Про виноград

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем ДЯДЯ ПАША, 19 сер 2017.

1. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.162
    Адреса:
    Україна
    Кінський найбільше гріється, його в парники закладають у нас, я ж написав щоб не перевищували дозу, тим паче в купі з листям.
    По поживності наче: курячий, качиний, кінський, коров'ячий.
    Сидерати найкращі: пастуша сумка та кропива, настоєм добре спасати рахітні рослини як під корінь так і по стеблу.

рональд, Игорь1429241 та Боб67 подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 10 шт.)
      Набір 3 пари Шкарпетки зимові трекінгові ЗСУ, чорні. (Розмір 25-27, 27-31) Ціна за 3 пари. Стан:нови...
      285 грн.
    2. (в наявності 5 шт.)
      Оригинальные носки канадской фирмы “Dristex” модель Crew. Используются на тёплую и жаркую погоду; из...
      350 грн.
    3. Термоноски армейские Esigenza Esercito высокие (гольфы) с бактериостатической (подавляющие размножен...
      306 грн.
    4. Армейские зимние носки размер 40-42.
      100 грн.
    5. Теплі шкарпетки. Ціна вказана за 4 пари.
      100 грн.
  3. Игорь1429241

Игорь1429241 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    -2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    0
    Повідомлення:
    308
    мі інчим кропива е одним з базових скаладників мого добрива. Такщо здаеться мені ми з Вами в правильному напрямку працюемо.....

иван777444333 та Cladotrix подобається це.
  4. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    upload_2017-8-21_13-52-7.jpeg
    «Добрым словом и револьвером можно добиться большего, чем одним добрым словом» - Аль Капоне » ОКО ПЛАНЕТЫ информационно-аналитический портал 25 мар. 2012 г.

reider74 подобається це.
  5. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    І знову чекати 3 роки ...
    Хто небудь пробував прививати виноград ?
    Адже в такому випадку , корінь є , причому здоровий , чому б не причепити до нього новий сорт ?
    Як думаєте , панове .

Останнє редагування: 21 сер 2017
  6. reider74

reider74 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    А три роки поспіль перед самим дозріванням викидати грона?...і як шкода затрачених зусиль ( обробка хімікатами, підживлення, прикопування на зиму, обрізка ).

Ph@ntom та Игорь1429241 подобається це.
  7. рональд

рональд Oberstleutnant Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    3.075
    Адреса:
    Balta Libere
    Добрего дня шановне панстьво !!!Як же я так цю тему пропустив:( ? Займаюсь віноградарством ще с давних давень-),шуткую.Вдома ,у Балті ще до того ,як я народився , дідусь посадив кущів сім Лідіі та сім Ізабєли.До тогож був "горобчіний" ,це так в нас називають отой малесенький вінний сорт:).Зараз маю Ізабеллу ,Фєтяску червону ,Мускат білій ,ну і звичайну Молдову та Лідію...
    Був ще Кардінал ,алеж три рокі тому померзло всі три кусти...:(
    Н

ДЯДЯ ПАША, unkers87, Cladotrix та ще 1-му подобається це.
  8. рональд

Повідомлення:
    3.075
    Адреса:
    Balta Libere
    Ну то може у вас... В мене Молдова ніц не хворює ,одного року філоксера була , а так ніц.:beer:

ДЯДЯ ПАША та Cladotrix подобається це.
  9. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.162
    Адреса:
    Україна
    На моїй пам'яті теж перші рази, а Ви навіть трохи північніше, хз що то було.

ДЯДЯ ПАША та рональд подобається це.
  10. Check.Ua

Check.Ua Leutnant

Повідомлення:
    1.420
    Адреса:
    Україна. Біля межі .
    Маю,Подарунок Запоріжжя, Лора(флора),Ранній ананасний і Тарас Шевченко. Тарас синій,інші білі.Займаюсь виноградом з 86 року,як любитель.Хочу сказати одне...поради це дуже добре.Але тільки власні напрацювання(з цими порадами),дадуть Вам результат. Навіть в одному насселеному пункті і навіть вулиці,будуть різні результати. Тут все,яка сторона ,північ-південь,які сорти(це опилення),грунт,та багато чого. Але нема тут нічого ,такого що не підсилу,простій людині. Хочете-зможете!!!

