Пристрелка на один или два нуля? Программа для пристрелки.

Тема у розділі 'Пневматична зброя', створена користувачем jekapulya, 10 лют 2025.

1. Олександр Яцюк

Олександр Яцюк Obergefreiter

Повідомлення:
    370
    Адреса:
    Белая Церковь
    Це практично, але без фіксації відстрілів на камеру. На днях отримаю з ТО рогатку, можу відфоткати зміщення влучання по вертикалі з кроком в 10 м. Якщо комусь це цікаво то закину. Взагалі майже всі балістичні калькулятори прораховують орієнтовну оптимальну дистанцію пристрілки. І якщо введені дані (швидкість, куля, балістичний коф та ін.) максимально достовірні, виходить близький до точного результат. В мене виходило стріляти по калькулятору на дистанцію до 150 м на кулі жсб редизайн 0,87, в безвітряну погоду без пристрілок

1. (в наявності 2 шт.)
      Продам Новий Evanix Rainstorm 4.5 Evanix rainstorm- это мощная высокотехнологичная PCP винтовка в к...
      39000 грн.
    2. Минитир имеет 6 вертушек с разными размерами "убоек" от 50мм и до 3мм. Так-же позволяет к...
      1480 грн.
    3. Стан нової, настріл 50 куль, оптика 3-9х40.
      4500 грн.
    4. (в наявності 1 шт.)
      Пуля представляет собой пустотелый свинцовый конический стаканчик с выпуклым дном в головной части....
      110 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Продам Новий Evanix Hunting Master AR4 4.5mm Evanix Hunting master AR4- это мощная, высокотехнологич...
      41000 грн.
  2. Олександр Яцюк

Повідомлення:
    370
    Адреса:
    Белая Церковь
    Користуюсь програмою Стрілець, не ідеально точна, але для мене комфортна в користуванні. Тим більше для 4,5 калібру та моїх вимог та задач. Думаю хто стріляє з 338 лапи, на інші відстані, там потрібно мати інше обладнання та багаж знань. Я лише про мікроснайпинг.

3. Олександр Яцюк

Повідомлення:
    370
    Адреса:
    Белая Церковь
    По Стрільцю поправки в мене співпадають, думаю тут приблизно точно прорахує ближній ноль і дальній

Images:

IMG_3577.png
  4. Трали_вали

Трали_вали Stabsgefreiter

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    Дніпро (Дніпропетрвської обл.)
    Дякую !
    Цікавило, практика чи теорія.

Фотографії з фактичним відстрілом на різні дистанціїї - будуть дуже бажані і цікаві.
    Якщо є така можливість.

Бо зараз відсутність місця з дистанцією до ±120 метрів є проблемою (до якої добиратися не далеко)

З повагою

Останнє редагування: 5 бер 2025
    jekapulya подобається це.
  5. SSVVSS

SSVVSS Gefreiter

Повідомлення:
    47
    Адреса:
    Украина, Киев
    Можу поділитися власним емпіричним досвідом, якщо комусь цікаво. Спершу, я пристрілював нуль на 25 м, як правило на цій дистанції практично усі поправки від 10 до 50м, вкладаються у нижні міли прицільної сітки. Потім фіксую яким мілом влучаю на 50 м і підбираю значення БК з тим щоби на графіку співпадав той самий міл. Це значення не буде мати нічого спільного з дійсним БК кулі, але графік буде співпадати з практичним відстрілом. Потім можна експериментувати з двома нулями, підбираючи оптимум на графіку. Наприклад, я для дисципліни ХФТ пристрілюю на 12 та 32 метри. Це дає більші щанси для влучання навіть якщо трохи помилилися з визначенням відстані до мішені.

6. Трали_вали

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    12 і 32 метри, це ближній і дальній нулі?

Я від спорту далекий. Напомніть будь ласка ХФТ - це там де не можна барабанчики поправок крутити? Тільки по сітці поправки брати?

Гвинтівка в ХФТ якої потужності?
    Чому запитую, різниця потужності гвинтівок 19дж і 35дж приведе до великої різниці в поправках.

Для не спорту з 35 дж важко промазати в біоціль що на 25м, що на 35м. без поправок.

Це для спорту, убойка невелика, треба заморочуватись..

І БК кулі береться з практики, а не із інтернету..

7. SSVVSS

SSVVSS Gefreiter

Повідомлення:
    47
    Адреса:
    Украина, Киев
    Так, в ХФТ не можна нічого крутити або змінювати, а також користуватися ніякими приладами та приспособами...Потужність також обмежено 16 Дж. Максимальна відстань до мішеней від 6 до 42 м, убойна зона 15-40мм. Як на мене, справа не в потужності а в задачах яку ставить стрілець. Калькулятори теж працюють, але за безлічі умов, які треба коректно ввести. Тому іноді можна трохи почетеріти )

8. Трали_вали

Повідомлення:
    562
    Адреса:
    Дякую!

Так, це для спорту справа не в потужності. А в стрільці. І наскільки я зрозумів, калькулятори не завжди коректно обчислюють траєкторію.

Потрібно абсолютно всі дані ввести в калькулятор дійсні, які відповідають стволу, кулі іт. д. (Оппа, про це вже написали :oops:)

Я, як далекий від спортую даже запитувати не буду, в чому в ХФТ можна чітерством підіграти... ?

Як рядовий, відчув різницю 19 дж і 35дж.
    З 35дж думати менше приходиться... Від 20 до 40метрів тупо в хрест. По біоцілям.