Рада визнала ОУН - УПА борцями за незалежність

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Лісоруб, 9 кві 2015.

Статус теми:
Закрита.
  1. KAISERLEMBERG

KAISERLEMBERG General-major

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Війна є війна !!!
    На війні дуже часто потрібні союзники (навіть СССР працював на Гітлера коли допомагав у 1939р. окуповувати Польщу та кілька років "снабжав" німецьких нацистів усім необхідним без чого Гітлер
    ніколи б не міг розпочати Другу Світову Війну - то виходить СССР працював на фашистів і ми визнаєм ЧЕРВОНИХ ФАШИСТІВ ГЕРОЯМИ ... ???) тому у Шухевича до 1942 роки якщо й були надії на підтримку німців у створені Самостійної України, то на момент створення УПА кін. 1942 поч. 1943 рр. стало зрозуміло що німчура і москальня - одного поля ягода ... і було прийнято рішення боротися виключно своїми силами як проти КОРИЧНЕВОГО ФАШИЗМУ так і проти ЧЕРВОНОГО ФАШИЗМУ (боротьба проти останнього триває в АТО і сьогодні ...)

"А если Шухевич работал на фашистов, то как он может быть героем Украины?"

А чи можемо ми вважати героями УКРАЇНИ тих хто працював на
    ЧЕРВОНИХ ФАШИСТІВ-КОМУНІСТІВ ... ???
    Чим московити-комуністи для Українців були кращими від німців-нацистів щоб
    службою на ЧЕРВОНИХ пишатися а службою на КОРИЧНЕВИХ соромитися ... ???
    Чому німецька форма викликає обурення, а совітьська форма схвалення ???
    Хіба совіти (а до них і московити) пролили меньше УКРАЇНСЬКОЇ КРОВІ ніж її
    пролили ганси ... ???

Пошани завжди у всіх народів і націй заслуговують ті військові формування котрі
    воюють за волю і незалежність рідного краю та свого народу під своїми національними
    прапорами ... військові формування на нашій території під прапорами чужих країн
    завжди були, є і будуть окупантами ... тому і сьогодні в зоні АТО москалі усіх хто воює
    під жовто-синіми знаменами визнають "ХВАШИСТАМИ" і "БЕНДЕРІВЦЯМИ" ... !!!

Думаю не випадково сьогодні наші бійці воюють за ВОЛЮ і НЕЗАЛЕЖНІСТЬ УКРАЇНИ
    під тим жеж гаслом що й вояки УПА ... під гаслом "СЛАВА УКРАЇНІ !!!" та "ГЕРОЯМ СЛАВА" !!!
    Тому що вони нащадки "Чупринки", "Явора", "Гайдамаки" та багатьох інших ... а не нащадки
    "лєніна", "сталіна", "троцького" чи ще якого іншого переіменованого жида-комуніста !!!
    Тимпаче вони й не нащадки "адіка", "ганса" чи ще якого "фрійца" , як би про цу не трубила
    москальська пропаганда !!!

P/S. Та багатьох у московії завжди турбують "злочини" УПА ... тому відповім коротко - "Нехай
    москалі спочатку визнають свої "подвиги" ЧЕРВОНОГО ТЕРОРУ, нехай перед усім світом покаються
    за усі злочини свого ЧЕРВОНОГО ФАШИЗМУ ... виплатять усі компенсації та відшкодування як це
    пробували зробити ганси і лише тоді будуть мати право заїкатися про чужі "гріхи" УПА !!!

