Пристрелка на один или два нуля? Программа для пристрелки.

Тема у розділі 'Пневматична зброя', створена користувачем jekapulya, 10 лют 2025.

1. Олександр Яцюк

Олександр Яцюк Obergefreiter

Повідомлення:
    376
    Адреса:
    Белая Церковь
    Це практично, але без фіксації відстрілів на камеру. На днях отримаю з ТО рогатку, можу відфоткати зміщення влучання по вертикалі з кроком в 10 м. Якщо комусь це цікаво то закину. Взагалі майже всі балістичні калькулятори прораховують орієнтовну оптимальну дистанцію пристрілки. І якщо введені дані (швидкість, куля, балістичний коф та ін.) максимально достовірні, виходить близький до точного результат. В мене виходило стріляти по калькулятору на дистанцію до 150 м на кулі жсб редизайн 0,87, в безвітряну погоду без пристрілок

1. не знаю от какой серии
      6 грн.
    2. Унікальний дизайн аристократичні риси мушкета ,як в давнину ,ствол має висококласні нарізи ,виготов...
      40000 грн.
    3. (в наявності 4 шт.)
      Рукоятка с бобровым хвостом на мр 654к 20-28 серии только под широкую рамку. Так же подходит на ПММ...
      400 грн.
    4. Спрощена версія німецького Zenit ,,стан рідкісний колекційний без тріщин чи сколів пластику ,нарізи...
      37000 грн.
    5. (в наявності 9 шт.)
      Пулі Oztay (нові) Калібр - 5.5 мм Пачка - 250 шт Вага - 1 г
      155 грн.
  2. Олександр Яцюк

Повідомлення:
    376
    Адреса:
    Белая Церковь
    Користуюсь програмою Стрілець, не ідеально точна, але для мене комфортна в користуванні. Тим більше для 4,5 калібру та моїх вимог та задач. Думаю хто стріляє з 338 лапи, на інші відстані, там потрібно мати інше обладнання та багаж знань. Я лише про мікроснайпинг.

3. Олександр Яцюк

Повідомлення:
    376
    Адреса:
    Белая Церковь
    По Стрільцю поправки в мене співпадають, думаю тут приблизно точно прорахує ближній ноль і дальній

Images:

IMG_3577.png
  4. Трали_вали

Трали_вали Stabsgefreiter

Повідомлення:
    704
    Адреса:
    Дніпро (Дніпропетрвської обл.)
    Дякую !
    Цікавило, практика чи теорія.

Фотографії з фактичним відстрілом на різні дистанціїї - будуть дуже бажані і цікаві.
    Якщо є така можливість.

Бо зараз відсутність місця з дистанцією до ±120 метрів є проблемою (до якої добиратися не далеко)

З повагою

Останнє редагування: 5 бер 2025
    jekapulya подобається це.
  5. SSVVSS

SSVVSS Gefreiter

Повідомлення:
    47
    Адреса:
    Украина, Киев
    Можу поділитися власним емпіричним досвідом, якщо комусь цікаво. Спершу, я пристрілював нуль на 25 м, як правило на цій дистанції практично усі поправки від 10 до 50м, вкладаються у нижні міли прицільної сітки. Потім фіксую яким мілом влучаю на 50 м і підбираю значення БК з тим щоби на графіку співпадав той самий міл. Це значення не буде мати нічого спільного з дійсним БК кулі, але графік буде співпадати з практичним відстрілом. Потім можна експериментувати з двома нулями, підбираючи оптимум на графіку. Наприклад, я для дисципліни ХФТ пристрілюю на 12 та 32 метри. Це дає більші щанси для влучання навіть якщо трохи помилилися з визначенням відстані до мішені.

6. Трали_вали

Повідомлення:
    704
    Адреса:
    12 і 32 метри, це ближній і дальній нулі?

Я від спорту далекий. Напомніть будь ласка ХФТ - це там де не можна барабанчики поправок крутити? Тільки по сітці поправки брати?

Гвинтівка в ХФТ якої потужності?
    Чому запитую, різниця потужності гвинтівок 19дж і 35дж приведе до великої різниці в поправках.

Для не спорту з 35 дж важко промазати в біоціль що на 25м, що на 35м. без поправок.

Це для спорту, убойка невелика, треба заморочуватись..

І БК кулі береться з практики, а не із інтернету..

7. SSVVSS

SSVVSS Gefreiter

Повідомлення:
    47
    Адреса:
    Украина, Киев
    Так, в ХФТ не можна нічого крутити або змінювати, а також користуватися ніякими приладами та приспособами...Потужність також обмежено 16 Дж. Максимальна відстань до мішеней від 6 до 42 м, убойна зона 15-40мм. Як на мене, справа не в потужності а в задачах яку ставить стрілець. Калькулятори теж працюють, але за безлічі умов, які треба коректно ввести. Тому іноді можна трохи почетеріти )

8. Трали_вали

Повідомлення:
    704
    Адреса:
    Дякую!

Так, це для спорту справа не в потужності. А в стрільці. І наскільки я зрозумів, калькулятори не завжди коректно обчислюють траєкторію.

Потрібно абсолютно всі дані ввести в калькулятор дійсні, які відповідають стволу, кулі іт. д. (Оппа, про це вже написали :oops:)

Я, як далекий від спортую даже запитувати не буду, в чому в ХФТ можна чітерством підіграти... ?

Як рядовий, відчув різницю 19 дж і 35дж.
    З 35дж думати менше приходиться... Від 20 до 40метрів тупо в хрест. По біоцілям.