Рецепты консервов для автоклава.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем gvv2309, 19 вер 2022.

  1. Kalinov56

    Kalinov56 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Україна
    Можна рецепт перловки з м'ясом?
     
  2. Цікаві лоти

    1. Устілки нові 6 шт.Швеція розмір 46-47 можна підрізати
      170 грн.
    2. (в наявності 10 шт.)
      Крем для обуви армии BW "Бундесвер" Оригинальное название: Schuhcreme 125 ml. Высококачест...
      150 грн.
    3. Бахіли утеплені на мокру та брудну погоду із синтетичного полотна — 100% поліамід, із синтетичним ут...
      1600 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Фирменные шнурки для ботинок, берцев. Длина 152 см. Цвет указан как коричневый, по факту тёмная олив...
      100 грн.
    5. (в наявності 3 шт.)
      Сушарка для взуття електрична призначена для просушування взуття в домашніх умовах.Сушарки призначен...
      115 грн.
  3. Kalinov56

    Kalinov56 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Україна
    Що ж, в мене перший млинець гливкий)
    При нагріванні десь близько 80°C, несподівано почав травити запобіжний клапан, прямо по корпусу, що говорить про його поломку, як наслідок швидко скинуло тиск з 2 атмосфер, і кілька банок одразу зірвало(
     

    Images:

    IMG_20221026_213542.jpg
    50_Reichsmark подобається це.
  4. Cracker

    Cracker Major

    Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    3.677
    Адреса:
    Украина
    Что за клапан такой ? Не от компрессора случайно ? Там уплотнения могут быть на такой нагрев не рассчитаны . Или поломка механическая .
    Красная ручка выдержит больше 100 гр?
     
  5. Kalinov56

    Kalinov56 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Україна
    Я так розумію це для системи опалення, ущільнення звичайна фум лента, але він почав травити з під кришки
     
  6. ПривеТ

    ПривеТ Feldwebel

    Повідомлення:
    1.564
    Перепакувати і спробувати спочатку без консервації.
    А що за автоклав?
     
  7. Kalinov56

    Kalinov56 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Україна
    Взяв новий клапан і поставив, компресором дав 3,5 атм, все герметично, ввечері буде спроба #2.
    Купив на олх, люди виготовляють.
    Доречі без питань запропонували новий клапан вислати, але я вже купив по місцю, тому скинули мені за нього гроші
     

    Images:

    Screenshot_2022-10-27-16-12-22-616_ua.slando.jpg
    BART28, Vasco, gvv2309 та ще 1-му подобається це.
  8. Kalinov56

    Kalinov56 Oberfeldwebel

    Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Україна
    Спроба#2, перловка зі свинининою, вже на щось схоже, на смак бомба, дитина їла за дві щоки)
     

    Images:

    IMG_20221028_105430.jpg
    IMG_20221028_105450.jpg
    BART28, serhii7777, gvv2309 та ще 1-му подобається це.
  9. Valera+@

    Valera+@ Obergefreiter

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    58
    Адреса:
    Вінничина
    Доброго всім дня. І так рецепт курки. Тушки порізати на шматки щоб влізли в банки. В великій мисці перемішати з сіллю за смаком. Розкласти в банки додаючи 5-6 горошин чорного перцю і невеликий лавровий листочок. Закатати і в автоклав. Технологія автоклавування таж, що і для паштету. На один автоклав (21 банка) потрібно 4 курки(8 кг). Хребет в тушонку не кладу, там нема що їсти.
    Для приготування кашів використовую бульон, який залишився від варки голови на паштет. 100-150 грам круп, кусок мяса будь якого,сіль, 2-3 горошини перцю, 1 лавровий лист. Можна добавити цибулю і моркву свіжі. Заливаю бульоном, закатую і в автоклав. Всім приємного смаку.
     
    BART28, serhii7777, Tamerlan25 та 3 іншим подобається це.
  10. gvv2309

    gvv2309 Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.444
    Адреса:
    Київ
    Тільки кістки не рубайте,
    Тому що залишаеться багато осколків.
    Зрізайте м"ясо так щоб кістки цілі залишались.
     
