А це ось "зарубка" про "БРАТА" ... !!! З таким "БРАТОМ" і ВОРОГА вже не потрібно ... Кожен Українець повинен мати на своєму столі, щоб на віки пам"яталося і щоб назад до москаля не хотілося ...
«Форма була німецька, а серце під нею – українське» Не можу не запитати старенького дивізійника про те, як реагує на російську пропаганду, яка нарекла їх "фашистами"... «Бачите, скоро сто літ, як ми воювали, а в Москві ще досі бояться бандерівців, гірко зауважує Йосип Михайлович. - Тому й брешуть про нас всьому світові. Ніякими «пособніками фашистов» ми не були. Форма була німецька, а серце під нею – українське… Йшли воювати не за німців, а за Україну, і українські інтереси найперше обстоювали. Пам’ятаю, як ми стояли в селі, аж бачимо- німець веде корову-забрав в когось з наших селян. Ми з хлопцями обступили, німця нагнали, корову господарям віддали… Пам’ятаю, як ті люди плакали і дякували… Ото і була наша найщиріша дяка… А від незалежної України яку маємо дяку? Мізерну прибавку до мізерної пенсії? В мене і тої нема... Але тут головне не пільги. Ми народ скромний. Нам аби Україна була. Воювали жне за пенсію чи за якісь медалі. А за те, щоб була держава...Чого ж ви, газетники, скорше про нас не писали? Дивіться, напишіть же хоч тепер так, щоб мені не встидно було… Який я «колабораціоніст»? Маю чисту совість — перед Богом і людьми. Я все життя для України жив, її любив, за неї боровся і померти був готовий. Слава Україні!» Вам нема чого соромитися, Йосипе Михайловичу. Історія давно знає, ким насправді були і є ті, хто любить свою Батьківщину. Героям Слава.
Хотів я колись створити віртуальний музей присвячений великий армії, а саме компанії 1812 року. Розмістити мав намір на форумі сусудньої країни. Єкзпозицію планував присвятити одній темі - "Спостереження Бонопарта". Потім часу пожалів. Виложу тут пару фото, кому до вподоби - ставте лайки.