Останнє редагування: 29 кві 2015
    obuch59 та Лісоруб подобається це.
    1. (в наявності 2 шт.)
      Представляємо до Вашої уваги професійний ніж для творчості з цанговим затискачем і 6 змінними лезами...
      55 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      Набір стамесок для дерева Schnitzwerkzevg – це широкий й функціональний набір компактних стамесок дл...
      95 грн.
    3. Представляємо Вам професійний набір з 10 карбід вольфрамових борфрез, спеціально розроблений для точ...
      300 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Механический штангенциркуль в футляре,150мм Механический штангенциркуль, благодаря различным формам...
      179 грн.
    5. (в наявності 1 шт.)
      Набір 2 в 1 Револьверний дірокол + Інструмент для установки люверсів,заклепочник з люверсоми золотис...
      199 грн.
  2. диверсант

диверсант Oberst

Повідомлення:
    4.687
    Адреса:
    Україна
    Порылся в википедии по поводу Шухевича -
    Родился 30 июня 1907 года в королевства Галиции и Лодомерии (Австро-Венгрия) в местечке Краковец (Краковцы) Яворовского уезда (по другим данным — во Львове), в семье уездного судьи. Дядя Шухевича в 1919 году командовал 4-й бригадой Галицкой армии.
    До 1920 года жил с семьей в г. Радехов, а затем в Каменке-Струмилове, где отец работал гражданским судьёй. Там он закончил 5 классов гимназии. В 1920 году продолжил обучение во Львове в украинской гимназии (теперь Львовская академическая гимназия), которую окончил в 1925 году. Зародились и укрепились националистические настроения в результате его общения с Евгением Коновальцем, создателем и руководителем Украинской военной организации (УВО), который в 1921—1922 годах снимал у Шухевичей комнату.
    В юности был членом скаутской организации «Пласт» (19221930), пока она не была запрещена польскими властями.
    В 1925 году вступил в УВО.
    По окончании гимназии — по одним данным в 19261928 годах выехал в Данциг, и поступил в Данцигский политехнический институт, параллельно обучаясь в нелегальной разведшколе УВО под протекцией немцев; по другим данным, проживал в г. Коломыя Станиславской области. С 1928 по 1934 Шухевич учился на инженерно-строительном факультете Львовского политехнического института, по окончании которого получил диплом инженера[4].
    Во время учёбы был членом студенческого общества «Черноморье», неоднократно избирался делегатом студенческих съездов и конгрессов. В 1930 стал председателем украинского спортивного клуба.
    Деятельность УВО сводилась преимущественно к четырём формам: акты саботажа (поджоги, повреждение телефонной и телеграфной связи), подкладывание бомб, «экспроприации» имущества и политических убийств.[5]
    19 сентября 1926 года, будучи боевым референтом УВО, Шухевич застрелил польского школьного куратора Я. Собинского во Львове.[6]
    В 19261929 годах он был задействован в различных антипольских акциях, курировал школьное образование на Западной Украине. В 1929, с созданием ОУН, стал одним из первых её членов.
    В ходе подпольной деятельности сменил множество псевдонимов: Монах (Чернець), Туча, Степан, Колокол (Дзвін) (1930—1933), Щука (1938—1939), Тур (1941—1943), Тарас Чупрынка (1943—1950), Роман Лозовский (1944).
    В 1930 назначен руководителем боевой референтуры Краевой экзекутивы ОУН на западноукраинских землях (кличка Дзвін). Летом-осенью 1930 организовывал и руководил антипольской саботажной акцией: поджогами строений, домов колонистов, уничтожением заготовленного сена, разрушением полицейских участков. Считается, что принимал участие в убийстве посла польского Сейма Тадеуша Голувко (Tadeusz Hołówko) 29 августа 1931[7] В 1931—1933 был техническим организатором нескольких покушений на польских чиновников и работника советского консульства А. Майлова — в качестве мести за Голодомор на Украине[8].
    В 1932 был арестован за связь с нападавшими на почту в г. Городок и участие в антипольских студенческих выступлениях. В течение нескольких месяцев содержался в тюрьме, но был выпущен.
    В 1934 сразу после окончания института некоторое время работал в строительной фирме «Левинского» по ул. Потоцкого 58, а затем совместно с другим украинским националистом Б. Чайковским содержал бюро реклам «Фама» по ул. Городницких № 1.
    В 1934 был арестован польскими властями после покушения на министра внутренних дел Бронислава Перацкого.
    В ходе Львовского процесса над Степаном Бандерой и группой его сторонников (1935) осуждён на 4 года тюремного заключения. 19351937 годы провёл во Львовской тюрьме. В 1938 году выпущен в рамках всеобщей амнистии и выехал в Германию. Прошёл курс подготовки в военной академии в Мюнхене и получил первый немецкий офицерский чин.[9].
    То есть насколько я понял данный товарищ проживая на тот момент сначала в Австро-Венгрии,а потом в Польше и выступал против ЗАКОННОЙ на тот исторический момент власти, и ратовал за отсоединение от Польского государства на тот момент- определенных территорий! Если перевести его действия на данное время -то оказывается он террорист, и сепаратист! :D Или я что-то не так понял?