    Svoyak подобається це.
  11. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Повідомлення:
    46
    Адреса:
    Кам’янське
    Хребет та ребра після автоклавування не відчуваються. Трубчасті кістки залишаються твердими.
     
  12. bumer_dima

    bumer_dima Oberleutnant

    Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    336
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    680
    Повідомлення:
    9.156
    Адреса:
    ДНІПРО
    вот такая штука в кладовке нашлась , производства ссср , вместимость 4,5 литра
    Камрады !!! подскажите для неё классный рецепт (желательно рыбный
    заранее Спасиббо !!!
     

    Images:

    IMGP0087.JPG
    IMGP0089.JPG
    De_M та Hind244 подобається це.
  13. ПривеТ

    ПривеТ Feldwebel

    Повідомлення:
    1.564
    Вітаю панове!
    Апну темку.
     

    Images:

    IMG_20221221_141420.jpg
    IMG_20221221_100803.jpg
    IMG_20221218_165202.jpg
    IMG_20221215_170947.jpg
    IMG_20230123_154954.jpg
    IMG_20221221_175047.jpg
    BART28, Briter, gvv2309 та 4 іншим подобається це.
  14. spomb

    spomb Feldwebel

    Повідомлення:
    206
    Бачів хлопці роблять кашу з м'ясом для фронту у реторт пакетах, на мою думку це на багато простіше і легше
     
    50_Reichsmark подобається це.
  15. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    97
    Адреса:
    левый берег Киева
    Для фронту погоджуюсь, а як для себе, то в банках більш естетично:)
     
    Руслан Жук подобається це.
  16. Temu4

    Temu4 Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    561
    Адреса:
    Миколаїв. Україна.
    Доброго дня, шановні!
    У цьому році теж став власником ось такого автоклаву https://autoclav.com.ua/ua/avtoklavy/budz/avtoklav-che-16-electro-universalnyj/
    Замовив - отримав. Не без приколів, звичайно :D
    При першій закладці виявилось , що манометр травить. І тен при досягненні 120 гр потік по корпусу. Замінили по гарантії без проблем.
    На данний момент встиг зробити декілька видів консерви.
    Спочатку була щука, правда після заморозки. Сіль- перець, лаврушка, і трохи олії. Закладав відразу в банки, сипав сіль, перець зверху. Домашні вмололи за милу душу, а мені якось вона не дуже сподобалася- якась як прісна вийшла... Другу закладку вже зробив із цибулею і трохи промаринував у різних приправах,вимісив усе в мисці, і тільки потім закладав у банки. Вийшло набагато краще, але теж не сардина:D
    Було ще трохи карасів, то спробував і їх зробити з цибулею. Правда усі пальці поколов, поки вкладав у півлітрові банки. Але воно було того варте!!! Смак вийшов неймовірний, з кісток тільки хребет бачив, але не відчував зовсім... 6 півлітрових розлетілось моментально!!!
    Ну і наостанок вирішив зробити тушняк з індички. 3 середні птиці, витяг тільки шкабатуру, і спинку. Усе інше пішло. Сіль- перець- трохи паприки, на дно листок лаврушки. М'ясо в мисці десь годинку полежало, уклав, трохи додав жиру з них же(виявилось, що можна було і не додавати, свого було вдосталь), закатав, і в автоклав. Вийшло рівно 7 літрових. Смак-просто бомба!!!
    120 градусів, 30 хвилин. Кістки крупні ціленькі, випадають самі, і що головне- не сипляться, як у промислових...
    По автоклаву: вихід на робочу температуру- майже дві години(не утеплював, хоч і треба було б зробити, було вже прохолодно). Перші рази сидів, контролював. Останній- увімкнув на ніч, режим виставив, і пішов спати. Вранці дістав вже холодні банки.
    Води наливаю, щоб покрило повністю банки, на пару см.
    По кришкам- використовував самі звичайні для консервації. Тиск- 1кг. Деякі деформувало при першій закладці, але то моя вина - не дав повністю впасти температурі, нєтєрпьож))
    Нічого не зірвало, стоять банки вже по декілька місяців- усе норм.
    Якщо користуватись кришками із різьбою, то тиск не потрібен. Але я ще не пробував...
    Якось так...
    Розкажіть хтось за реторт пакети, хто мав із ними справу. Як взагалі це відбувається?
     
