Я тоже с удовольствием читаю....И прихожу к выводу, что процент идиотов непропорционально возрос...Не знаю даже, чем это объяснить...И главное упорствует, доказывает свое, невзирая на замечания...
Дежавю,да? Это я сейчас практически прямым текстом на одного адвоката (кажись без диплома),с краснопёрой аватаркой,намекаю.
Да я уже понял, пардно, за товарища-тс. А для всех, блин какие вы все грамотные! Поди у всех дипломы да юр стажа по 10 лет минимум)) Это так, риторическое высказывание. Смешно.
могу вам сказаь что если вы попали в поле зрение мусоров (коих у нас 90 с лишним % в полиции), то вас посадят или опустят на бабло тем или иным способом. я лично знаю реальный факт как человека закрыли на 5 лет за убитый маузеровский свинокол, показательный суд и потом ни одна апеляция не прошла, отсидел чудак от звонка до звонка за мусорскую подставу.
А вот и да! Штики, кортики х/о з народження - так як пряме призначення відоме. Ложка, якою сьорбаєте борщик і зубочистки не х/о... Та якщо проломити комусь череп тією ложкою, а жубочисткою виколоти очі - вони автоматично будуть проходити як х/о. Х/о не х/о вирішує експерт. Експерт керується методикою визначення. В методиці конкретно описані ОБОВ'ЯЗКОВІ ознаки х/о - довжина клинка, товщина, упор для руки/пальців, твердість клинка і ще щось... Та ще в методиці написано, що за відсутності хоча б одного пункту - не х/о. А взагалі - Гугл у поміч... Або ось тут почитайте http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/n0002320-99
Мабуть в кожного на кухні є ніж, який підлягає по характеристиках під ХО. Також є стаття, за зберігання , транспортування і окрема за носіння ХО. Я так розумію, камрада взяли на вулиці, при свідках, з штиком. Однозначно підстава і «качають» бабло.
Господа! А не проще ли позвонить по тф в любой НДЕКЦ и спросить чем является нож такой то марки, чем гадать на кофейной гуще, телефоны почти всех областных НДЕКЦ есть на официальных сайтах в свободном доступе.
Приклад: Старенька сусідка баба Параска, якій нема кому допомогти по господарству, попросила порубати дрова. Береш сокири, і йдеш на сусідню вулицю допомагати. При бажанні це вже стаття за носіння (ношение) ХО. Сокира, кувалда, шмат арматури, не кажучи вже про бензопилку яку несеш в руках, можна кваліфікувати як ХО. .... закони в нас такі, що при бажанні можна факт позички сусідові звичайного серпа, кваліфікувати як реалізацію та збут ХЗ (холодної зброї).
Ну понимаете, у нас пока нет закона регулирующего это всё, не считая подзаконных актов, и пока мы просто не можем знать что нам соблюдать, а что нет.
Статья есть. Она извесна. Принята давно. Черным по белому все сказанно. Ответственность указанна. Если люди имеют лишние средства и желание приключений на свой тухис - ради Бога - Но помнить надо - ЗА ПРОДАЖУ ХО - СТАТЬЯ.... Без вариантов.
Завжди поважаю Вашу думку. Але це спірне питання, сокиру, серп, кирку в господарчому магазині можна продавати? Можна! Навіть мачете зараз на всіляких Розєтках можна без проблем купити, а чому тоді колекціонер не може іншому напродати (виміняти) раритетну річ?
Ви вбачаєте різницю між холодною зброєю та предметами/інструментами господарсько-побутового призначення?
В якому розумінні? Де-факто різниці немає між отаким мачете https://m.rozetka.com.ua/catalog/87073/22439=machete/ і , наприклад, ерзац Манліхер, обидва то є ХО. Де-юре за продаж сусідові мачете нічого не буде, за ерзац - цугундер
"Кто ж его посадит - он же памятник"... Можна зробити спробу, статті не вийде поки хтось не постраждає. Чому? Читайте методику....