Останнє редагування: 29 кві 2015
    Клаус91 подобається це.
  3. Roman roman

Roman roman Stabsgefreiter

Повідомлення:
    555
    Адреса:
    Киев
    В первой части, вы приводите пример ссср 1939г сравнивая с деятельностью Шухевича. Ну это мягко сказать, некорректно. Приведите другой пример, если считаете эту мысль важной.
    Вторую часть своего ответа, вы пытаетесь построить на противоречии. Но позвольте, давайте рассуждать конкретно. В данной теме не обсуждается деятельность Героев Советского Союза, ни в общем, ни в частности. Мы обсуждаем УПА, а в данном случае Шухевича, плакат об этом "герое" висит прямо на первой странице в виде фото.
    И мы обозначили, что он сотрудничал с фашистами. Сначала с Абвером, а позднее с СС. Бесспорный факт. И то, что он через несколько лет "прозрел" и перестал сотрудничать, служить оправданием не может. Я поддерживаю Европейское мнение: признать шухевича героем при таких "подвигах" - невозможно.
    К тому же еще один факт, помимо того, что Шухевич носил форму СС, так еще и на территории Белоруссии. Вот какие интересы Украины, он защищал в Беловежской пуще??? А завтра Россия пришлет свой батальон, типа охранный на Донбас, а Гиви и Моторола станут героями??? А Рада ведь поддержит( с этих станется). Они же сражаются за Независимость!!! Что за дурацкая интерпретация фактов? Не должно быть перекручивания фактов.
    Пособники фашистов, героями быть не могут! И точка.

Images:

image.jpg
    Клаус91 подобається це.
  4. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Усе правильно, усе сходиться ... !!! :D:D:D

Шухевич - "терорист" і "сепаратист" для москалів, поляків та гансів та ГЕРОЙ ДЛЯ УКРАЇНИ !!!

Гіркін і Моторола - герой для москалів та ТЕРОРИСТ І СЕПАРАТИСТ для УКРАЇНИ !!!

Мико́ла Іва́нович Кузнецо́в - розвідник та герой для москалів та шпіон і терорист для гансів !!!

Завжди так було, є та буде !!! :D:D:D

pillau, Oprishok та Лісоруб подобається це.
  5. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    "Я поддерживаю Европейское мнение: признать шухевича героем при таких "подвигах" - невозможно."
    "Пособники фашистов, героями быть не могут! И точка."

Та чоловіче зрозумійте що ГЕРОЯМИ визнають людей не Європа, ВР України чи Ви особисто ...
    їх визнає сам народ і оспівує у піснях, у переказах та оповіданнях !!! І міліонам УКРАЇНЦІВ фіолетово
    що про це думає Європа чи Ви особисто... таких як Шухевич та Бандера в Україні шанували,
    шанують і будуть шанувати !!! І чим більше буде хтось забороняти вшановувати пам"ять про них,
    тим більше їхня слава і пошана у народі буде рости !!! Так в УКРАЇНІ завжди було із вшануванням
    НАЦІОНАЛЬНИХ ГЕРОЇВ !!!

