Що ж, в мене перший млинець гливкий) При нагріванні десь близько 80°C, несподівано почав травити запобіжний клапан, прямо по корпусу, що говорить про його поломку, як наслідок швидко скинуло тиск з 2 атмосфер, і кілька банок одразу зірвало(
Что за клапан такой ? Не от компрессора случайно ? Там уплотнения могут быть на такой нагрев не рассчитаны . Или поломка механическая . Красная ручка выдержит больше 100 гр?
Я так розумію це для системи опалення, ущільнення звичайна фум лента, але він почав травити з під кришки
Взяв новий клапан і поставив, компресором дав 3,5 атм, все герметично, ввечері буде спроба #2. Купив на олх, люди виготовляють. Доречі без питань запропонували новий клапан вислати, але я вже купив по місцю, тому скинули мені за нього гроші
Доброго всім дня. І так рецепт курки. Тушки порізати на шматки щоб влізли в банки. В великій мисці перемішати з сіллю за смаком. Розкласти в банки додаючи 5-6 горошин чорного перцю і невеликий лавровий листочок. Закатати і в автоклав. Технологія автоклавування таж, що і для паштету. На один автоклав (21 банка) потрібно 4 курки(8 кг). Хребет в тушонку не кладу, там нема що їсти. Для приготування кашів використовую бульон, який залишився від варки голови на паштет. 100-150 грам круп, кусок мяса будь якого,сіль, 2-3 горошини перцю, 1 лавровий лист. Можна добавити цибулю і моркву свіжі. Заливаю бульоном, закатую і в автоклав. Всім приємного смаку.
Тільки кістки не рубайте, Тому що залишаеться багато осколків. Зрізайте м"ясо так щоб кістки цілі залишались.
вот такая штука в кладовке нашлась , производства ссср , вместимость 4,5 литра Камрады !!! подскажите для неё классный рецепт (желательно рыбный заранее Спасиббо !!!
Бачів хлопці роблять кашу з м'ясом для фронту у реторт пакетах, на мою думку це на багато простіше і легше
Доброго дня, шановні! У цьому році теж став власником ось такого автоклаву https://autoclav.com.ua/ua/avtoklavy/budz/avtoklav-che-16-electro-universalnyj/ Замовив - отримав. Не без приколів, звичайно При першій закладці виявилось , що манометр травить. І тен при досягненні 120 гр потік по корпусу. Замінили по гарантії без проблем. На данний момент встиг зробити декілька видів консерви. Спочатку була щука, правда після заморозки. Сіль- перець, лаврушка, і трохи олії. Закладав відразу в банки, сипав сіль, перець зверху. Домашні вмололи за милу душу, а мені якось вона не дуже сподобалася- якась як прісна вийшла... Другу закладку вже зробив із цибулею і трохи промаринував у різних приправах,вимісив усе в мисці, і тільки потім закладав у банки. Вийшло набагато краще, але теж не сардина Було ще трохи карасів, то спробував і їх зробити з цибулею. Правда усі пальці поколов, поки вкладав у півлітрові банки. Але воно було того варте!!! Смак вийшов неймовірний, з кісток тільки хребет бачив, але не відчував зовсім... 6 півлітрових розлетілось моментально!!! Ну і наостанок вирішив зробити тушняк з індички. 3 середні птиці, витяг тільки шкабатуру, і спинку. Усе інше пішло. Сіль- перець- трохи паприки, на дно листок лаврушки. М'ясо в мисці десь годинку полежало, уклав, трохи додав жиру з них же(виявилось, що можна було і не додавати, свого було вдосталь), закатав, і в автоклав. Вийшло рівно 7 літрових. Смак-просто бомба!!! 120 градусів, 30 хвилин. Кістки крупні ціленькі, випадають самі, і що головне- не сипляться, як у промислових... По автоклаву: вихід на робочу температуру- майже дві години(не утеплював, хоч і треба було б зробити, було вже прохолодно). Перші рази сидів, контролював. Останній- увімкнув на ніч, режим виставив, і пішов спати. Вранці дістав вже холодні банки. Води наливаю, щоб покрило повністю банки, на пару см. По кришкам- використовував самі звичайні для консервації. Тиск- 1кг. Деякі деформувало при першій закладці, але то моя вина - не дав повністю впасти температурі, нєтєрпьож)) Нічого не зірвало, стоять банки вже по декілька місяців- усе норм. Якщо користуватись кришками із різьбою, то тиск не потрібен. Але я ще не пробував... Якось так... Розкажіть хтось за реторт пакети, хто мав із ними справу. Як взагалі це відбувається?
наступного разу спробуїте зробити зажарку для тушняка з мяса тобто цибуля з легка піджарена на маслі з олією но не до золотистості бо в банці потім може підгоріти при стерилізації на рахунок реторт пакетів спочатку запайщик знайти треба з шириною шову 8мм
Щука, обсмажена в оії в томатному соусі, після стерилізації смачніша, ніж при закладці в банки сирою.
Все зажарки кладите, так , что бы они не были сверху закладки, иначе окислятся от высокой температуры, прийдется ложкой снимать слой и выбрасывать.
Так собі експеримент, реторт пакети запалюються при температурі 150-200 градусів. І розраховані на стерилізацію при температурі 120 градусів максимум. Найкраще розігрівати це - на пательні вміст пакету або цілий пакет кинути в ємність з гарячою водою.
Всім доброго. Останнім часом мучить мене питання, чи можна використати афганський казан замість автоклаву. Якщо вірити опису казана, температура в ньому піднімається до 120 градусів, що достатньо для "ліквідації " бутулизму, основне з чим треба боротись. Таку саму температуру ми держимо і в автоклаві. Технологію можна зберегти, і одразу не відкривати, а дати остигнути. Та й вигоди більше, якщо придбати казан, можна і так готувати якісь страви, а можна і консерви, особливо коли тобі багато не треба. Хто-що думає з цього приводу???
Есть несколько непонятных моментов.автоклав нагревается до температуры 120 градусов при давлении 3-4атмосферы.а для казана пишут давление 1,5 атмосферы а такого не может быть.мы ведь смотрим на свои манометры и все видим.второй вопрос как понять что там температура 120 градусов? Термометра то нет.скорее всего туда надо приколхозить манометр и термометр.тогда все получиться
Можна, як паровий з банками Твіст Оф. Тиск буде не більшим за 1,2 атмосфер. Повинен бути обладнаний: 1. Краном продувки; 2. Манометром до 3 кгс/см.кв; 3. Термометром зі шкалою до 150*С; 4. Запобіжним клапаном;5. Зворотним клапаном. Ідея не варта до втілення.
Продувочний та запобіжний клапан там є, а навіщо зворотній? Термометр - можна пірометром і по таблиці визначиш приблизний тиск, або один із спускних обладнати на манометр/термометр.
Зворотній клапан потрібен, щоб не сплющило клав при остиганні, розрідження виникає доволі суттєве. Пірометр в топку, показує напрямок вітру.