Я додам теж фото.Справа в тім,що мені вчора Миколай приніс книгу,яку я давно хотів придбати - фундаментальна праця по гуцульській металопластиці.Фото зробив з неї,щоправда не дуже якісні,бо телефоном. Останнє фото не має відношення до моєї знахідки,але виклав ,щоб бачили ,як гуцули використовували австрійські гудзики і кваліфікаційні знаки в якості прикрас.
Всіх вітаю з Св"ятом! Відкрили вчора сезон.Заїхали на одне,друге поле, - грубо переорано,мокро,проходиш 5 метрів - і по 3 кг на кожному черевику. Заскочили в ліс на ПСВ,там хоча б ходити можна.Поліз ярами,викарабкався на якусь площадку - сигнал.Колт.За два метри ще один.Більше нічого по цій темі взагалі.Супутки нуль...От і думай.
Отличная находка и довольно кучная. Имхо проверить округу не помешает, особенно по ярам, на дне и в корневищах. В ярах всякие сюрпризы бывают
Почистив ... Був приємно здивований. Визначили,як сережки токайського типу,поширені в Центральній і Південно- Східній Європі,16-17ст. http://www.old-jewellery.nw.ru/ubor/tokay.htm
Пробіглись полями/лісами. Знайшли на полях кераміку,Культура карпатських курганів територіально.Поле грубо переорано,але 2 спинки фібул надзвонив,візуально прясло побачив.Також заскочили в ліс,де періодично проскакують знахідки по КР.Спочатку знайшов австрійську ладанку,знахідка не по темі.Всередині проглядається записка.Ще не відкривав.Завтра.
Поліз ярами.Там мене чекав бонус.Спочатку вискочила посріблена бусина,поруч друга,третя,десята...Намисто збирав на полосі шириною з метр,але відстань по схилу між найвищою і найнижчою була метрів десять.А потім така позолочена мегалунниця.Ще був перестень по КР метрах в двадцяти.
Сьогодні дощ,виїхав на ККК недалеко від дому.Два денарики,фібули і фрагменти в кадр не попали. Ну й по лунниці процес триває..
Після того,як затратив кучу людино-годин на чистку,отримав такий результат.Нальот був подібний на цементний розчин,на кілька квадратних міліметрів тратив годину. На фіолетовому визначили,як 10-11 ст.,вухо у вигляді голови вовка,елемент скандинавської стилістики.
Да..... Нет слов. Мега бомба! Только волка не вижу... БЕТМЕН!!!!! За 1000лет до голивудского. Если не Бетмен,то кажан точно!
Вчорашній вихід по черняхах.Купа бронзових знахідок,самих фібул і спинок більше 10шт,але нічого толкового.Три денарії,всі лімесні в стані какаліків.Спинка раннєслов"янської фібули.Вроді й знайшлось немало,але результату практично нуль.