По вищезгаданим електровелосипедам є такий собі дурний "прикол" в ПДД, про який можливо багато хто не знає. Почну здаля. Була в мене вже колись тут на сайті суперечка щодо мопедів. Так от в пдд написано що треба права категорії А1, тут без варіантів, але оформлювати мопед в мрео не треба, якщо не їздиш "по дорогам державного значення", по іншим дорогам спільного користування можна виходить без оформлення. Хто не знає цей ньюанс, тих менти сношають, хоча вони й самі можуть не знати. З електробайками ще цікавіше. Мопед це електромотор до 4 кВт. Але механічний транспортний засіб це після 3кВт. Тобто все що до 3кВт взагалі не мехтранспорт, і ПДД для мехтранспорту на нього не поширюється, а мопед це від 3 до 4 кВт. До 3кВт не треба ні права ні оформлення. Від 3 до 4 треба права А1, а якщо їздищ по дорогам державного значення то і номера. Така дурістика в пдд, але менти все одно будуть норовити скласти протокол, який можна оскаржувати в суді
воно правильно, але багато того щестя має потужність більше, це совкові мопеди біля півтора квт мали. 2 і ще хвіст від конячки. А електро найчастіше до кіловата. Ті що значно більше дорожче москвича, значно.
Незнаю як у вас ...добрий вечір всім ! Зі святом !!! але в нас ( Луцьк ) поки не бачив щоб до е-велосипедів менти приставали ...головне аби педалькі були ( типу вел як вел ) а потужність він "на око не визначить" ...є в нас один чувак він на чисто е-байку ганяє по місту ( без шолома без нічого ) там то вже як спинять то можуть бути проблем (((...його байк більш на е-мот схожий тай він казав що максимум 70км/год ...вже є за що причепитись
мій "вжик" Maxxter FALCON III має 1000 вт...і не мехтранспорт і ні А1 не тра і не реєструвати...правда їзджу і по дорогам державного значення і навіть по автомагісталі
В тому то й прикол, що А1 треба для мопедів з двигуном внутрішнього згоряння до 50кубиків, і реєстрація якщо по державного значення дорогам. А Ваш транспорт згідно пдд не мех транспорт, бо до 3000Вт. Якщо не мех транспорт, то не потребує ні прав, ні реєстрації. По дурному прописані пдд, залишений пробіл. Згідно пдд 3000- 4000 Вт це мопеди. Все що до 3000 взагалі не зрозуміло що.
Але той "вжик" важить центнер + (105кг) і з моїм центнером + (105кг) біжить 50 км/год. Буквар каже що на 80 км може забігти....я правда лише 57 і 63 км максимум проїзжав але заряд ще був...не хочеться якось виїхати заряд в "0" і потім пхати "вжика" в руках до дому. .. Єдиний недолік це повна зарядка 6-8 годин...но за ніч заряджається і на ранок вже заряджений
Моя Aima важить 120 кг. Їде 50 км. на годину. Але після пробігу 40 км. їде вже не так швидко і не так бодро. Скільки проїде не знаю, бо цей мопед дуже не попхаеш.
Ніц не зробиш, вага і малий відносно пробіг наслідки звичайної батареї, не літієвої, але поки що ціна всіх стримує. Дехто переробляє на б.у. елементи від тесл і ліфчиків, вони однакові, контроллер і все таке. Ще робоча напруга, там починається з 36 і десь до 80, під відповідні мотори. У автомобілів 300 вольт. Нажаль сезон двоколісних у нас не дуже довгий.
в моїх веліках 36, в пилці так само. В толкових електроінструментах однаково. Тіко гади роблять кожен своє, нема на них єврокомісії, щоб стандартизувати, як в мобілках.
Епопея з причепом продовжується Колеса від каталки не витримали моїх навантажень і пішли вісімкою після 5 ходок (((( Взяв колеса від своєї будівельної тачанки і переварив, тепер в мене така , ось с такою тепер можна і за бутом і за піском і за дровами ) з повагою
Майже кожен день я на електро-вєльчіку. По місту, на роботу, на гулькі, на коп… На звичайний байк більше не сяду ніколи, вистачило 22 років на педалях (2000-2022)… Аккум на 36в та 10 А/г. Швидкість 30 км/ч, рекорд по пробігу 46,2км на одній зарядці в супер економ режимі…
Як варіант моглиб бути колеса з бмх там вони підсилені А як такий апарат з причепом дров веде себе по полю наприклад ? Їхати можна ? Чи тільки вести в руках ? З повагою !
На ціх колесах їде нормально ,кубів п'ять вже навозив, тільки на сцепку гарну пружину треба поставити . З повагою
такого типу сцепка буде краще працювати з багатьох причин. Це дитяча, є варіанти вантажних. Тут добре працює геометрія з фізикою. І кріплення коліс не консольно також великий плюс для вантажного.
Бо я раніше їздив на коп звичайним вело ...ящик на багажник ( так навозив пару тон металу) ... зараз вже ентузіазму не так багато ...є думки щоб зробити е-вел з прицепом і на коп можна буде їздити і коли треба дров привезти ( або ще щось подібне )
Всё зависит от километража, если до 5км то в электро смысла нет, а если больше 20 то тогда уже надо смотреть, может и скутер взять будет лучше. С УВ
Та в тому то і справа що хотілося б більше 20ти , та вже якщо брати скутер то краще мот , а що на тому мотоциклі під дощем катати ...то вже і машину краще взяти але все впирається в фінанси то раз , два в розхід на 100км ...зараз коли метал впав в ціні ( по 3грн/кг здається ) машиною возити геть не варіант (( То Е-байк поки найбільше сподобався
Скутер електро ))) Я ось на такому пару раз катався, сподобалось,а вони ще і на трьох колесах бувають. З повагою
є така штука, я можу вперти електровел пішки на 3 поверх, він ще і допоможе, в ліфт, перетягнути через щось високе, 25 кг не дуже тягар, можу на педалях доїхати, якщо зарядку провтикав, що чути з тими рештою варіантами? Воно би правильно, якщо особняк, все мати, включно з джипом і трактором, можна і літачок, в відпустку злітати.