    BART28, Svoyak, ПривеТ та ще 1-му подобається це.
  17. proview

    proview Stabsfeldwebel

    Повідомлення:
    612
    Адреса:
    Україна
    наступного разу спробуїте зробити зажарку для тушняка з мяса
    тобто цибуля з легка піджарена на маслі з олією но не до золотистості бо в банці потім може підгоріти при стерилізації
    на рахунок реторт пакетів спочатку запайщик знайти треба з шириною шову 8мм
     
    Лорд Грегори, BART28 та Temu4 подобається це.
  18. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Повідомлення:
    46
    Адреса:
    Кам’янське
    Щука, обсмажена в оії в томатному соусі, після стерилізації смачніша, ніж при закладці в банки сирою.
     
    BACA та Temu4 подобається це.
  19. Tamerlan25

    Tamerlan25 Major

    Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    15
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    26
    Повідомлення:
    2.515
    Все зажарки кладите, так , что бы они не были сверху закладки, иначе окислятся от высокой температуры, прийдется ложкой снимать слой и выбрасывать.
     
    Svoyak, proview, von Goltz та ще 1-му подобається це.
  20. spomb

    spomb Feldwebel

    Повідомлення:
    206
     
  21. 50_Reichsmark

    50_Reichsmark Stabsfeldwebel

    Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    1
    Повідомлення:
    958
    Адреса:
    Дрезден
    Так собі експеримент, реторт пакети запалюються при температурі 150-200 градусів. І розраховані на стерилізацію при температурі 120 градусів максимум. Найкраще розігрівати це - на пательні вміст пакету або цілий пакет кинути в ємність з гарячою водою.
     
  22. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    97
    Адреса:
    левый берег Киева
    Всім доброго.
    Останнім часом мучить мене питання, чи можна використати афганський казан замість автоклаву.
    Якщо вірити опису казана, температура в ньому піднімається до 120 градусів, що достатньо для "ліквідації :)" бутулизму, основне з чим треба боротись. Таку саму температуру ми держимо і в автоклаві. Технологію можна зберегти, і одразу не відкривати, а дати остигнути.
    Та й вигоди більше, якщо придбати казан, можна і так готувати якісь страви, а можна і консерви, особливо коли тобі багато не треба.

    Хто-що думає з цього приводу???
     
  23. gvv2309

    gvv2309 Oberstleutnant

    Повідомлення:
    3.444
    Адреса:
    Київ
    Есть несколько непонятных моментов.автоклав нагревается до температуры 120 градусов при давлении 3-4атмосферы.а для казана пишут давление 1,5 атмосферы а такого не может быть.мы ведь смотрим на свои манометры и все видим.второй вопрос как понять что там температура 120 градусов? Термометра то нет.скорее всего туда надо приколхозить манометр и термометр.тогда все получиться
     
    serhii7777 подобається це.
  24. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Повідомлення:
    46
    Адреса:
    Кам’янське
    Можна, як паровий з банками Твіст Оф. Тиск буде не більшим за 1,2 атмосфер. Повинен бути обладнаний: 1. Краном продувки; 2. Манометром до 3 кгс/см.кв; 3. Термометром зі шкалою до 150*С; 4. Запобіжним клапаном;5. Зворотним клапаном.
    Ідея не варта до втілення.
     
    50_Reichsmark подобається це.
  25. tacha79

    tacha79 Obergefreiter

    Повідомлення:
    97
    Адреса:
    левый берег Киева
    Продувочний та запобіжний клапан там є, а навіщо зворотній?
    Термометр - можна пірометром і по таблиці визначиш приблизний тиск, або один із спускних обладнати на манометр/термометр.
     
  26. Svoyak

    Svoyak Obergefreiter

    Повідомлення:
    46
    Адреса:
    Кам’янське
    Зворотній клапан потрібен, щоб не сплющило клав при остиганні, розрідження виникає доволі суттєве.
    Пірометр в топку, показує напрямок вітру.