вот отреставрировал пряжку-не пинайте если чё... -цвет брал за основу с этой http://joxi.ru/BA0RlaGuyxkqmy
очередное пополнение-рарик!!!экспедиционные части Германии(моряки..морпехи)состояние не очень но всё же рарик!
ну незнаю в кого як...але мені перший раз попалась такого типу-трошкі більша ніж саксон-треба в буржуїв інфу пошукати...
на моїй дуже добре збереглось посріблення, на вашій є?? На простій з того самого місця жодних слідів посріблення немає
союзники Австро-Венгры накладные медальоны .........разные штампы орлов(2 средние нижние из железа) .........гонвед(правая нижняя старого обр.) .......инженеры по бокам офицер по центру
Турецкие пряги периодически появляются в наших краях Мусульманские подразделения были в составе австровенгерской армии, похоже это были боснийцы.
За боснійців не знаю але на боці Австро-Угорщини воював цілий експедеційний батальйон турецьких військ!!
Ну і свої пять копійок вставлю по пряжкам!! Хоча передивившись колекцію пана Пластуна аж ніяково свою виставляти)))))))Ну я на старті збору колекції!! доречі ще раз дякую пану Пластуну за угорця-скрипаля)))))
Пане Пластун і глядачі теми, що можете сказати по надписах на пряжці??це номера партії чи особисті позначки солдата?? і да її скоро відреставрують))))Дякую!!
За виробника зрозуміло) але цікаво, зазвичай на пряжці зустрічається одна позначка чи надпис на бардюрі пряжки, а на цій два надписи і + клеймо виробника)))
Так це нормально. В німецькій армії тих часів таке практикувалося. Спочатку служив в одному підрозділі, чи полку, а потім перевели в інший. Таке часто зустрічається на медальонах (ЛОЗ)
той самий 12 артилерійський полк тільки бат чи рота інакша-а закреслений-тобто переведений в інакшу роту 12 полку