Ремонт поисковой техники и оборудования

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Яшка Цыган, 15 тра 2007.

1. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Мультиметр дешевий DT9205A, але з діапазоном вимірювання конденсаторів, приблизно міряє , професійного приладу нема.

1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Продаю усилитель для ушей катушки Equinox 600/800 на размер дополнительной катушки 15". Был в и...
      200 грн.
    3. Продаю механизм для складывания блока управления металлоискателем Minelab Equinox 600/800. Для удобс...
      300 грн.
    4. Новый паракорд L20m,D4mm…есть новые поступления..смотрите другие мои лоты…
      158 грн.
    5. Стекловолоконные палочки/кисточки под обжиг диаметр 2.5 мм,1шт , длиной ~200 мм. При «заказе» – возм...
      120 грн.
  2. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    А тут велика точнiсть не потрiбна, Вам треба замiряти який конденсатор менш змiнюе свою емнiсть вiд температури, а не саму емнiсть з точнiстю до 0,001%

Cladotrix подобається це.
  3. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та я зрозумів. Спочатку згорівший транзистор спробую перепаяти , якщо платка запуститься, то заморочусь вже з підбором кондесатора. Купив кілька штук, по мінімальному замовленню, просто наперед уточнював, як краще..

4. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Перепаяв згорівшу 4041 збірку, редголд запрацював, наче нормально, хоча предметно не тестив, ну принаймні не згорів при ввімкненні, що вже гут. В парі стоїть мікруха 4558с, а в оригіналі ГМ наче 4158. Є якась різниця по роботі цих деталей?

5. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    4558S за параметрами дещо краща, а так і те і те - здвоєні операційні підсилювачі, великої різниці на наших частотах не відчуєте.

6. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    В стабiлiзаторi Маски частот немае, там на постiйному струмi працюють операцiйнi пiдсилювачи, в оригiнальнiй схемi там стоiть 1458

7. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ну якщо поставлена 4558 і ні на що не впливає то нехай так і буде, просто зацікавило чому впаяна саме вона, раптом бажано було замінити.
    4041 що я купив на вороні на заміну згорівшій збірці, відрізняється маркуванням, (NХP не написано), зате надписи чіткіші, візуально кращі.

8. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Не зовсім, там зміна рівнів сигналу, які залежать від співвідношення фаз переданого та отриманого сигналу, що може розглядатися, як робота з інфранизькочастотними коливаннями. То ж, по суті, більшість операційників впорається, бажано з низьким рівнем власних шумів. Також має значення швидкість наростання сигналу (бо для фазового детектора це важливий параметр, що відповідає за швидкість реакції аналогової частини приладу) У 1458 шуми не нормовані (тобто не виходять за середньодопустимі значення для таких пристроїв), а для 4558 нормуються. Швидкість наростання сигналу у 4558 вдвоє більша. То ж мені 4558 подобається більше.

9. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Якщо стабiлiзатор напруги живлення МД буде залежати вiд змiни рiвнiв сигналiв та спiввiдношення фаз переданого та отриманого - грiш цiна такому стабiлiзатору!:smile_11: Та ще й при струмi споживання в 25-30мА без звука. Там звук буде бiльше нагружати стабiлiзатор. А за iнфранизькi коливання - то Ви вже дуже в дебрi лiзете, в Квазарах ставлять LD1117 та не паряться зовсiм за тi коливання, та й струм споживання там бiльший в рази. В Тесорках 78L08 працюють без проблем, при струмi майже як у Маски

Останнє редагування: 19 лют 2024
  10. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Коротше мені крута мікруха в блоці попала:smile_5:, ця шо 4558. А ця що я замінив 4041 хз.. Мабуть теж :rolleyes: IMG_20240219_183647.jpg

11. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Ми, здається, про різні блоки ведемо мову - ви про стабілізатор, я а про фазовий детектор. От і вийшло таке непорозуміння. Думаю, у стабілізаторі взагалі не варто заморочуватися підбором операційника - там будь-який нормально впорається, аби не зовсім уже "лівандос".

fedya_valki та Cladotrix подобається це.
  12. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Це Ви дядьку від заздрості пишете, не догадались теж покласти, не нападайте на мою мікруху.
    ПС Оця 4041 норм чи нє?

13. Wolfgrey

Wolfgrey Moderator

Повідомлення:
    6.376
    Адреса:
    Україна, Дніпро
    Життя покаже - то просто два різнополярних транзистора на одному кристалі. Пристрій не складний, має працювати.

14. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та я взагалі поки задоволений, що зміг підшаманити, ну а час справді покаже чи норм працюватиме прилад. Награвся був і з блоком і з штангою, і з живленням, а ця 4041 бац, і на фініші майже, чогось вилетіла. Там були проблеми по живленню у попереднього власника, але якось з запізненням крякнула збірка транзисторна, не в нього а в мене, хоча я не косячив.Дивна ситуація коротше..

