Проблема Minelab Etrac

Dieses Thema im Forum "Техніка для пошуку" wurde erstellt von tom-soer, 18. Feb. 2023.

1. tom-soer

tom-soer Stabsgefreiter

Имеется прибор Minelab Etrac , такая вот проблема по воздуху видит 5 копеек ссср 40-45 см закапываю в землю , видит 15 см . Проволоку алюминиевую кусок 5 см .видит по воздуху 20 см , в земле в обще не видит . Подскажите что может быть , настраивал делал , балансы , чюйки , маски , отстройки нечего не помогает . Посоветовали посмотреть конденсаторы на плате так как прибор 2010 года . Подскажите пожалуйста ваше мнение , или может совет какой то дадите .

2. Интересные лоты

1. Новый поисковый магнит D75mm,H25mm,вес с болтами 930грм.без болтов 830грм смотрите другие мои лоты.....
      1258 грн.
    2. Два новых магнита D 60mm ,толщина 15 мм…смотрите другие мои лоты,есть новые поступления…
      899 грн.
    3. Новый двухсторонний магнит D60mm.,толщина 22мм.паракорд d4mm,L20m…и карабин…есть новые поступления ....
      927 грн.
    4. Новый поисковый магнит D94mm,H28mm..Вес с болтами 1560грм,без болтов 1460грм.…смотрите другие мои ло...
      2128 грн.
    5. Новый магнит D48mm,толщина 18мм.,плюс паракорд L 20 m ,d4mm…плюс карабин…есть новые поступления смот...
      738 грн.
  3. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

В Етраке я не ковырялся, и с ним не работал, поэтому могу очень сильно ошибаться. То что Вы описали, выглядит как если бы в датчике был слишком большой ток, или если бы уехала фаза МД с векторной вырезкой. Во втором случае, в некоторых МД неисправность может быть совсем простой - плохой контакт в разъёме.

Проволоку многие МД пропускают. Сужу по огромному количеству проволочек, найденых "маскоподобным" МД, на выбитых местах, усеяных лунками. Цепочки, тоже пропускают.

4. serg1962

serg1962 Obergefreiter

Сбросить на заводские настройки. Чувствительность в ручном режиме на 30. Перейти в QuickMask , полностью убрать все маски (экран белый без темных секторов, особенно слева). Проверить по воздуху и в грунте.
    Найти коллегу поблизости с таким-же прибором.

solovey_2005 gefällt das.
  5. Trolol0

Trolol0 Stabsgefreiter

Конденсатор - це фільтр. Якщо він висихає, то зменшується його ємнімсьб та ЄСР. Можуть бути наводки, помєхи і т.д. Але зменшення глибини - може щось з проводом або катухою...

6. melan

melan Stabsgefreiter

трак.jpg
    давайте по порядку вы знакомы со схемотехникой Етрака??? Если нет то не пишите ерунду. Да и насчет емкости вы не правы. Когда конденсатор высыхает емкость падает а ESR наоборот увеличивается. А по вопросу слабой чуйки, нужно проверить а лучше поменять выходную емкость, на плате вроде 2200мкФ, этот кондер по размерам самый большой.

Zuletzt bearbeitet: 18. Feb. 2023
    Airborne gefällt das.
  7. Trolol0

Trolol0 Stabsgefreiter

Маєте схему? Киньте, гляну. Так, ви правильно сказали - що ESR росте, я це теж мав на увазі - що міняється параметр ESR. Там ще є з конденсаторами нюанси, що простий мультиметр їх не покаже.

8. solovey_2005

solovey_2005 Stabsfeldwebel

А без досвіду,краще не робити цього.На це є спеціально навчені люди..Якщо не розумієш що робиш,краще нероби!

ser1987 und melan gefällt das.
  9. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Якщо б збільшився імпеданс конденсатора в мережі живлення, то такого ефекту, який описав топікстартер, не було б.
    Це більш схоже на те, що "поїхала" фаза. Або на вході МД чи на виході, відвалився конденсатор; або поганий контакт в роз'єму; або поганий контакт в потенціометрі, яким встановлюється фаза дискримінатора; або це несправність іншої детальки, яка впливає на здвиг фази.

Ще може бути проблема з датчиком. В мене зараз лежить датчик від Маски. Схоже що прийомна обмотка має міжвиткове замикання. LCR тестер показує або 4700 мкГ., або лише опір постійному струму. БГ трохи з'їхав, але не сильно. Якщо датчик полежить біля батареї опалення, і прогріється, то з пів хвилини після того як перестаю прогрівати його, він нормально працює, не рахуючи поїханого БГ, а потім охолоджуючись починає так балаболити, що навіть зниження чуйки до мінімуму не допомагає. Через хвилину-дві, датчик знову стає тихим. На механічні деформації реагує так само, як і справні датчики.

