Люмановський мультитиул для зняття крімпу капс гнізда у мене по маленьким гніздам (223) з точковим крімпом працює нормально по кільцевому крімпу як у GGG погано, по великим (308) з кільцевим крімпом - погано. Використовую отаку штуку для зняття крімпу і великих і маленьких не залежно від виду крімпу, знайти можна по моделі "yato yt-61716" ця фреза призначена для деревообробки, але по латуні працює добре, не зношується. Я нею знімаю фаску там де кільцевим крімпом видавлює "мясо" гільзи запираючи капс у гнізді. Фрезу я можу зажимати в патрон який окремо від дрелі і таким чином працювати руками, але на великих обємах корстуюсь шурупокрутом. Зусилля і кількість проходів (обертів) обирається емпірично, без фанатизму. З 223 GGG самого зняття фаски вже достатньо для нормальної посадки. А от з 308 GGG після цього капс посадити можна але туго. Після зняття фаски з крімпа я ще проходжуся Сваджером ввід Лі. Якщо робити це відразу Сваджером ввід Лі без зняття фаски то сваджер може видавити трішки латуні з капс гнізда (тієї що в результаті крімповки запирала капс у гнізді) і донце буде не геть пласким, та і після зняття фаски працювати сваджером з 308 GGG набагато легше. Взагалі крімп GGG самий лютий який я зустрічав, але гільза хороша, тому вважаю що ці танці варті того. View attachment 26845065
https://hodgdonreloading.com/rldc/?t=1. Заходите на сайт вибираєте калібр, кулю, тонер отримуєте варіант від мінімуму до максимуму.
Рецепти є, але ж у кожного різна зброя і рецепт не є універсальним… Напишіть що у Вас за зброя, куля та й щось тут порекомендуємо…)
Вітаю шановні! Хтось багатий на сснф тонер? Скоро сезон відкритих полігонів, хочу собі накрутити подешевше 223 , але зіткнувся з дефіцитом. Купив би якусь кількість...хто має залишки ,буду радий співпраці в лс, дякую!
Вже зараз краще шукати альтернативу сснф. Наприклад lovex d063 на форумі його продають за 2100 за банку.