Wolfgrey подобається це.
  15. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    В фазовому детекторi Маски по оригiнальнiй схемi стоiть LM358, як i в Тесорках, Вайтсах та iнших аналогових приладах, болгари лiпшого туди мабуть не знайшли

Wolfgrey подобається це.
  16. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Якщо працюе - норм! Там буде працювати навiть пара КТ315/361, але не буде повнiстю використовуватись заряд батареi з-за великоi напруги Uк-э.насичення, у 4041 ця напруга значно менша, тому це як аналог LDO стабiлiзатора на дискретних елементах

17. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Я зовсім ненадовго вмикав, працювало. Навіть монеткою помахав трохи, суб'єктивно робота краща , ніж "до аварії" транзисторної. Але я не лише 4041 міняв, і плату перемив, і бг замінив, і з частотозадаючими кондерами погрався, і живлення окультурив, і динамік під лікоть переніс, і типу блок екранував як міг, не знаю чи то екранування помагає, але нехай буде. Ну таке..

gans1969 подобається це.
  18. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Привіт хлопці. Знову я.:( Як завжди не без косяків.
    Підшаманити то я блок якось підшаманив, оживив, запрацював. Але кондер я викупив і впаяв схоже не той що треба як частотозадаючий 68nf?.
    Стоять MKP Wima 4 100nf 250v
    А я викупив МКР Х2 68nf 275 VAC, замість зеленої подушечки що стояла.
    Х2- перешкодоподавлюючий?
    VAC - перемінного струму? :rolleyes:
    Що робити? Випаювати і шукати щось інше, чи можна пробувати з ним?
    ПС Зелені кондери CL 11, 68nf, подiбні до того що і стояв раніше, в мене є на 100вольт, там був більший на 500в.

19. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Там на котушцi бiльше 30Впiк-пiк не буде, так що можна ставити конденсатори на 50В та навiть на 35В
    MKP X2 гарнi, але габаритнi з-за великого вольтажу

20. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Там ще більший зелений 2j683k стояв на 650в.
    І цей х2 що я впаяв замість нього нормально, що не заважає, але роздуплився що по характеристикам щось не те замовив, відмінне від wima4. В ковід з температурою серед ночі, коли не спиться короч краще не замовляти нічого.
    Характеристики виробники ж не від балди пишуть, типу в різні місця схем ,щоб запаювали?
    У wima(4 )oдне призначення, у( Х2 )інше. І такий момент, ці (Х2,)- 275VAC, . VAC- перемінний струм?
    А віма4 250V - постійний.
    Не звертати уваги на це VAK чи шо і те що перешкодогасячий? А розпайка норм, незважаючи не габарити. IMG_20240221_114001.jpg

21. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Жоден виробник не напише вам - "цi конденсатори спецiально для металодетекторiв":D Тому вибирають з того, що е. Для МД важлива стабiльнiсть, щоб частота контура Тх не пливла при змiнi температури. Полiпропiленовi мають низькi втрати в дiелектрику, тому з ними буде бiльша амплiтуда коливань в котушцi Тх та менший струм, споживаемий вiд акумулятора

22. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Ну та зрозуміло що "для мд" не напишуть, але ж різні кондери в різні вузли, якісь по живленню, якісь на звук, якісь ше кудись і в них різні характеристики прописані, цей мовляв для ВЧ, а цей перешкодоподавлюючий. А я виходить втулив "який є".
    На температуру не міряв, чи міняє ємність, а впаяв той що найбільш підходе по ємності, бо вибирати власне виявилось, що нема з чого. Інші по 75-79nf, при заявлених 68nf. Цей що впаяв 69nf. Якщо можна його, і нічого страшного, то нехай поки побуде, чи тимчасово, чи постійно..

23. fedya_valki

fedya_valki Leutnant

Повідомлення:
    2.788
    Адреса:
    Валки, Харьковская обл.
    Та не переймайтеся, буде вiн працювати як треба!:smile_12: А щоб знати якi конденсатори в якi вузли електронiки йдуть - найдiть десь або скачайте який-небудь довiдник радiоаматора, там це е, або в гуглi пошукайте, всi запитання вiдпадуть одразу

24. Cladotrix

Повідомлення:
    10.158
    Адреса:
    Україна
    Та да, бажано було б більш предметно вникнути в матчасть, перш ніж взагалі лізти до електроніки, але поки якось так.. Важкувато засвоюю матеріал по електроніці, хоч і допитливий. Зате переробив конструктив, як мені зручніше, що вже плюс.
    ПС Дякую хлопці, за потрачений час на консультації. Якщо цей кондер зійде, то мабуть ремонт поки завершено. Подальша в майбутньому можлива перепайка потенціометрів, труднощів викликати не повинна. Головне щоб більше нічого не горіло, і працювало адекватно більш менш.

fedya_valki подобається це.
  25. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    3.094
    Адреса:
    УКРАЇНА!!!
    MKS 2 0,1 мкФ 5-10% 250 В має бути . Мкп 4 при нагрівані зменшується ємнісь,На нижчій частоті додатковим ,піде.На 18 кгц ,на грунті ложнячить.Зелених не має бути взагалі,там куди вітер туди ємність.В фільтрах 0,47 і 1 мкф Віма з підбором бажано.На 4про підібрані.Триціан в оновному без підбору паяють.