Рецепты консервов для автоклава.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gvv2309, 19 вер 2022.

1. Svoyak

Svoyak Obergefreiter

Повідомлення:
    45
    Адреса:
    Кам’янське
    У вашому автоклаві термометр у воді, чи над водою?

2. Цікаві лоти

1. Думав я що це в мене залишились пєчєньки, які ще прикольні не дивлячись на строк… але з огляду на ос...
      199 грн.
    2. Тропічний смак, ананас, груша. всі в сроках НП відправлю як документ
      75 грн.
    3. Продуктовий набір з сухого пайка.. Все придатне до споживання. Збереження відповідне. В лоті все що...
      225 грн.
    4. До Вашої уваги лот - новий посилений сухпай для ЗСУ меню №2. Термін придатності до 07.01.2026 на 407...
      450 грн.
    5. Сухий добовий раціон харчування. Меню і термін споживання по фото. Зберігався правильно.
      235 грн.
  3. Tamerlan25

Tamerlan25 Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.538
    Если готовить 8 банок то гильза под термометр над водой, если готовить в два ряда 16 банок то в воде.

Svoyak подобається це.
  4. Tamerlan25

Tamerlan25 Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.538
    В идеале вода должна доставать до гильзы с термометром, так точнее будет отображаться температура.

5. proview

proview Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    616
    Адреса:
    Україна
    я не знаю як правильно але з наполовину заповненим автоклавом вода не дістає до термометра і в мене все гаразд
    між заповненим та напів порожнім при 1 атмосфері накачаного повітря підчас нагрівання різниця тільки в тиску при 110 градусах

Лорд Грегори та Tamerlan25 подобається це.
  6. Tamerlan25

Tamerlan25 Major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.538
    Я в принципе тоже не заморачиваюсь, у меня тоже все нормально получается, даже если вода не достает до гильзы с термометром.

proview подобається це.
  7. Jkow

Jkow Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    778
    В мене взагалі саморобний автоклав с початку термометра й не було коли тиск доходить до 4 атмосфери це 105 градусів вимикаю і все норм

8. Alskdj

Alskdj Obergefreiter

Повідомлення:
    69
    Адреса:
    Ukraine
    У більшості з нас саморобні автоклави,сам колись займався виготовленням і вважаю що вони більш надійні та дешевші в експлуатації але з приводу 105 градусів я б не ризикував.Ботулізм це дуже підступна бактерія,краще щоб був термометр,при 112 градусах гине за 10-15 хвилин.
    І якщо комусь цікаво-домашнє згущене молоко.Літр молока+1кг цукру,молоко закипятити,всипати цукор,добре розмішати,дати покипіти хвилин 5-7,остудити до кімнатної температури,розлити в банки(на 2 пальці недоливаючи до верху,)довести до 112 градусів.Якщо хочете звичайне згущене молоко то 112 і виключили а якщо варене(іриска) то 112+20 хв.

9. Jkow

Jkow Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    778
    Думаю якщо були якісь бактерії то консерви забродили і позривали, але нічого знаходив банки в погребі якім більше п'яти років стоять нормально.

10. Jkow

Jkow Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    778
    В мене товариш купив заводській автоклав там до нього була інструкція і рецепти, пам'ятаю що яловичину там потрібно довести до 120градусів і так тримати 30-40хвилин. На мій погляд то тирса в банках . Не знаю я доводжу до 105 градусів це 4 атмосфери і зразу виключаю, все стоїть роками в рибі кісточка м'яка

иван777444333 подобається це.
  11. tacha79

tacha79 Obergefreiter

Повідомлення:
    93
    Адреса:
    левый берег Киева
    Може і так, але згідно довідника, температура кипіння води при 4 атм 142 градуси. Враховуючи не лабораторні виміри в точці кипіння, об"ем автоклава, охолодження, то в момент вимикання при 4 атм у вас по факту температура паро-водяної суміші десь 115-120 град.
    Тому і правильно мати термометр в верхній частині для контролю температури, і витримувати при цій температурі для повного прогріву продукту в банці, ну і манометр для техніки безпеки.

Jkow подобається це.
  12. Svoyak

Svoyak Obergefreiter

Повідомлення:
    45
    Адреса:
    Кам’янське
    Для загального розвитку. З автоклавних форумів та тематичних спільнот. В автоклав уварено два штуцери та вставлено термометри. При показаннях термометра у воді 120*С, термометр над водою показує 110*С. Висновки робіть самі. Маю автоклави від Укрпромтех, водяні. Термометр вимірює температуру паро-повітряної суміші. В інструкції для користувача вказана температура приготування 110*С. Це відповідає 120*С у воді. Якщо завищити температуру - продукт горить.

13. Руслан Жук

Руслан Жук Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення: