Quasar-F3

Тема у розділі 'Техніка для пошуку', створена користувачем Коваль Дмитро, 23 гру 2020.

1. Шурик Шанс 2

Шурик Шанс 2 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    511
    Адреса:
    Соледар-Чернігів
    Здравствуйте.Потому и подробно не описано,так как Ф3 отлично отстраивается от грунта в автоматическом режиме.Я всегда отстраиваю свой Квазар Ф3 в автомате,и не заморачиваюсь.

Останнє редагування: 24 гру 2021
    praktik_1974 та Arch подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Сумка - кобура для пінпоінтера з кріпленням на ногу – чудове рішення для камрадів, що захоплюються м...
      420 грн.
    3. (в наявності 10 шт.)
      Алюминиевая заглушка для приборов Nokta Makro kruzer / Nokta Makro Multi kruzer / Nokta anfibio / mi...
      55 грн.
    4. Стекловолоконные палочки/кисточки под обжиг диаметр 2.5 мм,1шт , длиной ~200 мм. При «заказе» – возм...
      120 грн.
    5. Универсальный бокс , внутри 14 капсул размером 5.5*5.5*2 см каждая. Размер основного бокса 16х11.5х6...
      285 грн.
  2. S-t-a-l-k-e-r_89

S-t-a-l-k-e-r_89 Oberschütze

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Я хожу с этим прибором на разных грунтах. С песочком проблем нет от слова совсем. По сравнению со старой катушкой такого же типоразмера но с частотой 6.9 кгц моя нынешняя 28х34 на 14 Кгц имеет четкий отклик от мельхиоровых монет и мелочи даже без намека на чернину. Но вот когда попадаю на чернозем (поле) ну или влажную почву, тогда при попытке отстроится в одном и том же месте в автомат режиме я получаю разное значение баланса грунта но в пределах 2-5 градусов, при хождении есть реакция на землю. Борюсь с этим меняя руками баланс грунта до замолкания прибора, если не помогает то тогда повышаю барьер(что сказывается негативно на чувствительности прибора). Параметры тока использую в зависимости от грунта от 36 ма до 86 ма. (феррит выставлен, медь около +84 при 0 градусов шкалы грунта на воздухе). Вот собственно говоря я и пытаюсь понять как бороться с подобными явлениями в ручном режиме, точно и быстро подбирать баланс грунта руками. Квазар у меня недавно, но есть желание разобраться досконально.

Motohobiman подобається це.
  3. PAV81

PAV81 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Житомирская обл.
    На тяжелом грунте если в автомате не отстроились то в ручном качая датчик врятли отстроитесь. Ток поменьше и фильтр не слоу а нормал или фаст. Чем медленнее фильт тем глубже видит но и грунт лучше видит. Датчик поменьше лучше справляется с грунтом.

praktik_1974 та Arch подобається це.
  4. Sevin

Sevin Feldwebel

Повідомлення:
    408
    Адреса:
    Ukraine, Kharkiv
    Частота 14 кгц для вашого чернозема, скорее всего, великовата. Какой градус получается?
    На квазаре vdi не зависит от угла грунта. Медь бывает разная, пятак Е2 должен быть около 86 на такой частоте

5. PAV81

PAV81 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    334
    Адреса:
    Житомирская обл.
    И датчик в раене DD25.

Olegarx 13666 подобається це.
  6. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    84-85 на крупную медь, 3 копейки серебром , пятака увы нет катиного. Я немного увел на 1 градус феррит чтобы медь былая чуть ниже по ВДИ, при таком раскладе по ощущениям вроде даже чуть глубже прибор. Градус грунта на черноземе в районе 15-19 бывало в некоторых местах. За рекомендацию с фильтром спасибо, этого я не знал.

7. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Выбрал я такую катушку и частоту из за того что я в основном копаю летом когда почва пересушена. Низкочастотные датчики сильно теряют в глубине и в дискриминации цели. А хожу я частенько по распаханным деревням.

8. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    Во первых медь должна быть на своем месте, феррит не нужно двигать, 3 копейки серебром на 14 кГц точно звучат +86 не ниже, ниже они быть не могут. Во вторых если например грунт на 8 кГц 5-6, то на 14 кГц он будет 8-9. Баланс грунта любого не может быть больше 15 градусов, даже цифра в 12 градусов должна вас насторожить что нужно проверить калибровку по ферриту.
    Феррит на Квазаре Ф3 выставляется один раз и больше не трогается, это не АРМ.
    Это довольно странно, на такой частоте он должен быть точно не меньше 5, а что если включить автоподстройку? Какое она выставит значение в итоге?

Шурик Шанс 2 подобається це.
  9. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Феррит выставил, значение такое как вы и говорите и в зависимости от расстояния немного колеблется. А вот на грунт в режиме слежения за грунтом смогу проверить только опытным путем тогда когда снег растает.

10. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Есть ещё вопрос. В каком диапазоне для квазара Ф3 допустимый разбаланс датчика для моей частоты, и на что он влияет в принципе в итоге?

11. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    Да так же как и для АРМ-а до 500 мв можно не компенсировать, но Ф3 в отличии от АРМ-а показывает разбаланс в два раз больше. Если видите в меню разбаланс больше 500 мв то конечно компенсируйте, это сильно влияет на чуйку и может сильно сдвигать фазу при больших значениях.

S-t-a-l-k-e-r_89 та skidbladnir подобається це.
  12. praktik_1974

praktik_1974 Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    Квазар АРМ "терпить" розбаланс десь до 1200мв -1300мв. по показометру, то Ф3 "терпить" до 2300-2400мв.
    Там зовсім інший маштаб обчислення розбалансу. А фаза плаває при розбалансі у "не правильних" датчиків.... І плаває вона у різних датчиків по різному, у когось більше, а у когось менше..Розбаланс впливає на динамічний діапазон попереднього підсилювача. А простіше, це виглядає приблизно так:
    Наприклад, умовно, при розбалансі в 500мв. перегруз від 5Ке2 настане десь на відстані в 3-5см від датчика а при розбалансі у 1200мв (від того ж 5Ке2) настане на відстані наприклад 8см. це умовно, для прикладу.

ReniyUA, S-t-a-l-k-e-r_89 та Wolfgrey подобається це.
  13. melan

melan Stabsgefreiter

Повідомлення:
    352
    Адреса:
    Украина
    это касаемо перегруза. Ну а с глубины например 20см. видится с разным разбалансом будет одинаково???

14. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    :mad: Це типу називається я ліплю криві "датчики" й даю собі фору щоб клієнти потім начитавшись не виносили мені мізки? Терплять - терпіли.
    Від 500 мв уже починає добавляти шумів сам вхідний підсилювач ( у Квазара не має "попередніх" є лише один вхідний)стає прилад шумніший, при розбалансі 800-1000 уже суттєво падає дальність , а уже при 1200 сильно пливе фаза і ще падає дальність.
    Динамічний діапазон задається живленням вхідного підсилювача і залежить тільки від нього, у квазарів він 1.65V=1650 мв всього, половина від живлення ОУ 3,3 V, як датчик може на нього впливати? Вони один про одного нічого не знають :D.
    До одного місця той перегруз , якщо розбаланс вийшов за 500 мв краще скомпенсувати, якщо розбаланс в районі 1000-1200 і "майстер" розповідає про "терпить" то тоді об голову майстрові тим макетом, щоб розбаланс поправити.
    У Тесоро динамічний діапазон 10 V = 10000 мв , їм розбаланс в 2V як для Квазара 200 мв, так що ? Виходить можна взагалі не балансувати датчик?

S-t-a-l-k-e-r_89, Шурик Шанс 2, Bono777 та ще 1-му подобається це.
  15. praktik_1974

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    Оце да...))) Зачепив на свою голову...))
    Я що, сказав щоб робили датчики як попало???
    Ще не бачив відео, де Майстри показують як "пливе" розбаланс в межах хоча б 0-20гр С... і як "пливе" фаза..
    Як Ви виміряли ті шуми починаючи з 500мв? І хто їх взагалі вимірював...? Хіба що в симуляторі...
    Коли датчик "кривий", то той компенсатор не допоможе...То компенсатор для тих початківців, хто зробив не зовсім правильний датчик, а викидувати шкода... Як що ви робите правильні датчики, це супер..

