Я кустов не предлагаю. Но что бьі вьі правильно понимали ситупцию. Запорожская область находится в ЗОНЕ СПЛОШНОГО ПОРАЖЕНИЯ филлоксерой. Продавцов посадочного материала из области - куча. У всех филлоксерьі нет, и только у меня есть? Ой, подозреваю, шо ктото скромно шото умолчал )) В опщем, южнее Киева саженцьі брать рисковано, или брать уже сразу привитьіх, на перспективу.
Согласен. От себя добавлю, два года плодоносит леон мийо . Не нарадуюсь. Сахаристость зашкаливает, кислотность на минимуме. Вино получается бима. Всякие изабеллы отдыхают. Имхо
Привітався, сьогодні обрізав, трошкі на компота вийшло випадково. Врожай обіцяє трохі бути, в осені подивимося . Сорт кишмиш.
Сигналки. Есть вкус и аромат. Очень сочные. Кислинка присутствует - сейчас прохладно и мало солнца. Но, думаю, на следующие выходные будут в самый раз.
Доброго, в мене солодкім стає на прикінці вересня. А винний якійсь технічній сорт, то взагалі найсмачніший стає після приморозків, покіщо зелений на фото. Цього року перехворів трохі, но вже відходить на наступний рік буде чимало.
Хз, по идее подкормку можно провести опрыскиванием по стеблу расствором пепла, там калий и фосфор в основном, вкусовые качества от них, азот выгорел. Древесины какой-то сжечь, залить кипятком, настоять , развести и опрыскать, хуже вряд ли будет. Наибольше калия в подсолнухе, но он позже. Листья оборвать вокруг гронок..
В мене "Ізабелла" та "Молдова". Балта - це північ Одещіни - кислі як пес.Ніколи такого не було...Може наприкінці серпня сахару наберуть... А от "Лідія" солоденька , нажаль лише п'ять кущів ...Філоксера дуже іі жере -( Актара та Конфідор не дуже допомогають...
Які ще ізабела і молдова? Вони ж зелені, а я південніше за Вас. Молдова точно, вона в кращому випадку в кінці серпня, коли літо жарке і багато сонця, буває взагалі не встигає нормально дозрівати до морозів. Колись в жовтні дозрівала,років зо 20 тому, ну клімат помінявся то набагато раніше.
https://vinedresser.info/sorta/417-moldova Ось молдова, в минулому році в 20х чтслах серпня був майже стиглий, вперше на моїй пам'яті, що за сорт у Вас я не знаю
Привіт всім! Учора прикопав свій виноград на зиму. Сьогодня зранку -11 і земля замерзла так шо лопату в неї уже не заженеш. Так шо я вспів в самий останній момент. А як справи у Вас, камради? Все поробили на своїх виноградниках?
Привет. А я только обрезать успел до морозов. Даже не наклонил. Жду на след неделе еще тепло будет - думаю успею прикопать. У нас сейчас ночью -10, днем 0. На след неделе должно быть +6+8.