 59,2 Ом+ 0,7мкф.
    Тести біля перешкод, до леп метрів 15-20 , в хаті, (дощ іде). Сам треш наче і не помінявся, спектроід теж не показав змін, а от сигнал на монету в відрізку 36-30см( я тестив саме на невпевнених сигналах де можна хоч якось помітити різницю на слух) , став якийсь більш копаємий. Чи це самонавіювання, чи вуха саме розклало, чи перешкоди були менші, чи реально трохи щось дало, треба ще перепровіряти відійшовши подалі від леп. Поки якось так..

FAN-FAN подобається це.
  22. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Доброго дня хлопці. Порадьте бюджетний нормальний провід для датчика-метровки Клон ПІ-В, заплутався в пошуку:rolleyes:, марки, не розбираюсь.. Нагуглив табличку, то згідно неї бажано 0.5-0.7 мм², якщо невірні дані моточні і перерізу провода, то поправте. Ніколи до цього з імпульсниками діла не мав, потрапив до рук підубитий блок, підшаманив, ну і типу в планах мотнути датчик, більше метра захват навряд чи треба під мої задачі і то в можливому майбутньому. Хочеться зробити "шоб було" в господарстві.
    IMG_20240927_150156.jpg

23. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    ПЕВ-3 площа перетину 1мм.кв. мотати одним куском, без зпайок. Беріть краще зразу заводську бухту 100 метрів. Вам туди витків 15 треба вгатити, а це мінімум 65 метрів. Я на Варіант метровку взагалі 20 мотав. Оті таблички від лукавого, їх складали люди, що не змогли глибоко розібратися у теорії імпульсних пристроїв.

Cladotrix подобається це.
  24. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Дякую. 0.88мм2 не варіант використати? Наче десь такий переріз є провід, я приблизно порахував бо маркування нема. Табличка що я виклав виходить невірна по виткам та перерізу?
    Більше метра мені нема сенсу рамку, це для одного і не дуже глибоко 1-1,5м максимум рити. Радили квадрат, не коло, типу легше локалізувати ціль.
    На жаль індуктивність нема чим поміряти щоб вийти на кількість витків

25. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Що за ПЕВ-3?:rolleyes: Я був по ціннику вибрав ПВ3, чи Ви його і мали на увазі?

l12571257 подобається це.