10. solovey_2005

З бредом всяким,котрий простий смертний копач не розуміє і він йому 178 років не потрібен ,завязуй! 1) шматок феріту,відлаштував МД ,БГ на него,0 реакції.2)Далі тести.3) При налаштувані на грунт( реальний)він може налаштуватись на пошук в сузрі ,альфи центавра.3) За термін експлуатації,датчик міг так далко забігти,звідки не вертаються.4)Потестувати з іншим датчиком.)5 ) Не... ковирятись в БУ! І САМЕ ОСНОВНЕ! ВИМИТИ БОЛОТО З ПІД ЗАХИСТУ ДАТЧИКА,ПІСЛЯ ,ВСЯ ДИСКУСІЯ ПО ТЕМІ.

Zuletzt bearbeitet: 19. Feb. 2023
  11. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Якщо людина в такій несправності підозрює конденсатор живлення, то він навряд чи зможе самостійно відремонтувати цей МД. А от ще більш зіпсувати, може, навіть не підозрюючи, яким чином його дія може вивести з ладу прилад. Подробиці я написав для того, щоб топікстартер мав хоч якусь уяву, за яку складну справу він намагається взятися.

12. solovey_2005

За годину сідає акамулятор.,Ніяк не впливає на чутливісь.А болото в датчику,і його вік,може бути.Присилали в ремонт МД,вимивав болото і викидав захист з катушки.На цьому ремонт закінчувався :D А ще силікон дуже корисний для КАТУШОК,після першого глюка можна викидати .

13. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Не пиши мені бредятину.

14. solovey_2005

Бредятину пишете ви.І дурноваті версії " на кандьорах утєчечка" пришвидшує розряд акамулятора,втрата ємності на 20-30% ні на що не впливає.Міліамперметео взуби і вперед.Розбаланс датчика ,має значеня для всіх МД.Термін гарантії на датчики знаєш ?Деус 5 років.На смітник тежонівських і не тільки кілька штук оброблених силіконом. пішло

15. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Хороший привід людям задуматися, коли захочуть в когось відремонтувати металодетектор.

Цікаво, те що ти написав, це твої особисті фантазії, чи хтось такі дурниці вже писав?

В чому проблема? Якийсь "майстер" не зміг відмити силікон? :)

В слідуючий раз, коли будеш писати якісь дурниці, які не стосуються моїх слів, не пиши так, немов відповідаєш на мої особисті слова. Я такого не писав, тож припиняй тролити мене. Краще покажи, що конструктивне ти можеш.

16. solovey_2005

Ти справді гальмо чи прикидаєшся?Бірку дивись на електролітах +-10%,+-20% ,і міряй реальну ємність.І якщо не має утєчки,тобто він з кандьора не стає резістором,все нормально.При 330 по схемі ,можеш 220 -2200 мкф запаяти різниці не відчуєш.А про силікон,доповім тии хто вийшов вчора з джунглів.Нии клеять захист на датчики.:D

17. Хиля

Хиля Oberfeldwebel

Троллінг не припиняєш...
    Або давай посилання на моє повідомлення, яке ти висміюєш, або не ображайся...

18. solovey_2005

Тут брєд по датчику для маски,на старих індуктивність можна зміряти,тільки після .... або з виправленою прошивкою LCR. ЕМПЕДАНС НЕ ПРИ ДІЛАХ:D

19. solovey_2005

Тролінг,чи спроба остапа вгомонти?

20. solovey_2005

Знаєш яка різниця,між нами?Я вчився на своїх МД,ти вчишся на чужих.ЦЕ і СЄ я мав свої,Т 705 є в камрада,розлізся датчик підчинив.Ремонт починається з зовнішнього огляду,а не ковиряня в БУ.Я неберу мінелаби в ремонт взагалі,комплектація відсутня.

21. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Зверніться до нього, якщо телефон ще дійсний, бо на сайті з жовтня його не було
    https://reibert.info/members/radevan.14978/?page=2

22. solovey_2005

Дійсний минулого тижня спілкувався.

Cladotrix gefällt das.
  23. tom-soer

tom-soer Stabsgefreiter

вот открыл сегодня прибор

Images:

изображение_viber_2023-02-21_00-50-09-134.jpg
    изображение_viber_2023-02-21_00-50-09-258.jpg
    изображение_viber_2023-02-21_00-50-09-705.jpg
    изображение_viber_2023-02-21_00-50-09-830.jpg
  24. tom-soer

tom-soer Stabsgefreiter

я заметил на плате какой то партак . или оно должен быть так или сборщик на заводе был с похмелухи может из за этого у меня такая проблема .

Images:

изображение_viber_2023-02-21_00-50-09-506.jpg
  25. tom-soer

tom-soer Stabsgefreiter

вот тут. где провод который идет с катушки и припаивается к плате . с боку сопля олова касается ножек микросхемы это должно быть так или нет

Images:

Screenshot_6.png
  26. Trolol0

Trolol0 Stabsgefreiter

Було б добре підняти ту соплю і подивитись, чи йдуть дорожки від тої мікросхемки до місця пайки. Якщо ні - то прибрати і пробувати. Якщо так - то проблема в іншому. І ще одне - там пропонували заміну конденсатору. Є нюанс - що ті конденсатори що на ринку - китайське гавно, і там при підборі заміни треба дуже добре пошукати якісний конденсатор