Ph@ntom, ДЯДЯ ПАША та рональд подобається це.
  11. рональд

Повідомлення:
    3.075
    Адреса:
    Balta Libere
    Камеради ,ото хочу у вас спитати ,як ви з філоксерою боритесь ? Бо я по молдованськи , сечовиною восени оброблюю , купоросом навесні та , звичайно листя відривам...Алеж два-три роки ,потім оп"ять та гадюка зЇявляется.
    Про ушкоджене коріння ,та що його тра викорчовувати шрайбати не треба,це я сам знаю. Може е у когось діевий народний рецепт ?

ДЯДЯ ПАША подобається це.
  12. Игорь1429241

Рейтинг:
    -2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    0
    Повідомлення:
    308
    .Шавіт але тільки в промисловій упаковці. беремо в складчину бо звіздець як дорого. проте кожної гривні потраченої на нього вартуе. Плюс мочевина. ( карбамид весною зовнішня листова ).

рональд та ДЯДЯ ПАША подобається це.
  13. Игорь1429241

Рейтинг:
    -2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    0
    Повідомлення:
    308
    Ітак маю вільний час. почнемо далі. Офігеть як часто зтикаюся з ситуаціею ( коли приїжаю консультувати ), коли одні і ті самі сорта мають різний смак. смак по цукровості маю на увазі. Причина у всьому НАГРУЗКА. Не сонце, не вітер, не погода . ( Ну не в такій кількості, важливо ,звичайно, але не першочергово ). А куревська НАГРУЗКА.
    Поясню. Якщо в паспорті сорта пише шо залишати наприклад 20 грон, та треба залишати 20. НЕ НАЙВАСШЛЯКТРАФИТ -" ШКОДА" . решту без загризіня совісті, да розумію що зі льозами на очах- видалити нафіг !!!!!!!! Корч мае дати умовно 1.2 мг цукру на урожай, він його і дасть, і йому пофіг скільки і чого там висить. Буде багато грон, просто візьме, сволоч , і розпреділить цукор порівну майже між всіма гронами. це природно. Який результат з цього буде ви вже розуміете.
    Спостареження за сортами . Кодрянка. Лора, Зос 1, Преображеніе. та ін.

ваня 30, sergusdn, Боб67 та 3 іншим подобається це.
  14. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    Знайшов недалеко від себе , тай думаю , може ще комусь згодиться , бо є в нього не тільки саджанці винограду , а і багато чого другого http://vinogradvalera.pp.ua/catalog/group/114508

Боб67 подобається це.
  15. bols

bols Stabsgefreiter

Повідомлення:
    187
    Адреса:
    винница
    Всем доброго,а реально как-нибудь трубу под корни,если при посадке "прошляпил".Ну не знал)))лозам по пять лет

16. Игорь1429241

Рейтинг:
    -2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    0
    Повідомлення:
    308
    Тут два варианта.
    1. лом и труба полтиник. С одного конца запаивается нагреванием на костре/газовой плитке/феном строительным и тд. У себя на "контроле" делал так.
    2. Если ям очень много то бур ( делается за час ) и таже труба . Но тут есть риск повредить корни, так что на свой страх и риск. Хотя я бы не перенимался особеннно. Главное что труба должна быть с дырочками по всей длинне и запаяна снизу. Ето в любом случае делается так. Для равномерного распределения воды по всей яме.

Боб67, рональд, bols та ще 1-му подобається це.
  17. bols

bols Stabsgefreiter

Повідомлення:
    187
    Адреса:
    винница
    а как далеко от лозы?и на какую глубину?

18. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    Насчет корней .
    Корни винограда расходятся и в глубину и в ширину на очень много метров .
    Самые важные из них - грубинные .
    Уже и в этой теме кто то из камрадов писал , что иногда после дождей лопаются ягоды - а все от того , что не убраны поверхностные , так называемые росяные корни . Нужно примерно через год аккуратно раскапывать куст хотябы на полметра в глубину и отрезать все корни .
    Большое спасибо всем кто пишет в теме и делится своим опытом . Поделюсь и я .
    В отношении трубы - с учетом росяных корней , считаю что в трубе не должно быть никаких боковых отверстий - только в самом низу . Пусть куст питается только с глубины .
    Вновь посаженным кустам даю трубу сантиметров 70 длиной . Вставляю ее при посадке . После 3 лет - буром сверлю на всю длину бура - 120 см . Одна труба на 2-3 куста .

Боб67, Игорь1429241 та bols подобається це.
  19. bols

bols Stabsgefreiter

Повідомлення:
    187
    Адреса:
    винница
    моё спасибо за ответы всем,буду осенью ковырять))).а вот такой вопрос,а кто как ягоды хранит?или что с ними делает?вино и компоты не в счёт

20. Игорь1429241

Рейтинг:
    -2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    0
    Повідомлення:
    308
    я писал про то что при резком сачке влажности ( РЕЗКОМ ) ягоды лопаются. Насщот росяных корней всё верно. толькоя ещо неуспел написать как с етим боротьсяч , чесно через большую лень. а так потихоньку буду викидывать сюда свои наработки, дайте время, шляк бы трафив. и про подрезку и про кильчовку, и про коленование и про пропропропро..... Насщот того что я пишу. Комраден я никого не призываю делать так как я. Есть опыт небольшой есть отобраные сорта, некоторые ( 7 ) только проходят аппробацию в моих услових, их я даже не беру в сщот..... Не про то я .
    Труба и полив . отверстия по всей длинне необходимы для создаия водяной "подушки " , вдаваться в подробности не имеет смысла.
    Итого.
    1 труба с дырками по всей длине плюсы :
    создание водяной подушки более хорошая усваиваемость подкормок, влаги, стимуляторов и тд...... Хошо когда газда постоянно дома и может избежать резких скачког влаги в жару ( читается как что-то умное но на самом деле всё просто - поливай во время ) не нужно обрубать росянк учто дает смотрите выше.
    2. Труба только с дырками внизу. подходит для дач на которых кто-то редко бывает. Так там нет росяных корней то и бояться нечего ( резкий скачёк влаги ), но и подпитку виноград получает не то что неважную.
    Так что выбор за вами . и да, раскапывать ничего не надо. Фреза для обрезки росянки делается из двуз паралельных волговских рессор с привареной поперечиной. по типу лопаты. Ине сочтите за дерзость, не на полметра а на сантиметров 35 с головой .хватает.

Боб67, рональд та ДЯДЯ ПАША подобається це.
  21. rezyxa

rezyxa General-major

Повідомлення:
    5.644
    Адреса:
    Украина
    Вопрос к виноделам-если собрать урожай винограда после дождя,будет ли брожение (не смоет дождь "дикие"дрожжи?)или для брожения нужно будет добавлять дрожжи покупные?
    Прошу знатоков поделиться опытом.

22. reider74

reider74 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    651
    Адреса:
    Киев
    Не стоит... обождите немного...

ДЯДЯ ПАША, рональд та rezyxa подобається це.
  23. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    Учора пообрізав усі верхівки на лозах .
    Хай лоза краще визріває .

rezyxa, Volia, рональд та ще 1-му подобається це.
  24. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    Artyr подобається це.
  25. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    рональд та Боб67 подобається це.
  26. ДЯДЯ ПАША

ДЯДЯ ПАША Oberleutnant

Повідомлення:
    1.872
    Адреса:
    КИЕВСКАЯ РУСЬ
    Из-за изменений климата Украина "сместилась" на 400 км (видео)

Через кліматичні зміни Україна "посунулась" на 400 кілометрів на південь, що для сільського господарства означає інші культури та умови для їхнього вирощування

Традиційні овочі вже не витримують виснажливого спекотного літа, передає ТСН.

Переяславський фермер, який обробляє землю уже чверть сторіччя, уже звертається за порадами до Ізраїлю і США.

"В американських преріях мало вологи – і тому ми переймаємо їхній досвід, як зберегти вологу", - пояснює чоловік.

Він готується вирощувати те, що сіють у себе араби й азіати.

Український клімат традиційним українським рослинам більше не підходить – земля наближається до стану напівпустелі. Зрошення вже потребує 90% території, придатної для ведення сільського господарства. Однак навіть штучний полив цього літа не допоміг багатьом землеробам – помідори потрапили на справжню сковорідку: 40 градусів у повітрі та 70 на ґрунті.

Що помідорам смерть, то картоплі пішло тільки на користь. Перший врожай зібрали у червні, тоді ж частину бульби знову закопали в землю, аби вродила ще раз – восени. Потім цей врожай збирається у першій декаді жовтня

Експериментальні поля на Херсонщині фахівці вже порівнюють із кліматом Азербайджану, а там, де було Полісся, кажуть, формується степ. На Київщині вже панують умови, які 100 років тому були характерні для Одещини, тоді як самі одесити здолали половину кліматичного шляху до Туреччини.

Тим часом у Карпатах уже збирають великі врожаї кавунів.

Ervin41, reider74 та Cladotrix подобається це.