Сам двигун не відірвав би пальці і не завдав уламкові ушкодження. Вибухів було два. Тубуса дійсно не було. Моє імхо - хтось витягнув гранату з тубуса РПГ і презентував її як безпечний сувенір. Сама граната по розмірам помістилась би в пакет такого розміру.
Ніт! Бувають звичайно дива, але то не рпг двигун чи б/ч вибухнуло. Хвостовик валявся разом з гільзами в пакеті, а вибухало щось із великого різноманіття вмісту пакету. Я швидше повірю у версію про вог...
А висновок один з того всього - людям які не розбираються і не мають поняття - лізти до ВОПів не треба і не можна. Бо так півкраїни без пальців полишається. І без підвісних стель.
Німці 105 мм Мій знайомий там копав багато. Німці довго там склади мали. Зачароване місце. Пляшки гарні. Багато посуди. Гарні речі там попадають і тони снарядів. Десятки тон
На Миколаївщині чоловік підірвався, коли пилив снаряд, — Національна поліція 25-річний мешканець зберігав удома знайдений у лісосмузі снаряд. Під час спроби розпиляти його на металобрухт стався вибух. Чоловік отримав серйозні травми руки й перебуває в лікарні.
Після перемоги буде розповідати дітям у школі,як під Бахмутом голими руками кадирівців чавив. В селі,де моя мама народилася(Полтавська область) є такий «витіран»:після ДСВ розбирав снаряд і трохи йому зачепило макітру,око вибило і т.п ,а вже в 90ті роки через суд відсудив пенсію і компенсацію ,як «дитині війни».
Та там все простіше - всі охотяться на блоки Комета4 і Комета8. Їх ціна 35-50к гривень. І в шахеді і в УМПК вони стоять. А люди в нас не дурні, читати і рахувати вміють. От таке і відбувається.
Тут на рейберті не дуже сумлінні громадяне їх продають аж бігом...сам в шоці був як побачив (і великий вибір)