Oprishok подобається це.
  6. Roman roman

Roman roman Stabsgefreiter

Повідомлення:
    555
    Адреса:
    Киев
    Благодарю за интерес к моей личности, но право, я скромно умолчу по этому вопросу. Тем более, что я своих Героев не выпячиваю. Не нуждаются они ни в каких признаниях Радой. Ведь они Герои. И ветка на этом сайте отдельная им не нужна. И доказывать ничего не надо, в биографии оправдывать.
    Тем не менее, отсутствие или наличие у меня лично Героев, уж никак не делает Шухевича героем. Ему это не поможет. Тут уж я думаю вы будете со мной солидарны! :)

Клаус91 подобається це.
  7. Andrew Harris

Andrew Harris Schütze

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Vinneapolis
    Звісно живу. Расєяні добрі, білі і пушисті. Наші брати. Ось уже > 400 років брати. УПА - фашисти. Дєвятомай, пабєда, дєдиваєвалі. Во всєм віновата Амєріка. Це само собою зрозуміло.

рональд, Oprishok та KAISERLEMBERG подобається це.
  8. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Та парадокс полягає у цьому що якби сьогодні ФАШИСТИ (німці та решта європи) не купляли
    у москалів газ а БАНДЕРІВЦІ (українці) не доставляли "фашистам" його їм додому (співпрацюємо
    із фашистами й надалі) то у москалів би бабла не було б і тоді не лише у Сибіру ходили б вони у
    лаптях а навіть у москві ... :D:D:D

Oprishok подобається це.
  9. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА

Я вже це бачив і чув у якомусь кінофільмі ... !!! :D:D:D

10. Andrew Harris

Andrew Harris Schütze

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Vinneapolis
    1. Люблю шаблони. Вони працюють.
    2. Почнемо стандартно. Я з вами не брудершафт не пив, шоб ви мені тикали. Сіє єсть панятна?
    3. Чому саме до мотороли? Я наразі з одним ватнєгом тут спілкуюсь, а не з бородатим клоуном-імбецилом.
    4. Я себе героєм не називав, а шо ваша «больная» фантазія там собі вигадала - ввиключно ваші трабли.
    5. По темі? По темі Бандери і Шухевич - не все УПА. Це всього-навсього дві людини. По них судити про УПА - смішно. Я особисто не ідеалізую УПА, тому шо як і в будь-якій іншій армії (УПА не армія - я в курсі) дуже «різношерста» компанія. В більшості туди йшли воювати за Україну і за ідею, але логічно що там були люди які воювали за свої шкурні інтереси. Аналогія - те саме що й зараз в доббатах. Але говорити, що все УПА = фашисти - вибачте мене. З такими думками чємадан-вакзал-расєя і там будете міфічних панфіловцеф прославляти і за дідов накатувати, живучи в лайні.

рональд, Oprishok та KAISERLEMBERG подобається це.
  11. Лісоруб

Лісоруб Oberleutnant

Повідомлення:
    1.795
    Адреса:
    Україна
    1)Москаль-це громадянин України,який не цінує того,що є українцем, марить "виликим" радянським минулим,ображає гідність свідомих українців,підтримує та розповсюджує ідеї порушення територіальної та національної цілісності України та нації.

2)Кацап-громадянин Росії,який не поважає Україну,нашу націю,історію,героїв,мову,культуру,право на національне самовираження,право на вільне розпорядження на нішій рідній землі.Ну а також марить "виликим" радянським минулим,,підтримує та розповсюджує ідеї порушення територіальної та національної цілісності України та нації.

3)Росіяни-громадянин Росії,який з повагою відноситься до національних цінностей України,поглядів на історичне минуле та визнає Україну незалежною державою,якою володіє українська нація. До останніх я відношусь з повагою та не маю ніяких ворожих думок.Інших вважаю ворогами з усіма витікаючими наслідками.

Oprishok подобається це.
  12. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Так він уже ГЕРОЙ УКРАЇНИ !!!
    І гасло УПІВЦІВ "СЛАВА УКРАЇНІ !!!"
    Звучить у кожному куточку УКРАЇНИ !!!
    І нікого із УКРАЇНЦІВ не турбує його визнання !!! Його визнає УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД !!!