ReniyUA подобається це.
  16. skidbladnir

skidbladnir Hauptmann

Повідомлення:
    3.305
    Адреса:
    Worldwide
    Перегруз - это воспринимайте как уменьшившийся до немогу динамический диапазон. Не будет нормально в грунте видеть. Датчик должен быть с нормальными параметрами. Не с улетевшей фазой и расбалансом на грани работы.

Arch подобається це.
  17. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    С большим разбалансом эта глубина может быть не досягаема))

Bono777 подобається це.
  18. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    Тихо, тихо, все нормально)
    А який ще можна зробити висновок з тих слів про "терпить"? Коли завжди було феншуем розбаланс до 200 мв, 500 це вже не дуже , але можна. А тут вдруг 1200 і "терпить".
    Їх не потрібно міряти, я з АРМ-ом ходжу з кінця 2013-го, до того два сезони з AVR-ом, трішки знаю щось про це. Чисто з досвіду на різних розмірах і частотах воно так і є, коли розбаланс перевалює за 500 мв приблизно, прилад стає шумнішим, хоча фаза/дальність в нормі.
    Вірно, але компенсатор дуже корисна штука яка не вносить ніяких негативних наслідків на пошук, а робить тільки краще, чому ним не користуватись?

Шурик Шанс 2 та Bono777 подобається це.
  19. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    Я писав про це багато разів, в мене так при +27 °C 250 мв вліво, при 0- -5 °C 100-200 мв вправо в залежності від розміру і частоти, це на АРМ-і. Фаза змінюється в діапазоні +27 °C - 0 °С на 2-3 градуси (АРМ) і 0,6 градуса (Ф3), на Ф3 клабіровку можна не робити, один раз зробили і все.
    А от розбаланс на Ф3 показується в два рази більше і змінюється трішки по іншому, тому датчики для Ф3 краще балансувати на Ф3. Якщо підключити феншуйний датчик від АРМ з мін розбалансом то ви побачите одразу 300-450 мв .

tms, Шурик Шанс 2 та Bono777 подобається це.
  20. praktik_1974

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    Ну, да. Виходить по вашому, датчик який нормально працює на АРМ і зроблений для АРМ, то він на Ф3 працювати нормально не буде?
    Можна не скромне питання, ви датчики виготовляєте самостійно?

ReniyUA подобається це.
  21. Arch

Arch Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.049
    Адреса:
    Украина
    Датчики працювати будуть і працюють дуже добре, буде лише розбаланс у двічі більший ніж на АРМ-і, якщо більше 500 мв, то краще скомпенсувати, тим більше що компенсатор на Ф3 суперовий.
    Звичайно самостійно, а як можна називатись майстром і при цьому не робити датчики? Я роблю не просто датчики, а комплекти під конкретні задачі й умови.

Bono777, skidbladnir та Шурик Шанс 2 подобається це.
  22. praktik_1974

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    260
    Адреса:
    Украина
    Дозвольте поцікавитись, а хто встановив таку межу в 500мв. де про це сказано? А як що раптом стане 600мв, прилад перестане адекватно працювати?

ReniyUA подобається це.
  23. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    Параметры разбаланса катушки вышеописанные справедливы для какого тока, какой частоты, и размера датчиков ?

ReniyUA подобається це.
  24. S-t-a-l-k-e-r_89

Повідомлення:
    117
    Адреса:
    Украина
    И вообще в принципе, если задрать ток блок квазара Ф3 не сгорит? На Фортуне М3 знаю точно все было хорошо. Задирал ток почти до 200 ма но сбрасывал чуйку, так как искал в очень сухом грунте в жару летом датчиком в 6.9 кгц 28х34.

25. skidbladnir

skidbladnir Hauptmann

Повідомлення:
    3.305
    Адреса:
    Worldwide
    Ухудшение будет постепенно нарастать. Конкретных циферок нету. Чем они больше, тем хуже будет.

Arch подобається це.