а что с ними сталкиваться? они так и называются, виноградные столбы у родителей стоят уже лет 25, некоторые пришлось заменить, разрушился бетон со временем, но реально - это дешевый вариант. https://www.olx.ua/list/q-виноградные-столбы/
Панове. Новички слышали про кильчеватор ? Есть лишние. Точнее имею большие, и маленикие переставляю с места на место. Надоели уже.
Пан Фантом даное сообщение относится к совсем зеленым. Просто я всвое время начинал с двух маленьких кильчеваторов на 40черенков каждый. Сейчас у меня одна установка на 200. А ети два хочу сбагрит по себестоимости. Так как выбросить жалко, то хочу кому нибудь из новичков сплавить.
В прошлому році прикопав лозу,вже на пагінцях листочки формуються.Чи можна відсікати від основного ,,дерева,,? Хочу розмножити сорт.
Доброго вечора, залишаю покі не буде нормальної кореневої системи, поруч яму на штик і з лійки поливаю покі не буде видно, якщо мало загортаю землю ще на деякий час і коли так робити коріння менше шкодяться інколи і на другий рік лишаю, но на зиму накриваю.
До речі, якщо мало буде коренів, можете поруч зробити пару розрізів кори вздовж лози щоб ще трішкі наросло, но треба дивитися однозначно.
в тому році пробував повітряне вкорінення,якщо пагін короткий і не достае до землі,корені за місяць утворюються при регулярному поливі
Брав 5 ти літрову каністру,відрізав бік,по бокам робив по надрізу,щоб вставити пагін,одівав на лозу,наповнював пухкою землею,і регулярно поливав
Доброго дня. Ось, місяць назад прививав різні сорти на виноград Ще груші, черешні, шовковицю прищіпав.
На минулому тижні був час трохі прочистив планую викинути і розсадити якійсь інший . Фото до. Після. Дичка сама росте пішла на мульчу .