170 мм дуже важко крутиться. При попаданні в землю відбувається деформація бо вага балванки досить-таки пристойна. Плюс шпилька. Цей затуриць збивав голову в ночі під дозою в 5 проміле а на ранок навіть не пам'ятав що в сапера перетворювався.
Патрульна поліція Києва Відголоски Другої світової війни: киянин знайшов небезпечну знахідку та викликав патрульних Подія сталася в Голосіївському районі, де чоловік натрапив у своєму городі на 3 предмети, ззовні схожі на бойові снаряди. Прибувши за адресою, охоронці порядку огородили місце події та повідомили вибухотехників ДСНС. Останні підтвердили, що це — мінометні снаряди часів Другої світової війни. Обстеживши територію, фахівці виявили ще 12 таких мін. Тож сапери вилучили знахідки та знищили їх на підривному майданчику.
Урожай уже не той: на Житомирщині жінка копала картоплю, а викопала арсенал Другої світової – 85 мін і 8 гранат. 24 канал
Привітався ! Хто підкаже,що за ВНП на фото ? На днях була пригода,вибухнув у руках людини. Мені здається що це якась ракетниця.. Чисто цікаво,не бачив таке. Фото після вибуху на місці пригоди.
На підлозі гільзи 45 калібру. А що застрягло в стелі - схоже на двигун гранати з одноразового РПГ. Там є напис. Але не можу прочитати. Здається LOT 03 а далі - х. з.
Справа у тому що не було ніякої стрілянини,предмет вибухнув у руках,але незрозуміло що людина з ним робила. Вибух відбувся за декілька секунд після того як предмет потрапив до рук.
Для цього є слідчі і експерти. Так важко судити що там точно відбулося. Ми можемо лише висувати версії. Можливо як варіант було якесь СВУ на основі гранати з М-72. А для більшого уражаючого ефекту засипали ще стріляних гільз 45 калібру
Дійсно,придивився і справді гільзи. Хм.. І ще питання,що треба зробити щоб ця штукенція вибухнула у руках ?
А нічого, той хто робив це свп на те і розраховував що хтось підніме хвостовик начебто безпечний, а він бабахнув. З пов.
Завестись гранаті з РПГ багато не треба. Там п'єзоелектричний взривак. Випала з рук вдарилась головою об підлогу і вибухнула. Двигун полетів в протилежну сторону напрямку кумулятивної струї і застряв в стелі. Пакет розірвало вибухом, гільзи випали на підлогу.
Але двигун застряг у стелі. Навряд чи він би там опинився від дії вибухової хвилі від іншого вибухнувшого предмета. Якщо б була така хвиля від вибуху,то людей би розібрало на атоми,вважаю.
Нє, нє. Кумулятивна граната може вибухнути поруч і нікого не зачепити. Головне щоб кумулятивна струя не попала.
Я не знаю хто як, але особисто я не бачу у пакеті тубус від гранатомету. Не той розмір, щоб він туди міг вміститися. Дійсно, видно двигун від реактивної гранати у стелі, але де сказано, що вона туди залетіла власними силами? Двигун можливо туди і залетів сам, але явно без бойової частини (замалий пакет в руках у людини, яка зайшла). Тоді мабуть привезли частину гранати і навіть не перевірили стан двигуна і змогли його завести.