А те що там можливо якось співпрацювали із нацистами ... то фігня і нас УКРАЇНЦІВ
    те питання зовсім не турбує ... це лише закид у бік ОУН та УПА ... а зрештою їх можна
    зрозуміти ... "Ворог мого ворога - мій тимчасовий приятель !!!" :D:D:D

Москалі самі у 1937 - 38 рр. перестріляли половино свого офіцерського складу за
    звинуваченнями "англійський" або "американський" шпійон .... :D:D:D а коли у
    сраку у 1941 р. німчура приперла то відразу "друзями" стали та жебрали у них
    допомогу. А закінчилася війна - знову ворогами стали !!! :D:D:D

Тому заради перемоги усі союзи допустимі !!!
    Не виключення і тимчасові союзницькі стосунки ОУН із Рейхом !!!
    А також ЛЮБОВ І ДРУЖБА СеРСеРу та Рейху ... !!! :D:D:D

Oprishok подобається це.
  13. Andrew Harris

Andrew Harris Schütze

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    2.405
    Адреса:
    Vinneapolis
    P.S. Ше раз доводить, шо з ватними імбецилами спілкуватись НЕ можна. Написано по темі:

По темі Бандери і Шухевич - не все УПА. Це всього-навсього дві людини. По них судити про УПА - смішно. Я особисто не ідеалізую УПА, тому шо як і в будь-якій іншій армії (УПА не армія - я в курсі) дуже «різношерста» компанія. В більшості туди йшли воювати за Україну і за ідею, але логічно що там були люди які воювали за свої шкурні інтереси. Аналогія - те саме що й зараз в доббатах. Але говорити, що все УПА = фашисти - вибачте мене. З такими думками чємадан-вакзал-расєя і там будете міфічних панфіловцеф прославляти і за дідов накатувати, живучи в лайні.

А вата далі за Шухевича. Ну що тут скажеш. Єслі чєловєк ... - ето на всю жизнь.

Oprishok подобається це.
  14. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Один класик сказав:

" Україна закінчиться тоді, коли зникне УКРАЇНСЬКА МОВА !!!"

Тому бачиться що на тобі УКРАЇНА нажаль вже закінчилася !!!

"Я тут писал одному гуцулу полуграмотному, почему ты мне тыкаешь?
    А он: я к Богу на ты, а ты кто такой?
    Поэтому я и посчитал его полуграмотным бескультурным. "

Оскільки той гоцул володіє українською мовою та знає як молитися
    до Всевишнього - він мінім удвічі грамотнішій за тебе ... :confused::confused::confused:

А коли ще й шанує традиції УПА ... то тобі до нього не дотягнутися !!!
    :D:D:D

Моє шанування !!!:beer:

Oprishok подобається це.
  15. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    У сороковому році Буковину не "прісоєдінілі" а окуповали москалі... а саме змінили окупацю
    на москальську ... після чого "прісоєдінітєлі" почали винищувати та вивозити до Сибіру
    буковинське населення ... кидати у тюрми та катувати до смерті ...

І дійсно УПА до того "прісоєдінєнія" жодного відношення не мало !!!

Oprishok подобається це.
  16. диверсант

диверсант Oberst

Повідомлення:
    4.687
    Адреса:
    Україна
    Ну тогда это назывался "освободительный поход",в итоге оттяпали часть территории у Румынии. А до этого Буковина входила в состав Австро-Венгрии, не так ли?:beer:

17. KAISERLEMBERG

Повідомлення:
    5.833
    Адреса:
    Галичина, УКРАЇНА
    Визвольним походом називають звільнення націєї своїх земель від окупантів !!!
    Що загубили кляді козоблуди із червоними зірками на Буковині ... ??? Від коли
    Буковина була їхньою ... ??? Хіба що вони претендували на спадщину своїх
    пращурів монголо-татар ... ??? :D:D:D Та і кого ті козоблуди визволяли на
    Буковині ... ??? Я щось не пам"ятаю щоб там була москальська пригнічена діаспора ...

Ну але якщо вони буковинців звільнили від румунів, то чому не дали їм самостійності
    а силою і кривавим терором загнали кого у Сибір, а кого у колгоспи ... ??? Власне
    таке "освобождєніє" і породило саму УПА як захисника від москальсько-комунятського
    насилля ...

Oprishok подобається це.
Статус теми:
Закрита.